icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zhrkz
24. júl 2011

@gilmorka
Ahoj, ja davam na vecere varene jedlo ako na obed, niekedy (velmi zriedka) chlebik, alebo makovku (lupacku). Kase nikdy moc nechcel jest.
Od 11 mesiacov v noci nekojim - spravili sme razny skrt ked zacal pytat kazdu pol hodinu - metoda 3,5,7 minut - odvtedy prespi celu noc a sam a bez prsa zaspava.
Pre porovnanie nas jedalnicek v 13m (mame 6 zubov, keby sme mali viac, nesupem ovocie a zeleninu, nie je alergik, ani nikto z rodiny)
Skoro rano (cca 6.00): kojenie
Rano (cca 7-8.00): chlebik alebo ine pecivo (30-50g) s maslom, cottage syrom (cisty, pazitkovy, bylinkovy), bielym jogurtom, mrkvovo zltkovou pomazankou, postruhanym tvrdym syrom, dzemom, redkovkou (nastruhanou), rajcinou bez supky
Predpoludnie / desiata (cca 9.-10.00): cerstve ovocie bez supy (vaha asi 60-100g, cely banan) (jablka, hrusky, marhule, broskyne, nektarinky, banany, slivky, ringloty, egrese, ribezle, jahody, maliny, hrozno (nelupane), melon zlty, dyna cervena) vyuzivam to, ze je sezona, takze skusame vsetko co je k dispozicii.
Obed (cca 13.00): kojenie pred jedlom (ak si vypyta) a hned potom varene jedlo nahrubo pomackane vidlickou (250-300g), maso mixovane - davam len jeden chod (nedavam osobitne polievku) Do varenia pouzivam pre chut aj bylinky na salaty (oregano, majoran, rozmarin, tymian, salviu), kopor, bobkovy list, mlieko, kyslu smotanu, cele vajce, pomacovy olej, trolilinku cierneho alebo bieleho korenia a aj stipku soli.
Olovrant (cca 15.00-16.00): ovocie, piskoty, polystyrenovy chlebik, celozrnne tycinky
Vecera (cca 19.00): kojenie pred jedom, a potom rovnako ako obed len bez masa alebo zriedkavo chlebik, v lete mu viac chuti varene na veceru nez na obed.
Spat chodi okolo 20.30 a v noci sa uz nekojime.
Pitny rezim - cez den voda podla chuti (2-3dcl), ak je zima tak detsky cajik nesladeny. Casto nukam, niekedy cez den si pyta aj mlieko, tak nakojim. Pije z flasky so slamkou, alebo z pohara. Z ineho nechce pit.

zhrkz
24. júl 2011

A este musim drobca verejne pochvalit: uz treti den sa sam pyta na nocnik 🙂) Sice sa mu to dari len doobeda - to byvame doma, lebo poobede uz ma vela inych aktivit, kedze chodime von.

basa23
24. júl 2011

@angie267 ja som ted malu uspala tak mam chvilu klud.jeeej vy uz mate 3 stolicky 😉

angie267
24. júl 2011

@basa23 no ja uz nemam klud uz sa muz vratil s prechadzky a snazim sa do malej nieco dostat, nechce papat nic, opica jedna 😠 ano uz ma tri stolicky a styri predne 🙂

angie267
24. júl 2011

@zhrkz no citam, ze mate pekne pestry jedalnicek a mas sikovneho teda drobca, ze sa sam pyta na nocnik az pre mna neuveritelne, sikula je 😉

basa23
24. júl 2011

@angie267 vam tie stolicky predbehli predne tusim.mi mame 8 prednych a jednu stolicku 😉

angie267
24. júl 2011

@basa23 ano predbehli, najprv jej vysli dve jednotky horne a potom hned na to dve stolicky a neskor spodne jednotky a zasa stolicka jedna 😉

gilmorka
24. júl 2011

@zhrkz a veceru varis inu ako bol obed alebo ako? Ja som aj rozmyslala nad varenou vecerou, ale som rada ze mu navarim kazdy den resp. kazdy druhy den obed, pri nom nie je vela casu, nevydrzi sa hrat sam ani minutu a sam mi este nechodi, len za jednu ruku 😒 a na obed ti tolko zje, 250-300 g? Mne zje maximalne 100 g, uz mu nevadim, ale krmim z Via poharika, tak viem v ml kolko asi zje a priblizne si pamatam, kolko toho bolo v gramoch, ked som este vazila.
My to mame tak, ze v noci a rano kojenie, o 9,00 ranajky a desiata v jednom, bud jogurt s ovocim, alebo vlocky s ovocim, vyzivkou, a potom kusok pecivka s maslom,obcas syrcekom,vela toho nezje, tretinu tenkeho krajceka. Okolo 12,30 vareny obed, o 16,00 olovrant ovocie, a o 19,30 vecera a to predtym kasa s UM, ale tu uz nechce, teraz skor pecivko, alebo aj s ovocim ak mu chuti,alebo jogurt ak ho nemal na ranajky. A medzi tym este kojenie pred spanim o asi o 11,00, potom hodinku po obede, poobede ked si pyta a vecer pred spanim.

jenie123
24. júl 2011

ahojte, dnes sme mali navstevny den, najprv k svokre, potom na nakupy a nakoniec sme skoncili u svokra.. teraz manzel uspava malu, takze som sa konecne dopracovala na konika.. 🙂 neuverite co som nasla.. 🙂 Stellka ma 2 nove zubky.. 🙂 spodne dvojky jej vysli.. 🙂 🙂 takze mame spolu 8.. tak aspon viem z coho bol ten plac..
@basa23 na dovce bolo teplo.. 2 noci prsalo, ale inak bolo okolo 30, takze ani horko ani chladno.. hlasili nam tam stale prsat, nastastie sa nestalo.. na dovolenke si pospavala, tak do 8, ale stavalo sa, ze isla spat aj o 22.. takze teraz sa snazim, aby sme sa opat vratili medzi 20 - 21.. jaj stolicky, toho sa bojim..
@angie267 my si asi este dame niekde vikend.. manzel je dost mrzuty, ze si dovcu neuzil, tak ako mal.. tak pojdeme este na vikend niekam na Slovensku.. a urcite sa pojde do toho rakuska.. ja by som si dala hned vepro, zelo.. mnaaaaam.. knedlu nemusim..

jenie123
24. júl 2011

@zhrkz neverim ake ovocie ti pekne papa, moja nechce ziadne okrem banana.. vsetko vypluje.. ani paradajky ani redkovku, nic.. ak si da vyzivu som happy.. prosim ta aka je to tak metoda 3, 5, 7.. ja tiez uz v noci nekojim.. len teraz sa nam po dovolenke pokazil rezim, tak dnes zacinam opat odstavovat na noc.. by som potrebovala radu.. inak moja mesiac v noci nepapala, ale budila sa stale 2, 3 krat za noc..

zhrkz
24. júl 2011

@gilmorka Na veceru vascinou dojeda z obednej varky, ale niekedy varim naraz dva druhy jedal na dva dni, takze to striedam. Alebo si namrazim viacero druhov. Alebo mu dam take kupovane vo flaske ak nemam prave navarene. Vahu viem podla tych flaskovanych, tie je schopny zjest jednu fl. na obed a jednu fl. na veceru. A podla toho mu vazim mnozstvo vareneho jedla = tych 250-300g. Ale su dni, (ked je strasne teplo), ze mu nechuti a to skoro nic donho na obed nedostanem, az na veceru.
Aj ked sa mi zda, ze zje dost, stale mam pocit, ze je hrozne chudy (75cm/10kg) ziadne faldicky nikde... doki hovori ze je vo svojej rastovej krivke. Tiez este nechodi sam, len po 4roch a za ruku. A ovocim je schopy praskat sa od rana do vecera... kazdu hodinu daco... a potom kaka aj 5-6krat za den ;) kase vobec nemusi, aj dnes som skusala ovsenu a zjedol 4 lyzicky a dost. Radsej si dal chlieb a banan.

zhrkz
24. júl 2011

@jenie123 Ak by chcel niekto presny navod aj s odovodneniami a podrobnymi vysvetleniami co a ako a preco tak a nie onak, da sa najst dokument na webe, alebo poslem na mail. Predtym, nez zacnete skusat, urcite si cely navod dokladne precitajte a dodrziavajte pokyny autorky. Sem napisem len zjednodusene o co ide, ale nie je to cela "filozofia" metody.
Metoda 3,5,7 je podla niektorych "ta drasticka", pri ktorej dieta ulozis spat a odides do vedlajsej izby ci place alebo nie. Ak place, nechas dieta plakat 3 minuty, potom prides ukludnit max. 1-2 minuty, opat odides ak place nechas plakat 5 minut a potom opat ukludnis max. 1-2 minutky a odides, nechas plakat 7 minut a potom ak este placka tak chodis kazdych 7 minut. Dieta sa nauci samo zaspavat. Opat upozornujem ze toto nie je cele, aby si mohla nechat dietatko plakat musia byt splnene aj dalsie dolezite podmienky.
Nam tato metoda zafungovala uz na 4. den. Ziadnu traumu maly nema 🙂 Teraz sa drobec sam pyta vecer do postielky.

zhrkz
24. júl 2011

@jenie123 Jo a este, to, ze sa dieta budi v noci je normalne, a normalne taktiez je, ak vie samo bez pomoci zaspat. Preco a ako je tiez vysvetlene v tej knihe/dokumente o metode 3,5,7. Idem to pohladat ak sa bude dat pastnem link.

zhrkz
24. júl 2011

Ja som to onehdy nasla na webe komplet ako .doc - je to kniha Každé dítě může dobře spát (Annette Kast-Zahn a Hartmut Morgenroth) teraz len toto: http://www.ulozto.cz/9478438/zahn-kast-annette-...

jenie123
24. júl 2011

@zhrkz dakujem, nastudujem.. viem si predstavit, ze je to drasticke, ale vela som pocula, ze to dost pomohlo.. ja pri malej som. dokial nezaspi.. nehladkam ju nic, len lezim vedla nej.. teda ona v postielke a ja vedla na madracke.. ale bolo by to fajn, keby zaspavala sama.. i ked vacsinou som tam pol hodinky, nez sa unavi a zaspi.. ale precitam si to a vyskusam.. vecer sa vacsinou zobudi, stoji v postielke, ja k nej pridem, len ju dam lahnut a spinka dalej.. az rano okolo 5 som si ju bravala k nam do spalne, dala mliecko a spinkala do 7.. mala mi spinka sama v detskej..

basa23
25. júl 2011

dobre ranko
@jenie123 jeej nove zubky super.tak snad teraz uz bude lepsie spinkat.super ze ste mali teplo ze im nevyslo ze hlasili prsat 😀 ako ste spinkali?mi docela ok bola hore asi 4 krat a vstavala okolo pol 7.och zas prsi boze u nas uz asi leto nebude 😒

jenie123
25. júl 2011

@basa23 dobre ranko.. no my sme spali na nic.. stale bola hore a plakala.. no a rano som nasla stolicku.. 🙂 dlho dlho nam nevysiel ziadny zubok a teraz behom 2 dni mame 3 zubky.. Kolko tak trapi stolicka nez uplne vyjde..? Trapilo to Vivi dlho? my sme vstavali o 7.. to leto je otrasne.. hlavne, ze som si kupila v Taliansku saty a ako to vyzera, tento rok ich asi nevynosim.. 😢
baby chcem sa spytat, kolko krat denne a ako dlho este spinkaju vase deti?

basa23
25. júl 2011

@jenie123 jooj nam isla stolicka mesiac a pol fu a to bola zla a zlaaaaa 😒 velmi ju to muselo bolet lebo normalne jazykom stale chytala ten zub.snad sa Stellka nebude tolko trapit.mne spava rano tak hodku a pol a poobede zvykne v posledn.dobe da 2 hodky.aach dostala som menst.mi vychadza na dovolenku.musim napisat ci nemaju baby neake skus,s tabletkami na oddialenie ktore pri kojeni mozem 😒

jenie123
25. júl 2011

@basa23 ach jo.. nech uz tie zubky vyjdu.. mala uz spinka.. chcela som, aby sme presli na jeden spanok.. ale mam z toho obavy.. vcera som ju dala spat naobed a spala len hodku, takze som ju musela dat este raz a po hodinke zobudit, kedze uz bolo vela hodin.. asi jej necham este 2 spanky, aspon sa lepsie vyspi.. s tabletkami ti neporadim, kedze menst. este nemam.. a konecne som sa dostala k fotkam, takze tu su nejake 🙂

zhrkz
25. júl 2011

@jenie123 maly spi dvakrat - doobeda hodinu a poobede aj dve. Obcas viac obcas menej. Este sa mi zda ze potrebuje dva spanky, aj ked uz mal dni ked poobede nespal, ale to mi potom pri veceri skoro zaspal na tanieri ;)

basa23
25. júl 2011

@jenie123 zavolam potom doktorovi mozno je neaky sposob aj ked kojim 😉 aj men uz mala spi nechcela ist spat ale som ju uspala.aj ja by som chcela jeden spanok ale asi este to nepojde bo si este vyzaduje 2 spanky tak uvidim.mozno zajtra skusim ju nedam spat o 10 dokedy vydrzi.jeeej krasne fotecky krasne ste kocky 😉

jenie123
25. júl 2011

@basa23 dakujeme..
@basa23 @zhrkz kamoska mi hovorila, ze uz v ich veku by mali spat raz.. ale aj ja si myslim, ze neni na jeden spanok pripravena.. bolo by to pre nu malo..

kormelia11
25. júl 2011

ahojte mala by som k vam jednu otazocku ak mozem 🙂 mavali ste v tehotenstve problemy s mykozami a bacilmi?ak ano ako ste to riesili...

angie267
25. júl 2011

@jenie123 jeeeej krasne fotecky 🙂 nasa mala spinka iba raz za den 😉

a hlasime objavili sme dalsi zubok horna dvojka vykukla 😀 a vcera som zobrala k nam mojho synovca, ma tri rocky, s Nici sa hrajkali, ja som na minutku odbehla do dalsej miestnosti a zrazu strasny rev malej a nasla som ako Milanko kopal Nicolku do hlavy na zemi, baby on jej normalne daval kopacky 😠 chudatko taaak strasne plakala az som ju nemohla utisit, takto snad tusim este neplakala. Bola som v soku ani som nevedela ako mam reagovat 😒
@basa23 ako sa ma Vivi?

ivanka85
25. júl 2011

@angie267 prepac ale co podla Teba mala robit neplakat??asi by synovcek k nam uz tak skoro neprisiel..ved mala ma rok a on ju kopne do hlavky..normalne mi zle prislo od tej predstavy..

angie267
25. júl 2011

@ivanka85 tak urcite som nemyslela tym, ze som cakala smiech od ucha k uchu...........

angie267
25. júl 2011

@ivanka85 a ako by si mu povedala ze k vam uz nemoze prist?

ivanka85
25. júl 2011

@angie267 neviem moja, asi skor jeho rodicom, musi to byt tazke a mala sa ho teraz neboji?pojdes s nou aj k doktorke ci je v poriad8ku?a nechcela som na Teba utocit, neber to tak, len som ostala v soku ako aj Ty..

angie267
25. júl 2011

@ivanka85 vies bola to trosku od veci otazka, takze podla toho bola aj moja reakcia. Malinka je v poriadku, podla mna este nema z toho rozum pretoze neskor sa s nim hrajkala, rodicom som sa to este neodvazila povedat, okolnosti si to nevyzadovali.

ivanka85
25. júl 2011

@angie267 ok, ukoncime to, asi mame trosku iny pohlad na veci🙂