Je tu tretia svetová?
Čo sa to deje so svetom ? Myslite že ta vojna zasiahne okrem ,,ekonomicky” aj inak Slovensko ? 😟
určite zasiahne. minimálne kvantami utečencov. no bohužiaľ. my sa nespamätáme nieže z covidu, ale teraz aj z tejto situácie ešte pekne dlho.....
@panelacikova ja už som z toho hotová … od rana v rádiu doma na každom kanáli … veď to človek už psychicky je z toho v prdeli … oni už kryty riešia … ja osobne som z východu veľmi blízko od hraníc … ale u nas už Kaufland do zajtra podľa mňa ani stať nebude tak ho ľudia vyrabuju … Už dnes ľudia nakupovali ako šialení … to Covid zásobovanie oproti tomu čo dnes bolo u nas to bolo nič !!! A ešte keď dali tie zábery z hraníc pri nas … už dnes som videla ľudí s kuframi asi to bolo už Ukrajinci ktorým sa podarilo už dostať cez hranice …
Treba sa modliť ešte aby aj nás nevtiahli do tej vojny .. tak ako nikto neveril že vojna Rusko Ukrajina nebude, tak je teraz presný opak .. treba rátať už so všetkým ..
autorka: ja to viem len z práce, ráno kolegyne hovorili :( ostala som z toho veľmi smutná a nesvoja. inak som nepočúvala, nečítala nič. ale robím v škole a deti to sledovali celý deň, tak som čo-to pochytila. čo sa týka nákupov, neviem o ničom strašnom, bola som dnes po pár vecí - potrebných a prázdny obchod. nemám na mysli prázdne regály, ale že nebolo tam ľudí 🙂 a mojou poznámkou som myslela to, že už covid nás hodne zničil, aj ekonomicky, teraz do toho tohto.... sme jednou z najbližších krajín a bude to, myslím, zlé :(
@nika12323 áno, očakávam, že ten .............. ak dosiahne svoje, bude chcieť siahať na ďalšie.... sme príliš blízko. strašné čosi.
Podla mna toto je len zaciatok, nemam z toho dobry pocit a myslim si, ze je naivne si mysliet, ze konflikt sa nerozsiri aj za hranice Ukrajiny.. (bodaj by som sa mylila). A to, ze tu prisli americki vojaci tak rychlo po podpisani zmluvy je toho len dokazom, oni nas neprisli chranit, ako to bolo prezentovane. SK sa nemalo vobec do toho montovat, ale uz sa stalo...
to mas asi tak ze ked bol covid v cine neverili sme ze sa dostane az sem lebo to je daleko...takze k tomuto len tolko.....je naivne si mysliet ze nas sa to nedotkne..ved sme tak velmi blizko..tanky su tu vsade,lietadla lietaju v Kuchyni kde je letisko a vojaci,,nasi vojaci su od utorka v pohotovosti....pobaleni....
Uvidíme. Podľa toho aké má Putin+Lukašenko ďalšie plány po Ukrajine. Keďže podľa niektorých za to môže nato, treba sa predsa krajinám, ktoré sú v nato trošku pomstiť všakže... Uvidíme prezatiaľ, aké má pánko, ktorý nechce vojnu, plány s Černobyľom. Alebo možno už neuvidíme. 🤷
Hlavne tu netreba sirit nezmysli ako @lili929 . Za konflikt na ukrajine moze Putin a jedine Putin. To si treba ujasnit. Zacnite sledovat oficialne zdroje prosim. Uz nieje priestor na konspiracie. Nas sused je vo vojne a to co prenho mozeme urobit je nenaletiet na propagandu. Slovensko musi pevne stat za mierovymi hodnotami, ktore Putin a jedine Putin prave porusuje. Nie USA moze za to co sa deje a my rozhodne niesme v ohrozeni preto, ze sme v NATO. NATO je nasa ochrana.
@nikolka1986 Chcu obsadit vsetky strategicke ciele. Cernobyl je jeden z nich. Je to pravdepodobne signal pre NATO, aby sa drzali od konfliktu dalej.
Ja len nerozumiem,ze sa Ukrajina doteraz prizerala? Ako sa mohli vojska dostat tak daleko? Preco sa skor nebranili,nepodnikali kroky a len chodili po mierovych seansach s lidrami Europy. Som zvedava,kto im teraz pomoze.
@marca12 historický kontext v kocke: https://dennikn.sk/2733719/co-si-myslia-bezni-r...
@paradajkova konečne aj volaky triezvy pohľad lebo z tých reči sa asi začnem v noci strahavat zo sna, či už nebombarduju aj nás. Nechcem samozrejme situáciu zľahčovať lebo nikto nevie čo bude zajtra. Ale je jasné, že naša jediná šanca je to, že sme v NATO, inak by sme tu Rusov možno už zopár hodín aj mali. A keď ich nezastaví ani to, tak su ozaj odhodlaní pre všetko a je im jedno ako to dopadne.
Je celkom možné, že našim východným susedom už čoskoro nebude Ukrajina, ale "matička Rus". Ukrajina sa už dávnejšie vzdala jadrových zbraní v mene mieru, proti Rusku nezmôže nič. Aliancia prvá nezautoci, lebo 3.svetova vojna znamená milióny obetí. Najlepší scenár je ten, že bude dlhé roky studená vojna, všetko bude drahé, platy zmrazené, ľudia si budú musieť rozmyslieť, či chcú kúriť v zime a mat teplo (energetická závislosť) alebo si dovolia napríklad dovolenku (mnohí si to nemôžu dovoliť už teraz v dôsledku pandémie). Najhorší scenár je vždy ozbrojený konflikt, pretože keď prídu na rad jadrovky, sme v p.deli úplne všetci.
@lili929
Ved to, nemali sa montovať, nic nám nikto nevyhlasil, prečo ideme provokovať? Vojakov už sťahujú z dovoleniek na hranicu, na stráženie letísk so zbraňami, atď. Prečo mám silný pocit, že toto není náhoda? Koniec korony, ocko, cvičenie amikov, rýchlosť blesku schválenie a podpísanie dohody. Boh nás ochraňuj. 🙏🏾
@srdeenko19 akože, prečo by sa sťahujú naši vojaci na východ? Veď ani nie 200 km od našich hraníc padajú bomby! Sa preberte! Putin je psychopat a vojnový zločinec.
Dúfam, že to dajú do poriadku. Preto aj zasadala bezpečnostná rada. Verím, že urobia čo sa bude dať. Ekonomicky sa nás to ale dotkne určite.
@lili929 a ked napadnu nas maju si tiez ostatne staty povedat "nebudeme sa do toho montovat"? S a preber konecne, Rusi nas okupovali vias ako 20 rokov, historia sa zopakuje, "ale radsej sa do toho nemontujme"
@vlcik1 fakt? nerozumiem preco ich zmazali, vsak sa to deje 200km od nasich hranic 🙈 sprosty modry kon, vsak je to tema dna (a najblizsich dekad)
@marca12 a co myslis, ze robili na vychode krajiny? Uz je tam 8 rokov vojna, ak ti to unikolo... Ako sa chces branit proti strelam kratkeho a stredneho doletu??? V 94.roku sa podpisala dohoda, ze sa tieto rakety nebudu pouzivat, dohodu dodrzali USA, dodrazala to aj Europa a dnes rano Rusko dohodu porusilo. Europa jednoducho nema protiraketovu obranu.

Ano