Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@tintinka1 no my sme tiez cele tehotenstvo nic.... mm mal s tym trochen problem, ale teraz sme to skusili a neviem ci to bolo tou pauzou ale bolo to snad este lepsie ako predtym 😵 treba sa predtym porozpravat.... 😉
@tintinka - my sme mali keksik asi 20 dni po porode...uplne v pohodicke...tak ale ja som nemala ani nastri, ani som sa nenatrhla, ani nic... a krvacala som len 13-14 dni...
caute babule, my mame dnes 8 tyzdnov, boii sme na kontrole, vsetko ok, mala ma 4900g a 58cm. a uz nekakala 3 dni, ale brusko ma makke, uz sa tesim potom na tu spust! 😀
@tintinka1 my sme sa vrhli na keksik s mm 5 tyzdnov po porode a v pohode, a to som mala 2 stichy....teraz skor sa smejeme, ze ked sme nemohli, tak sa nam chcelo a teraz padneme do postele ako vrecia..nechce sa nam...nedostatok sil 😀 Ale tak dame si povedat kazdy 3. den🙂))))) Smejem sa muzovi, ze PES KTORI BREŠE NEKUŠE🙂 tak sa na to jeduje🙂
ja sa už neviem dockat kedy pojdem ku gyndakovi a povie, že je všetko ok... a hor sa na sex... aj ked tiež mam mierne obavy kedže sme nesexovali skoro rok 🙂 bude to ako tenkrát poprve 😀 😀 😀
my sme na tom podobne, tehu rizikové, takže nič, tak sa teraz odhodlavame dlhšie 😀
my sme pockali az po kontrole u gynekologa, aby som mala istotu, ze je vsetko ok po tom mojom hnusnom kliestovom porode. 😒 a bolo to v pohode...
chcem sa spytat, ci niektora beriete hormon.antikoncepciu?? mne ju lekoska ponukla, tak som si vzala, ale este som to nezacala brat...neviem...v zivote som horm. antikoncepciu nebrala, tak sa mi nejak do toho nechce, ale netuzim byt zase tak skoro tehu. 😕 z kamosiek to ziadna neberie, ale kazda ma skusenost a len ma strasia vedlajsimi ucinkami tak preto sa pytam.
jeej a uz mame za sebou 100 stran dievcata! 😅 nato, ze sme zaneprazdnene mamicky je to celkom dobry vykon! 😀 😝
jaaaaaaaaaj sexik.. to uz tiez neviem co je.. 🙂 ale ja sa nejak necitim, akosi nemam chut ci co.. tiez uz skoro rok bez.... nejaka som znicena... 🙂
@bealondyn - krasny vedlajsi ucinok HAK je napriklad taka Sasenka 😝 . Ja si asi dam zaviest Mirenu alebo nieco podobne...
Ja na antikoncepciou ani rozmyslat nebudem, budeme sa snazit davat pozor a do 2 rokov chceme druhe a POSLEDNE babo, ked sa prestahujeme do rodinneho domu. BUdeme tam mat 3 detske, tak 3 deti🙂
@anjelicek26
Mirenu som chcela a ja, ale dr. mi povedala, ze ona nie je za tie telieska, ze mi nemusi sadnut...ze z tho byvaju caste zapaly a bude musiet von... tak som sa zlakla 😒
hm... ja antikoncepciu nepotrebujem ☹ .. . ale som niekedy brala aj ja.. len na mna vsetky hormony zle posobia.. strasne mi zadrziavaju vodu v tele..
@sofinka2009 - darmo, Zaprdky boli uspesne, co sa juna tyka 😵
no za vselijake zavedene telieska ani ja nie som 😕 to neni pre mna...ja som chcela tu naplast, co sa pekne po tyzdni vymeni za novu, ale kedze kojim, mam smolu a vyber antikoncepcie je tym obmedzeny. 😖 no nic, tabletky su v suflicku, este nad tym porozmyslam, ale nie som ani velky fanusik prerusovaneho sexu alebo kondomov.
@mojalili - no Maxik je pre nas nase POSLEDNE babo, drahy ma z prveho manzelstva dve velke baby, takze Max je jeho stvrte, ukecat ho na to trvalo dlhooo 😖
Pri Saske som si dala pichnut tu antikoncepcnu injekciu trojmesacnu - ked mala 4 mesiace - do par hodin mi komplet odislo mlieko, bola to katastrofa... kym sme to rozbehali zasa, trvalo dva tyzdne, dieta hlaaad, visela stale na prsniku, flasu nechcela ani za svet...uz nikdy to s mlieckom nebolo to, co predtym...
Naplast - ja len viem, ze ju kamaratka skusala, ono sa to po case zaspini, treba sa s tym sprchovat, ak mas cierny sveter, mas na tom chlpy, najneskor na 4. den sa jej to zacalo davat dolu... no proste ona bola maximalne nespokojna...
HAK - proste uz nedoverujem, mam Sasku a viem, ze som ich brala spravne, nebrala lieky, nemala nejake vracacky, hnacky, brala som ju uz 2,5 roka stale tu istu predtym a zrazu BUM a mrcha nedosla. Takze asi nie
Takze fakt len ta Mirena... kondomy ja moc nemusim a prerusovane je riziko ze az.... keby sme boli v stadiu "ze mozno este niekedy dietko bude", ale to nie sme, takze to nerisknem... mam 26 a nechcem tri deti 🙄
No ved uvidime, hodim rec s doky...
@anjelicek26 teba som sa chcela uz dlhsie opytat, ci tvoja Saska vie aj po slovensky? lebo vo videu hovorila po nemecky...chcela by som vediet, ako vam to islo naucit ju 2 jazyky, ci v tom mala chaos a tak. lebo nasa bude hovorit anglicky a slovensky a citala som uz o tom vselico, preto sa pytam. 🙂
no ja tiež neviem či si dam antikoncepciu...my by sme 2 roky nemali mat bábo kvoli sekcii.... ale zase predtým sme fičali plno rokov bez antikoncepcie a nedarilo sa otehotniet...ale náhoda je blbec... može sa stat, že sa manželove spermie umudria... 😀
@zojec no ja by som si asi aj dala povedat v oblasti sexu...aj o tom s mm snivame, ale akosi sa nevieme dopracovat ani k obyčajnému muckaniu sa, lebo padame mrtvy do postele...
včera sme mali chvilku "pamatas"... pamatas ked sme dopozerali film do konca, pamatas ked sme isli preč ked sa nam chcelo, pamatas ked sme chodili spavat v nedelu o šiestej rano a nie vtedy sa budili.. pamatas ked sme este sexovali... a pod....a este moj mm poznamenal, že mica je taká mala, ale s nami s velkými si robi čo chce... 😀
@bealondyn - nevie po slovensky. Nieco rozumie, ale je toho malicko. Ja som s nou hovorila 2,5 roka len po slovensky, snazila som sa, no ale ona ani tuk. Nehovorila ani jedno, ani druhe, recovo zaostavala za ostatnymi - motoricky predbiehala... vedela ale povedat tak 5 slov...vsetko len ukazovala...boli sme s nou u logopedicky, odporucila nam to pediatricka... u pediatricky sme boli, lebo hryzla deti, chcela som sa opytat, co s tym robit...a ta nam vravela, ze je to tym, ze sa nevie poriadne dorozumievat... hm...
Vtedy prisla ponuka ist do UK o 9 mesiacov.... a my sme to zobrali na tri roky... Logopedicka vravela, ze mala bude aj tak 2-jazycna - nemecko/anglicky, ked do UK pojdeme... a ze jej nemame robit v hlave este väcsi chaos a nech sa za tych poslednych 9 mesiacov aspon jednu rec dobre nauci. Ja som zacala chodit do prace, Saska bola cely den u opatrovatelky, rozrozpravala sa behom mesiaca plynulo vo vetach - ale cisto po nemecky. Ja som sa este vecer snazila na nu po slovensky, ale totalne to ignorovala. Pochopila, ze slovencinou sa s nikym inym nedohovori, len so mnou a ja nemcine rozumiem (lebo s kazdym inym okrem nej som tak rozpravala). Po case to prestalo bavit aj mna pravdu povediac. Utahana z prace a kym dosiel drahy boli to mozno dve hodiny co sme mali na slovencinu a ona to nechcela, nereagovala.
Ja viem, ze sa vravi, ze to kazde dieta zvladne, ale ja som na Saske videla, ze ma v hlave gulas, ze je toho na nu moc... tak som prestala. Je mi to luto, ze nevie, ale v tom momente to bolo to spravne rozhodnutie. Co sa tyka hryzenia inych deti a jej agresie (ano ten anjelik bol certom 🙄 ) bola prec. Uplne. Uz si to vedela "vykecat".
Teraz zacina z anglictinou, velmi ju to zaujima, vie uz kopu slovicok a strasne moc rozumie. Ked pojde do skoly, urcite bude za chvilku hovorit lepsie ako my 😅
Maxa tiez budem ucit len po nemecky. Aby sa to vobec naucil a Saska nezabudla. Slovencina jedneho dna bude. Ale proste neskor. Moja rodina vedia vsetci skvele po nemecky a aj anglicky, nemaju s tym problem. Jasne, ze ich to zamrzi, ale chapu preco...
sa tu rozpisujem sorry 🤐
@riska - to s tym kolko odsajem si sa ma nemala pytat, ja baba zvedava som dnes vecer odsala - lebo maly mi spi od pol deviatej a ze sa zobudi to zatial fakt nevyzera - tentoraz jedno cele prso miesto troska z oboch - skoro ma vykotilo - 200ml 😨 😨 😨 A to mam plne este jedno cele prso, keby sa Max teraz akoze zobudil... A ze preco je Max taka buchta 🤐
ahojte dievcata 🙂
nebola som tu pár dní, lebo som zamestnaná vo vyberaní nosiča pre malú...čítam čítam a stále neviem 😅 rozhodujeem sa medzi manducou a ergom.
Naša malá je tiež ešte Hamšík, ale už jej aj povypadávalo pár a hlavne si ich sama trhá 😕 😅 cmúľanie prštekov, pästičky a hocičoho, čo sa dostane do rany je u nás na dennom poriadku, raz sa jej podarilo dokonca aj cmúľať celý palec! zobudila som sa na cmukot, nakuknem do postieľky a ona ťahala ako o život, vybrala som jej ho a ona ho hneď vrátila späť a tak sa to opakovalo dokola a tiež už slintáme, tak asi budú zúbky už na ceste 😀
@weirdo nám tu vakcínu proti rotavírusom objednáva doktorka a dáme potom jej peniaze 😕 tak snáď si na tom veľa neprihodí 😝 ona u nehovorila ani o inej možnosti, aby sme si to kúpili sami, tak uvidíme.
@bealondyn aj mne moja predpísala antikoncepciu, receptík leží v kapse a ešte som ich tiež nevybrala...
@anjelicek26 tak to je super výkon 200ml 😉 ja toľko určite ani vo sne nemám, ale keď malá dlhšie spí, tak mám pocit, že mi ich roztrhá a to si fakt neviem predstaviť, že by tam bolo toho toľko, to by som už asi explodovala 😀
babule dakujem za rady, nejako nestiham, vcera som konecne odniesla papiere na urady, 🙂
nausnicky uz mame kupene take kvietocky s ruzovymi krystalikmi vo vnutri, ked spojazdnim konecne fotak tak pridam fotky 🙂
@bealondyn Bea ahoj, ja beriem antikoncepciu, taku,co sa moze pri kojeni (cerazette) a mam este na jeden mesiac a potom aj tak pomaly budem odstavovat. Aj ked teraz sa mi pustilo nejak vela mlieka 😉 ale obaja mali uz vedia pit z flasky , teda timur pije len z flasky a maxim strieda prso a flasu 😀
No a ked sa vratim do belgicka dam si to teliesko na 5 rokov ktore vypusta pomaly hormony. 😝
Ozaj, babule, kedy zacinaju ist zubky???

@tibinka22 na kontrolu idem na budúci týždeň , tak hádam bude všetko o.k. 🙂