Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte maminka dlhsie som tu nebola idem sa vam vyzalovat co sa nam s drobcekom stalo.
v pondelok mal Majko syndrom nahleho umrtia .
v pondelok som ho nakrmila povozila vcere povonku v kopciku a kedze dobre spinkal tak som ho doma len prelozila do postielke a nechecla budit a zapla monitor dychu a vyslielacky aby som pocula keby plackal a sla vedla do izby stretilizovat jeho flasky.medicasom sa vratil domov aj manzel a siel do sprchy a doniesol miestne noviny ze tam mam reklamu s mojou svda. fotkou tak som to sla o poschodie dole ukazat rodcim. len co som dosla dole uz ani neviem ci som to pocula vo vysielacke ci az s poschodia ale hucal alarm na monitore dychu. za par sekund som bola pri Majkovi a ten pohlad.. Majko bol modry a nedychal. hned som ho vytrhla s postielky a to uz stal v apnike aj manzel pri mne a hladal telefon co chcel volat zachranku .zacala som s Majkom o dusu triast, kricat po nom aby sa prebral a a dychal.bachala po hrudniku aj po chrbatiku a nic bol ako babika bez pohybu a v tom ani neviem ako ma napadlo dychat mu do nosteka- silno som ho do neho fukla a po nejakych par dychoch sa pomrvil a zacal troska ruzoviet ale stale bol ako babika.tak som to fukanie opakovala a to uz medzicasom manzel letel do auta a ja s Majko v pyzamku a v naruci za nim na pohotovost.za par minutiek sme tam boli ale ked som videla ze sa na detskej pohotovsti uz nesvieti len mi prebleslo hlavou ze uz skocnila zmena( totizto v PU funguje detske pohotovost len do22.00 a mi sme dosli cca 22.05) tak sa nas len vraticka ohodovo pyta a co poterbujete - tak sme povedali ze co sa stalo a ona preBopha volajte hned zachranku ved to ste mali uz davno aj domov. ja som medicasom uz bola v ambulacii na pohotovosti pre dospelych a sestricka mu uz pocuvala akciu srdiecka.to bilo v poriadku a Majko uz zacal aj plackat.do toho dosla zachrabnka a spisala vsetko okolo a previezli nas na JIS do Pov bystrice. tam sme boli az do dnesneho dna. prvu noc sme stravili na JIS ja som len sedela v kresle celu noc a kukala ci dychla. bol napojeny na monitor srdiecka a mal aj monitor dychu. druhu a tretiu noc sme uz stravili na detskom oddeleni a dnes nas pustili domkov.behali sme po vsetkych moznych vysetreniach ale boli v poriadku. len mu nasli zopar drobnoti ale to s tymto nesuvisi.
vsimli si ze ma asi reflux lebo poculi ako sa mu mliecko aj po cas vraca do hrdielka a on to v zapeti prehltne.aj tu koliku mu potvrdili. takze mame zase ine kvapky resp emulziu a probiotika sme dnes kupili.
musi spavat na vyvysenom mieste koli tomu refluxu musia mat stale zapnuty monitor dychu polohovat ho a davat pozor.
pevne verime ze sa to uz nezopakuje ale ja uz s neho memozem spustit oci. neustale sa divam ci dycha aj ked ma monitor zapnuty.nemozem akosi vymazat s pamete ten pohlad na jeho modru tvaricku a jeho bezhybne telicko.
dakujem panu Bohu ze mi ho vratil a ze je vsetko v poriadku.stale mam slzy v ociach a stale sa mi to vraca . snazim sa mysliet uz len pozitivne a verim ze casom sa tato zla spomienka aspon trosku zmizne. takze takto sme mi bojovali..
a k tomu som dostala v pondelok uz mrchu a od vcera mam tak boli brucho ze existujem len na ibalgine a aj krvacanie je dost silne
@evina0 bože Evinka to je strašné, ale chvalabohu, že je maličký v poriadku, prajem vám nech sa to už nikdy nezopakuje, máš moj hlboký obdiv, že si nestratila duchaprítomnosť a skúsila si ho oživiť, ja sa bojím, aj pomyslieť ako by som reagovala na tvojom mieste, ešte raz všetko dobré vám prajem 🙂
my sme dnes vrátili zo sona a našťastie reflux sa u nás nepotvrdil jupí 🙂 , ale nechali nás čakať nato , že máme ani nie 6 týždňov ako posledných, 😠 samá protekcia, a branie detí z boku 😠
@evina0 Evi, az som mala zimomriavky ako som to citala..to je strasne co sa stalo a vdakabohu, ze to dopadlo takto..aj nam zoparkrat piskal alarm na monitore dychu, ale vsetko bolo v poriadku..tiez som bola vyplasena..a vobec nelutujem tie peniaze, ktore som dala za monitor...vidim, ze Majkovi to zachranilo zivot..stali pri nom vsetci anjelickovia..drzim vam palceky..
@riska myslim si ze áno, lebo aj u nas to je tak , ze po odgrgnuti, ked chltavo papa tak zvykne si vygrcnut miecko, aj 2 hodinky po jedle, ale male mnozstvo, ale u nas to bolo niekedy vacsie napr. aj jednu celu davku vygrcala 😝 , ale sa jej to samovolne zacalo upravovat, tak som rada 🙂 , vecsina deticiek to mava , vraj sa to same upravy casom
@sofinka2009 vola sa: každe dieťa sa naučí spat... ellysa mi ju poslala mailom 🙂
@evina0 ,chúďa...je to hrozné..mňa by porazilo...obdivujem ťa aj ja,že ťa napadlo ho oživovať...si hrdinka...naozaj 🙂
ja som minule tak ráno driemala v posteli a malý mrnkal ,ale ešte neplakal,tak som si podriemkavala a snívalo sa mi,že som si ho vzala k sebe do postele,zabudla vypnúť monitor dychu a ten pípol...tak som otvorila oči,že ho odem vypnúť a vtedy som si všimla,že je Igorko v postielke...rýchlo som s ním pomikala a on otvoril oči...ale to není nič oproti tomu,čo sa stalo vám...držkajte sa... 🙂
ja mám Igorka pre istotu stále pri sebe...aj teraz vedľa mňa spinká na gauči...a keď idem variť alebo žehliť,tak putuje somnou buď v kočíku alebo v autosedačke...podľa toho,či je hore alebo spinká...
a k tomu zaspávaniu...ja som ho naučila na dudlík...myslím si,že je to lepšie ako na rukách,alebo v kočíku,bo sa mi v noci naozaj nechce kočíkovať...
@evina0 strasne som rada ze je malinký v poriadku mne pipal monitor v pondelok tiez som podriemkavala a zrazu zacal pípat ale bol to nastastie len planý poplach lebo drobec trosku pocestoval po postielke a asi aj ja som ho dala trochu vyššie ako mam monitor takze ho nezaznamenaval ale strasne som sa naplasila hned som ho pomykala ci je v poriadku ale nastasie bol.obdivujem ta ako si to zvladla
inak mam nove fotky
najviac do pol roka

@zojec v AT je rotavirus povinný, my už máme dve za sebou, ešte tretia v septembri, ale tak v pohode, to je len do ústočiek kvapky