Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte
tak my sme boli konecne po siedmych tyzdnoch u pediatra. bola som zvedava kolko vazi mala tak mame 5140g takze sme pribrali o 1650g od porodu 😵 a 56cm to je o 6 viac. Som necakala taku vahu, lebo u nas je skoro kazde papanie s jedom a krikom. Clovek nevie, ci ju boli brusko alebo jej nechuti mliecko 😠 Tak som happy, ze tak pekne pribera kriklunik nas 🙂
Ahojte, mne dnes došla šatka. Malý teraz reval 30 min. vkuse. Napapaný, prebalený, poľúbený a furt reval. Tak som uviazala šatku a do 3 min. zalomil. 😀
Ak to tak pôjde stále, bude to asi najlepšia vec na svete, ktorú som kedy kúpila. Len nezakríknuť- klop, klop. 😅
@bealondyn - tak presne viem o čom píšeš, my fungujeme podobne, nie a nie zaspať, už vôbec nie v postieľke, stále na cicíku, ak ju odpojím , že prispala, tak sa v momente preberie a spustí rev, cumeľ nechce, zvracia z neho, potom by sa len hojdala v košíku , tiež už chodím ako mátoha nevyspatá, zasa keď zaspí tak spí dlllhooo a potom je dlho hore
baby vy tak vychvalujete tie satky, ze asi si kupim aj ja. nas nosic je moc komplikovany a nikdy sa mi ho nechce prestavovat na moju velkost po priatelovi, on ju tam nosi vonku. 🙂
no vcerajsia noc bola lepsia, krmenie kazde 3 hodky a hned dalej spinkala, som bola prekvapena, kedze spala tych 6 hodin od 16.30. dnes sa snazim prisposobovat ju tomu rezimu, celkom to ide, uvidime aka bude noc. zaspava v postielke, len ju hladkam, ziadny cicik ani na rukach a pohodicka, som bola prekvapena. 🙂
ahojte,
dnes sme boli v poradni a mame 58 cm a 4680g, za mesiac pribrala 705g. Doktorka bola spokojna, ze velmi pekne prospieva. Od narodenia sme pribrali 1700g máme 10týždňov, ale dlho sme mali silnú žltačku takže je to fajn. 🙂
@zojec no, neviem či som to nezakríkla ☹
Teraz som ho znova pchala do šatky, skúšala som 3 druhy viazania a reval jak tur. On ani za svet, aby mal niekde strčenú hlavu, on chce všetko vidieť, lenže tak mu musím jednou rukou držať hlavičku 🙄
Takže voľná len jedna ruka.
Nakoniec sa ukľudnil v lehátku.
Možno som to prehnala ja, že som s ním toľko narábala. 😅
Cez víkend ideme na opekačku a už chcem aby sme išli v šatke, tak som chcela vyskúšať viac a zistiť čo mu vyhovuje. 😨
baby vyjadrite svoj nazor... toto im nemoze prejst 😠 😠 😠
http://www.facebook.com/topic.php?uid=710307572...
@desmodka včera som to zachytila , to čo je už toto za štát, čo sa to deje s ľuďmi???
Pred hodinou boli u nás policajti, zavolal ich na nás jeden chlapík, lebo ráno o 9:00 náš pes štekal vonku pri venčení a jeho to ruší.
Tento človek buzeruje ľudí naokolo napr. za polepené letáky na vchodových dverách. Mm ho vliekol von pred vchod, lebo zobudil Branka. Teraz zavolal naňho ďalších fízlov, lenže mm medzitým odišiel na pracovné stretnutie. Ja to teraz riešim so štekajúcim psom v kuchyni a plačúcim dieťaťom v izbe. Normálne od zlosti sa až trasiem, ani si neviem predstaviť teraz dojčiť. ☹
Normálne mi je do plaču, neznášam komunikáciu s policajtmi, aj keď mi policajtky pred dverami šepkali, že oni už z neho nemôžu a nevedia s ním robiť nič, dokonca jedna povedala, že asi kvôli debilovi dostane vyhadzov z roboty. To je už sila, keď vám niečo také povie policajtka...
@jarus8 - nas maly dnes v novom nosici chrapal tri hodiny - hodinu na mne, dve na drahom 😅 😅
@anjelicek26 ja mám pocit, že Max chrápe vždy za každých podmienok 😀 😀 😀 Ťažký flegmoš
Len my máme cholerika, ktorý má problémy so spánkom 😒
tak baby... mame 4040g... super... dokyna mi zase povedala, že každu hodinu jej davat je vela... a potom ju boli brusko, tak som sa spýtala na to, že čo vtedy ked po hodine plače a hlada prsnik na to povedala, že to je o sacom reflexe a 2 hodiny nech s kojenim vydržim.. a že musim mat dost mlieka ak mi vydrži v noci tolko spat alebo aj cez den niekedy 3 hodiny...
@jarus8 - no to je asi fakt 😅 😅 Ale dnes nechcel, aby som odisla z izby, ked zaspal, do minuty bol hore a knucal, tak som si ho vzala do nosica a bol klud. Som si tak gratulovala, ze ako som to vymyslela, ked som mala obe ruky volne a uchlipkavala si cappucino, zatial co on spal 😅 😅 Najviac namäkko je z nosica drahy, strasne sa mu to paci, ani ho nechcel odtial dat dolu 😎
My mame zasa 3.. den bez kakania 😖 Tlaci ako o zivot a nic. Brusko ma mäkke a ani nie nejake nadrozmerne, takze asi len cakat, co z toho bude 😖
Babulky aku velkost davate pampersky?? My mame este dvojky, ale uz sme kupili trojky, neviem, ci uz ma zmysel mu ich davat... dvojky ma tak 1,5cm pod pupkom... kedy treba menit??
@bubina1 ja som tiez nastolila tvrdsi rezim, tiez jej nedavam kazdu hodinu.. ked place, vezmem ju teraz do satky a tam sa upokoji.. oni chcu len cickat.. a kedze dudlik odmietaju, tak chcu ozuzlavat nase kozy... 😀 inak baby spytam sa.. dufam ze som nieco nedokafrala, ale citala som ze je to tak ok.... od vcera vecera si odstriekavam po kojeni.. do dnes vecera som odstriekala 60, mala som to v chladnicke a dnes vecer som ohriala pod horucou vodou a dala malej po hadicke vypit... citala som ze sa odstriekane mlieko moze dolievat a skladovat v chladnicke max. 24 hodin.. tak to bolo aj v mojom pripade.. mate s tym skusenost?? k veceru je to u mna s mliekom veeelmi biedne ☹
@zojec - zojec, chladnickove mliecko treba spotrebovat do 24 hodin. Ale rata sa to od 1.mliecka, ktore si tam odsala ... cize ako si to dala do spolocnej nadobky a dajme tomu prve dalo o 10 rano a posledne o 6 vecer, musis to spotrebovat do druheho dna do 10 rano. Niekde som citala aj 12 hodin, ale to bol jeden nazor, ostatne hovoria o 24 hodinach.
@zojec - do 24 hodin od prveho odstriekania a ohrievat v teplom kupeli... aku mas odsavacku? Ak budes odsavat po kazdom kojeni, tak sa ti produkcia urcite casom zvysi 😵 Ja som dnes skoro pukla, maly nemal svoj den, nevie sa vykakat, tak aj menej pije, lebo mu to tlaky v brusku robi, tak som odsala 2x160ml, no mala som dost...
Babulky zajtra nam drzte palce, idu nam ockovat 6-kombinaciu ☹ ☹ ☹ Boze aj tetanus a pneumokoky su v tom, kto toto vymyslel ☹ ☹ Ved to ho bude este tyzden boliet 😨 😨 😨 ☹ ☹
@anjelicek26 neboj sa, nam to ockovali vcera a vsetko super, mala zaplakala na minutku a bolo dobre, ani jej to neocervenelo ani teplotu nemala, nic. snad aj ostatne tak zvladne! 🙂 priprav sa, ze dostane do oboch stehienok. a v 3.mesiaci 3 davky!!! 😲 no drzim palceky.
@anjelicek26 a co sa kakania tyka, tak vcera sa vykakala 2x po 4 dnoch konecne, bolo toho teda dost! 😀 tiez mala makke brusko a nevyzerala, ze ju to trapilo. a dnes znova 2x poriadne. tak ale lepsie ako v kazdej plienke po troske ako predtym.
@jarus8 ani ked zaspi si neda hlavicku do satky? Lebo adamko tiez za bdeleho stavu hlavu do vnutra ani za svet, a ked zaspi, tak uz mu to nevadi. Alebo mu skus pretiahnut cez hlavu kapsu, ak viazes kriz s kapsou vonku, nedavaj do bocneho popruhu, len mu ju spevni zo zadu. U nas to dnes zafungovalo. Uz aby si tie hlavicky drzali sami.
my kakame pocas a po kazdom kojeni do cinskeho nocnika, celkom stranda to je, adamko sa tam dost rad vyprdi, ale aj tak ma aspon trosku zlteho v kazdej plienke a kedze perieme, tak ma to az tak moc nebavi... kupila som mu biogaiu, dufam, ze sa mu to troska zkoncetruje do par kakani, lebo toto je celkom otrava. Najvacsiu davku dava bezchrbtak jeden medzi stvrtou a piatou rano.... 🙄
@bealondyn - aj tak sa bojim, ja z tych ockovani nemam dobry pocit, pri Saske som nemala paru, co jej to pichaju a bolo mi lepsie, ako teraz, ked viem, ze mu vlastne budu pichat zive virusy 😖 Som citala niekde clanok, ze deti, co maju v skolkarskom veku tak strasne blbu imunitu - teda su furt chore - ze je to sposobene ockovaniami ako babatko. Ze ta imunita bola naburana uz vtedy. Nieco na tom podla mna aj je... aj ked doma mam na 100% zdrave dieta... chora bola za cely zivot 2x... ale to pripisujem kojeniu 😵
@anjelicek26 -nic neboj-my sme boli dnes a vsetko OK-maly ani neplakal a teplotu mal len zvysenu 37,5 C-teraz uz vsetko OK-nedavala som ani Calpol ako odporucala lekarka
@etuska - 37,5 je u malych deti normalna teplota merana v zadocku, takze super 😎
Snad to bude mat taky hladky priebeh aj u nas. Ja sa bojim uz teraz, ze sa na to nebudem moct pozerat. Esteze ide aj drahy...
@anjelicek26
tak verme ze to tak je.
Nasa Miska je tiez malokedy chora-ale ona je ockovana prevazne na SVK-tusim ze proti pneumokokom vtedy ani babatka neockovali.A tiez bola kojena do 9mes.-tak aspon nejake +pre imunitu.
@anjelicek26
budem na vas mysliet 😉
ja idem tiez spat konecne.Prave som Skypovala s bratom-tatko je v nemocnici.Zajtra rano mu zavolame-ale vraj sa uz citi lepsie. 😔 Bru noc

@babulina Mne celkovo kone smrdia, aj sa ma pytala ta pani, ci nechcem ja jazdit.....do dakujem pekne, ja mam koňa doma, radsej si zajazdim na nom 😀 😀 😀
Hned vsetko islo do pracky a mala do Aquaparku do Uherskeho Brodu, tak sa tam riadne vymočí🙂 NO dosla som z Tesca, kocik mal snad 30 kg, co bol nalozeny....ach jaj. 😒 a to som nekupila vsetko. Dnes som sa vysrala na varenie...uz nevladzem a nemam napad. Zajtra ma caka zubar, tak sa musim pripravit na to ☹