Súdite ľudí na základe výzoru?
Zdravim pýtam sa zo zvedavosti sudite ľudí podľa výzoru ?
Často ľudia súdia rôzne typy ľudí bez toho aby ich spoznali
Hovorí sa " Nikdy nesud knihu podľa obalu "
Stalo sa vám už že ste niekoho vopred odsúdili a neskôr zistili že je vám tá osoba bližšia ? ( Kamarátstvo , niekto na koho sa môžete spoľahnúť )
Myslím všeobecné ľudí štíhly , extrémne obézny , plešatý , dresy , piercingy,tetovanie hocičo proste
ano, u Fica hned viem ze je to zlodej, klamar a komunista!
@anonym_59acda mimo politiky prosím , pýtala som sa normálne
Ciastocne ano, su mi nesympaticki ludia s pirsingmi a tetovanim. Ale mam takeho kolegu a je v pohode. Len ten prvy dojem je vzdy horsi.
je to pravda odveká, šaty delaj človeka
Nie, súdim ľudí podľa správania.
Ale áno, do určitej miery to robí každý, hoci aj podvedome. Aj keď povie, že nie. Je to normálny psychologický jav, ak to neprekračuje isté hranice.
@anonym_59acda vy ste už poniektorí naozaj narušení. Strašne musíte mať smutné životy keď dookola všade musíte miešať politiku. Fakt je to už trápne!
Áno bohužiaľ súdim, väčšinou mi to vyjde. A už sa mi párkrát stalo, že som sa v usudku sekla a boli to príjemni inteligentní ľudia.
Väčšinou zvyknem súdiť veľmi potetovaných ľudí mega napichané pery, obéznych a šialene poobliekaných.
@anonym_59acda vy ste už poniektorí naozaj narušení. Strašne musíte mať smutné životy keď dookola všade musíte miešať politiku. Fakt je to už trápne!
@anonym_8f4427 ano, vdaka tejto vlade mame smutne zivoty. To je fakt.
Áno aj nie. Ak sa bavíme o výzore oblečenie, tetovanie, postava, plešatý to nehodnotím. Beriem to tak že každý má svoju preferenciu a čo sa páči mne sa nemusí páčiť inému. Keď má ale človek špinavé oblečenie, zuby, strapaté vlasy, neupravené nechty tak si občas pomyslím svoje.
jasné, vždy si pomyslím svoje. A asi vždy to aj tak dopadlo , ako som si pomyslela. Vadia mi ľudia , ktorí majú neupravené nechty a krivé alebo veľmi žlté zuby , plešiny znesiem 😶🌫️
Tiež prepichane pery a extrémne oblečenia, dredy, takí tí prírodní... A nie nevedela by som si byt s nimi blízka
Hneď na prvú viem, že by sme si nemali , čo povedať
Kamarátka s extra žltými zubami, krivymi, priliš obézna by mi vadila
@anonym_autor nie podla vyzoru ale podla celkoveho prejavu, moze chvilu klamat telom, ale ako otvori usta tak mam do 5min jasno...prvy dojem u mna vzdy funguje, este som sa nezmylila.
@anonym_autor snažím sa nesudit ale extremy ma vždy zaujmú. Niekedy v pozitívnom smere, niekedy v negatívnom. Napr. nedávno som sa zamýšľala nad tým, čo viedlo mladú, peknú babu k tomu, aby sa dala potetovat na tvár. Alebo sa často zamýšľam nad tým, prečo sa niekto dobrovoľne vyžerie do výzoru, že sa sám za seba hanbí a privodi si tým rôzne choroby. Tu mi automaticky blikne, že to je buď človek v depresii, niečo si kompenzuje ale hlavne ma slabé odhodlanie a slabú vôľu. Výnimku sú samozrejme rôzne choroby, ktoré obezite pomáhajú. Takže áno, občas ľudí súdim aj podľa výzoru ale nikdy to nie je také, že s hentym sa nebudem zoznamovať lebo je taky alebo taký. No už v hlave niečo o nich mám...
Oblečenie nesudim vôbec, pokiaľ je čisté, je to v poriadku.
nie nezamyslam sa nad ludmi s ktorymi nemam blizke vztahy
Áno. Napríklad sú mi nesympatickí tuční a obézni ľudia.
Mne sú zase nesympatickí štíhli a chudí ľudia. Aj u mužov mi imponuje keď sú takí mackovia, s chudým si to neviem ani predstaviť. Žížaly 😁
Nesympatickí su mi potetovani, hlavne ženy a staré, ruky čierne, polonahé premávajúce sa po ulici, napichané, botoxové s nadvahou, obezitou, u mužov mi to nevadí, neznášam mužov špáratká, keď zafúka, padne.
neriesim vyzor ako taky, ci ma niekto blond vlasy alebo cierne, ci je niekto potetovany ale nie, skor riesim AKO. Lebo tetovanie a tetovanie je rozdiel, rovnake ako esteticke zakroky. Ci sa o seba ten clovek stara alebo nie, ci je upraveny, cisty a hlavne nech nesmrdi.. pozastavim sa jedine u ludi, ktori sa zanedbavaju.. aj tak mi je to jedno, kazdy nech je ako je sam so sebou spokojny, ale hygiena je jedina dolezita vec, aj voci ohladuplnosti okolia
@anonym_autor podľa krásy nie, ale proste upravený človek pôsobí lepšie ako neupravený, teda čisté oblečenie, upravené vlasy, čisté nechty sú základ. Ale zase potetovaný ľudia celé telo na mňa pôsobia divne to je fakt a nepáči sa mi to ak fakt človek nemá pomaly centimeter kože normálnej a moja skúsenosť je že nie sú často psychicky ok. 2-3 tetovania normálne mi nevadia, práve naopak niektoré sa mi páčia.
Ciastocne ano, su mi nesympaticki ludia s pirsingmi a tetovanim. Ale mam takeho kolegu a je v pohode. Len ten prvy dojem je vzdy horsi.
@catherin4 no napríklad dnes bola v nákupných maniačkach taká baba mladá s piercengom v nose-taký veľký kruh. Nevadilo mi to včera, nevadilo mi to dnes kým nakupovala, ona je taká do punk štýlu a je to úplne ok, ale na tému si dala uhladený účes, slušný make up, sako a už mi to bilo to očí a nevidela som ju ale nejakú kravu s krúžkom v nose. Niekedy je to aj pekné ak má človek svoj štýl, ak má prácu kde sa môže obliekať ako chce. Ale keby robí nejakú manažérku banky v kostýmčeku slušnom ten piercing by bil strašne do očí.
Áno, určite na prvý dojem a kratkodobo áno. Ak ho spoznam bližšie, tak samozrejme zmením nazor. Ale podľa mna to robí každý. Nie znackami oblecenia, ale niečo také výrazné (dnes som napriklad videla veľmi bledú a smutnú ženu, ale úplne že extrém).
jasné, vždy si pomyslím svoje. A asi vždy to aj tak dopadlo , ako som si pomyslela. Vadia mi ľudia , ktorí majú neupravené nechty a krivé alebo veľmi žlté zuby , plešiny znesiem 😶🌫️
Tiež prepichane pery a extrémne oblečenia, dredy, takí tí prírodní... A nie nevedela by som si byt s nimi blízka
Hneď na prvú viem, že by sme si nemali , čo povedať
Kamarátka s extra žltými zubami, krivymi, priliš obézna by mi vadila
@anonym_f4ebd1 Takže kritérium na to byť tvojou kamarátkou je nemať krivé zuby a nebyť obézna?
@anonym_f4ebd1 Takže kritérium na to byť tvojou kamarátkou je nemať krivé zuby a nebyť obézna?
@anonym_e7ba95 no áno, tak nejak a chlap mať urobenú manikúru a x ďalších veci
Áno, súdim podla vizáže. Lebo každý normálny človek by sa mal o seba štandardne starať.
Zas len tema, kde sa zeny dourazaju
Ľudia bez afektívnej empatie a niektorí možno aj so slabšou kognitívnou výbavou (ale aj tí vysoko inteligentní) nedokážu vidieť pod povrch (výzor) človeka. Preto posudzujú ľudí podľa výzoru, akoby hodnotili tovar (pre nich sú ľudské bytosti len predmety). Potrebujú sa cítiť nadradene, hľadajú neustále validáciu, hľadajú koho by ponížili, zahanbili, aby zaplnili svoju prázdnotu, aby nakŕmili a utíšili to monštrum v sebe, na dne priepaste. Potrebujú cítiť čokoľvek, ale necítia, tak veľmi sú prázdni.
Keď tak čítam mnohé komentáre aj mimo MK, trúfam si povedať, že je tu niečo ako novodobá "epidémia" narcizmu. Až sa mi občas nechce veriť, tak desivé to je. Najhoršie na tom všetkom je to, že také matky majú deti a tieto vzorce správania často predávajú deťom. Toto je to dôležité na knihe - obsah, nie obal. Smutný temný obsah, stačí len čítať slová. Slová prezradia o človeku to najpodstatnejšie.
Ja ani nie ..ale mne už veľa ľudí povedalo ,ze pôsobím na prvú veľmi namyslene,povýšenecky a teda sú radi,že ma spoznali ,lebo teda ja som úplný opak .
Ja som len na seba kritická, s mastnými vlasmi nejdem ani smeti vysypať, 3x sa prezlečem 2x prezujem, keď niekam idem, vrátim sa ak som zabudla na parfém a myslím si, že to tak majú aj ostatní, že idú na svetlo, keď sú so sebou spokojní a sťastní a preto nevidím dovod, aby sa ktokoľvek k tomu vyjadroval.
Ano, ciastocne sudim. Ved ludia svojim zovnajskom tiez nieco komunikuju. Kazde tetovanie, vyber manikury, cistota, hygiena, drzanie tela…