Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@angie267 dakujeme.. vidis tiez by som nevedela ako to povedat rodicom.. asi by som to nechala tak a ak by sa to opakovalo (teda, ze by bol stale agresivny) tak by som to riesila.. ked sme teraz boli na dovci, bola s nami o 9 mesiacov starsie dievcatko a to si hralo so Stellkou ako by bola babika, tahala ju za nohu, za hlavu aj sa potahali za vlasy.. ale vzdy som bola pri nich, aby som mala kontrolu nad malou, aby sa jej nieco nestalo..
@zhrkz ved to aj mne to vyhovuje.. doobeda poupratujem, navarim, pozehlim.. tiez mam strach len z jedneho spanku, i ked s malou spavat nechodim.. to dnes isiel uspat poobede manzel malu a zaspal skor nez ona.. 🙂
@jenie123 zajtra im to skusim povedat, no neviem ako na to 😒 inak on je velmi mily a rozumny chlapcek, neviem preco to urobil, stale hladam pricinu jeho konania, no teraz uz viem ze ju nespustim v jeho pritomnosti z oci. Aj taj tomu nechapem ved travia spolu velmi vela casu. Pekne som mu vysvetlila co urobil, ze sa to nesmie, co vsetko mohol sposobit, ale poviem ti bol vo mne teda riadny hnev kym som to predychala. Slubil mi, ze uz to viackrat neurobi. Podla mna citi konkurenciu alebo co, deti zvyknu byt niekedy k sebe aj agresivne.
@angie267 ja by som mu asi dala na zadok, i ked keby sa sa mi to stalo, asi by som to tiez riesila dohovorom, kedze to neni moje dieta, by som mu po ritke nedala.. ale super si to zvladla, dufam ze to pochopil a uz Nici ublizovat nebude.. dnes mi kamoska navrhla, ci sa nechcem privyrobit.. mohla by ist do prace, ale ma 2 rocnu dcerku (moje krstniatko) a sef jej navrhol, aby si nasla opatrovatelku, ze ju bude firma platit.. ci by som si jej malu a este jedneho chlapca (tiez 2 rocneho) nezobrala na 7 hodin denne.. silne nad tym rozmyslam, ale neviem ci by som 3 deti zvladla..
@jenie123 neboj tiez som v tej zurivosti rozmyslala mu dat na zadok, ale neodvazila som sa, predsa to nie je moje dieta. Snad uz sa to nestane. No mas pred sebou tazke rozhodnutie. Zvladnut tri deti a tak male by bola teda riadna fuska. Neviem si to ani predstavit, narusilo by to cely vas denny rezim. No ale zalezi na tom aj ako to bude platene.
@angie267 boli sme v uherskom brode.. http://www.delfinub.cz/ ale celkom som bola sklamana, lebo pre deti tam toho mali malo.. uz aby sa oteplilo a vyrazili niekam na kupko von.. aj si to povedala chlapcovym rodicom?
@jenie123 pozeram si foto toho aqaparku, super vyletik ako to je daleko? Ja by som strasne chcela ist do Tatralandie mam strasne rada tobogany som take dieta co sa rada blazni adrenalin to je moje 😝 jaj ani mi nehovor mna uz toto pocasko deprimuje, tak by som sa isla kupat niekde, ale dnes som pozerala spravy a hovorili, ze uz pekne ani moc nebude teda 30 stupnov a vraj do konca tyzdna minimalne ma byt takto skaredo 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 nic som este nepovedala, nebola vhodna chvila......cakam na prilezitost
dobre ranko
@angie267 je to asi 45 minut od Skalice.. chodieva tam dost slovakov.. ked som tak pozerala znacky aut, tak Bratislava, Nove Mesto nad Vahom, Ilava.. Polovica aut bola slovenska.. 😀 Jaaaaj Tatralandia.. Manzel tam chce tento rok ist.. aby sa mohol vysantit.. ked sme boli teraz na dovci skoncili sme v Guliverlandii, a tam bolo atrakcii, no najviac sme si to uzivali dospely.. 🙂 auticka, formule, vlacik, cirkus.. no parada.. ako male deti.. 😀 😀 tento tyzden ma byt uprsano.. Ilko sice hovoril, ze buduci tyzden by uz mali byt 30-tky.. ale tiez som pocula, ze je po lete..
@basa23 pekne ste spinkali.. my opat des.. dufam, ze zubky coskoro prejdu.. mala bola stale v noci hore, plakala.. dala som jej nurofen, chudatko musi ju to dost boliet.. ono toto pocasie je o nicom.. a ze leto.. mali by prazdniny presunut na jun, jul..
@jenie123 hej je to naprd taketo leto mala sa poriadne este ani nekupala 😠 hlasia tie 30tky snad budu aspon par dni.dufam ze aspon na dovolenke nam vide pocasie.chudatko musite vydrzat Stellku urcite trapi ta stolicka,tak placka je nepokojna.snad coskoro budete opät pekne spinkat.
Ahojte baby, môžem sa sem votreiť????? Prosím vás, mohli by ste mi povedať, je tu ešte niektorá z vás, čo jej bábo ešte samo nechodí?????? Ja viem, že sa nemáme porovnávať, že treba počkať a bla bla bla.... No, ale pre pokoj duše by som to potrebovala vedieť. Lebo ja mám pocit, že sme (aj v mojom okolí) hádam už poslední, čo sme sa ešte neosmelili. Díkes.
@jaruska8 Nas drobec (23.6.) tiez este nechodi sam, radsej za ruku alebo po styroch. Myslim si, ze si kvoli tomu netreba robit starosti. Na babyplavani instruktorka hovorila, ze ak dieta dlhsie lozi, lepsie mu dozreju motoricke drahy ci co.
A musim povedat, ze aj ked krpec nechodi, tak je dost sikovny. Vie si sam vyjst na smykacku a spustit sa z nej, vie ist sam na hore-dole hojdacku a bezproblemov sa na nej udrzi, ked ho na opacnom konci hojdam, na ihrisku lozi vo vyske po preliezkach ako drak, chodenie hore dole schodami je jeho hobby (ked ideme domov bez kocika musime ist na druhe poschodie po schodoch nie vytahom), aj na motorku si vie vysadnut a uz sa na nej vie aj odrazat.
Pred tyzdnom ani nepostal sam. Hned si sadal na zem. Doma ho chodenie v ramci hry trenujeme. Tak, ze si ho vecer parkrat pustime medzi sebou (s mm) pomedzi "bradla" z predpazenych ruk v sede na zemi. Jeden ho postavi na jednom konci, protajsok nanho vola. Krpec sa pridrziava nasich ruk, a ked si je isty, tak sa rozhodne a ide kusok sam. Ked pada zachyti sa sam o nase ruky, alebo ho nechame kontrolovane spadnut. Vidno mu na tvaricke, ako ho tesi, ked sa mu podari prejst samemu. Jeden vecer spravil dva krocky, dalsi tri, teraz prejde cca meter a pol. Dokonca sa dnes odvazil spravit dva samostatne kroky aj vonka. Viditelne si je kazdym dnom istejsi. Uz vidim ako ho budem nahanat ked sa pusti uplne sam...
Takze nic sa neboj, urcite sa naucite chodit ;) Dieta na to musi vyzriet a nabrat odvahu. Netreba to silit, staci vytvorit podmienky, a rozhodne sa same, ked to bude chciet skusit.
@jaruska8 - dietatko ma cas do 1,5 roka na chodenie 🙂 Takze uplne ze klud 🙂 Ako pise @zhrkz - cim dlhsie lozia, tym im lepsie dozrieva motorika. Je to len a len dobre. Nas maly spravil prve krocky 10 dni pred prvymi narodkami a 10 dni po narodkach uz lietal ako sarkan. On zasa nevie ine veci... nepovie viac ako mama a bam...nic neopakuje, ani motoricky, ani verbalne...ma na haku... salamista jeden. Fakt kazde dieta ine 🙂 Aj ked je to otravne stale nosit...

@jenie123 No, ja k tomu tolko, ze kazde dieta je ine. Sama vidis, ze tvoja mala chce spat dvakrat, ja na mojom tiez vidim, ze chce spat dvakrat, takze ci ten jednospanok pride o mesiac-dva skor alebo neskor neriesim. A mne tiez vyhovuje, ze spi aj doobeda aj poobede 🙂 Doobeda si navarim a upracem a poobede si lahnem s nim 🙂 Neviem ako to budem stihat, ked bude spat len raz ;)