Je toto normálne na stránke s hračkami?
Boze, ludia, je toto normalne, ze na stranke s HRACKAMI pre deti sirili taketo bludy? 🫢 Odpadla som. Fuj ten otraveny svet kam speje. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
@oliva276 a možno sú to ani neni jeho názory ale forma reklamy.
@karolinakr áno len Ukrajinci sú takí. Ono Slováci sú znakom poctivosti a slušnosti. Slováci neklamu na daniach, Slováci nekradnu, Slováci nie sú drzi. To len ti druhí sú takí. A to ze poznáš jednu rodinu je úplne jasné, že poznáš cely národ. Slováci sa rozčuľuju, ze nás na zapade považujú za zaostalych a zlých a neviem ešte za akých, ale to iste robíme my Slováci iným národom, teraz Ukrajincom.
@777januska777 uprimne obdivujem tvoju trpezlivost v komunikacii s dezolatkami 🙃 myslim vsak, ze to robis zbytocne, ony si stoja na kabli, bohuzial
@777januska777 tu ide o princip, štat sa ma k svojim občanom spravat ako ku zahraničnym a nepreferovat jedneho na ukor druhého, čo sa tu nedeje..
@karolinakr Ten princíp ale neplatí, keď ako parazity natŕčame ruku k EÚ, ktorá nám tu poslala nehorázne peniaze, ktoré staré EÚ krajiny vzali svojim občanom, keď chceme od NATO, aby nás chránilo, ale prispievať do spoločnej obrany nechceme, keď zakladáme medzinárodné zbierky napr. na obnovu Tatier po kalamite, keď nám tu Česi privážali učiteľov... ale keď už zrazu máme my byť solidárni s inými, tak to kdeže, to sa oháňame princípmi - sme nehorázni sebci.
@karolinakr tak ja neviem Slováci majú príspevky od výmyslu sveta a stále málo. To co sa dava na Slovensku tehotným ženám ci matkám a najnovšie aj rodičom, nám závidia všade. Ale áno poďme sa stále sťažovať. Lebo však sused dostal o niečo viac alebo dostal niečo iné ako ja. Náš najväčší problém je to, ze čakáme, ze sa o nás niekto bude starať, taka pozostalosť socializmu a ak vidíme, že sa o nás stará malo (podla nas), lebo však sused sa ma lepšie ako ja, hneď je oheň na streche.
@777januska777 ale to sa aplikovat aj naopak, že? cudzinci nech sa postaraju sami o seba, nech nečakaju, že im štat da všetko zadarmo, že? V Anglicku ma žiadna slavobrana nečakala, keby som si v Londyne nenašla 1.mesiac zamestnanie, možem sa vratit domov a už vôbec vlada neplatila 1000 libier mesačne niekomu za to, aby ma zamestnal..Ale stale sa budu Slovaci tvarit humanne, že cudzinec je dôležitejši ako vlastny občan.No myslim, že v USA by s takymto zmyšlanim nikto nepochodil
@annm81 nemas pravdu ohladom chudacikov "starych" clenskych statov. Zakladajuce staty cerpaju ovela viac eur ako ktokolvek iny v EU - mam prehlad pretoze to denne vidim v praci komu kolko priklepnu ;) Urcite nemusis lutovat zakladajuce krajiny, ich obcania maju take prijmy ze lutost od slovenky nie je na mieste....
@karolinakr koľko nám pomahali v zahraničí, keď sme utekali za železnú oponou? Ako nám vtedy ta pomoc dobre padla však? Ked mame pomáhať my, niekomu, kto uteká pred vojnou už je zle? Je iné ísť za prácou na základe vlastného rozhodnutia a iné utekať. Btw. Ani tu sa utečenci nemajú dobre, len tak a museli si nájsť prácu, ak nemajú ich problém, stat ich nezivi. Príspevky v nezamestnanosti dostávajú aj naši občania.
@karolinakr a preco by sa stat mal starat? Preco si niektori ludia nemozu najst normalne pracu a postarat sa o seba sami? Vacsina z tych, co vyrevuje na internete, ze chcu, aby sa o nich stat postaral, su normalni ludia, ktori v pohode mozu pracovat, len sa im nechce, tak cakaju, ze stat sa postara a ano, teraz ich mohlo aj roztrhnut, ked videli, ze ukrajinci dostali peniaze a ubytovanie, a oni uz niekolko rokov cakaju na podporu statu a stat nic. A tak im treba, maju si najst pracu a nerevat, mali by sa dobre ako my ostatni a nemuseli by zavidiet vybombardovanie domova inym…
A preco by ti v anglicku mali dat 1000 eur? Ty si utekala pred vojnou? My tu mame nejaku vojnu? 😂😂😂😂😂 moje nervy 😂😂😂 toto si musim odfotit 🤣
@777januska777 ja nehovorim, ze stat nema pomahat.To ty lobuješ za to, aby štat nepomahal Slovakom..stat funguje z dani a prace ludi, ktory aj tazko fyzicky pracuju aj 10h denne, .ty nemožeš tomu, kto ti odovzda peniaze povedat, že nema narok na nič a hadzat ohlodane kosti, a tomu kto neodrobil ani jeden deň a neodviedol cent do rozpočtu hostit kaviarom a 5* menu..Respektive možeš, ale každy normalny človek sa ťa zbaví..
A tymto končim diskusiu na temu cudzinci.Kto nechape, nech nechape.Nezajem
@zooeynka Ja až taký prehľad nemám, takže len tipnem nejaké čísla z hlavy. O koľko vložilo Francúzsko do EU viac ako z nej čerpalo? 10-20 milárd? Koľko Nemecko? 20-30 miliárd? Koľko Fínsko, ktoré má rovnako veľkú populáciu ako Slovensko? Aspoň miliardu? To bude zhruba toľko, o koľko sme my z EU dostali viac ako sme dali. Pamätám si zlé čísla?
@karolinakr no ja neviem, v tomto štáte mame toľko príspevkov, ze každý ma nejaký nárok na nieco. A áno ti co majú menej možnosti alebo horšie podmienky majú vždy väčší nárok na viac príspevkov a stane sa aj to, ze aj tí čo na tie prispevky po správnosti nárok nemajú ich dostávajú, kedze obchadzaju pravidlá a klamú. To co si ti myslíš o tom, ze neviem co dostávajú Ukrajinci sú len tvoje domnienky, skutočnosť je úplne iná. Zavidis niečo co ani nie je pravda.
@ruxandra nerobí to zbytočne. Keď pravda mlčí, zlo a klamstvo vyhráva.
@777januska777
@karolinakr tak ako on sa môže vyjadrovať o našej prezidentke, tak sa aj my môžeme vyjadrovať k nemu. A teda jeho status stojí za to odsúdiť. Nikto ho ale nepostihuje a je to vporiadku. Nech je sloboda slova a nech sa odhalí ten kto sa zastával pred vojnou Rusov a kto je konspirator, kto tvrdil že Korona neexistuje, že Ukrajinci vyvíjajú biologické z rane a kde sú dôkazy, nech sa ukážu plochozemci, atd atd. To teraz zovšeobecňujem a schvalne. Lebo tohto človeka dávam do jednej skupiny s nimi. Je to môj názor. Ja nechápem ako môže takýto človek uvažovať. Vychádza z nejakej vymyslenej logiky. Vymyslene dôvody vycucane z prsta bez absolútne jediného dôkazu. Veď načo.
@kvetinka75 ked ti vadia len poniektori ucastnici pride pochodov, nechapem potom tvoje pohorsenie. Vsak taky pochod je raz rocne, nikto nie je povinny sa ist prizerat. Mne osobne ju uplne jedno co sa tam deje. Ovela castejsi a ovela vacsi humbuk je okolo kazdeho futbaloveho zapasu Slovana alebo Trnavy, zjavuju sa tam ovela nebezpecnejsie individua ako nejaky extremne uleteny pan v ruzovych plysovych tangacoch, ktory v podstate nikomu neublizuje, nikoho neohrozuje. Mne osobne ovela viac vadia pohrobkovia fasistov ako pan v ruzovych tangacoch.
Mozno by bolo dobre ak by si niektori diskutujuci ujasnili pojmy a dojmy. Je nieco uplne ine ekonomicky imigrant a vojnovy utecenec. Ekonomicky migrant sa vyberie do cudziny z vlastnej vole, na vlastne triko a musi sa postarat sam o seba. Vojnovy utecenec opustil svoju krajinu v stave vojny. Nemyslim si, ze prave vojnovym utecencom je co zavidiet, nikdy by som sa nechcela dostat do situacie aby som bola nutena vyuzivat "vyhody" tohto statusu v cudzine. Skuste sa zamysliet, ci by ste vy chceli vyuzivat tie benefity, ktore status vojnoveho utecenca poskytuje kdekolvek na svete.
@777januska777 to nemyslíš vážne toto? Ako môže ísť niekto na dovolenku tam, odkiaľ utiekol kvôli vojne. Ešte napíšeš, že idú na dovolenku aby tu nemuseli stretávať nenávistných slovákov. Ale veď tam sa bojuje, padajú domy ,ľudia sú ohrozený na živote. Ako sa tam dá ísť na dovolenku?
A k akému majetku idú? Veď nič nemajú, o všetko prišli tu niekto písal. ČT dá príspevok do hlavných správ, ako dráhy vypracujú vlaky pre Ukrajincov čo idú domov na dovolenku. Tak potom klamú. Toto je absurdistán.
@mateson na dovolenku sa da ist pomoct mame a otcovi, ktori tam ostali na hospodarstve. Na dovolenku sa da ist pomoct mame a otcovi opravit dom, ktory je zniceny kvoli vojne. Ak mas predstavu, ze sa tam idu opalovat na plaze pri Odese, kde more kazdu chvilu vyplavuje ruske miny, ak to asi tazko.
@viestta tam už vojna skončila, keď už opravujú domy? Čo cez letnú dovolenku opravia, potom to vojna znova zničí a cez zimnú znova opravia? Všetky čo tu trepete viete, že nie je normálne aby vojnový utečenci chodili domov na dovolenku. Nikde , nikdy za žiadnej vojny to tak nebolo. Chcela by som vidieť, ako za druhej svetovej vojny, ľudia ktorým sa podarilo utiecť, chodili domov na dovolenku či sviatky.
@mateson pozri sa, mne osobne je uplne jedno preco sa vracaju domov, ci sa vratia spat alebo tam ostanu. Len niektori maju malo inych starosti, tak riesia toto. Keby aj 5x do roka siel na dovolenku opravit dom, tak je to jeho starost, nie moja.
(Ked maju poskodeny dom, tak ho opravia aj 5x za sebou. Co maju ostat v zrucanine, lebo vsak na co opravovat, ked mi ho zas poskodia🙄)
@oliva276 dracik pri niektorom type hraciek preferujem, lebo ho preferujem. Nazory majitela su mi ukradnute.
Pri inych hrackach preferujem ine stranky.
Myslim, ze tym sa riadi kopec ludi. Hladia na cenu, kvalitu, dostupnost a rychlost dodania.
Nie na svetonazor majitela.
@mateson Ale samozrejme že kopec vojnových odídencov z UA nie sú priamo zasiahnutí vojnou. Ale veď to nevadí. Je to politické gesto a rozhodnutie EU a SK, že ich tu prijímame. Ako gesto dobrej vôle, že chceme pomôcť, že sme s nimi. Ochraňujú naše zadky, nemusíme zatiaľ ísť my bojovať a posielať svojich ľudí zomierať v nezmyselnej vojne. Poznám manželov, ktorí tu prichýlili doma tehotnú Ukrajinku. Odišla hneď po invázii. Jej vtedy ešte len snúbenec ostal bojovať. V jeseni sa zosobášili cez telemost. Mesiac nato padol pri Soledare a mesiac po jeho smrti tá mladá 26 ročná Ukrajinka porodila tu na Slovensku. Celá rodina tu sa nedokázala ani tešiť. Viac plaču ako radosti. A my tu nadávame na nich, lebo sa tu vyvážajú aj šmelinári, mafiáni na parádnych autách. Samozrejme, že budú aj takí a možno ich je pomerne veľké percento. Ale to je dôsledok vojny. Keby nebolo Putinovho rozhodnutia spustiť vojnu, neriešili by sme tu ani týchto utečencov.

Diskusiu nečítam, ale Víglaskému môže byť kvákanie na koni ukradnuté. Podstatné je to, čo písali asi pred mesiacom v aktualitách aj na sme - že za vlaňajšok mal rekordné zisky, mnoho zákazníkov Dráčik už preferuje pred konkurenciou, zrejme aj kvôli jeho názorom.