Jednoduchší ľudia
Sú pre vás jednoduchší ľudia taký ktorý sú nevzdelaní, nečítajú knihy, chudobnejsi, alebo dedinčania? Lebo často tu čítam tento pojem a u nás sa to vôbec nepoužíva 😂
Zaujímavé, že takmer vždy, keď niekoho opravia v gramatike, tak autor sa výhovoriek, že je cudzinec. A k téme sa škoda vyjadrovať: jednoduchší ľudia su pre mňa napr ženy ktoré trpia bitku vo vzťahu kvôli deťom, alebo ľudia čo si naberú pôžičky a nezvládajú to splácať. A podobne typy.
@zeldia * ja v poslednej dobe nechápem tie prípady že niekto, väčšinou žena, pošle 50tisic lekárovi do Jemenu *
Ani týchto nechápem.
K podobnému případu jako v Plzni došlo těsně před Velikonocemi i v Praze, kde si starší ženy vkládající podle pokynů z telefonu větší množství peněz do bitcoinmatu všiml policista v civilu. Ačkoli se ženě prokázal a snažil se jí vysvětlit, že je obětí podvodu, podvodník na druhé stranu telefonu ženu dokázal přesvědčit, že jde o falešného policistu. Zmatená žena pak policistu dokonce začala mlátit kabelkou, aby jí nechal peníze do bitcoinmatu vložit a přesvědčit se nechala, až když na místo dorazila uniformovaná hlídka. V tomto případě se díky policistově neústupnosti podařilo ženě zachránit 600 tisíc korun, i tak ale o 200 tisíc korun přišla.
https://www.krimi-plzen.cz/a/dalsi-zena-naletel...
@maranco ano aj to ale kto vie čo bude s nami keď budeme mať 80rokov a tu si to viem predstaviť že zlodej emocionálne vydiera plače prosí aby to nikomu nevravela
Potrebuje peniaze rychlo lebo nie je cas atd. Predpokladám že nečítajú správy na internete.
Ale ti co sa zoznamuju a odosielajú online peniaze sú mladšie osoby tipujem že do 60r. Takú sumu treba aj dat dokopy vedieť poslať to nemôže byt vystrašený saty človek, sle niekto čo plánuje budúcnosť.
Jednoduchší ludia často neovládajú gramatiku - napr. takí ľudia, ktorí ľudia....
@zeldia
„Zachránil jí tak zmiňovaných 600 tisíc korun. Bohužel 200 tisíc korun žena stačila do bitcoinmatu vložit a přišla o ně,“ dodal mluvčí.
„Paradoxně se pak paní zeptala: a vy mi ty peníze zpátky vyndáte? Když jsme se ale ocitli na služebně, vzala to hodně sportovně a samozřejmě poděkovala,“ shrnul Ihnát.
@zmrzlinka2021 áno to je pravda cca 50% ale aj tak dať dokopy 50 tisíc, ovládať internet banking, mať kartu a potom tých ľudí zrazu osvieti a idú s tým na políciu? No ja neviem.
A aký je tvoj materinský jazyk? Prečo sa to nespytas v tvojom rodnom jazyku a na nejakom fóre tvojej krajiny?
@123andy123možno aj preto, že si chce trénovať slovenčinu? A najmä asi preto, že v jej rodnom jazyku na fóre, kde sú ľudia z jej krajiny nebudú diskutujúci vedieť, aký význam má slovenský pojem "jednoduchí ľudia"?
@annm81 to je sice pekne, ale mozno by to bolo fajn spomenut hned v uvode aby si z nej tu potom nerobili srandu.
@zmrzlinka2021 v reálnom živote je žiaľ príliš veľa situácii, kedy si ľudia navzájom nadávajú do hlupakov a pod. Niekedy priamo a inokedy skôr skryto. Veď práve preto to na svete tak vyzerá (nie len na Slovensku). Mne vôbec nevadí, že máme ako ľudia rozny intelekt, aspoň je to pestre. Ale čo má trápi je, keď nám ako ľuďom chýba morálka. Viete, dobrý, jednoduchší človek, podľa mňa nemôže spraviť vo voľbách väčšiu chybu ako inteligentny ale morálne skazeny.
@123andy123 Tak prečo ju odkazuješ niekam inam? Kde navyše nemá žiadnu šancu dostať odpoveď na svoju otázku? Navyše, hrubka sa občas podarí každému, hoc len z nepozornosti. Už ani nevraviac, že nejak veľa dôvodov na výsmech nevidím, keďže vzhľadom na úroveň slovenského internetového priestoru je jej príspevok po jazykovej stránke nadpriemerný.
Je to prejav novodobého kastovania a polarizácie spoločnosti rovnako ako hanlivé označenia na základe sexuálnej orientácie, politických preferencií či farby kože.
Poznám staršich ľudí čo z vážnych dôvodov išli pracovať takmer po ukončení základnej školy, áno nemajú nijak extra rozhľad ale neznamená to že sú horší či menejcenny než zvyšok populácie. Väčšinou termín 'jednoduchšia žena/muž /človek ' používajú narcisticke jedince ktorým robí dobre kontrastovat svoj 'dokonalý' život s niečím čo považujú za menej hodnotné.
Prečo by mali byť dedinčania jednoduchší ľudia? Asi si sa zasekla v 17. storočí
podla mna som ja jednoduchy clovek. Staci mi k zivotu jedlo, vzduch, voda, rodina, praca, a nieco na co sa tesit. Nicim si nekomplokovat zivot, zit jednoducho a kludne.
Neviem aka je teda definica tohoto pojmu a ci tento pojem vobec existuje len na SK.
Ale dobra otazka, vidiet ze vela ludi to vnima inak.
jednoduchy clovek je pre mna naivny a prostoreky clovek .. nevnima suvislosti, kontext, nedokaze si domysliet veci a vyjadruje sa prizemne, nevhodne, napriklad v nevhodnych situaciach nadava alebo sa vysmieva z ludi.. taky hlupacik.. a moze to byt pokojne aj osoba z mesta s dvoma titulmi..
@123andy123 nemyslim že je to výraz používaný len na Slovensku v USA je to podľa mňa redneck v Rusku každý kto žije mimo Petrohradu a Moskvy (v Moskve žijúci len v casti A a B)
@zeldia Redneck má ale značne dehonestujúci podtón, ešte výrazne viac ako slovenské slovo vidlák, možno máličko miernejšie ako slovo dezolát. Pojem jednoduchý človek je ale úplne normálne slovné spojenie, ktoré ak použiješ v debate, nie si za hulváta. V angličtine je pre to ekvivalentom slovo simpleton.
To, čo myslí @123andy123 nie je v slovenčine "jednoduchý človek", ale skôr "prostý", v angličtine tomu zodpovedá pojem "simple".
@vanilkovazmrzka preco si hned musela uviest konspiracie? pravze zdravy rozum,hoci aj cloveka s ucnovkou, je niekedy viac..bez myslenia v sirsich suvislostiach a bez nadhladu,ci jednostranne,pripadne prikyvujuc bez zamyslenia vo velkej miere dokazu aj vzdelani mestania...castokrat sa spravaju rovnako ako ti jednoduchi pri svojom lidrovi...jednoduchy clovek neznamena nieco menejcenne...preferovana jednoduchost je castokrat zachrannou brzdou,aby sa clovek nezblaznil zo sveta...praveze ked pocuvam niektore premudrele novinarky,tak sa mi ani verit nechce co pocujem...pre mna je niekto,kto skoci na akukolvek somarinu bez rozmyslania,niekto kto sa vysmieva vzdelanym alebo naopak sa vyvysuje nad robotnikom presne tym dedincanom v pejorativnom zmysle,cize sedlak-a nehodny mojho zaujmu a spolocnosti...a moze mat aj 5 titulov a pravidelne byt citovany v mediach...najviac sa ozyvaju najhlupejsi,a je jedno aku skolu skoncili...vcera som pozerala film dont look up.../k zemi hleď/ s leonardom di capriom-odporucam vsetkym povinne...
@poppy22 pretoze konspiracie su na vrchole jednoduchosti 😃
@poppy22 alebo aby som to upresnila - nie kazdy konspirator je automaticky jednoduchsi, ale jednoduchsi clovek ma vyrazne vyssiu pravdepodobnost, ze tym konspiraciam uveri.
@zeldia... Nový ceský film, účtovníčka z firmy poslala 8 000 000 Kč uss vojakovi.😃
Po audite vyšlo 40 000 000.(Donutil,Mihulova)
Scenár podľa skutočnosti a niekto určite disponuje presnými číslami, keďže cezhraničné prevody, ktovie, kto všetko v tom ide🤕co su schopné ženské poslať kozmonautom🌌🤣 chirurgom, pilotom a chlapi prevody na bitcoin.y.
Nehovoriac o dochodkyniach, co vyhadzujú zlato a 60 000 z balkóna policajtom▪️tiež takú poznám, polku penzie stopí na smejdov, lebo nič nieje horšie, ako nuda. Tak si objedná chuyoviny, čaka dílera, kuriéra, ide na postu, už má kontakt. Všetci sú na nej navešani, všetky katalógy jej chodia. Hlúpy všetko kupi💥ona akoby mala na čele... ešte som tu, oybte ma!!!
Pre ja je výraz "jednoduchý “ človek, slušne označenie niekoho kto je hlúpy...
@annm81 ďakujem, som zo švédska učím sa a študujem na Slovensku 1 rok
Ďakujem za odpovede ;)🙂

@zeldia Na slovensku je kopec ludi čo veria v čipy v očkovacej latke a ty sa tomuto čudujes?