icon

Je všade cenzúra proti písaniu o protestoch?

19. dec 2023

Aj tu? Je všade cenzúra že nepíše o aktuálnych protestoch u nás proti zmenám fickovcov? Do basy s nimi!

Strana
z4
viestta
20. dec 2023

@pkgirl30 excel s kauzami Ficovych "ludi" ma stovky riadkov, mnoho jeho ludi bolo pravoplatne odsudenych a niektori uz maju aj tresty odsedene. Vycislene skody sa rataju v miliardach. Tejto garniture ale ide o to, aby ti, ktori si este nevypoculi pravoplatny rozsudok nezavisleho sudu po vysetrovani nezavislymi organmi cinnych v trestnom konani nerozsirili ten zoznam o dalsie desiatky, mozno stovky riadkov. Vsetky kroky, ktore tato vlada stihla spravit a planuje spravit (verejne ich odprezentovala) v oblasti policie, prokuratury, tresteho zakona smeruju k tomu, aby boli trestne stihania zmarene alebo zastavene. Ak je to podla teba v poriadku, tak naozaj, tieto diskusie su pre teba zbytocne a mozes ich preskakovat. My ostatni radi o tom podebatujeme.

annm81
20. dec 2023

@roja01 V severnej Amerike (Kanada aj USA) poznajú doslovne úrad zvaný špeciálny prokurátor (Special Prosecutors). V Nemecku riešia niečo iné krajinské prokuratúry a niečo iné federálna. Je absolútne bežné, že závažnú, špecifickú trestnú činnosť, alebo činnosť, pri ktorej je predpoklad zaujatosti, alebo hrozby pre bežných prokurátorov, riešia špecializované prokuratúry.

Riešenia sú rôzne a aj u nás môže mať inú podobu, ale to sa nerobí bez dôvodu a diskusie, hneď po nástupe k moci, v skrátenom legislatívnom konaní a v podstate s okamžitou platnosťou. Ak chceme nejakú tak závažnú reformu, najprv treba dobrý dôvod, potom odbornú diskusiu, prechodné obdobie a zabezpečenie toho, aby neboli narušené prebiehajúce konania, ale procesy plynulo prešli do nového systému. No ale keď je jediným dôvodom zastavenie vyšetrovania a stihania mafiánov, tak samozrejme sa na to ide inak.

annm81
20. dec 2023

@cubo2 S tým, že protesty nič nezmenia sa nedá súhlasiť. Lebo aj keď prejav nespokojnosti verejnosti nepovedie priamo k pádu vlády, alebo aspoň zastaveniu toho, čo sa deje s úradom ŠP, ale rozhodne dá Ficovi signál, že nemôže byť absolutistickým vládcom, pretože je tu stále silná spoločnosť občanov, pre ktorých je demokracia dôležitá. Ak by žiadne protesty neboli, vláda by mala jasný signál, že im bez slova a odporu prejde v podstate čokoľvek a môžu pokojne kráčať maďarskou cestou.

roja01
20. dec 2023

@annm81, ja som myslela len na EU. Ja viem, ze je za tym ucelovost, no myslim si, ze aj liberali by veci robili ucelovo. Aj podstatne veci. Mne vadi to, ze jedna cast obcanov priam neznasa druhu, ze na druhej strane vidia kazdu chybu a vlastne nevidia. Nik sa nezamysli nad rozdelenim spolocnosti, nik nechce tolerovat nazor druheho. Kazdy len nadava na SK a pritom vyuziva nemale socialne vyhody.

viestta
20. dec 2023

@cubo2 ticho sa prizerat zlu znamena, ze ho podporujes. Ano, protesty vladu nezmenia, ale ta vlada ma vediet, ze je tu este stale skupina ludi, ktori sa tomu co ona stvara nebude ticho prizerat.

gta5man
20. dec 2023

Nezisťoval som to, ale údajne aktuálna vláda má byť podobná ako v Maďarsku, takže nenápadne (keďže je demokracia) sa bude cenzurovať resp. postarajú sa o to aby sa tie protesty nekonali, nedali o tom vedieť, mazať diskusné fóra, chcú sa poistiť aby už nemohol nikto iný vyhrať voľby. Ako v Maďarsku či Rusku. Potrebujú sa poistiť. Budú len 2 tábory: ich podporovatelia a tí čo sa budú musieť mlčky prizerať.

janinah
20. dec 2023

@gta5man nikdy sa nebudem len mlčky prizerať,a nie som taká jediná....

viestta
20. dec 2023

@gta5man ustava zarucuje pravo na protest. Ano, nas dobrotivy sudruh uz zas pan premier by najradsej zaviedol cenzuru a umlcal mnohe media, je to jeho mokry sen. Ten sa mu strieda so snom o tom ako sa OCTK budu podriadovat jeho voli. Ale vsetkym ludom usta nezapcha, a hlavne vsetkych ludi svojimi recami neoblbne. Aj vo volbach sa ukazalo, ze oblol LEN stvrtinu volicov. Pozri sa ako dopadlo verejne zhromazdenie na jeho podporu
https://www.aktuality.sk/clanok/q8J7UEJ/kricali...

gta5man
20. dec 2023

Ale problém je že ajtak stále vyhrajú voľby. Aj keď len štvrtinu ale teraz tá štvrtina vládne tým ostatným. Tak chyba je vo volebnom systéme pravdepodobne lebo kade chodím tade na nich nadávajú avšak faktom je že je to najúspešnejšia vláda v histórii slovenska. Najúspešnejšia v zmysle že boli tam najčastejšie a najdlhšie, čo znamená že väčšinou vždy vyhrajú.

monillia
20. dec 2023

@roja01 špeciálna prokuratúra sa neruší, aby sa ušetrilo.Lipšic dokonca sám ponúkol svoju funciu ak by sa mala zachovať. Sme ako krajina v totalnych 💩 a valime sa ďalej. Určite aj zriadenie nového ministerstva je v rámci šetrenia

autor
29. dec 2023

Povedzte, že sú tie prieskumy zmanipulované 🙏🙏🙏

https://plus7dni.pluska.sk/domov/prieskum-sanep...

petronelag
29. dec 2023

Ale tak to každý vidí, že špeciálna prokuratúra pod vedením Lipšica, ktorý je z každej strany spochybniteľný, stačí poznať jeho hlavne profesijný život, takto mohla fungovať len počas Matovičovej vlády (dokonca ani mimovládne organizácie pri jeho zvolení s tým nesúhlasili), tam sa vyžaduje apolitický právnik, s čistým registrom trestov atď.

autor
29. dec 2023

@petronelag ale no… Lipšica sa snažia očierniť mafiáni zo smeru, aby im nestál v ceste. Už do basy s nimi.

viestta
30. dec 2023

@petronelag lenze spacialna prokuratura nie je len Lipsic a kauzy smerakov. SP vysetruje najzavaznejsie zlociny. Kvoli jednej osobe, ktora je niekomu velmi "nepohodlna" sa rozbije fungujuci system trestneho konania napriklad drogovych kauz, mafie, korupcie na najvyssich miestach, korupcie spajanej s politickymi nominaciami. Toto ti pride ako spravny krok?

annm81
30. dec 2023

@viestta len by som dodala, že už ani nehovoriac, že ten jeden človek opakovane navrhuje, že ak je on dôvodom rušenia ŠP, stačí prísľub, že k zrušeniu nedôjde a on sa okamžite vzdá svojej funkcie.

viestta
30. dec 2023

@annm81 nuz ale jeho abdikaciu nemoze nas dobrotivy a laskyvy sudruh uz zas pan premier prijat nemoze. Nema na to sice ziaden logicky dovod ale neustupi, lebo...

Strana
z4