icon

Je vhodné vziať trojročné dieťa na pohreb?

10. okt 2024

Zomrela manzelova babka a neviem, ci 3 rocne dieta ma ci nema ist na pohreb...

Dakujem.

Strana
z2
cukroska
10. okt 2024

Môj starší keď bol malý bol na toľkých pohreboch čo niekto za celý život nestihol.Tiež asi v tom veku .Veľmi blízkej osobe .Zbožňoval ho a ani by nemal s kým ostať. Prodte on s tým žil. Keďže nás už v rodine opustilo veľa blízkych ľudí. Nezanechalo to žiadnu traumu ani nočné mory.
Je to na vás. Ak má s kým ostať taj ho nechajte. Ak nie tak nie..

cukroska
10. okt 2024

Najlepšie je ak má s kým ostať nech ostane doma. Su situácie keď dieťa nemá s kým ostať. To je iné.

cukroska
10. okt 2024

@michelle567 Aj u nás to tak bolo. Aj tak deti si vnímané a vidia a vedia všetko. Moji nemali s toho traumu. Proste nemali s kým ostať a vydržali v pohode.

ivanaks
11. okt 2024

Keď mi zomrel otec, syn mal 3 roky. Počas pohrebu som ho nechala v škôlke, šiel s nami až na kar. Keď mal 5 rokov, umrel mi krstný otec na kovid. Na cintorín sme šli, keď už bolo po obrade, zapálili sme sviečku. Teraz má 10 rokov a verím, že tak skoro sa žiadneho pohrebu nebude musieť zúčastniť. Lebo na dedkovom pohrebe síce nebol, ale vedel, že zomrel a dlho-predlho riešil smrť, či aj on umrie, či ja umriem, či tata umrie atď.

ekira1
12. okt 2024

Boli sme I s omnoho mladšími deťmi. V dome smútku/ kostole bolo dieťa len chvíľu, potom vonku buď s niekym z nás, alebo so starším súrodencom.

sono2
12. okt 2024

Nie

1342
12. okt 2024

Naša bude mať o mesiac 3 a zrovna stredu sme boli na pohrebe,nebol to prvý pohreb s ňou zakaždým to riešim tak že manžel aj s najstaršou idú normálne k rodine sa postaviť a ja s malou a strednou sa držíme v úzadí alebo sa prechádzame okolo cintorína...keď už ideme k jame alebo k autu (ak ide na spálenie) tak mala vie že musí byť potichu...takisto od mala sme ju učili že na cintoríne nemôže behať a hovoriť hlasno takže my s našou zvladame pohreby

180207
12. okt 2024

Ja by som nie. Moja dcéra bola 4 ročná a týždeň mala nočné mory.

miky132
12. okt 2024

Ja som brala už na par aj menšie ...po prvé nemala som kde nechať, po druhé treba deti učiť ako sa správať aj nevylucovat z takýchto udalosti to je oslavy bez deti,pobyty bez deti, svadby bez deti .....z mojich skúseností deti celý pohreb odľahčia a pomôže to naposledy sme boli kamoškinej mame a malý ma 2,5 a vieš čo? Správal sa normálne babky sa na ňom smiali ľudia pookriali...ja beriem aj deti do kostola

miky132
12. okt 2024

@ivanaks 5 ročne deti riešia smrť aj bez žiadneho pohrebu...a je to súčasť života.. ak ste kresťania z takého hľadiska ak nie z druhého....deti také témy normálne riešia aj bez umrtia🙂

natalkasimonka
12. okt 2024

Mne ked zomrela svokra tak 14 rocna bola no 7 a 4 rocny ostal s mojou mamou doma

lucylaw
12. okt 2024

Nebrala by som také malé dieťa,mne zomrel dedo keď mal syn skoro 7 a nevzala som ho ani vtedy,neprišlo mi to pre neho vhodné,neviem,ako by to znášal..

ivanaks
12. okt 2024

@miky132 Lenže syn tú smrť riešil od 3 rokov, keď mu umrel dedko - môj otec. To bola pointa. Tento príspevok nie je o žiadnom náboženstve, ak sa nemýlim.

miky132
12. okt 2024

@ivanaks ja som neriešila náboženstvo iba to ze deti to prirodzené zaujíma a netreba predtým zatvárať oci samozrejme s ohladom ako mu to bude kazdy vysvetľovať

lienka.7
12. okt 2024

Nie.

Strana
z2