icon

Ako prebieha svadba na úrade?

Včera o 17:24

Ahojte, za chvíľu ma čaká svadba na úrade a chcela by som sa spytat tých, co takú svadbu mali alebo na takej boli, či mi viete povedat ako to prebieha😊 neviem si predstaviť ze tam prídem a neviem co mam robit, kedy a kam ist a tak. O koľko skor mame prist? Koľko to asi bude trvat? Ako to bude prebiehať? Mate nejake typy, co si zobrat alebo nieco? Za odpovede vopred dakujem😊

anonym_9ddca7
Včera o 17:38

Zober si občiansky preukaz a všetko ti povedia, bude to trvať do 20 minút.

niki35
Včera o 17:40

@anonym_autor náš sobáš trval 10-15 minút Max. Určite máte dohodnutý čas sobáša tak buďte tam aspoň 15 minút pred . Mal by tam byť niekto kto vás "privíta", nejaký pracovník. No a ako bude vyzerať nástup je len na vás. My sme si dali tak že hostia už sedeli na svojich miestach a my s manželom sme boli vzadu a jeden z rodičov nás odprevadil dopredu. A potom už len poslanec a jeho asistentka začali čítať nejaké veci atď. Fakt to trvalo nie viac ako 15 minút.

A koľko budete mať ľudí? Keď budete len vy a svedkovia tak tam podľa mňa prídete k tomu obradnemu stolu rovno bez nejakého nastúpu . To je fakt na vás čo budete chcieť.

Zobrať si musíte hlavne občianske vy a aj svedkovia. Inak nič špeciálne nepotrebujete

anonym_cef29e
Včera o 18:13

Na matrike vam povedia, kolko yreba prist skor a co priniest. My sme pkrem OP priniesli pre oddavajucich flase a bonbonieru, zakusky sme nemali, lebo sme isli do restiky. My sme boli len 2 +2svedkovia, trvalo to cca 20 min. Pred tym, ako sme vosli do obradnej miestnosti, "recepcna" nas usmernila. Takze pohoda.

katka979
Včera o 19:09

Ahoj…pracujem ako matrikarka na úrade a tiež sobášim. Každá matrika to má nastavené po svojom, všetko by Ti mali povedať pri podávaní žiadosti o uzavretie manželstva, to by malo byť zo zákona minimálne 7 dní pred termínom sobáša. U nás je príchod 5-10 minút pred sobášom (závisí od toho, v akých časových rozostupoch majú sobáše), aby sa stihli prestriedat´ hostia. Obrad trvá cca 10 minút, zase závisí od programu. Povinné sú len doklady totožnosti (OP alebo CP), a dvaja svedkovia nad 18 rokov tiež s dokladmi totožnosti )ak je svedok cudzinec, stačí jeho dátum narodenia). “Podarúnky” už nosí malo kto, u nás tak každý 10. sobáš. Oblečenie by malo byť formálne, ale už sme tam mali kadečo 🤣 Snáď všetko 🤷🏼‍♀️

martinmmartin
Včera o 19:36

@anonym_autor je to system beziaci pas ked sa oddava viacero parov takze ked pridete vy alebo hostia skorej ako 10 min pred tak bude z toho brutal chaos ak hosti bude vela

kubkovan
Včera o 19:36

Boli sme tam skôr cca 10-15 minút. Vysvetlili nám čo a ako aj zo svedkami. Obrad trval cca 30 minút, ale my sme mali hudbu, preslov, prípitok a tak. Chceli sme proste všetky tieto ceremónie. Ale nás sa aj pýtali pri vypĺňaní žiadosti, či tam bude tak do 10 ľudí, čiže maličké alebo viac ako 20 ľudí 🙂

anonym_0762ac
Včera o 19:58

Náš obrad trval dlhšie, odhadom tak 30 minút. 10 určite nie. Privítala nás pani, ktorá nás usmernila kam ísť a ako. Keďže sa moje dieťa cestou po schodoch potklo a vysypalo obrúčky, ktoré nakoniec našla fotografka po schodami 😆 museli na nás všetci počkať. Teraz sa smejem, ale vtedy mi bolo na omdletie. My sme mali aj hudobný doprovod, aj nejakú báseň tam recitovali, dokonca sme sa pár dní pred obradom stretli s našou oddávajúcou, ktorá sa nás vypytovala pikošky zo vzťahu a tie potom zakomponovala do príhovoru. Bolo to veľmi pekné, osobné. Vôbec som nemala pocit 'bežiaceho pásu'.

autor
Včera o 20:19

Dakujem vám vsetkym za odpovede😊 dufam ze to bude rýchlovka, som tehotna a moc sa mi tam nechce pol hodinu stat na mieste😅 žiadosť sme podávali uz dávno ale nic sa nas nepýtali co chceme alebo nechceme. Jedine co mi vtedy napadlo bolo ze ci musím mať svadobné šaty. Inak nam nic nepovedali😅