Je treba na vítanie detí na úrade krstnú mamu?
Ako to vlastne prebieha?
Ja sa pridávam s otázkou, že či robia privítanie v každej obci, ale je to len v meste? 😕 😅
podľa toho čo chceš a ako to robia u Vás ja som napríklad krstnou a boli sme na úrade robil sa len civilný krst takže sme tam boli rodičia a krstný rodičia a potom podľa toho koho pozvali ale my sme boli vpredu a samozjreme malá ale ak robí len obec uvítanie nie krst tak tak netreba nikoho len rodičov
u nás tiež iba rodičia a deti....bol príhovor, skladali sme nejaký sľub, potom mamičky dostali od starostu ružu, deti tiež darček, pofotili sme sa, občerstvili a išli sme domov 😉
My sme prisli, nejake deti zo skolky zatancovali, potom nam dali peniaze a isli sme domov. Ziadne ceremonie...
tak ako pise didulka85, dokonca pri dcerke, tam bol len tatino po peniazky, lebo deti boli chore
My sme dostali ako za komančov karafiát červenýýýýýýý, knižku pre malú na pamiatku a peniažky... nejaká tá foto a ende schluss dom 😉
lumimi, my sme mali privitanie a mali sme aj tzv uvitacich rodicov, nemusia byt, ale my sme si dali, oni sa tiez podpisali do pamatnej knihy ... ale boli aj cisto mamicky s dietatkom, alebo len otecko s dietatkom, takze ako chces, je to pekne ked dietatko privitaju aoficialne ako obcianka mesta, alebo obce ...
Netreba. Ja som bola sama. Bez chlapa. (a teda nebola som jediná) Niečo sme zjedli. Dali kávu. Dostali ružu. Decká knižku (tá knižka do ktorej sa vpisujú prvé úspechy dieťa, prvé zuby ...) plus 10 € na nákup vecičiek pre bábo v jednom konk. obchode tu u nás. Pofotili v takej malej drevenej postieľke. Tuším som niekde niečo podpisovala. Urobili "davovú" fotku a šli spokojne domov.
priebeh zalezi od mesta... vsade to prebieha inac... u nas to bol prihovor, potom kazda mamicka polozila postupne dietatko do kolisky, podpisala sa do knihy, vzala dietatko a vratila sa na miesto. potom male deturence z folkl. suboru nam zaspievali a zatancovali, potom kazde dietatko dostalo plysaka - to rozdavali tie slecny co tam tancovali a spievali a potom kazda mamicka dostala ruzicku... 😉 ja som bola s malym sama + stari rodicia - vpredu s malym so mnou sedela mamka aby som tam nemala prazdne miesto vedla seba a otec fotil 😉
na úrade vítajú naraz viac detičiek a krstných tam netreba.môže prísť kto chce.u nás som bola ja,manžel a kamoška s priateľom.boli tam 3 ženy čo čítali z knižky uvítaciu reč a zástupca primátora,podali nám ruky,odovzdali knižku "moje dieťa" a hryzátko a pofotili sme sa s malou aj v ich kolíske-fotograf môže byť aj od vás,alebo vám ponúknu aj z úradu.nás fotil otec
my sme boli v BB bolo to pekne🙂)kedze nie som veriaca, tak som si tam pozvala aj maleho krstnych. a boli tam aj muzovi aj moji rodicia, pre nas to bola pekné. hovorili pekne basnicky a taaak a deticky davali na chvilu do takej slavnostnej drevenej kolisky. dostali sme hrkalku, kvietok a peniazky🙂
ahojki, my sme boli na uvitani v BA-Nove Mesto. bolo to prijemne. otec dietata nemohol, tak som pozvala starych rodicov a sestru, ktora je aj krstna, ale nie je to povinne. vsetci vsak boli radi, ze tam mohli byt, kedze maleho sme nekrstili. zastupca starostu dal nejaku rec, teta jedna zarecitovala a zaspievala a dostali sme hrkalku a peniazky. a popritom vsetkom nas fotil fotograf a fotky potom boli na nastenke v kulturaku. 😉

nie,len ty babo a otec.....bude to krasne privitanie Vasho dietatko do zivota,neviem ako vo Vasom meste ale v nasom (PO) som na konci ako mamicka dostala ruzu a tato dostal ramik na fotku 😀