Je vhodné vziať trojročné dieťa na pohreb?
Zomrela manzelova babka a neviem, ci 3 rocne dieta ma ci nema ist na pohreb...
Dakujem.
Najlepšie je ak má s kým ostať nech ostane doma. Su situácie keď dieťa nemá s kým ostať. To je iné.
@michelle567 Aj u nás to tak bolo. Aj tak deti si vnímané a vidia a vedia všetko. Moji nemali s toho traumu. Proste nemali s kým ostať a vydržali v pohode.
Keď mi zomrel otec, syn mal 3 roky. Počas pohrebu som ho nechala v škôlke, šiel s nami až na kar. Keď mal 5 rokov, umrel mi krstný otec na kovid. Na cintorín sme šli, keď už bolo po obrade, zapálili sme sviečku. Teraz má 10 rokov a verím, že tak skoro sa žiadneho pohrebu nebude musieť zúčastniť. Lebo na dedkovom pohrebe síce nebol, ale vedel, že zomrel a dlho-predlho riešil smrť, či aj on umrie, či ja umriem, či tata umrie atď.
Boli sme I s omnoho mladšími deťmi. V dome smútku/ kostole bolo dieťa len chvíľu, potom vonku buď s niekym z nás, alebo so starším súrodencom.
Nie
Naša bude mať o mesiac 3 a zrovna stredu sme boli na pohrebe,nebol to prvý pohreb s ňou zakaždým to riešim tak že manžel aj s najstaršou idú normálne k rodine sa postaviť a ja s malou a strednou sa držíme v úzadí alebo sa prechádzame okolo cintorína...keď už ideme k jame alebo k autu (ak ide na spálenie) tak mala vie že musí byť potichu...takisto od mala sme ju učili že na cintoríne nemôže behať a hovoriť hlasno takže my s našou zvladame pohreby
Ja by som nie. Moja dcéra bola 4 ročná a týždeň mala nočné mory.
Ja som brala už na par aj menšie ...po prvé nemala som kde nechať, po druhé treba deti učiť ako sa správať aj nevylucovat z takýchto udalosti to je oslavy bez deti,pobyty bez deti, svadby bez deti .....z mojich skúseností deti celý pohreb odľahčia a pomôže to naposledy sme boli kamoškinej mame a malý ma 2,5 a vieš čo? Správal sa normálne babky sa na ňom smiali ľudia pookriali...ja beriem aj deti do kostola
Mne ked zomrela svokra tak 14 rocna bola no 7 a 4 rocny ostal s mojou mamou doma
Nebrala by som také malé dieťa,mne zomrel dedo keď mal syn skoro 7 a nevzala som ho ani vtedy,neprišlo mi to pre neho vhodné,neviem,ako by to znášal..
Nie.

Môj starší keď bol malý bol na toľkých pohreboch čo niekto za celý život nestihol.Tiež asi v tom veku .Veľmi blízkej osobe .Zbožňoval ho a ani by nemal s kým ostať. Prodte on s tým žil. Keďže nás už v rodine opustilo veľa blízkych ľudí. Nezanechalo to žiadnu traumu ani nočné mory.
Je to na vás. Ak má s kým ostať taj ho nechajte. Ak nie tak nie..