Je to obťažovanie alebo len prejav záujmu?
Ahojte, od septembra pracujem ako poštárka. Spoznala som veľa ľudí, práca ma zatiaľ celkom baví.
Lenze je v dedine jeden chlap ktorému sa asi páčim. Keď sa stretneme vždy mi hovorí pekné veci, pýta sa ma či sa s ním nestretnem mimo práce. Samozrejme vždy poviem nie.
No odkedy má moje číslo tak mi vypisuje básničky, posiela romantické obrázky alebo len zapraje mi pekný deň.
Je toto už obťažovanie?
Zo začiatku mi to lichotilo že má niekto o mňa záujem, no niekedy už mi to lezie na nervy že stále píše stále niečo.
Mám to v robote nahlásiť komu? A čo s tým ony môžu zakazu mu aby ma kontaktoval či ako to funguje?
Na dobierku sa nedáva žltý lístok? Na "ministerských" zásielkach je uvedené telefónne číslo? Alebo máte nejaký interný telefónny zoznam? Zásielky z ministerstiev sa dorucuju doporučené na meno na adresu a nie na telefónne číslo.
Chápem, že to nechceš riešiť cez vedenie, keď si tam nová. Ale nemusíš robiť všetko čo kolegyne. Ak ti zamestnávateľ káže volať, tak ti má zabezpečiť pracovný telefón.
Ja by som pouvazovala o nejakej predplatenej karte, ktoru by som vyuzivala iba na tento ucel. Ked uz teda mas volat zo sukromneho telefonu.
@11mirka22 tiez mi to je cudne, u nas maju sluzobne bicykle aj take male auticko na ktorom jazdi postarka. Plus kurier ma velke na baliky.
Ci si to tam niekto nenechal a ludom nepovedal ze nemame 🤷
@alex49 Na dobierku keď je uvedené tel číslo tak máme volať, tie ministerské to tiež máme volať.
@babulkomale U nás nemajú žiadne bicykle, každá chodíme na svojom. A keď prší ako dnes tak ideme na aute tiež na svojom. Neviem kde ty ziješ no možno vo veľkých mestách majú všetko firemné.
Ved to je ta ista posta v Kosiciach, Bratislave ci Hornej Marikovej. Aky mas plat? Nechces im este posielat peniaze, ze mozes pre nich pracovat? Pracovne pristriedky by vam mala posta zabezpecit, ak ma pracovne postupy, ktore ich vyzaduju
Kto ti na kázal, že máš volať a skadiaľ máš číslo na ľudí? Ministerstvo nevie číslo na konkrétneho človeka a nepíše to na obálku. Zásielky sa posielajú elektronicky.
My máme zakázané používať vlastne auta a telefóny. Stane sa nehoda a kto bude zodpovedný za pracovný úraz? Ak máš používať vlastne veci, tak by si mala mat dodatok k zmluve o nejakej kompenzacii. Napríklad mesačný kredit 5 eur, mesačný príplatok na tankovanie 20 eur. Ani to nevieš dokladovať, že si toľko prevolala a precestovala v rámci pracovnej doby a plnení pracovných úloh.
Na doporučených zásielkach určite nie je číslo, odkiaľ ho zisťujete? Veci na dobierku sú balíky a rieši ich kuriér alebo zazvoníš a vhodíš lístok do schránky. Ak zamestnávateľ vyžaduje telefonovanie má zabezpečiť služobný mobil alebo preplatiť jeho kúpu, nie je žiadny dôvod aby si volala zo svojho za svoje peniaze.
Napísala by som mail na nejaké vyššie miesto a opýtala sa ako mám postupovať.
Nastav si na telefóne súkromné číslo, keď potrebuješ volať 🙂 Vtedy sa dotyčnému číslo nezobrazuje.
Ahoj, podla mojho nazoru, je to obtazovanie. Vyjadrila si svoj nezaujem jasne, vies povedat nie. Tvoje cislo ma ale tvojou nesikovnostou. Pre buducnost: nastav si svoj telefon v praci na rezim utajeneho cisla, ked budes volat klientom, zobrazi sa im len - prichadzajuci hovor, sukromne cislo - co je pravda a je to prave na tieto ucely. Najdes to v nastaveniach.
A co sa tyka toho typka, zablokovat. Lebo ked to neurobis, moze to prerast do horsieho obtazovania. Zial, viem o com hovorim. V tomto musis byt razna.
Kup si na poste 4ku simku a volavaj len z nej. Takisto by som poprosila nejakeho kamarata/znameho aby dotycnemu zavolal, predstavil sa ako tvoj priatel a poprosil ho o ukoncenie jeho písania voci tebe. Lebo kadeco sa z tohto moze vyvinút....

OMG, dokym ti nedaju firemny telefon, tak nevybavujem firemne veci zo svojho! A toto by som v praci spomenula, ze ta kvoli tomu teraz obťažuje chlap, a zaroven spomeň, ze uz nikomu volat nebudes. Ak mas smartfon, tak si ho blokni a hotovo, inak mu normalne chladne napis, ze nechces, aby ti pisal. Uplne stručne a narovinu. A prosim ta, uz nikomu so svojho telefónu kvoli praci nevolaj. Doručiť zásielku mozes aj bez toho, vsak tam mas adresu. Mne poštárka nikdy nevolala a to som vacsinu svojich zásielok riešila cez postu.