icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

weirdo
3. aug 2010

@leveretka - no tak to vyhrate obe 😀 😀 😀
@monky1 - ☹ a co sa stalo, ved si ho mala tolko vela! Asi sa upravilo podla malej potreby. Ale poskusaj vsetko, aj Ty aj mala ste bojovnicky, tak ono sa to spusti, drzim palec.
@zojec - a ako moze byt fontanelka prepadnuta??? Moja mala ma niekedy trosku, niekedy vobec. A moze byt aj trosku ci uz to nieco znamena? Ked ju necitit vobec, tak to je vkuse cely den ...

monky1
3. aug 2010

@weirdo - ved to, ze mala - cas minuly 😒
dakujem dievcata za podporu 😔

bealondyn
3. aug 2010

baby malinka mi spinka od pol piatej, dnes mala to ockovanie, tak mozno je to aj tym, ale teplotu nema. tak som to vyuzila a precitala si knizku, co nam dala detska lekarka o spani babatiek a vytvarani rezimu a aby papala pekne v intervaloch a zaspavala bez prska, dudlika, hojdania, prechadzania a pod. vo vlastnej postielke. asi je to nieco podobne ako ta knizka "Kazde dieta sa vie naucit spat" co spominala ellysa...
takze od zajtra to chcem zacat praktizovat a postupne ju naucit na rezim lebo takto sa uz neda existovat! ☹ vcera v noci bola hore kazdu hodinu a pol a len cuckala a cuckala a priatel spava v druhej izbe, no hroza! ☹
tak mi prosim drzte palce, budem vas informovat ako nam to ide. 🙂

@ellysa ako pokracujete s malinkej rezimom a zaspavanim podla tej knizky?? 😕

bubina1
4. aug 2010

@stacinka na espumisane ficime aj my... ja davam rano 5 kvapiek a večer 5 kvapiek...mne dokyna povedala, že malinka može 25 kvapiek za 24 hodin.... a este jej rano a večer natieram bruško flatulinom, čo je gel na prdky a este beriem rano probiotikum a zjem aktiviu... nam sa najlepsie prdka ked spi na brusku, potom zacvičíme nožičkami, postlácame a prdka vtedy jedna radost...aj 7x.... ale este som neskusala nechat ju odgrgnut pocas kojenia...tak vyskusam...dik za tip

bubina1
4. aug 2010

@bealondyn fu tak to ti nezavidim...my mavame dost narocne dni..to chce byt na rukach skoro stále a tak zaspava... ale veče sa snažim je oddialit kojenie... od takej siestej inak vacsinou reve... trochu zdriemne... okolo 8mej kupeme...teda poplačkáme si v teplej vodicke... po kupani samozrejme rev.. potom kojim, vacsinou mi na prsiku aj zaspi...dam do postielky a dalsie budenie mam okolo 4-5tej rano... samozrejme nechcem zakríknut.. a kebyže nie som grogy tak ju možno o jedenastej vyberiem z postielky este jej pumpnem nejaké mlieko a možno by potiahla aj do 6tej

inak baby...mne mala zacala reagovat na to očkovanie proti TBC... už nema len taký podkožny pupacik..už sa jej to zvacsilo a aj zacervenalo... mate s tým skusenosti?

dnes ideme do poradne... som zvedava kolko sme pribrali ...

zojec
4. aug 2010

ahojte babulky.. 🙂 pytali ste sa na tu fontanelku... citala som, ze ked je prepadnuta, tak babatko ma malo mlieka.. ale skor si myslim, ze to suvisi s vodou.. cize mozno z tych teplot su deticky trosku smadne. vcera si mala vytiahla len 30ml.. urobila som jej vecer 60... moja flasu nechce ani nahodou.. pekne po hadicke na bradavke 🙂 vcera sme vyfasovali odsavacku aj my, elektricku medelu, je fakt dobra, tiez odsavam po dojceni... raz som odsala 10 a raz 20ml.. ale tiez je to nie bohvieco. dnes jej skusim dat pocas dna vodu a budem pozorovat tu fontanelku k veceru.. ona je rano v pohode, ale vecer uz vidim kosticky.. ☹ ratam aj plienocky, zatial sme v norme, ale cikavala aj viac... po dva dni som ju nosila v satke, a vypotili sme sa riadne, tak to pripisujem aj tomu.. ja tiez menej cikam ako vypijem.. som s vcera potila ako kon....
no a kaka uz len raz denne, specialne v noci o 4tej riadnu davku.. 😉 a kedze latkujeme, musim vstat a ist v noci prepierat 😀

bubina1
4. aug 2010

@zojec oja tiež kaka v takom case... 😀 ale dnes este nekakala 🙂

zojec
4. aug 2010

@bubina1 nasej to tiez zreagovalo, zhnisalo sa to, a teraz tam ma chrasticku.. tak myslim, ze sa to uz hoji.. 😀 bubi mna od toho ustavicneho revania a nespokojnosti zachranila satka.. je to fakt na nezaplatenie.. ona je tam v sekunde mrtva 😀 , alebo si pozri nejaku manducu.. mam aj nosic, ale v nom ani za svet nechce byt, raz v tom zaspala, a ked som ju vyberala zobudila sa, lebo je tam mrde vela suchych zipsov a zapinani.. ricala potom ako tur.. tak som celu sedacku peken odlozila.. esteze je len pozicana 😉

ellysa
4. aug 2010

@bealondyn zatiaľ som začala tým, že potrebujeme nabehnúť na určitý režim, večer okolo 19.30 kúpeme, napapá sa a v poslednom čase skoro hneď zaspí, do takej deviatej väčšinou, ale najneskôr o desiatej spí skoro vždy, asi ešte len dva krát to pretiahla, v noci si vytvorila ona svoj vlastný režim 😅 spí do tej 2.00 (dnes do 2.40) papá, hneď zaspí do tej 5.00 a potom už nastupuje trhaný spánok po hodine, keď ju musím presviedčať a šišíkať, to trvá do tej 8.0é (dnes do 7.30, niekedy do 8.30)-toto by som jediné chcela zmeniť, ale neviem ako 😅
cez deň chodíme von od 10.30 do 12.30-spí v kočíku, potom spí doma okolo tej 14.30-15.30 a ešte okolo 18.00 ale to len tak do hodinky, dokopy za 24 h spí asi 15 h, ale podľa tabuliek je to norma, no mala by 15,5, ale tak nezbláznim sa 😝
aj papať sa snažím dávať v rovnakom čase, ale napríklad dnes mi to už posunula

dajte tip čo s tou nocou

a za mliečko bojujte monki neboj zvládneš to 🙂

bubina1
4. aug 2010

@ellysa no aj moja ma trhavý spánok od tej piatej.... niekedy od 4tej... teraz už druhý den mi spi doobeda od 9.00... včera spala do 11.15..dnes uvidíme dokedy.... poobede som si to nejako nedokázala odsledovat kedy spi..lebo sme vacsinou mimo... napr. u mami a tak...minule sme boli na trhoch a spala 4 hodiny v kociku v kuse, potom sme sa vozili este autom asi hodinu a spala tiež.... inokedy spi po hodine... hodinu reve-hodinu spi...

puhinka
4. aug 2010

čaute baby...dlho som tu nebola...
ako sa mávate?
my už nekojíme,ale pekne papkáme a sme oveľa kľudnejší...obaja...konečne som sama sebou a aj malinký je spokojnejší... 🙂
my kupkáme každý druhý deň o 19:00...napapkáme a ideme haji...to potiahne do 1:00 ,napapká sa,prebalíme a zase spinká do 5:00 hod. a zase sa napapká,prebalí a buď ďalej spinká,alebo potiahne ešte 3 hodky hore...ako sa mu chce...také máme noci...
vodičku máme radi,len olejček nemá rád...a rastie ako z vody...veď má len mesiac a obliekame sa už do veľkosti 62 a balíme do plienok veľkosti 3... 🙂
tiež dávame espumisan...len ja som ho dávala viacej...nevedela som...ale vďaka vám už viem...už budem pekne dávkovať...snáď je všetko ok... 😖
ale máme slabý reflux a niekedy nás bolí bruško,tak natierame Pupíkom 🙂
a tiež pasieme baránky a smejeme sa...už aj vískame trošička...no je to krása... 😀
aj pokrstený už sme 🙂už skoro dva týždne 🙂
a ták...

mirka12011
4. aug 2010

@puhinka espumisan sa dava naco?
jejeje to my mame 2mesiace a zacali sme 3davat a 62nosime 😀 a to mame 5kg 😝

puhinka
4. aug 2010

@mirka12011 ,espumisan sa dáva na uvoľnenie vetrov a ukľudnenie...
no a my už zrejme tiež máme 5 kg,pretože pred dvoma týždňami sme mali 4450 gramov...však uvidíme zajtra...🙂

babulina
4. aug 2010

tak sme po poradni, mame 5420g a 62cm, tj 1.5kg a 9 cm plus za mesiac 😀

weirdo
4. aug 2010

@puhinka - a ake mliecko papate? Je dolezite, ze to vyhovuje Vam obom a ste spokojni 😵

ellysa
4. aug 2010

@babulina gratulujeeeeeeeeeeeeem to je chlapčiatko, my toľko nemáme ešte ani teraz 🙂

mojalili
4. aug 2010

@puhinka @babulina mate cez 5 kg????? baby, ved mate mesia 😕 😕 😕 😕 tak my sme naozaj malicky 🤐 My sme pribrali za 2 mesiace 1900g.

DNes som bola s LILI na kurze jazdenia, tak pozrite fotky z prvej lekcie kurzu... 🙂

Som ale uz riadne vycerpana, taketo tempo od 5 hod rana do 22 hod vecera nestiham, padam dole hubou ☹

ellysa
4. aug 2010

@bubina1 no aj naša tak podobne, keď sme von alebo cestujeme spí stále včera tak prespala od 7.00-16.00 asi s hodinovou prestávkou

ellysa
4. aug 2010

@mojalili jej super, krásna je a aká spokojná, no a s tou únavou ti verím, ja mám dosť s jednou

babulina
4. aug 2010

@mojalili - paradna je malinka, taka blba otazka a nesmrdi strasne vsetko oblecenie? lebo pri nas blizko robia kurzy jazdenia od troch rokov, tak uvazujeme ze by sme nasu na to dali, kedze nam to bolo odporucane ze by to bolo pre ninku vhodne, len si neviem predstavit kde budeme vetrat tie veci, som divna vsak??? 😀

ellysa
4. aug 2010

@babulina smrdí a strašne ale tak hodíš hneď do práčky a malú do sprchy

babulina
4. aug 2010

no uvidime, i tak radsej by som chcela aby chodila na balet ako maminka 🙂

riska
4. aug 2010

@babulina, to mas poriadneho chlapa doma 😉 my sme tiež dnes boli, nas doktor je na dovolenke, tak sme sa len rýchlo prevážili u inej doktorky, aj to plne oblečeni, lebo v čakarni sa pokakala.... tak mame 4,5kg a 57cm... take malo babo stale máme 🙂 ale doktorka povedala, že ninka vyzerá dobre, tak ja už tú vahu neriešim 🤐

@ellysa, vy kolko vážite?

ellysa
4. aug 2010

pred týždňom mala 5100g a 60 cm a to sa mi zdá, že je riadne veľká, všetci nám hovoria, že vypadá na 4 mesiace

ellysa
4. aug 2010

zajtra má presne 11 týždňov

zojec
4. aug 2010

inak aj ja som si povedala, ze nebudem riesit tu vahu.. od kedy som sa s nou naposledy odvazila, tak furt len sledujem ako papa, fontanelku, furt omakavam svoje kozy ci uz su dost plne.. a tak stale dookola!! som si dnes povedala, ze dost! riska aj moja bude mat cca tolko.. ale asi bude vyssia u nas v poradni nemeraju dlzku.. musim ju ja odmerat..
my sme s malou od dnes do piatka vecera same, mm isiel na sluzobku.. hm.. . este sme tak neboli.. asi nam bude smutno ☹

riska
4. aug 2010

@zojec, ja som si ju tiež včera sama merala 🙂 a tiež som si už 100krat povedala, že vahu neriešim, ale je to nejako silnejšie než ja 😝

riska
4. aug 2010

@zojec, a barborka sa kedy presne narodila?

zojec
4. aug 2010

@riska 10.6. a tvoja ninka?

riska
4. aug 2010

9.6. 😀 tak to su úplne rovnake, ešte aj váhou 😀