icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
5. aug 2010

@zojec v AT je rotavirus povinný, my už máme dve za sebou, ešte tretia v septembri, ale tak v pohode, to je len do ústočiek kvapky

evina0
5. aug 2010

ahojte maminka dlhsie som tu nebola idem sa vam vyzalovat co sa nam s drobcekom stalo.
v pondelok mal Majko syndrom nahleho umrtia .
v pondelok som ho nakrmila povozila vcere povonku v kopciku a kedze dobre spinkal tak som ho doma len prelozila do postielke a nechecla budit a zapla monitor dychu a vyslielacky aby som pocula keby plackal a sla vedla do izby stretilizovat jeho flasky.medicasom sa vratil domov aj manzel a siel do sprchy a doniesol miestne noviny ze tam mam reklamu s mojou svda. fotkou tak som to sla o poschodie dole ukazat rodcim. len co som dosla dole uz ani neviem ci som to pocula vo vysielacke ci az s poschodia ale hucal alarm na monitore dychu. za par sekund som bola pri Majkovi a ten pohlad.. Majko bol modry a nedychal. hned som ho vytrhla s postielky a to uz stal v apnike aj manzel pri mne a hladal telefon co chcel volat zachranku .zacala som s Majkom o dusu triast, kricat po nom aby sa prebral a a dychal.bachala po hrudniku aj po chrbatiku a nic bol ako babika bez pohybu a v tom ani neviem ako ma napadlo dychat mu do nosteka- silno som ho do neho fukla a po nejakych par dychoch sa pomrvil a zacal troska ruzoviet ale stale bol ako babika.tak som to fukanie opakovala a to uz medzicasom manzel letel do auta a ja s Majko v pyzamku a v naruci za nim na pohotovost.za par minutiek sme tam boli ale ked som videla ze sa na detskej pohotovsti uz nesvieti len mi prebleslo hlavou ze uz skocnila zmena( totizto v PU funguje detske pohotovost len do22.00 a mi sme dosli cca 22.05) tak sa nas len vraticka ohodovo pyta a co poterbujete - tak sme povedali ze co sa stalo a ona preBopha volajte hned zachranku ved to ste mali uz davno aj domov. ja som medicasom uz bola v ambulacii na pohotovosti pre dospelych a sestricka mu uz pocuvala akciu srdiecka.to bilo v poriadku a Majko uz zacal aj plackat.do toho dosla zachrabnka a spisala vsetko okolo a previezli nas na JIS do Pov bystrice. tam sme boli az do dnesneho dna. prvu noc sme stravili na JIS ja som len sedela v kresle celu noc a kukala ci dychla. bol napojeny na monitor srdiecka a mal aj monitor dychu. druhu a tretiu noc sme uz stravili na detskom oddeleni a dnes nas pustili domkov.behali sme po vsetkych moznych vysetreniach ale boli v poriadku. len mu nasli zopar drobnoti ale to s tymto nesuvisi.
vsimli si ze ma asi reflux lebo poculi ako sa mu mliecko aj po cas vraca do hrdielka a on to v zapeti prehltne.aj tu koliku mu potvrdili. takze mame zase ine kvapky resp emulziu a probiotika sme dnes kupili.
musi spavat na vyvysenom mieste koli tomu refluxu musia mat stale zapnuty monitor dychu polohovat ho a davat pozor.
pevne verime ze sa to uz nezopakuje ale ja uz s neho memozem spustit oci. neustale sa divam ci dycha aj ked ma monitor zapnuty.nemozem akosi vymazat s pamete ten pohlad na jeho modru tvaricku a jeho bezhybne telicko.
dakujem panu Bohu ze mi ho vratil a ze je vsetko v poriadku.stale mam slzy v ociach a stale sa mi to vraca . snazim sa mysliet uz len pozitivne a verim ze casom sa tato zla spomienka aspon trosku zmizne. takze takto sme mi bojovali..
a k tomu som dostala v pondelok uz mrchu a od vcera mam tak boli brucho ze existujem len na ibalgine a aj krvacanie je dost silne

takyna
5. aug 2010

@evina0 bože Evinka to je strašné, ale chvalabohu, že je maličký v poriadku, prajem vám nech sa to už nikdy nezopakuje, máš moj hlboký obdiv, že si nestratila duchaprítomnosť a skúsila si ho oživiť, ja sa bojím, aj pomyslieť ako by som reagovala na tvojom mieste, ešte raz všetko dobré vám prajem 🙂

my sme dnes vrátili zo sona a našťastie reflux sa u nás nepotvrdil jupí 🙂 , ale nechali nás čakať nato , že máme ani nie 6 týždňov ako posledných, 😠 samá protekcia, a branie detí z boku 😠

leveretka
5. aug 2010

@zojec my tiež ideme dať proti rotavírusom...akurát my budeme mať prvé očkovanie až 3 mesiace po očkovaní proti TBC...takže 13.9. 😒

riska
5. aug 2010

@evina0, až ma mrazilo, ked som to čitala 😔 😔 😔 vdaka Bohu, že je Majko o.k. viem si predstaviť tvoj strach 😔 hned som letela skontrolovať malú, lebo mi zaspala v kočiku
a ty si zareagovala velmi pohotovo....ešte že su tie monitory, aj ja som rada, že ho mam doma

riska
5. aug 2010

@takyna, tvoja malá grcka, ked ste mali podozrenie na reflux?

leveretka
5. aug 2010

@evina0 to mi je veľmi ľúto čo sa stalo 😢 😢 😢 hlavne že všetko dobre dopadlo, držím vám veľmi palce a všetkým, aby sa také niečo nikdy nestalo, ja si to neviem ani predstaviť...ste veľkí bojovníci!

takyna
5. aug 2010

@riska áno grckavala, niekedy aj viac ako je normálne, ale celkom sa jej to zmiernilo, nechcem zarieknuť, a ani sa nám to nepotvrdilo našťastie 🙂

mici111
5. aug 2010

@evina0 Evi, az som mala zimomriavky ako som to citala..to je strasne co sa stalo a vdakabohu, ze to dopadlo takto..aj nam zoparkrat piskal alarm na monitore dychu, ale vsetko bolo v poriadku..tiez som bola vyplasena..a vobec nelutujem tie peniaze, ktore som dala za monitor...vidim, ze Majkovi to zachranilo zivot..stali pri nom vsetci anjelickovia..drzim vam palceky..

riska
5. aug 2010

@takyna, lebo aj moja grcka, aj po odgrgnuti, no snad to tiež bude o.k 😉

riska
5. aug 2010

@mici111 , ahoooj 🙂 ako sa vam dari?

mici111
5. aug 2010

@riska caaf moja, ako sa mate? 🙂 kedy pojdeme kocikovat?

riska
5. aug 2010

@mici111 , 😀 😉 😀 no ved už by sa patrilo 😉

takyna
5. aug 2010

@riska myslim si ze áno, lebo aj u nas to je tak , ze po odgrgnuti, ked chltavo papa tak zvykne si vygrcnut miecko, aj 2 hodinky po jedle, ale male mnozstvo, ale u nas to bolo niekedy vacsie napr. aj jednu celu davku vygrcala 😝 , ale sa jej to samovolne zacalo upravovat, tak som rada 🙂 , vecsina deticiek to mava , vraj sa to same upravy casom

riska
5. aug 2010

@takyna, u nas je to podobne, také pahltne su tie babatka 🙂

ellysa
5. aug 2010

@evina0 panebože som sa aj rozplakala pri tom, neviem ako by som reagovala máš môj obdiv,my sme doteraz monitor nepoužili ale okamžite ho idem spojazdniť
veľmi vám prajem aby ste to už nkdy nemuseli zažiť a ani nikto, držkajte sa

takyna
5. aug 2010

@riska veru pachltnice 😉 🙂 bohvie po kom.... 🙂

bubina1
5. aug 2010

@sofinka2009 vola sa: každe dieťa sa naučí spat... ellysa mi ju poslala mailom 🙂

riska
5. aug 2010

@ellysa , a prečo ste monitor nepoužili? ja by som bez neho nespala kludne 😔 prave preto nechcem, aby mala spavala s nami v posteli, hoci by to bolo poholdnejšie kvoli kojeniu

bubina1
5. aug 2010

@evina0 Evi...mas moj obdiv..zvladla si to super....chvalabohu, že je malý ok.... mne monitor už tiež párkrát pipal, bol to poriadny stres..ale nechcem si ani predstavit co si musela prežit ked si ho videla modreho...

ellysa
5. aug 2010

@riska máme ten na plienočku, a veru ti ani neviem povedať prečo 😕 ale už som ho rozbalila

puhinka
5. aug 2010

@evina0 ,chúďa...je to hrozné..mňa by porazilo...obdivujem ťa aj ja,že ťa napadlo ho oživovať...si hrdinka...naozaj 🙂
ja som minule tak ráno driemala v posteli a malý mrnkal ,ale ešte neplakal,tak som si podriemkavala a snívalo sa mi,že som si ho vzala k sebe do postele,zabudla vypnúť monitor dychu a ten pípol...tak som otvorila oči,že ho odem vypnúť a vtedy som si všimla,že je Igorko v postielke...rýchlo som s ním pomikala a on otvoril oči...ale to není nič oproti tomu,čo sa stalo vám...držkajte sa... 🙂

ameanda
5. aug 2010

@evina0
drzim vam silno palce... a zelam vela sil a zdravia Majkovi
ani som to nedocitala a bezala som maleho dat do jeho postielky a zapnut monitor, bezne ho totiz nechavam v nasej velkej posteli a obcas len tak skontrolujem

zojec
5. aug 2010

@evina0 och.. aj mne presli zimomriavky po tele ☹ my aj mame monitor, ale mala nespava v postielke.... neviem si pedstavit co by som ja robila... si si zachovala chladnu hlavu... chvalabohu ze ste ok

puhinka
5. aug 2010

ja mám Igorka pre istotu stále pri sebe...aj teraz vedľa mňa spinká na gauči...a keď idem variť alebo žehliť,tak putuje somnou buď v kočíku alebo v autosedačke...podľa toho,či je hore alebo spinká...

puhinka
5. aug 2010

a k tomu zaspávaniu...ja som ho naučila na dudlík...myslím si,že je to lepšie ako na rukách,alebo v kočíku,bo sa mi v noci naozaj nechce kočíkovať...

maja_25
5. aug 2010

@evina0 strasne som rada ze je malinký v poriadku mne pipal monitor v pondelok tiez som podriemkavala a zrazu zacal pípat ale bol to nastastie len planý poplach lebo drobec trosku pocestoval po postielke a asi aj ja som ho dala trochu vyššie ako mam monitor takze ho nezaznamenaval ale strasne som sa naplasila hned som ho pomykala ci je v poriadku ale nastasie bol.obdivujem ta ako si to zvladla

maja_25
5. aug 2010

inak mam nove fotky

jarus8
5. aug 2010

@evina0 vďaka Bohu, že je ok. Až som nedýchala ja, keď som to čítala. 🤐

Otázočka: Do akého veku je dieťa náchylné na syndróm náhleho úmrtia? 😲

maja_25
5. aug 2010

najviac do pol roka