icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

angie267
9. aug 2011

@basa23 no skoda a buduci mozete ty aj jenie?

jenie123
9. aug 2011

@angie267, @basa23 buduci tyzden mozem v nedelu.. v sobotu ma moja mamina 50 - tku.. 🙂 mne vyhovuje aj stupava aj ta zoo.. budem musiet zobrat so sebou asi manzela.. kedze je to trosku dalej.. a este cas..?
@angie267 aku mas sikulu a aka je vlasana.. 🙂
@basa23 mne zaspi v aute pomaly rychlo.. je uz od malicka zvyknuta..

jenie123
9. aug 2011

@resuada aj ja este kojim.. a dost casto.. 😀 aj este stale mame noci, ked sa budi aj kazdu hodinku a chce papat.. a len raz mi prespala celu noc aj to spala vonku a v kociku.. 😀 ja zasa jogurt davam.. mala ho miluje.. tak ho ma aj 2 krat denne, kedze toho vela ona nespapa, tak som rada, ze si da aspon nieco.. tie prespate noci ti zavidim.. 🙂 snad sa to podari aj nam.. o kolkej ti rano vstava a kedy chodieva spavat..? ja malu davam vecer medzi 20 - 21 a rano mame budicek medzi 5 - 7 a raz sa nam podarilo do 8:15.. ale to bola naozaj vynimka.. 🙂

angie267
9. aug 2011

@jenie123 to veru mam sikulku a hlavne zboznuje mokre pradlo 😉
ja suhlasim s tou nedelou a casovo sa skusim prisposobit 🙂 a co keby sa k nam pridala resuada?

jenie123
9. aug 2011

@angie267 tiez to nema daleko.. 🙂

basa23
9. aug 2011

@angie267
@jenie123 no ja neviem ci isto lebo muz chce ist stanovat ak nepojde tento vikend bude chcet ist buduci.takze tak
😒 ale ja ho ukecam teda musim pocasie ukecat nech ej pekne a nech ide tento.tak ja budem vediet az buduci tyzden.tak potom ak mi to nevide s vami tak potom v septembri dame druhe stretko 😉 ? dufam 😀

angie267
9. aug 2011

@basa23 ved mu to oznam uz dnes aby s tym ratal a basta 😅 no ak nebudes moct tak dame iny termin, nie?

jenie123
9. aug 2011

@basa23 @angie267 ja som to drahemu dala ako hotovu vec a bolo 🙂 ale mi povedal, ak tam nebude este nejaky chlap, pojdem sama 🙂 jasnacka, ze sa stretneme vsetky, ked nie buduci tyzden, tak inokedy.. mala mi uz spinka, velmi rychlo zaspala.. som zvedava na noc..

resuada
9. aug 2011

@jenie123 To je vyborne, ze kojis🙂 Ja kojim cez den 3x a v noci som za posledne obdobie tiez cca 3x. No ako vravim, 'zahadou' moj synacik uz posledne tri noci prespal cele🙂 Velmi mi nemas preco tie prespate noci zavidiet, lebo hoci drobec spal, ja nie🙂 Zakazdym som bola hore a cakala, kedy sa zobudi a vypyta si prsko🙂 Moje vnutorne hodiny su nastavene budit sa automaticky kazdu chvilu🙂 Pytas sa, kedy chodieva spavat a kedy rano vstava.. Vecer zaspinka o 21,00 a o 6tej je hore, vacsinou mu dam prsnik a pospinka do 7,30, resp. do 8,00. Dokonca raz sa stalo, ze spal az do 9,30!!🙂 Ake jogurty davas malej? S pravotocivou mliecnou kyselinou??

basa23
10. aug 2011

dobre ranko
@angie267 no tak asi to vyzera ze mjuz pojde tento vikend stanovat takze nedela bud.tyz plati 😉 oooch mmoj muz tazko sa vzda stanovacky v tomto by moj ŕozkaz neuspel inak v hoc com ano 😀
@jenie123 ako ste spinkali?mi des bola x krat hore a vstava o 6 😠 no mozno bud.nedelu stretko vide muz ide asi tento vikend stanovat.este potom vo stvrtok upresnim ale myslim ze to vide.len aby pocasie uz bolo pekne.heeeeeej aj moj muz ide tak nech len pekne ide lebo ani moj potom nepojde a ja sa tam nemam ako dostat 😒

jenie123
10. aug 2011

dobre ranko,
@basa23 no noc celkom v pohode.. zaspala o 8 opat hladna, dala si len mliecko, zobudila sa o pol noci, ale hned zaspala bez mliecka a potom sa zobudila este 2 krat teda uz s mlieckom.. a vstavali sme tiez o 6.. no a uz mi spinka.. 🙂 dnes je nejako uplakana, kukala som jej do pusinky a spicku od stolicky ma uz vonku a tlaci sa jej dalsia stolicka.. tak to budu opat super noci.. to ste zle spinkali.. to musis byt unavena..
@basa23 @angie267 takze stretko dame v tej stupave? este nejaky cas musime dohodnut.. mne je to v podstate jedno, mala mi zaspinka aj v aute.. takze to necham na vas.. inak este taky maly problemik sa nam do nedele votrel.. svokra s priatelom maju prist tu nedelu z dovolenky a mame pre nich ist do blavy, ale ved mozu na nas pockat chvilku na kave.. 😀

jenie123
10. aug 2011

@resuada tak dufam, ze taketo prespane noci uz ostanu.. to budenie tiez poznam, ked mi dcerka raz prespala celu noc, bola som non stop u nej a kontrolovala ju, ci je v poriadku.. je to nezvyk.. ale o chvilku si zvyknes a prespis noc aj ty.. kolko krat a ako dlho ti spava cez den.. my sme na dvoch spankoch a spolu to robi medzi 3-5 hod. no jogut jej davam vacsinou zvolensky smotanovy po doporuceny lekarky.. lebo tuto u nas neni moc na vyber.. a tu pravotocivu mliecnu kysleninu som na obale nenasla, takze neviem ci ju ma alebo nie.. skusala som davat malej aj milacikov, pribinacikov a podobne tvarohove vyrobky, ale akosi jej nechutia, tak sme ostali pri jogurtoch..

angie267
10. aug 2011

@jenie123
@basa23 caute baby, takze to plati buduci tyzden v nedelu? supe, ze pojde tento tyzden stanovat tvoj muz 😵 bude spokojny ako on tak aj ty 🙂 vyzera to tak, ze iba ja budem bez polovicky a ja zase zoberiem starsiu dcerku 😅 😅
Co sa tyka toho casu, tak skor po obede cca 14 -15 hodina, v podstate tiez mi to je jedno akurat rychlo spravim obed a mala sa moze prespat v aute alebo v kociku.

basa23
10. aug 2011

@jenie123 aach doted mi nesiel modry konik som sa sem nevedela dostat 😠 no mne by cas vyhovoval tak okolo 12 bo mne mala v aute spi max pol hodku a potom by bola veeeelmi mrzuta.tak neviem 😉 aj moja je dnes mrzuta,uplakana ale neviem zuby idu ale zaidny vonku 😒
@angie267 aha ted kukam cas tvoj ze okolo 14-15 hm tak to u nas veru nepojde lebo mne ide mala spat okolo pol 3 a zaspat v kociku alebo v aute u nas veru nehrozi,pospi pol hodku a je zla,tak ja potom neviem 😒

jenie123
10. aug 2011

@basa23 @angie267 ahojte baby.. my sme boli dnes skoro cele poobedie vonku.. teraz malu manzel uspava.. som dnes maximalne unavena, asi pojdem spat.. 😀 v telke aj tak nic nejde.. ja ten cas necham na vas.. zaciname prerabat tu nasu kuchynu.. tak teraz len chodim po kuchyniach a vymyslam, co vsetko by sa s tou nasou dalo.. jeeeee, ja sa uz taaak moc tesim na novu kuchynu.. staaaale tam budem nieco dobre kuchtit.. 🙂

jenie123
10. aug 2011

baby este mam jednu otazocku.. nechavate krpcov samotnych papat..? Teda myslim s lyzickou? Stellka chce jest vacsinou sama, teda nechavam jej take pevnejsie jedlo.. lebo polievku sme raz mali vsade.. 🙂

basa23
11. aug 2011

dobre ranko
@jenie123 jeej uz budes mat novu kuchynu super gratupujem 😉 sa ti bude v nej varit 🙂 ako ste spinkali?mi deeees a hore o 6 10.aach uz vyplujem dusu z nej 😒 no ten cas mne len vyhovuje lebo s mojou je to tazko 😒 uvidim co napise Angelika.no ja ju nechavam len podla toho co papa polievku ked ma to ju krmim 😉

jenie123
11. aug 2011

dobre ranko..
@basa23 my sme mali podobnu noc ako vy.. ale vstavala o 7:15.. ale v noci bola stale hore a vymyslala.. tak som maximalne nevyspana.. Ale staci ked sa rano zobudila, usmiala sa a je fajn.. dnes vyzera slnecno.. to si opat uzijeme.. 🙂 rozmyslam, co dnes varit? co budes varit ty?

basa23
11. aug 2011

@jenie123 aach tie baby nam stale budu buntosit 😉 tak to ti verim ja som jak mechom udreta.ale aspon ti potiahla dlhsie narozdiel od mojej 😉 no teplucko vyzera byt dnes ale rano bolo kosa ze 9 stupnov to je leto 😠 dnes jej dam spagety lebo mala cely tyzden mäso tak neake cestoviny nech uz ma

basa23
11. aug 2011

@basa23 mi dnes pre nas nevarime bo zatjra idem k nasim a muz prec tak mame cestovinovy den 😉

gilmorka
11. aug 2011

Ahojte kočky. Dúfam, že vám nevadí, keď si sem občas prídem po radu. Písala by som aj viac, ale na pc sa dostanem, len keď mi mama kočíkuje malého a to vtedy neviem čo skôr, či upratovať, variť, robiť v záhrade alebo ísť na net 😅
Ešte aj prerábame kuchyňu, tak je v celom prízemí neporiadok, nech upratujem koľko chcem.
Chcem sa spýtať, koľko vám detičky asi vypijú denne UM a kedy im ho dávate? Dávate aj z pohárika, či len z flašky? Ja zatial kojim, ale maly mi na prse dlho nevydrzi, aspon cez den len chvilku a uz uteka a v noci je sice hore casto a aj trosku pije, ale obavam sa, ze mliecka uz nemam vela, tak by som mu chcela este dat cez den aspon deci UM. Jogurt mi tiez moc nechce papat, uspech je, ked mi za den zje polovicu kelimka. Davam mu biely Milsy a bud tam dam piskotky, alebo zamiesam vyzivu alebo trosku dzemu. Ale ani to nema velky uspech. Predvcerom spom skusila Zvolensky smotanovy jahodovy ma zjedol cely, ale mal aj neobvykle dobru naladu na to,ze bol uz vecer, nema vtedy vela trpezlivosti jest. Tak sa proste bojim,aby mal dost mliecnych veci. Vacsinou vsade citam,ze by malo dieta v tomto veku vypit 400 ml mlieka a jeden jogurt a to my veru nemame zdaleka.
A este sa chcem spytat, ci vase deticky nema problem s cestovanim, neplacu v aute? Nas sa tam po chvili zacne nudit a uz je nervozny. Uspechom bolo,ze sme dosli od nas do Piestan na navstevu, a to bolo 35 mniut a uz ma az usta boleli, co som mu stale rozpravala, lebo stale mrncal. A nezaspi tam ani nahodou, cez den nie. Raz vecer zaspal ked sme isli z mesta, ale to uz bolo po osmej. Ale cez den mi tam nezaspi. Cize na dlhsie cesty sa dat nemozeme, a rada by som obcas isla. Tak by ma zaujimalo,ci vase deticky si zvykli alebo nemali problem od zaciatku.
Jaj a este ma napada, davali sme niektora tvaroh? S cestovinami,alebo nejako inak? A Banovecku natierku? Obsahuje len smotanu a rast. tuk a par veci, ziadne umeliny som tam nenasla, tak to by asi mohol, trosicku na chlebik, nie? Nie je ani moc slana.

deniskateniska
11. aug 2011

@gilmorka ahojky .... kedze kojite nemaj strach kolko vypije, deticky maju uz taky "cuc" ze vytiahne kolko potrebuje... hlavne ak sa kojite nekaz to UM bo my sme museli prestat kojit ked som mala zapal slinnej zlazy a ATB tak o dva dni mi uz nechcel ani chytit cicku, proste chcel uz len UM... tak to radsej nerob... a preco by si nedavala zvolensky? my davame akykolvek smotanovy jogurt, ci uz tesco marhula broskyna cucoriedka, smotanovy jednota, no na aky natrafime alebo coopacika - to je kyslomliecny jogurt alebo jednotacika - to je tvarohovy... no su lacnejsie ako milaciky 🙂 ja kupujem len ovocne alebo potom mnam piskotkovy alebo je este jeden keksikovy uz neviem aka znacka ale toho je malo 😀 a za mliecnu vec pokladaj aj chlebik s masielkom 😉 alebo ak nechces ten jogurt davat tak skus na veceru urobit grisku - krupicnu kasu .... normalne s kravskym mlieckom... ak chces zvysit prisun mliecnych potravin... ale myslim ze netreba... skus napisat @zojec ta koji a je podlamna v tomto odbornik 😉
a cestovanie, nasho to tam nebavi - snazim sa ho zabavat - aha pozri nejde vlacik? a nie je tam havko? a take otazky a snazim sa ho zabavit alebo mu strcim do ruky rozok alebo nieco podobne a mam pokoj 😀 😀 a ja som malemu skusila dat natierku - sme kupili v lidli tu obycajnu natierku .. no ako sa to vola... natierkove maslo.. ci ako sa to vola... je tam len smotana mlieko a nic viac tak viem ze ked nabuduce kupim dam to aj malemu 😉

zojec
11. aug 2011

@gilmorka ahojky ... tu vidim ze som bola odporucena.. nie som velky odbornik, ale poviem ti svoj nazor 🙂
vobec sa nemusis znepokojovat kolko MM vypije maly. vobec ho nemas malo. mas ho presne tolko, kolko ho maly potrebuje. kolko si vypije, tolko sa ti vytvori. mlieko sa tvori tym, ze dietatko pije.. 😉 UM tak isto nemusis davat, ani nahradzat ziadne mliecne vyrobky. jogurt je fajn, ale davaj mu len biely, aj u nas fici zvolensky, v tom by sa moja aj kupala. pije len cistu vodu, ziadne caje , sem tam cerstvu stavu, ale najviac jej chuti voda. ma vzdy pripraveny poharik na jej malom stole a ked je smadna, tak sa napije, ked tam nie je voda, tak si vypyta.. vypije za den max. 2dcl. dojcim na poziadanie. na prsku je denne asi 5x od 2 sekund do max 2 minut. teraz piju rychlejsie, maju vacsi "tah" takze sa napiju presne tolko , kolko potrebuju.
deticky uz mozu papat uz viacmenej vsetko, uprednostnila by som ale kyslomliecne vyrobky, nie kravske mlieko, to totiz viac zahlienuje. ak uz kravske tak podla moznosti nie nejake trvanlive. tvaroh (skus nejaky bio, plnotucny) uz tiez mozes davat. natierku mozes urobit aj z neho 🙂 alebo z akejkolvek strukoviny,mrkvy, teraz aj cukety.. sposobov je naozaj vela 😉 u nas je najoblubenejsie ale aj tak obycajne maslo s nejakou zeleninou. so syrmi sa tak isto velmi neponahlam, urcite nedavam tavene, obsahuju strasne vela soli a to nam nie je este treba. davam malej jest to co jem aj ja , aby sme si nezavideli 😉 skus pozreit aj moj fotoblog, aj ked uz som davno nic nove nenapisala, mozno tam nieco najdes , co ta bude inspirovat 😉
co sa tyka cestovania, my sadneme do auta a dieta do minuty spi. snazim sa chodit vtedy, ked je cas spanku a nemame problem. nikdy ale s nou nesedim vzadu (ak ideme s mm) lebo potom nezaspi a vystraja. ale b. je v aute od narodenia aspon 2-3x do tyzdna na min. hodinu..

gilmorka
11. aug 2011

@deniskateniska dakujem za odpoved 🙂 Ked s tym nasim kojenim bol od zaciatku problem, maly sa narodil cisarskym, mlieko nastupilo pomaly a malemu nestacilo, tak sme dokrmovali od zaciatku UM, len ked mal asi 4 mesiace, zacal znizovat davku a nakoniec ako sme zacali s prikrmami,tak uz mu stacilo len materske a prikrmy. A odvtedy som obcas ked mal obdobie,ze nechcel moc prikrmu, tak som aj skusala UM,ale nechcel ho vobec. Len teraz uz citim, ze mlieka moc nie je, hlavne ma ma ako dudlik ked zaspava a budi sa v noci a potrebuje sa znova uspat. Ale mam dojcensku vahu, tak som si ho odvazila a viem kolko asi pije priblizne.
Ten ochuteny jogurt som doteraz nedavala kvoli tomu,ze mi prislo pre neho lepsie davat biely a ochutit tym ovocim alebo tak, aby nemal zbytocne farbiva a tak, ale ked citam zlozenie, da sa vybrat fajn jogurt aj ochuteny.
Krupicovu kasu mi nechce vobec. Ale na obed sa snazim striedat mliecne veci s nemliecnymi, a tak. Ked clovek nechce nic zanedbat 😖

gilmorka
11. aug 2011

@zojec Dakujem 🙂 No nas vypije denne aj 6 deci vodicky alebo nesladeneho detskeho caju. Sladenu vodu mu nedavam vobec. Mliecko si pyta sam amlokedy, vecer ano,ale to hlavne preto,lebo chce spinkat. Cez den mu skor ponukam, ale ozaj dlho nevydrzi na prsku. Ale zas on od zaciatku nepil pekne mliecko, bol lenivec poriadne tahat. Len ked som mala ozaj poriadne naliate prsia, pil celkom pekne. Preto sa teraz bojim, ze si proste len cucne co mu ide lahko, a ide sa hrat. Ale mal by mat denne urcite mnozstvo mlieka pre vyvin, preto mam obavy. Ono ten strach ze ma malo mlieka, mam od zaciatku este z porodnice, zacinali sme tazko.

deniskateniska
11. aug 2011

@gilmorka moja kamoska maly ma o chvilku rok a pol a koja sa len vecer pri uspavani a rano - ale to uz asi ani nie a v noci na poziadanie - teda si zoberie sam 😀 ale tiez cicu ma len ako dudku.. no a inak je zdravy prosperujuci chlapec 😉 netreba stresovat.. a presne da sa vybrat aj bez farbiv a ecok.. ja vo vsetkom pozeram zlozenie.. teda niekedy zazmurim oko ked nieco nie je lepsie... no moj maly mi nechce ovocie vobec.. napr. dnes som robila kolac broskynovy a maly nechapem len zacitil ze tam je broskyna a olyzol ju tak ho zacalo napinat ... ze ble... a tak je to so vsetkym ovocim okrem ribezli co si sam obral ale uz nie su tak mu musim aj kupovane vyzivky davat a aspon v tom jogurte ... alebo dzemik .. no my zase nechceme ovocie 🙂
viem ze mas obavy ale tak si myslim ze v MM je viac vyzivy ako v cokolvek inom... a ak ta mam ukludnit - moj maly vypije 266ml UM behom minuty... tak ak je maly pricucnuty aj ked len 5 sekund napije sa dost 😉

gilmorka
11. aug 2011

@deniskateniska je to tazke s tymi nasimi drobcami. Moj zase ovocie je najviac,to jedine si pyta. Ked zbada melon, hotovo,nic ine nechce 🙂 Ale aj marhule, broskyne,vlastne vsetko. Hlavne ked nemusi jest lyzickou ale kusky,to ho bavi viac.
No mne maly vypil za 2/3 dna len cca 140 ml. Lebo mliecko vypil o tretej, potom som mu davala o pol osmej vecer a to uz isiel spat, cize od tej tretej do rana som mala asi 140 ml. Odvazila som si ho vecer a rano po zobudeni.Cez den netusim kolko pije, ale za tych zvysnych par hodin to litre nebudu.Nevazila som si ho takto snad pol roka,ale teraz ma to zaujimalo.
Ale sak snad s tym jogurtom a maslom na chlebiku mu to staci 😖

deniskateniska
11. aug 2011

@gilmorka jasne ze staci neboj keby sa nieco dialo da ti to najavo.. moja sestra jedla omietku 😀 😀 😀 svagor kuracie hovienka 😖 😀 😀 😀 ze im cosi chybalo ale preslo to nastastie po par dnoch ze si doplnili vitaminy - normalne u doktorov s tym boli 😀

gilmorka
11. aug 2011

@deniskateniska No ved to sa hovorieva,ze chyba vapnik, ked jedia omietku 🙂 Nastastie nas drobec nepapa omietku a uz ani kamienky, predtym som musela striehnut ako ostriez,aby ich nedal do ust ,ale uz sa s nimi len hra 🙂 Prideme na ihrisko, vsade okolo preliezky a my sa hrame pol metra od kocika so strkom 🙂 Ani dalej nemusime zajst 🙂 Ale potom ide este na smykalku, najviac ho bavi chodit sikmo hore, smykat sa mu tiez paci,ale radsej chodi ako spiderman hore 🙂 Je to riadny lapaj

deniskateniska
11. aug 2011

@gilmorka my tu nemame ihrisko tak musim chodit do mesta ☹ ale tak tiez ked tam prideme, je toihrisko strkom vysypane tak maly sa vala doslova po tom, sucha sa no zlaty uplne 😀 😀 tak maminka hlavu hore mliecka mate dost 😉 nech ste zdravucky 😉