icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bealondyn
1. júl 2010

dievcata dakujem za odpovede ohladom tej stravy. 🙂
@miculienka mame rovnaky problem, moja furt prisata na prse, ma zo mna dudel lebo ten ozajstny nechce, tiez ju z toho davi, chudatko...

dnes sme mali hrozny den, bola hore od jednej a zaspala az o siedmej vecer, medzitym len s prestavkami tak na max. 15 min. 😒 tak snad bude dobra noc... to ma inak z toho tepla chudatko moje, my tu mame uz 2 tyzdne 30 stupnov kazdy den. 🙄 a riesili ste, ze ako obliekat v tom teple, no pri tychto horucavach ma nasa len bodynko a nic ine, aj vonku v kociku. ak trochu pofukuje, tak ju samozrejme prikryjem tenkou deckou a aj tak sa spoti na chrbatiku.. ciapocku urcite nie, lebo babatkam odchadza 30% z tepla tela cez hlavicku, tak aby sa neprehriala. tak mi povedala doktorka. a v noci tiez len bodynko a ponozticky, zakryta deckou...je tu teplo aj v noci.

a co sa tyka prsnikov, tak mi tak narastli, ze oblecem asi 3 tricka a to je vsetko! 😠

bubina1
1. júl 2010

@weirdo tomu sa hovorí naročné matky...čo všetko by sme nechceli vediet a vidiet 😀 😀 😀 😀 😀

cuki
1. júl 2010

@weirdo hej lebo tam inak to dietatko tak locka, ja pridrziavam pri hlavicke. Ked adamka naviazem do kolisky do satky, tak uz nemusim rukami vobec nic pridrziavat a mam ich volne napriklad aj pre lucku.

weirdo
1. júl 2010

@hori - tak to mam aj ja ... a neodsavas? Lebo mne zvacsa vydrzi ten druhy prsnik do dalsieho kojenia, ak je tvrdy, tak ho este trosku odstriekam, minimalne, len aby nebol tvrdy ...

weirdo
1. júl 2010

@bubina1 - alebo starostlive, to znie lepsie 😀
@cuki - aha tak, kujem za info ...

monky1
1. júl 2010

@cuki ja zvazujem nad satkou Hoppediz, ale neviem, z akeho je materialu - zatial som nemala moznost omakat si ju .. vlastne este ziadnu baby satku som nemala v ruke
co si myslis o tomto type? viem, ze preferujes ine

cuki
1. júl 2010

@weirdo este k tomu kojeniu a odsavaniu, ja som nikdy nedoodsavala prsnik pri lucke do dna, vzdy mi tam co to zostalo a nemala som vobec ziadne problemy s prsnikmi, ziadny zapal ani nic podobne. Na zaciatku som odsavala trochu predne mlieko, lebo striekalo jak besne, ked sa lu prisala a davala som do mrazaku, ale ked som chcela pouzit, tak to rozmrazene mi aj tak lucka nechcela, ono je take trochu divne po rozmrazeni, takze ja neodsavam ani si nerobim zasoby a v pohode.

Inac skoda ze babo nema odmerku ani kontrolku full ani priesvitne licka, ale to ci papa dost vidiet na 5-6 popisanych plienkach denne, ak to daju, je to ok, ak nepisaju, nepiju, nie je to OK.

cuki
1. júl 2010

@monky1 ja teraz nosim v hoppediz timbuktu, vsetky pevne satky su vacsinou z bavlny, casto zo 100% bio, len su rozne tkane, u hoppediziek sme si vsimli, ze tie, ktore maju uzke pruhy (timbuktu, la paz), su hned od novoty ovela maksie ako siroke pruhy, alebo jednofarebky. Hoppky su celkom dobre nosive a cenovo taky rozumny stred.

monky1
1. júl 2010

@cuki jeej, super, si ma potesila, si zlata, dik 😉

hori
1. júl 2010

@weirdo nie... neodsavam ani neodstriekavam... mala roztaha aj ked je tvrdsi... a po kojeni este vzdy z prsnika v pohode tecie, takze vsetko isto nevypije... preto kojim vzdy len z jedneho, aby sa napila aj zadneho mlieka... netusim, kolko vytiahne, zvacsa taha tak 20 - 25 minut, ale ku koncu uz dost oddychuje a zaspava...

ell
1. júl 2010

@cuki ano som tu 😉 a aj ja mam dve deti a trva to dllllho kym sa vytrepeme ale ak by sme sa dhodli na stretku tak dojdem 🙂

hori
1. júl 2010

babenky, mam otazocku pre vas, ktore mate dievcatka... kedy davate prepichnut uska na nausnicky??? a to robi asi detska doktorka, ze? moja mama mi hovorila, ze mne prepichovali v porodnici, ale tam to nikto ani nespomenul...

cuki
1. júl 2010

Super ell, vidis nedoslo, mi ved ty si dvojickova mamina 😀 Tak co baby v BA, dame niekde stretko?

cuki
1. júl 2010

@hori my sme dali lucke nastrelit az ked mala rok, aj to som dost trpela...a ona dost plakala 😔

tibinka22
1. júl 2010

@hori
ja idem dat malej prepichnut koncom jula, to bude mat necele dva mesiace... robi aj detska doktorka, ale ja som sa s malou dala objednat do ambulancie estetickej mediciny a chirurgie....

etuska
1. júl 2010

@cuki
vidis tak to s tymi pruhmi by ma nenapadlo 😝 -ja som zatial vyberala len podla farby 😀
Dnes mi konecne prisla ta lanovo-bavlnena ring-sling-co som vydrazila cez E-bay-len som nemala moznost vyskusat bo maly furt spal,jedol,alebo grckal 😝
@bealondyn -u vas je fakt tak horuco?tak u nas na "severe" bolo tak 20-22 C a pofukoval vietor,takze sa dalo

leveretka
1. júl 2010

weirdo, ja takisto neodsavam, ked zostane, lebo potom sa viac tvori a potom moze byt problem...ked to malej staci, tak to je tak fajn, netreba zbytocne zvysovat tvorbu, ked jej to staci...tolko moj nazor 😉

hori, nausnicky my nedavame

ell, rada by som sa stretla, ale ja som NR 😝

etuska
1. júl 2010

este k tym satkam-ja som si vydrazila na Ebay-i tuto:

http://www.herbalbaybee.co.uk/userimages/procar...

(ta piata-stone/brown)-tak od zajtra zaciname testovat 🙂 -je super-lanovo-bavlnena-na leto ako stvorena.A potom este chcem klasicku pevnu satku-asi Hoppediz-ale este uvdim 🙂

ell
2. júl 2010

@cuki vsak keby sme sa dohodli tak by to bolo super. 🙂 baby co vy na to? 😉

fatimuska
2. júl 2010

@maja_25 to asi nie sú krámy, ak si este v sestnedelí tak to krámy nie sú, toto som mala aj ja, to je také dočisťovanie

fatimuska
2. júl 2010

vôbec nevadí keď má bábätko studené nožičky, alebo ručičky, najmä v týchto horúčavách, dôležité je či nemá studený noštek

fatimuska
2. júl 2010

sme od toho ako nás púšťali z pôrodnice, to mal 5 dní tak do 4 týždňa pribral 1920 g, takže za 22 dní, tak som zvedavá ako sme pokročili pri dnešnej prehliadke

marcelka123
2. júl 2010

Ahojte maminky 🙂

Mala spinka, mam chvilu... Aj ja sa pridavam do skupiny ze som velky dudel, lebo mala chce vylucne zaspavat na prsniku. Cumel som neskusala, chcem to co najskor oddialit, ale nemal by byt potom problem s kojenim, vsak? Ked ju naucim na cumel?

inak @cuki som nevedela ze robis radcu, aj ked mi tusim leve vravela ze sa mam obratit na teba. ale uz som babyvak objednala takze pockam ked dojde a vyskusame.. potom ak sa budem rozhodovat co dalej tak sa opytam... Babysatka je vraj tiez dobra, ale v tej by som uz asi vobec nevysla von, ale mozno by som bola prekvapena.. Uvidim reakcie a bude to. Aj ked uprimne je pre mna prvorada malicka a jej pohodlie a potom to ako sa mi to bude nosit ako nejake blbe pohlady...

fatimuska
2. júl 2010

@zojec ani Maximko nechce vôbec cumel,ale nevadí, má moje prsia🙂))

ell
2. júl 2010

@marcelka123 aj moj maxim rad zaspava na prsu. ozaj ako dlho saju vase babatka ? a dudel ma len timur , oblubil si taky maly 😉

marcelka123
2. júl 2010

no ta tiii su podareniii 🙂 To uz su riadne velki chlapi, co? 🙂
A odkedy ma Timur dudel? nemal potom problem s papkanim z prsnika?
Mala saje rozne, ale je to vacsinou na dlho aj do hodiny, na zaciatku hltava a potom uz si vychutnava a ocka zatvara a potom ju prehodim na druhy prsnik nech sa preberie a ten prvy prsnik je makky...
Ell, a ako dlho ti spia synkovia cez den a v noci?

mojalili
2. júl 2010

@ell CHLAPCI SU KRASNI, a rozdielni, aj vahy maju teda fakt rozdielne🙂
Moj Danko chce cumel, len ked je hlladny, ale len nachvilku.

Dnes mame 1 MESIAC, NO PEKNE SME HO ZACALI.....Manzel ma chripku, maleho som uspala po 2 hod bdenia a ja ze idem do sprchy, ,,,,,,v tom pocujem krik...maly bol hore, a mala vracala vedla zachoda a do zachoda......no co si len zacat, ze? Paradny den...

Esteze sa malemu upravil spanok, tie hodiny bdenia sa z noci premiestnili na rano... 🙂

marcelka123
2. júl 2010

Len tak na okraj 🙂

Za prvý rok dieťa vyrastie cca o 25 cm.

1. štvrťrok – 3–4 cm mesačne

2. štvrťrok – 2 cm mesačne

3. štvrťrok – 1 cm mesačne

4. štvrťrok – 1 cm mesačne

Do 3 – 4 mesiacov je prírastok na hmotnosti 110 - 220g za týždeň. Čím staršie dieťa, tým je prírastok nižší.

Medzi 4. – 6. mesiacom je 85 – 140g/týždeň.

Vo veku 5 až 6 mesiacov dieťa zdvojnásobí svoju hmotnosť.

marcelka123
2. júl 2010

@mojalili no mas to fakt pestre.. Ja sa ani neviem predstavit na tvojom mieste.. by som si musela asi baterky niekde dobijat, lebo by hrozilo, ze proste pri nejakej cinnosti tvrdo zaspim - asi pri kojeni...

A Danielko sa nemoze nakazit? Riesis to nejako, da sa to vobec? Alebo si chripkou prejdete vsetci?

mojalili
2. júl 2010

MOze sa nakazit, aj LILI aj ja, manzel ma na hube rušku 😉 inak to nejde. A ja budem spat v obyvacke dnes vecer. Aj ja mam ATB, tak ja som kryta, ale deti nie.....

@atak, - mne sa objavila hrcka aj na druhom prsniku, ale do rana to maly vypil a mala som na nom octan. mast a kapustny list. Takze so to snad uz zazehnala.... ☹

Marcelka, ja ked kojim, kolkokrat sa strhnem, co zaspavam🙂