Je tu skupina o laserovej operácii očí?
Je tu skupina o laserovej operacii oci? Lebo neviem najst 😪.
@tetapetra a aké máš, vratili sa ti znova minusky? Lebo ak plusky, to sa po 40tke zhorší či operáciu máš alebo nie pokým je na to predispozicia. Ja som sa práve preto dala operovať, nech po 40tke nemám dvoje okuliare, len jedny na čítanie.
Ja by som v živote nepodstúpila tento zákrok vzhľadom na množstvo negatívnych skúseností, stačí si pozrieť nedávne reportáže v Sme a aj na následne diskusie. Takisto zahraničné skúsenosti. Zápal rohovky som mala pred 20r aj ja, KS nosím takmer 20 ďalších rokov bez problémov. Nosím denné KS.
@0silvia0 šťastná to žena 😉
@marsmykkok mne sa zrak kazil dá sa povedať,že hneď. Už po 5r som potrebovala aspoň na šoférovanie. Netuším ake mám v skutočnosti, rátam -1,5-2,0. Potrebujem zabehnúť k očnej, ale v Ba je to problém a nechce sa mi platiť súkromnej. Okuliare mám asi -0,75. U nás okuliare nosia už len kvôli "syndrómu krátkych rúk" a to všetko po 50tke. Mám bohužiaľ smolu, patrím k tomu malému percentu,u ktorého laser pomôže len na chvíľu
@tetapetra ale okuliare na citanie a potreba nosit okuliare kvoli zlemu zakriveniu oka je rozdiel.
Prvy pripad je vo vacsine pripadov vrodena preddispozicia, to su ludia co okuliare nosia v podstate od malicka.
Druhy pripad je normalne opotrebovanie a ochabovanie svalstva v oku, kde to vekom uz neplni funkciu na 100% a tam laser nepomoze natrvalo.
Okuliare na citanie nosi v nasej rodine asi kazdy nad 50 rokov, dokonca uz postupne aj moja mama, ktora cely zivot videla pomaly jak s dalekohladom
@zuzuliennka1 nosím okuliare od mala, otázka znela inak. Či sa mi po operácii vrátili mínus, či plus. Mala som vždy do diaľky a nie na čítanie. Nepoznám nikoho komu sa stali to,čo mne
@taktotedanie ja mam velmi zhorseny zrak po kovide. Okuliare do fialky od 16rokov. Na blizko este nemam. Len uz tymi do dialky neviem n8c urobit do nlizka. Tak som zvazovala operaciu. Jedno okolo -2,5, druhe -3. Vek 46. Preco sa neodporuca tento vek? Ocna mi povedala, ze tak lahko sa mi uz zrak nezhorsi do blizka ked reeaz sa zhorsil skoro o 2 do dialky.
@benit lebo uz tam zacina kalenie sosovky
V takom veku sa uz laserove
Operacie nerobia a ked aj robia tak kvoli biznisu co je skoda
ja som mala ten isty problem koli sosovkav opakocane tusim 3 krat zapal rohovky v kratku dobu- sosovky mi boli zakazane. Treba vyliecit poriadne zapal a tak ist na operaciu… presli 4 roky vidim 100% tne a ziadne zapali som uz nemala. Takze odporucam

@tetapetra no preto sa pytam, aj moja sestra bola asi v tomto veku na zakroku (uz je to takmer 20 rokov) a tiez sa jej dioptrie nevratili. Takze si si opat musela zvyknut na okuliare🥺