Je to pomeranian alebo malý špic?
viete poradit?

Pomeranian aj podla mna
ak sa nemylim tak maly spitz = pomeranian
@123andy123 Je to Nemecký špic trpasličí, teda Pomoranský špic.
@cookie29 myslim ze je maly spic a trpazlici spic a to je pomík su dve rasy ale mam gulas z toho.
@ayanamirei vysku ma 26 cm
@ayanamirei ok ja ako laik v tom sa nevyznam. Dakujem za vysvetlenie
@acer11 ako stary je?
@123andy123 za malicko 😉 tiez nie som odbornik, ale paci sa mi to plemeno a zistovala som co a ako - len teda setrim na pomika zatial 😀
@123andy123 okolo 3 roky...zmazala som,nebola kvalitná foto
@acer11 odkial si kupila?
@123andy123 zo zahraničia
@123andy123 ten je zlatý 😍😍
Podľa mňa malý oranžový špic, pomerian ma inú stavbu tela, iné chlpy.
@123andy123 v tomto ty neporadim,ale je priam na zjedenie. 🥰
Nie, je to špic chovala som pomeraniana. Ak by ste chceli viem Vám zohnať pravého. Taky co sa tomu nerozumia ľahko sa nechajú oklamať.
@123andy123 a čo má v rodokmeni? Ak nemá preukaz pôvodu, zbytočne o tom debatovať..
@karolinakr presne tak, takého som mala 😍😥ten je krásny
Toto veru pomeraniana videlo akurát tak z rýchlika ☺️
@123andy123 ak si porovnáš sú mu vidieť uši co pomeranian ich ma stratené v srsti, pomeranian ma menší a širší nufacik, nôžky ma tiež viac hunate a pomeranian nemá ani taku hladkú srsť hlavne na hrudi ako ma špic. Keď je to šteniatko a niekdo sa nevyzná tak by si aj myslel ze je to pomeranian, už mi písalo veľa ľudí čo sa nechali oklamať, no bohužiaľ.
Na autorkinej fotke je na 100% trpasličí nemecký špic, oranžovej farby. Mali sme fenku z chovnej stanice cisrokrvnu a aj psa čistokrvného ale hnedého, neverím že by som si ich poplietla.
Najlepšie však keď si vygooglite chovné stanice(ci už spicov alebo pomikov), a dohodnete si návštevu. Budete presne vidieť akí sú a môžte si porovnať. Každý slušný chovateľ rad prijme návštevu a prípadného záujemcu. A hlavne prosím nekupujte z nejakej množky...radšej došetrite a kúpte ozajstného, keď aj nie chovneho.
Za spicov mozem povrdat, ze sú to veľmi zlaté psíky a vcelku rozumné...len netreba zabúdať na výcvik, aj keď.su malé. Mali sme ich vselikde....aj u svokry na dvore, aj u mamy v byte vnútri aj u starkej na dvore. Aj s mačkami aj so psami z útulku aj so sliepkami a pod. Prvý pes bol však dosť ostrý na deti a napríklad vždy zadrhol kacicky alebo kurence keď sa k nim dostal. Druhý pes až tak od 10ho roku, dovtedy s ním mohol robiť kto chcel co chcel. Pozor na to. Dožil sa skoro 16 rokov. Fenky všetky co sme mali, boli v pohode zo všetkými...ale zato dosť ustekane.
Teraz máme už svokry vlcieho špica a k deťom je oveľa oveľa lepší.
Prajem.vela.krasnych dní so psíkom, nech už vyberiete čokoľvek.
Podla mna je to mix, pomeranian s niecim. Ma psik papiere? Lebo do pasu ti nápisu v podstate hocico. Rozdiel medzi nemeckým trpaslicim spitzom a pomeranianom je hlavne v spomínanom osrsteni, kde pri pomer. Sa uška casto schovaju do srsti na hlave. Dalej ma ovela kratší stop ako Spitz (t.j. Papulka) a v neposlednom rade chvost pomeranians lezi položený na chrbte, pricom špic ho ma zatočení.
Kazdopadne dnes je trend krížiť Spitza s dlhosrstymi civavami, aby sa dosiahol trpaslíci vzrast a skrátená papulka. Potom sa predavaju za lacno, lebo ved je moderne kupovat plemena, ktore su v mode, bez rodokmeňa. Potom vidiet vsade 10 kilové yorkshire teriére a zdegenerovane psiky.
Pomeranians su drahe psiky, v Holandsku je vela overených staníc s tradíciou.
Maly spic aj my mame presne takych

@123andy123 podla mna pomeranian🥰