Jednorázové plienky po expirácii

scila
21. jún 2020

Čaute maminy. Natrafila som pri triedení veci na Pampersky, čo sme voľakedy dostali a ja som ich založila a zabudla na ne, lebo sme používali látkové plienky. Je tam že expirácia január 2018. Myslíte, že tomu môže niečo byť? Mám to vyhodiť či to môžem ponúknuť na darovanie tu v bazáre? Čo myslíte?

jajka71
21. jún 2020

Nebezpecne asi nie skor mozno sat mozu menej, fakt nemam skusenost,ale isto sa najdu mamy, ktorym sa zidu....

whatever1
21. jún 2020

@scila 2 a pol roka po zaruke🤔, ja by určite nepoužila.

zuzanka.zuzu
22. jún 2020

podľa mamaaja dá prírode zabrať 500 rokov než sa tieto plienky rozložia 🙂 2 roky je nič...

KONEČNE tieto sprosté nariadenia o povinnosti uvádzať dátum expirácie pochopili výrobcovia napr. krémov, kde máš na obale maximálne tak obrázok otvoreného kelímka s číslom "12" - akože spotrebujte do 12 mesiacov po otvorení.... mám doma kozmetiku z 2018, ktorá je stále neotvorená - som zvedavá, kto by ju rozoznal s "čerstvou" z drogérie 😉 tieto dátumy by som ZAKAZALA (okrem liečiv či niektorých potravín). je len otázka času, kedy to bude podobne aj na plienkach "spotrebujte do 12 mesiacov od dátumu otvorenia". rozhodne daruj.

bona69
22. jún 2020

Podľa mňa im nič nebude, určite daruj

diewcatqoo
22. jún 2020

Pokojne ponukni na darovanie, s tym ale, ze urcite uved, ze su po expiracii. Aby nahodou niekto nerypal. Ale myslim, ze plienkam urcite nic nebude.
Ja som v case nudze u svokrovcov pouzila pre syna plienky po synovcovi, ktore boli 3 roky po exipiracii a nic zavazneho som nespozorovala. Sali a lepili rovnako, ziaden vysyp na pokozke ani nic ine.

whatever1
22. jún 2020

@zuzanka.zuzu plienka sa tak rýchlo nerozlozi ale obsahuje emulziu ktorá môže po zaruke skrystalizovat. Už som tu videla viac príspevkov kde sa mamičky sťažovali ze našli pri prebaľovani prekvapko a nevedeli čo to je.