icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

adamala
5. aug 2010

@ameanda no aj ja som to dneska tak urobila, zaspal sice som na tej posteli s nim bojovala asi 30min a drzala som sa nezobrala som ho na ruky, ale stale si mrnkal ,on aj zaspava a mrnka, potom sa zobudil o 20min na to ze mu treba puknut, pustil ranu a spal dalej ale samozrejme ze ja som opat mala preruseny spanok,som grogy a to doslova baby.. :(
este mam aj od vcera teplotu 38 ale nic ine mi nie je,asi z tej unavy a nevyspatia....aachhh jaaaaj...
skusala som aj kocik aj autosedacku,vsetky mozne vymozenosti tu mame,hojdacku a aj ten madrac na hranie ,hracky pokupovala s hudbou a vseliakymi svetielkami , lenze jeho bavi vsetko jeden den a potom uz nie ,tak ked to pojde takto dalej tak budem mat pekne narocne dieta .

@desmodka nasmu tecu slzicky hlavne ked place od hladu a aj zmurka . A k tomu rezimu, on pribera krasne uz ma 6.100g a ma 2mesiace 9augusta, lenze on papa castejsie,nenaje sa dosyta a potom ma budi casto,uz neviem ako to vyriesit,budem cakat, dneska som si odsala mlieko flasku a poviem muzovi nech mu to da vnoci,lebo z tej horucky som hotova, a to mi maju este vrtat zub v nedelu a moj muz ide na operaciu klbu na malicku,bol sikovny a padol, bude tam mat sroby takze sa budem starat o obidvoch ,to bude uz uplne na psychiatriu ako povedala Ellysa 🙂 citala som forum o vypadavani vlasov,tak podla mna ked mne vypadaju tak nie ze z hormonov ale z nevyspatia . Az sa mi o tom snivalo po precitani prispevkov o padni vlasov. Sa pytam samej seba,ze co este??? tie zeny si musia vytrpiet tolko toho , muz ma hlupu chripku a stona ako keby zomieral.

ellysa
5. aug 2010

@adamala moja chúďa máš toho naozaj dosť, poteším ťa, nboj časom sa všetko zlepší, kamoši majú dcérku, boli obaja doma nezvládali ju-jednoducho nič nechcela, ani kočík, ani hračky, ani lehátko, v autosedačke nevydržala, teraz má 15 mesiacov, fakt si vytrpeli, ona kojila do roka 10 krát v noci-skončila u psychiatra na antidepresívach , a ako prišiel rok akoby uťalo, malá spí celú noc a je zlatunká, trošku sa bojí iných ľudí, ale inak úplne v pohode, hlavne to s malým nevzdávaj veľa chýb sa urobí vtedy keď rodič povolí, viem, že u niektorých detí je to tak, fakt keby som nevidela neuverím, stále som si hovorila, že oni sú mäkký, ale naozaj existujú aj náročné deti, ale to snáď nebude tvoj prípad, bábätko sa veľmo zmení aj po tých troch mesiacoch, tak treba len vyčkať
nemá ti okrem manžela kto pomôcť? ja keď som na pokraji síl, idem k našim (aj budúci týždeň cestujem)

evina0
5. aug 2010

maminky nechcela som Vas vystrasit ale uz som to neudrzala v sebe a musela som sa trosku vyrozpravat a nedusit to v sebe.
ako som pisala je to naozaj ojedinely pripad en syndrom. koopec ludi nema monitory nic sa nestalo.ja som ale na monitore trvala za kazdu cenu a teraz viem ze tam s hora mi to niekto poradil a jemu zachranil prave ten spusetny alarm zivot.
uz mame kupeny aj ten na plienocku co sa bruska dotyka a sice stal 130 eur ale neni nam penazi luto. len to snima pohyb bruska takze ked sa trasie kocik tak to tiez zachytava pohyb- ale kupovali sme to hlavne ked lezi so mnou na posteli a spinkame ci ked spinka v kociku alebo v kresielku nie ked sa vozi v kociku.
pytali ste sa na vek- mne bolo povedane ze sa to moze vyskytnut az do 2 rokov dietatka- to povedali pri prepustani lekari takze budeme stale na pozore.
ja ani sama neviem ako som zachovala chladnu hlavu a zacala ozivovat proste instinkt..tym som mu v podstate zachranila zivot tym dychanim do nosteka.
mi sme mali prave pred tyzdnov spustenie ale len blikanie a ja ze mam maleho vedla seba no ked som videla ze je v postielke hned bol na rukach ale vtedy to bol plany poplach no teraz pondelok to bola hrozna skutocnost.
naozaj este raz nechcela som nikoho plasit no treba byt obozretny v kazdom pripade lebo ako vidite aj to sa stava.
ja som ho vela krat nechala spinkat vonku v kociku, takisto aj v kresielku nikdy ma nenapadlo ze sa nam to moze stat a ked sa to uz stalo dakujem Bohu ze prave vtedy ked bol v posteilke na monitore a aeste aj vysielacka mi to dala najavo nakolko som bola o poschodie dole a neviem povedat ale mozno by som to zapocula ale ovela neskor ..

evina0
5. aug 2010

ja som rada ze v nemocke mu porobili rozne vysetrenia a nepotvrdilo sa nic vazne. ale ten hormon co vznika ked je mozocek nejaky cas bez kysliku ten mal zvyseny takze sa potvrdilo ze bol tak ako som ho nasla.mne sa to stale zda ako blby sen ale bola to hnusna skutocnost. v zachranke som sa pytala ze kolko mali tykachto pripadov a povedali ze je to ojedinele ale stalo sa im pred 2 rokmi v nasom meste ze boli privolany k takemuto pripadu ale uz neskoro- babetko nezilo vraj uz neskoro nato rodicia prisli.ja som mala velek stastie ze sa nam spustil ten alarm inak by som dnes bola v koncoch a miozno na psychiatri kedze sme sa o maleho dlho snazili a je pre nas cely zivot je to take nase male slniecko co nas hrehe pri srdiecku.
musime spinkat aj na zvysenej matraci koli tomu podorzreniu na reflux ale vraj na 99% ho ma ako sme ho pozorovali a ked to po nejakom case neprejde tak pojde na speci sono a tam to isto potvrdia lenze liek nato neni len cosi sa pridava do mliecka le to nam este nedali lebo vraj s toho zapeka a on chudatko ma uz teraz co robit aby sa vykakal.
zajtra sa musime hlasit u doktorky.

maja_25
5. aug 2010

@evina0 urcite to ani jedna neberieme tak ze si nas chcela vyplasit podla mna je dobre ze si to napisala budeme si davat pozor

sofinka2009
5. aug 2010

@ellysa my mame tiez ten na plienku a davame ho stale cely den aj noc vzdy ked spi bez toho by som sa ani nepohla od neho zatial bolo iba par poplachov ked som ho zle nasadila ale uz nebyvaju a super je to ze aj ked je v noci tma vidim podla blikania ako dycha

miculienka
5. aug 2010

@evina0 naozaj vďaka Bohu, že ste to takto zvládli, muselo to byť strašné, mne sa 2x spustil alarm ešte hneď prvé dva dni čo sme prišli z nemocnice, tiež som sa doľakala a hneď sa vrhla po malej a triasla ňou, našťastie, to len len nenasnímalo cez perinku aj deku , ešte bola malinká a dych tiež jemný, dávajte na seba pozor

adamala
5. aug 2010

@ellysa joj ,dakujem,nemam sa komu vyzalovat,mam maminu tu ,prisla na 3mes ale moja mamina neni na tom moc zdravotne dobre vies, tak ho nosi na rukach ked uz ja nevladzem ale aj tak si to sama odtrpim to kojenie. Ja som tak strasne chcela kojit a aj sa to podarilo mliecko mi priso hned a to som mala cisarak, a odsudzovala som zeny ktore sa ani nepokusili a vzdali to,ved co neurobis pre zdravie dietatka, ale ti poviem chce to vela pevnych nervov a mat silne materinske sklony , vytrpim to,potom na druhy den je lepsie,hocikedy mi padaju slzy ako hrachy aj s malym a potom na druhy den je lepsie , cize len sa musim niekomu vyzalovat. 🙂 som rada ze je toto forum, pomoze to sa postazovat a zistit ze nie je moje dieta zle ale je to normalne.
Diky (na psychiatrii nechcem ostat,ze antidepresiva, 🙂 boze moj, mala prestat kojit po 6mes, dovtedy je odporucene , potom to dietatko uz dostane ziviny z prikrmovanie a obcas mozes dat mlieko, ja asi dlshie nevydrzim uz, vyslovene odpocitavam mesiace obcas.)

maja_25
5. aug 2010

podelim sa s vami tiez o jeden príbeh netíka sa priamo mna ale mojej kamaratky.tento mesiac 18teho sa im mal narodit chlapcek ale zistili im uz pri testoch na protilatky ze asi bude mat nejaku vyvojovu vadu.na ultrazvuku im povedali ze sa mu nevyvíja branica no ale ze sa to da operovat a tak.no ale ked boli na ultrazvuku teraz zistili ze sa mu teda ta branica nevyvinula vobec tekze ma posunute srdce a pluca sa mu nemaju kde vyvíjat .strasne davju mu strasne malo percent ze to prezije.ked som sa to dozvedela ze je to az tak vazne bolo mi to strasne luto chudatko malinke a aj oni.ked o tom clovek pocuje v telke neberie si to az tak k srdcu ale takto ked sa to stane niekomu z okolia je to ine.takze si tu kamosku nechali teraz v bratislave v nemocnici a uvidia.

weirdo
5. aug 2010

@evina0 - uf uf, super si to zvladla, klobuk dole ... tak nech sa to uz neopakuje! Drzim palce

ellysa
5. aug 2010

baby nejak to zvládneme, buďme rady, že tie naše poklady máme, aj keď ich sem tam máme chuť vyťať po tých plirnkach 😝
ja sa práve snažím uspať malú, dala som ju do postieľky a ležim vedľa nej, nech ale zaspí sama, už ležíme hodinu, ešte nespí, no uvidíme 😅

@sofinka2009 mňa trochu odrádza, že na plienku a potom ju na to obliecť, že či keď to napríklad začne pípať, kým ju povyzliekam...rozmýšľala som, či sa to nedá dať rovno až na tepláčky, či potom to nefunguje?

melkina
5. aug 2010

@evina0 je mi velmi luto, čo sa vam stalo, ale našťastie to dobre dopadlo....hned som isla maleho preložit z postele do postielky, lebo tiež spava so mnou v posteli a mam to zapnute len na vysielačku, ale odteraz ho tam veru budem davat....chuda ty si mala nelahky aj porod...ste bojivnici...drzim palceky, nech je majko v poriadku 🙂

nonika1979
5. aug 2010

@evina0 pane boze az sa mi slzy do oci vtlacili s uzasom tu civim na malinkeho mojho a pomodila som sa uz asik 3 krat pre boha vy ste mali stastie od boha a ty si obdivuhodna zena ze si to takto zbladle ja sa nechcem ani zamyslat coby som ja urobila chvala panu bohu ste v poriadku a zdravucky prajem uz len zdravicko a stasticko aj tebe aj malinkemu drzkajte sa 🙂 🙂 🙂

nonika1979
5. aug 2010

este vam ukazem malinkeho uz budeme mat mesiacik 🙂

melkina
5. aug 2010

@nonika1979 no krasnucky je 😵

etuska
5. aug 2010

@bealondyn
ani ja som Šimimu nic nedala-mal len zvysenu teplotu tak naco 🙂
Otcovi sme volali rano do nemocky-tak uz sa citi lepsie

bealondyn
5. aug 2010

@evina0 och moja, to je strasne, cim ste si museli prejst ale hlavne, ze je vsetko v poriadku a ty si hrdinka! prajem vam vela zdravicka a neboj, aj reflux casom prejde. nam velmi pomohlo, ze malinka spinka na vyvysenom matraci. 🙂

dnes ta moja zabka pekne vymyslala tiez, nechcela spat ani za svet, dala 2x po pol hodinke a hotovo, potom uz plakala od unavy ale spat ani za svet, len sa nosit na rukach. ked prisiel priatel z roboty o druhej, tak sa s nou chvilu hral a snazil sa ju uspat, ale nic...nakoniec sme zaspali vsetci 3 na nasej posteli pred piatou a mala este spinka!!! 🙂 uvidime dokedy, uz by aj hladna mala byt, dnes ani papat poriadne nechcela, snad nebude chorucka. ☹
tiez som sa budila kazdu chvilu a kontrolovala ju, ked spala medzi nami a potom som ju prelozila do postielky, kde mame aj monitor, inak tiez nie som pokojna.

anjelicek26
5. aug 2010

Babulky ja nestiham docitat, my horuckujeme 😔 😔 ☹ ☹ Sproste ockovanie chudatko moje malinke ☹ ☹

ameanda
6. aug 2010

ahojte kocky
potrebujem radu, boli ma hrdlo a neviem co si mozem dat, aby to neskodilo malemu, kedze ho kojim
takisto ma napadlo, co dat malemu keby bolelo hrdlielko jeho?

dakujem za rady

bealondyn
6. aug 2010

@anjelicek26 tak to mi je luto, snad bude Maxik skoro v poriadku.

baby ta moja mala ma sokovala, spinkala 17-23-04-07!!! 🙂 skoro ako podla knizky, az na to, ze cez den jej stacilo 2x po 30 min, ale uz sa nestazujem. 🙂 uvidime co dnes... tak vam vsetkym prajem pohodovy den!

bubina1
6. aug 2010

@ameanda možeš homeopatika

baby chcem sa pochvalit... včera som micke narušila režim..namiesto kriku od 6tej do 8mej večer som si povedala, že dame prechadzku aspon od 6tej do 7mej..lenže ona počas prechadzky zaspala... mala som obavy, že čo bude pri zaspavaní... tak sme jej trosku posunuli čas kupania na pol 9... vtedy samozrejme reve, ved bez toho to nejde...nakojila som ju a dufala, že počas kojenia zaspi..aj sa tak zdalo...a ked som to chcela ukončit otvorila ocka... povedala som si, že tak vyskusame samozaspavanie... odpojila som ju aj tak z prsnika, položila do postielky...15 min bolo ticho, potom zaplakala... zaplakala este raz...to som ju chodila kontrolovat od dveri aby ma nevidela a potom sa už neozvala...manžel bol v izbe o taku hodinu a prisiel, že este stále ma otvorene oci..o niekolko minut ked sme isli spat už zarezávala... daj bože nech jej tento zvyk takto zostane.... 🙂

ellysa
6. aug 2010

ahojte, no tak my tiež celkom fajn noc, zaspala sama v postieľke aj keď sme hodinu bojovali okolo 21.00-4.00-6.00 potom 20 minút hranie a ešte zalomila do 8.15, u nás hnusne leje, je tma ako rohu, prechádzka nehrozí, myslela som, že aspoň zájdem do lekárne do BA ale bojím sa sama s malou na takom počasí, dúfam, že nepreplačeme doma celý deň ☹

ellysa
6. aug 2010

a inak včera poobede keď som písala, že spí ale asi len jej obvyklá 30 minútovka, tak sa naozaj po 20 minútach zobudila ale preniesla som ju do npostieľky a nakoniec spinkala tri hodiny

anjelicek26
6. aug 2010

@bealondyn - este rano mal horucku 39,1 - na celicku. Takze v ritke mal mozno aj viac. Cez noc asi nespal nikto, ako maly plackal ☹ Celu noc odmietal MM, az o osmej sa vobec niecoho napil. Chudatko moje malinke... no nic, idem sa starat...

katka512
6. aug 2010

@evina0 Ahoj je mi luto co sa malinkemu stalo,,mam este teraz z toho husiu kozu,,ja nemam monitor dychu ale hned teraz sa idem pozret tu na Mk po nejakom aj ked viem ze si nas nechcela plasit ale pre istotu....a malinky ma aj dudlik alebo nechce?
Lebo minule som pozerala relaciu otomto syndrome a ze vraj dat dietatu dudlik je taka mala prevencia predtim tak neviem....lebo dieta ked je naucene na dudlik ze ma potom pootvorenu pusinku....a je to lepsie

weirdo
6. aug 2010

Ahojte,
aspon trosku na pobavenie 🙂

Drahá, kedy sa vezmeme?
- A hovoril si už s mojou mamou?
- Áno, ale aj tak ťa chcem...

sofinka2009
6. aug 2010

@ellysa mozes to dat aj na teplaky funguje to ak tak 😉

mojalili
6. aug 2010

@evina0 Si statocna maminka, ked si sa tak paradne zachovala a zahranila si svojmu drobcekovi zivot... 😵 JA som v noci normalne sa budila a musela som potriast malym, lebo tak tichucko spal, ze som sa bala...

Kocky, boli sme u kožnej,tak nad ockom mame cystu, buduci tyzden musime na sono a potom do BA na operaciu, vraj sa robi pod narkozou, tak uvidim,co bude s mojim kojenim... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ BUdem musiet si kupit asi odsavacku a odsavat, aby som neprisla o mliecko...

Dnes sme kupili INfacol, museli mi ho objednat, lebo u nas o niom netusia takom v lekarnach... 😒

@anjelicek26 anjelicke drzim palce, nech horucky cim skor ustupia...

anjelicek26
6. aug 2010

@evina0 - boze co to citam 😲 😲 😲 Si dala syncekovi zivot druhy raz. Az mi slzicky vysli ako som to citala ☹

bealondyn
6. aug 2010

ano baby aj ja som citala na stranke BBC ze nejakou studiou zistili ze dudlik naozaj pomaha predchadzat tomu syndromu nahleho umrtia babatiek. aj to bol jeden z mojich argumentov ked bol drahy proti dudliku.