icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jenie123
27. júl 2011

@angie267 tak potom Stellke musi ist dalsia stolicka.. totiz jej vysli hned 3 naraz.. spodne dvojky a spodna stolicka.. teraz sa mi zdalo, ze by jej mohla ist horna.. no uvidime.. stale je placliva a noci byvame nonstop hore.. uz by to mohlo prejst.. vidis, ty si mi tusim pisala, ze Nici spinka len raz za den.. o kolkej vstava a chodi spinkat..? ked ti tak pekne vydrzi a staci jej jeden spanok

basa23
28. júl 2011

dobre ranko
@jenie123 ako ste spinkali?mi klasika 3-4 krat hore a vstavala dnes o 7 normalne som zkukala jak puk 😉 snad ste uz mali lepsiu noc sice ked ide stolicka vam tak neviem 😒 och som zvedava kedy pojde dnes spat neviem neviem ale uz mi neak vcera nechcela ist 2 krat spat bohvie ci uz neprechadza na jeden spanok 😒

jenie123
28. júl 2011

dobre ranko
@basa23 no presne ako si myslis, noc nic moc, bola hore strasne vela a aj tuto noc sme davali nurofen.. vstavala o 6:45.. ja malej chcem tiez nejako upravit spanok.. poobede chodi spavat o 2,3 a niekedy potiahne do 5.. a to je uz dost neskoro.. potom sa jej o 8, 9 nechce spat.. len ked ona je rano po 2 hodinach od zobudenia unavena a chce ist spinkat.. Vivi si pekne pospinkala, tak nech sa vam uz skorej nebudi.. 🙂

basa23
28. júl 2011

@jenie123 snad by aspon do tej 7 vzdy potiahla 😉 ach Stellka ju musia moc trapit tie zubky chudatka tie nase deturence.ale tak vydrzali sme aj mi musia aj oni 😉 mi vrav vcera mala vstavala o pol 6 az.dnes neviem veru kedy pojde ked spala do 7 ona vydrzi hore aj 4-5 hodin po zobudeni od rana ale fu potom poobede neviem asi uz nepojde spat no som zvedava teda dnes veru.

jenie123
28. júl 2011

@basa23 no tak Vivi si to vyriesila sama so spankom.. vlastne ju mozes dat naobed spinkat.. to by moja musela pospat aspon do pol 9, aby sme mohli ist na obed spat.. o kolkej ti chodieva spavat na noc?
jeee a vcera som malu ucila znakovat svetlo a hned to pochopila.. idem nastudovat dalsie znaky a snad sa este nieco naucime.. 😀

jaruska8
28. júl 2011

@jenie123
@zhrkz
@anjelicek26 Ďkujem baby, ona je zase podľa mňa , čo sa týka jemnej motoriky dopredu, má záujem o vkladanie tvarov, všetko si vie krásne otvoriť (obal z CD, rôzne malé krabičky atď.) Čo sa rozprávania týka, tak stále si niečo hovorí tou svojou rečou a keď to po nej aj my opakujeme, tak ona naspäť. Aj už tu boli aj slová ako tata, haló, ba, tu dedo, bába atď. jaj a ešte strašne rada tancuje, normálne vrtí riťkou, keď sa jej nejaká hudba páči. 😀 A ešte sa rada hrá na skrývačku, to už minimálne mesiac, sama od seba. Ono mňa len štve, že vždy sa všetci pýtajú, či už chodí, akoby iné nebolo ani dôležité. A čo sa týka samostatných krokov, tak od včera urobila pokrok, keď sa sama na zopár sekúnd pustila, postála a keď si to uvedomila, tak sa hneď chytila. ja sa ju snažím nechávať samú, nech sa prechádza popri nábytku a teiž s mm nacvičujeme tak ako zhrkz.
Ona je od narodenia také pokojné dieťa, nikdy ani neplakávala, takže ono to je podľa mňa aj povahou, skôr začnú chodiť také šidlá, aspoň, čo som si všimla.
A vlastne aj ja som začala chodiť až v 14. mesiaci, takže to bude genetika.
😀

basa23
28. júl 2011

@jenie123 jeej to je sikulka rychlo sa uci 😉 ha no nakoniec sla spat o 10 ale spala len hodku takze na obed urcite pojde este.chodi spat vecer okolo 9.sama sa nastelovala ze chodi tak neskor.mnam pecem pizzove slilmaky uz sa tesim 🙂 och u nas vyzera ze bude prsat

anjelicek26
28. júl 2011

@jaruska8 - xixi Max je to najviac flegmaticke dieta na svete 😅 Ale ako pises, robi pokroky, to je parada. Inak vies, co je skvele na ziskanie odvahy?

Postavit vedla seba ikea kocky - tie latkove - stoja 4-5€ stacia ti tri kusy - dat ich na krok od seba a na kazdu chrumku a dieta bude prechadzat od jednej k druhej a ty ich budes postupne oddalovat. Takto sme konecne presvedcili dcerku, nech sa pusti... behom jedneho dna. Pretoze ona uz ako 7 mesacna obchadzala nabytok, ale strach mala este do prvych narodenin xixi... toto fakt zabralo 🙂

Juj a tancovanie, na tom sa pri nom smejem najviac, take pohyby dava 😀

jenie123
28. júl 2011

@basa23 mnaaaam pizzove slimaky.. to by som si dala.. ja som si teraz spravila.. talianske dubakove rizoto.. kupila som si tam polotovar.. ale dobre to bolo.. mohla som si toho nakupit viacej.. ☹ nasa teraz spinka.. zaspala o pol 3.. tak som zvedava kolko potiahne..
@jaruska8 z reci si nic nerob.. ja som od rodiny pocuvala nonstop uz od 7 mesiacov, ci uz nechodime a preco nechodime.. Ninka je sikulka a aj kracat bude za chvilku sama.. Ja som si malu neuzila ani chodit za ruky.. chodila okolo nabytku, raz sa jej zapacila macicka, ktora bola meter pred nou a pustila sa isla za nou.. to boli zaciatky.. a ono to nejako prislo same.. isla som pospiatocky pred nou a mala za mnou a presli sme cely byt a odvedy uz beha..

basa23
28. júl 2011

@jenie123 mnam aj to moze byt dobre take rizoto mnaaaam 😉 ja ich idem vecer pizzove slim.moja spala o 3 a len hodku dala dnes spala dokopy 2 hodiny malo ☹

gilmorka
28. júl 2011

ani nas este nechodi sam, len za ruku. On sa na to chodenie ale vobec nesustredi, stale sa nataca za vsetkym, nahyba sa, vsetko chce chytat, ani po ulici neprejdeme na jeden raz, lebo sa zastavime pri kazdom kameni a kvetinke 🙂 A hned si sadne, klakne, nahne sa,cize stale visi na ruke,tu nechce pustit. Ale po styroch ide ako strela, okolo nabytku chodi uz od 11 mesiacov, aj skor asi. Obcas aj chvilku postoji, kym si to nevsimne, a ked si vsimne, hned sa o mna oprie. Aj by som chcela, nech sa uz pusti sam, ale na druhej strane zatial ho aspon navediem, kade ma ist,ale ked pojde sam, tak budeme mat hned popretrhane kvetinky a clapkat sa bude v kazdej mlake. Uz teraz vidiet, ze to bude riadny lapaj 🙂

gilmorka
28. júl 2011

Mozete ma inspirovat,co zajtra varite detom? Nejak nemam ziadny napad 😒

angie267
28. júl 2011

@jenie123 ano chodi len raz spinkat, rano vstava okolo 7 - 8 ako kedy, potom ide spinkat cca 11.30 az 12.00 a vydrzi spat cca do 14.30 a potom az vecer medzi 19.30 az 20.00 nocny spanok.
@gilmorka ja sa zajtra chystam taku klasiku mrkva, zemiak, kur. prsia a potom spenat 😉

jenie123
28. júl 2011

@gilmorka dnes mala brokolickovu polievku a zajtra ma kuracie rizoto so zeleninou.. presne ako pises, zakial sa ti drzi ruky, vies kde ho mas.. ak sa pusti, uz budes len za nim behat.. ja som dnes malu nahanala a samozrejme v kazdej mlake bola.. 😀
@angie267 to ti pekne chodi spinkat.. take nieco by som si predstavovala aj u Stellky.. No uvidime, zatial to tak nevyzera..
@basa23 moja spala doobeda 2 hodky a poobede len 45 minut.. tiez nic moc.. a uz od 18 by spinkala, tak som ju natahovala do 20.. teraz ju manzel uspava.. ja idem dat sprchu..

gilmorka
28. júl 2011

Dakujem. My sme mali teraz karfiol zemiak a krsia a predtym rizoto 🙂 Tak uvidim co ma zajtra osvieti v chladnicke, hodim nejaku kombinaciu 🙂 Dnes som mu skusila dat zapekane cestoviny a normalne mi to vypluval 😀 A to teda spravil druhy krat v zivote. Prvy krat asi pred dvoma tyzdnami cestoviny s vajickom, co normalne jedaval. Inak sa niekedy nezatvari velmi nadsene, ale teda nevypluva 😅

gilmorka
28. júl 2011

prsia, nie krsia 😀 😀

basa23
29. júl 2011

dobre ranko
@jenie123 ako ste spinkali?mi stale 3 krat hore a o pol 7 vstavala.vcera to bola nahoda ze o 7 vstala 😒 aach zas je úpiatok a ja som jak mechom udreta to vzdy v piatok 😒

jenie123
29. júl 2011

dobe ranko..
@basa23 no my sme sa so spankom polepsili, bola hore len 6 - 7 krat.. 🙂 aj my sme vstavali o pol 7.. ja sa tesim z piatka.. manzel bude doma.. v sobotu sa chystame na super akciu, teda ak nebude prsat.. a v nedelu si manzel vymyslel motokros.. no sice neviem co tam s malou budem robit, no nechame sa prekvapit.. minule sme sa s kamoskou rozpravali, ze sa asi zoberieme baby s detmi a pojdeme na chatu na Myjavu.. a celkom sa tesim.. aspon troska zmena.. co planujete vy na vikend? Ze vraj by sa malo oteplit.. 🙂
@gilmorka vidis, cestoviny s vajickom.. to som este malej nedavala.. hned mam novu inspiraciu.. 🙂

basa23
29. júl 2011

@jenie123 no tak to je super ze ste sa polepsili zo spankom este to znizit na trosku menej budenia nech si oddychnes viac 😉 jeej to mate pekne uz naplanovany vikend.zatial nic konkretne.ale chcela by som ist s malou do zoo tu u nas hlavne kvoli tomu dinoparku ak bude pekne tak pojdeme.jeej na chatu len chod to je super deti sa tam spolu zahraju a vy si oddychnete.ja by som hned sla ale jak mam malu uz je to ine v mojom veku vela mojich kamaratiek nema deti a tie co maju maju uz viac a to uz su ine starosti 😒

jenie123
29. júl 2011

@basa23 ja som nastastie uz v tom veku, ze uz vacsina mojich kamosiek deti ma.. u nas sa prave rozrodil moj rocnik a skoro vsetky kamosky.. takze je nas tu kopa.. 😀 jeeeee, v zoo v Ba som straaasne dlho nebola.. isla by som aj ja mrknut.. musim navrhnut manzelovi..

basa23
29. júl 2011

@jenie123 no ved ani ja som tam uz sto rokov nebola tak som zvedava viac nez mala 😀 dnes sa mi nechce malej varit zvlast dostane pekne kuriatko pecene a ryzu vsak uz je velka netreba jej stale varit zvlast.

jaruska8
29. júl 2011

@gilmorka Presne ako naša, ona aj postojí, ale hneď sa chytá, keď to zistí. A stojí hlavne vtedy, keď niečo majstruje. Inak ju zaujíma tiež všetko, lapajka. 🙂

jaruska8
29. júl 2011

@anjelicek26 Ha, ja som už skúšala všetko možné, no ona ma hneď prekukne, aj som ju postavila k stene a tak ju lákala, to dopadlo tak, že si ani stať nehccela, ja prešibaná, krpaňa malá. 😀 😀 To s tými krabicami asi skúsim. 🙂

jenie123
29. júl 2011

@basa23 ved to je to jednoduchsie varit len jeden obed pre vsetkych.. ved uz mozu skoro vsetko..
ja som tak rozmyslala nad paradajkovou polievkou? davali ste uz niektora?

basa23
29. júl 2011

@jenie123 nie nedavala som este ale to ma ani nenapadlo ja si myslim ze taku uz urcite mozu.kuknem v tych receptoch co mam mam pocit ze tam taka bola

marcovka1
29. júl 2011

@jenie123 ahoj moja mala miluje paradajkovú pol.tak že kludne jej daj a ked dam ešte cestoviny písmenka alebo halušky jej zarobím super 🙂 len jej dam starší podbradnik,lebo jajaj to vyzera 😀

jenie123
29. júl 2011

@marcovka1 a robis taku klasiku..? ci nejaku specialnu pre malu? ja milujem paradajkovu polievku, tak dufam, ze ju bude chciet aj mala..

jenie123
30. júl 2011

dobre ranko
@basa23 ako ste sa vyhajali? my este spime 🙂 isla spat o 9 a bola hore asi 4 krat.. tak sa nam to opat zlepsilo.. zubky ju uz asi nebolia, tak sa skusime opat na noc odstavit..

marcovka1
30. júl 2011
marcovka1
30. júl 2011

@jenie123 ešte raz lebo niečo sam stlačila,klasicku paradaj.pol.pretlak,ale dam len troška cukru a soli a mam na 2-3 dni 😉