icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ell
2. júl 2010

@marcelka123 spinkaju tak 3hodky cez den a v noci tiez ale uz sa stalo ze v noci spali aj 4h a 4,5h az sme s chodili pozerat ci su ok 😀

katka512
2. júl 2010

@bealondyn Ahoj,aj ja som riesila ci mam dat malemu capicku ale dala som lebo som sa bala aby nedostal prievan ale dnes ani nezafuka tak to vyskusam bez capicky.....a ponozky jej davas???

weirdo
2. júl 2010

@marcelka123 - Maci, moja sa pokazila sat pri flasi, cumel mava, ale nemyslim, ze ten jej robi problem, otvara malo ustocka, na velakrat sa prisaje, ale ako pisem, je to z flase ... fungovala na nej skoro 3 tyzdne ... cumel ked chce, tak si vezme, ked nie, tak ju z neho napina ...

katka512
2. júl 2010

@marcelka123 Ahoj marcelka,uz si skusala malej davat kvapky na koliku?? ja mam kupeny sabsimplex ale este som to neskusALA,pokial sa mi maly aspon raz za den vykaka tak si myslim ze je to v pohode,lebo nekojim davam mu umelu stravu a ze vraj z toho bolia viac bruska....ako pokracujes s kocikom??

aktak
autor
2. júl 2010

tak sme doma po 3 hodniach stravenych na Kramaroch 🙄

- rano o 8mej mi alergologicka povedala ze ona s Alenkou nema co urobit, ze je moc mala ze mame ist inam (je moznost ze je to alergicka reakcia) 😕
- utekali sme ku zastupujucej pediatricke, ta nas zhrozena poslala na Kramare, vysledky vyterov este namala na tie musime cakat do utorka 🤐
- na Kramaroch nas vsade pustili prvych, ale aj tak nepomohlo lebo sme tam bolo do 12tej, poslali nas na fonendoskopiu(?) (sonda do nosa), s tym ze mala byt nalacno co shodou okolnosti aj bola (3h), prisli sme tam, pol hodinu skor, doktorka tam uz bola, ale odmietla nas vziat skor ze musime cakat (aj lekar z prijimacej jej volal ze je tam babetko ci ho vezme skor ale ona ze nie) a ked mali ordinovat tak isla "neco vybavit" takze Alenka od hladu a smedu vrieskala dalsich 35 minut!
- s vysledkom nam na prijimacej ORL doktor smutne oznamil, ze netusi z coho moze mat tu sliznicu opuchnutu a ze nam aj tak nema co dat lebo na alergiu su lieky az od pol roka a tym ze nema vyter nevie ani zmenit ATB na konkretneho bacila ak by to bol...

...takze sme doma, mame pokracovat uz 3 tyzden s Nasivinom a cakat co bude ☹

weirdo
2. júl 2010

@aktak - tak to je hrozne, pristup niektorych doktorov 😠 . Drzim palceky, nech to malej coskoro prejde ...

fatimuska
2. júl 2010

tak máme 4780g, dnes máme 6 týždňov

weirdo
2. júl 2010

@mojalili - 😢 , skore uzdravenie vsetkym ... to je hruza, ja by som steny skriabala, drz sa ...

fatimuska
2. júl 2010

@aktak jejda, to je strašné, tak prajem pevné nervy, veľa síl a veľký božtek maličkej

sportpark
2. júl 2010

ahojte chcem sa spýtať...vadí to ked dávam malej mliecko zohriat v mikrovlnke?mam je to dat zohriat len vo vodnom kupeli?

marcelka123
2. júl 2010

@weirdo no moja flasku nepozna a tiez sa trochu pokazila alebo proste rastie a meni sa, lebo saje tiez tak. Na zaciatku hltavo jak keby boj o bradavku viedla s niekym a potom lehaaaro, maaa vsetokj cas sveta 😀
Cumel skusim dat ked uz bude zle, ale drzim sa, mala len raz, ked som bola na nakupe a ocko ju strazil a ona plaaakala tak dostala aj dudu 🙂

@katka512 aj ja mam tie kvapky, stoja a cakaju na prilezitost... Mala mi kaka takmer po kazdom kojeni, takze asi tiez nemusim davat, ale niekedy sa tak puci a tiska a potom place a vtedy neviem ze ci to je treba alebo nie....
A kociarik? No objednala som si babyvak, takze ak sa malej bude pacit a bude sa dobre nosit tak s nou budem chodit aj takto alebo si ju do neho dam a pojdem sa natahovat do pivnice s kocikom / to mi poradila Leve/ ak sa bude dat manipulovat s malou na hrudi.. No uvidime...

A s Tadeaskom ako sa mate? Ty mu davas cumlik? A ako dlho zvykne spavat v noci a cez den?

monky1
2. júl 2010

@aktak jezisi, tomu hovorim sila 😲 ..... chudatko malinke .... tu doktorku by som nakopala do riti, krava jedna

anjelicek26
2. júl 2010

@sportpark - lepsie je vo vodnom kupeli, do mikrovlnky by som to nedavala 😕 Su aj take specialne ohrievace na flasku, je to vlastne len spirala, voda a tam ohrievas flasku...

Baby to moje dieta tu prdi jak stary chlap, hroza 🙄

bealondyn
2. júl 2010

sportpark materske mliecko sa vobec nema davat do mikrovlnky lebo straca vsetko dobre co je v nom a umele tiez neodporucaju lebo sa to tam zohrieva nerovnomerne a mala sa moze popalit. viem ze je to ovela rychlejsie ako v kupeli, ale neriskovala by som to.

anjelicek26
2. júl 2010

@sportpark - my sme to pouzivali na ohrievanie detskej vyzivy ci prikrmov..

http://www.amazon.de/Hartig-Helling-BS-11-Flasc...

marcelka123
2. júl 2010

@anjelicek26 😀 😀 😀 aj moja mala sa posledne dni zacina rozbiehat v prdikoch... 😀 😀 😀

anjelicek26
2. júl 2010

No ale toto je zleeee 🙄 Smrad strasny, hroza... navyse sa mi vcera prekakal aj cez bodynko, dupky, az na deku, dieta jedno 😝

jarus8
2. júl 2010

Máme za sebou prvú poradňu u tety doktorky- za dva týždne sme pribrali 500g!!!
Sa tešíme, lebo z nemocnice sme odchádzali s odsatým mliekom vo fľaštičke a s lekárkinou veštbou, že odsávanie a klobúčiky sú začiatok konca. Odkedy sme doma, tak sme odsávali len raz- v deň príchodu. Odvtedy papáme sami, síce cez klobúčiky, ale sami.

@aktak lekárka ide na 3 týždne na dovolenku a dnes nám hovorila o Kramároch, teraz som ťa čítala, takže Kramáre- ee.
držíme palce Alenke, tebe a celej rodinke.

katka512
2. júl 2010

@marcelka123 Ja mu davam cumlik ale niekedy je to strasne ked snim zaspava a vypadne mu tak sa nato zobudi,zacne plakat musim mu ho podat a to sa niekedy opakuje vela krat hlavne cez den v noci ani nie,musim si zaklopat... 🙂 🙂 ja som mu ho dala uz v porodnici lebo tam plakal bol nakojeny,prebaleny a stale plakal tak a nakoniec chudak bol stale hladny tak preto mu aj teraz davam Nutrilon aj keby som ho najradsej kojila ale nic sa neda robit papat musi.. 🙂 a kazda noc je ina niekedy spi aj 4 hodinky a niekedy je uz za 2 hodinky hore,no a viac spi v noci nez cez den je v poslednej dobe nervozny nevie sa ulozit,najradsej keby som ho chovala ale mala polozeneho na sebe tak zaspi hned ale nechcem ho to moc ucit aby som potom stale nemusela byt prinom ked bude zaspavat aj ked bude vacsi..... v porodnici co sme dostavali tie knizky je pisane ze babetka sa nedaju rozmaznat....no ale neviem.
A kupem ho az tak o 21:00 podla toho ako mu to vychadza aj s papanim a ty malu kedy kupes a v noci spi dobre??
Maly sa mi tak puci a place vacsinou ked kaka......
Aj ja som rozmyslala nad tou satkou ale neboli z toho chrbat?

bubina1
2. júl 2010

idem si dievčata napisat na čelo: prepáčte, som matka začiatočník....
od jedenastej je mala umrnačana uplakana, furt nechcela spat... na prsniku každu hodinu...ja som jej kontrolovala aj plienku, či nie je pokakana, že preto bude taká nekludna... a samozrejme nebola... manželovi som este vravela, nech mi donesie jednu plienku a kremik... a on, že ved ked nie je pokakana, tak cikanie by mala plienka vsiaknut...a ja krava som mu uverila... po 4 hodinach trapenia sa... už som začínala byt ja zufala, som si povedala, že predsa tu plienku vymením... ludia...ta plienka mala hadam pol kila... a odvtedy micka sklopila zrak a kludne spi.... no nepiclo by vas?

zojec
2. júl 2010

@bubina1 🙂 som sa zasmiala... uz si ako ta ciganka co som raz pocula rozhovor v buse, ked vybehli jednorazovky.. hovorili, ze to je taka super vec, ze staci dva krat za den prebalit 😀 😀 😀
my mame dnes otras den, zas jeden z tych urevanych.. cele doobeda zas chcela byt na cicke ☹

anjelicek26
2. júl 2010

@bubina1 - no pampersky vydrzia velaaaa, pockaj ked ti mala buduci rok v lete vleti s pamperskou do bazena, mas hned dva krat take tazke dieta 😝 😀 😀 Ale menit treba castejsie, ono je to aj tazke a aj to chladi, ked je toho vela... My menime vzdy ked sa zobudi, kazde 3-4 hodky a ked sa dokaka, tak aj pocas spanku 😅

darja20
2. júl 2010

davate si niekto canesten krem na bradavky? treba to pred kojenim zmyvat? mam totiz na oboch bradavkach candidu a vraj si to mam tymto potierat, len neviem, ci to babatku vadi taky krem do pusinky alebo praveze by sa aj jemu tam mal dostat, aby mi vzdy nanovo bakteriu neprenasal po prisati..

bealondyn
2. júl 2010

babule a kolko plienok miniete za den?? my na nich asi zbankrotujeme coskoro 😀 mala kaka po kazdom jedeni, co je teda casto a denne menim aspon 10x a niekedy aj viac ked sa mi pokaka do prave cistej vymenenej! 😀 😝

bealondyn
2. júl 2010

@bubina1 pohodicka, takych nas je viac 😀 ja menim tolko plienok, ze som rozmyslala, ze skusim nechat ked sa iba pocika, ale plienka bola pekne tazka, tak menim stale. 😉

sportpark
2. júl 2010

bealodyn ja menim asi 7 x zaden a stoho je 2 x pokakana......

mojalili
2. júl 2010

@bubina1 Si mi pripomenula jednu pani z dediny, kde som učila v Materskej školke... 😀 hovorila "NAÁÁÁ, JÁ KED DÁM NAŠEJ ALENKE RANO PAMPERSKU,TAK VEĆER MÁ AJ DVE KILÁAAAA......" 😀 😀 😀 a to neboli cigani 🙂 Dnes ta Alenka sa lucila so ZŠ ako deviatačka 😉

@atak - jejda, nech sa Alenke cim skor polepsi, chudatko, s doktormi je hrozne jednat...a este ked su taki neohladuplni.... ☹

My tiez minieme plienok do aleluja.....dam mu cistu a on sa poserie........fakt manzel bude robit len na plienky... 🙂 Ale sranda, ze posrate mu tak nevadi ako pocurane....to reve stale.... 😀

@zojec Od rana 6 do 12 hodiny sme mali to iste, stale reval, ze som nemohla ani varit.... 😠

babulina
2. júl 2010

ahojte.
chcel by sme vam dat v mene lenky vediet, ze sa nam narodil po dllllhom cakani nas maly velky tomasko. ked nam o 14.32 povedali, ze ma 4 kila a 53 cm som tomu ani verit nechcel 😀
drobec aj maminka su v poriadku 🙂
detaily vam potom povie lenka, ked sa vrati domov .....
michal

darja20
2. júl 2010

@babulina blahozelam a prajem vela trpezlivosti a lasky 😵

weirdo
2. júl 2010

@babulina - gratulujeeeeeeeem 😵