icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

znamia
17. nov 2011

@angie267podlozku mame trosku inu nez su tieto, ale tej znacky http://www.bombahracky.sk/23-aqua-doodle-kresle... a trampolinu len malicku http://www.dooyoo.co.uk/baby-activities/elc-bab... velku do zahrady si kupime na narodky 😀
ja musim aj surodencom aj rodicom, u nas sme z oboch stran my jediny s babom a tak nam kazdy pre malu kupuje, tak aj my kazdemu ☹

jenie123
18. nov 2011

dobre ranko kocky.. Ako ste spinkali..? My uz lepsie, ale rano som sa zobudila s prisernou bolestou hlavy.. ☹
@znamia ta podlozka je super.. 🙂 normalne o nej uvazujem.. 🙂 na trampolinu chodime k starkej.. Ona ma tu velku so sietkou a malej sa tam strasne paci.. My kupujeme vsetkym darceky, len jednej sestre s muzom nie, ale to navrhli oni.. A u nich je tiez zaujem o malu minimalny..☹
@angie267 ten stolik so stolickami je super a nezaberie ti vela miesta.. Aj ja kupujem pre malu od svokry a rodicov ja.. Vyberiem si, objednam a oni uz len zaplatia.. 🙂 lepsie nez by jej kupili nejaku blbost..
@basa23 aky notebook ste kupovali pre malu? Ja mam kupit krstniatku, len maju vsetky malu obrazovku.. A pre mal neviem, chceli sme jej kupit kuchynku, tu jej kupia krstny, chcelu sme tu zebru a uz nam ju ufrnkla svokra.. Tak teraz neviem.. ☹

basa23
18. nov 2011

dobre ranko no dnes sme boli na kontrole a doki jej aspon jeden sprej vysadila tak este jeden nam ostal ale ten az do konca januara bo az vtedy ideme do pneumoalergologickej na kontrolu.
@angie267 tak to ano po simonke ma toho vela nemusite aspon kupovat tolko 😉 ach taka som neaka znicena 😒
@znamia no to dufam aj ja uz stacilo tych nemocnic, chvalabohu teraz sme to podchytili v zaciatocnom stadiu, len mam strach ci to neprerastie do astmy ako ma v nemocnici upozornovali 😒
@jenie123 super ze ste mali lepsiu noc .aj mi ok bola hore prvykrat o pol 6 ale uz potom nechcela spat tak sa prevracla hore dole a o 6 15 som ju vyslala za muzom.ale to sme malej kupili taky obyc v tescu hlavne kvoli klavesnici aj ten ma maly displej to ma len na tukanie bo chodila na moj 😀 krasne darceky bude mat kuchynku a zebru.mi zatial len ten kocik ale je straasne krasny 😉

jenie123
18. nov 2011

@basa23 aj vam povedali z coho to ma? Dufam, ze sa z toho co najrychlejsie dostnete a do astmy sa to nedostane.. Kocik mala dostala na narodeniny, tak uz ma.. Id mojej maminy dostane sane.. Este by som jej chcela nieco kupit, len neviem co.. Krasne ste spinkali.. Mala vstavala o 7, ale mala som pocit, ze by potiahla dlhsie, keby ju nezobudil sused.. Od rana buchotal na schodoch.. Ja som tiez malu vyslala zamuzom o 7 a do 8 som si este lenosila.. Pojdem malu rychlo uspat a navarit paradajkovu omacku..

adapa
18. nov 2011

basa23 Aj náš Lukáško mal problémy,keď mal 10,5mesiaca prekonal zápal pľúc.Tiež mi na Kramároch povedali,že to môže prerásť do astmy.Odporúčali nám kúpele v Tatrách.Tak sme si ich dali na imunológii napísať a teraz čakám na schválenie z poisťovne.Radšej teraz,ako potom chodiť stále po doktoroch.

basa23
18. nov 2011

@jenie123 ja som dnes malej dala spagety so syrom sa teda nabastila 😉 aj mala ma kocik ale chcela som dvojkombinaciu.neviem vobec nepovedali z coho to ma, som si to aj skusala googlovat ale nic take vsade pisu nieco ine.no mily sused 😠
@adapa to by bolo super keby sa aj nam podarilo dostat niekde na take liecenie.mi sme mali konkretne obstrukcnu bronchitidu, to ttiez zapal pluc nie?mi sme momentalne kontrolovany v pneumoalergologickej ambulancii to tam by mi mohli napisat?a to tam mozes ist s nim a sti to platis alebo mas to tiez zadarmo?odkedy cakate na to liecenie?dakujem 😉

basa23
18. nov 2011

@adapa alebo mi to moze aj pediater odporucit?aka si prosim ta poistovna?

jenie123
18. nov 2011

@basa23 aj vam povedali z coho to ma? Dufam, ze sa z toho co najrychlejsie dostnete a do astmy sa to nedostane.. Kocik mala dostala na narodeniny, tak uz ma.. Id mojej maminy dostane sane.. Este by som jej chcela nieco kupit, len neviem co.. Krasne ste spinkali.. Mala vstavala o 7, ale mala som pocit, ze by potiahla dlhsie, keby ju nezobudil sused.. Od rana buchotal na schodoch.. Ja som tiez malu vyslala zamuzom o 7 a do 8 som si este lenosila.. Pojdem malu rychlo uspat a navarit paradajkovu omacku..

basa23
18. nov 2011

@jenie123 to je jaka magorina som ti hore odpisala a zas mi ukazuje tu istu spravu od teba 😀

znamia
18. nov 2011

@basa23
@adapa
inak co sa tyka toho liecenia, mam znamych, ktorych syn mal tazke zdravotne problemy(dychacie cesty, alergie, atd.). casto byval na lieceniach a vzdy to pomohlo len na kratsiu dobu. potom zacali chodit ku nam do slovenskeho raja a chlapec, ktory denne bral 9 roznych druhov liekov a mal zachvat za zachvatom, sa tak zlepsoval po pobyte, ze mal od liekov a zachvatov pokoj na dlhsie ako po liceni v tatrach. tam cdil na mesiac a k nam na tyzden... 🙂
teraz mi to potvrdila aj draheho sesterka, ked dosla na navstevu s nachcipanymi detmi(4r a 11m) a na druhy den deti bez soplov a kasla! pre mna to je az neuveritelne, ze to tak funguje na 'mestske' deticky.
co tym vlastne chcem povedat je, ze berte svoje deti na vikendove pobyty do poriadnych zalesnenych hor(ake mate pobliz, nechcem si robit reklamu 😉 ) a nebojte sa chladu (ako ta nasa rodinka - vecna jej vyhovorka, ale teraz zistila, co jedobre.. 🙂 ). pomoze im to s imunitou a najma, je tu cistoooo aj ked hrooozna nuda!

jenie123
18. nov 2011

@basa23 to sa mi tu stala casto.. Treba si to nevsimat.. 🙂 na spagety malej davas postruhany syr, ci este nieco? Alebo robis nejaku omacku?

basa23
18. nov 2011

@znamia noooo dakujem za radu skusim tam pohladat neake ubytka a nahovorim muza a musime sa tam vybrat.ani netusim kde je ten slovensky raj musim kuk 😉
@jenie123 nie klasiku jej davam kecup a syr a strasne to lubi tolko toho zjedla ze z nicoho mi tolko nikdy nezjedla 😉

jenie123
18. nov 2011

@basa23 tak teraz som malej urobila spagety so syrom a kecupom a moja opica to nechce.. ☹ co to ja mam za dieta.. 🙂

znamia
18. nov 2011

@jenie123 mas zly ketchup! 😉 😀

jenie123
18. nov 2011

@znamia asi to bude tym.. 🙂

adapa
18. nov 2011

@basa23 nám to odporučila imunologička a vypísal pediater.Do kúpeľov vždy chodím s dieťaťom(chodievam aj s dcérkou).Platím za seba 300-400€.Zatiaľ čakám len týždeň,som všeobecná poisťovňa.Najlepšie by bolo striedať počas roka kúpele s pobytmi na horách alebo pri mori.Ešte mi imunologička radila pobyt v Bešenovej,ale zatiaľ som neskúšala.
@znamia s tými pobytmi na horách máš pravdu.Dcéra je tiež alergička,ale keď sme v kúpeľoch Kováčová,tak ani nezakašle.Po procedúrach chodievame na vychádzky do lesa,rozprávame sa a malá si užíva mamu sama pre seba.Doma sa musí o mamu deliť s bračekom. 🙂 Je veľmi zvedavá a vypytuje sa na každý strom,rastlinu a zvieratá.Takže nám ani v horách nuda nehrozí 😀 .

znamia
18. nov 2011

@basa23 no raj mate z ba tak 4-5h, podla toho aka je mala cestovatelka 😉 ja mozem odporucat toto, destske ihrisko, tipi pre deti, v lete bude trampolina a domaca mila, vzdy otvrena dohode a priehrada dole ulicou. http://www.ubytovanienaslovensku.eu/ubytovanie-...
@adapa nuda nie je ked si covek ide niekam oddychnut a zrekreovat sa, ale zit tu je narocne. my mame jednu ulicu, obchod otvoreny 3x tyzdenne na dokopy 8h a krcma je tiez otvorena len od stvrtku do nedele iba od 14.00. je tu sice este hotel, ale ten tz funguje vikendovo... ☹ a o chvilu napadne sneh a budeme sa kocikovat na asi 1km useku, lebo ide sa nedostanem a na hlavnu cestu si uz netrufnem, lebo bude uzka kvoli snehu... romantika 😢

jenie123
18. nov 2011

@znamia tak to u vas davaju lisky dobru noc.. 🙂 🙂 ale aspon tam mate klud a pokoj.. Co by za to dali mestania, aby mali na vikend pokoj.. I ked pre vas obyvatelov to musi byt narocne.. Vobec nezavidim..

angie267
18. nov 2011

caute baby 🙂 uf vy ste dnes sa nejako rozpisali 😝
@jenie123 no super ze spanok bol lepsi, to ma tesi velmi 😉
ja som dnes cely den akasi na nic, hlava ma boli.
@basa23 spagety ma aj nasa rada a predstav si ze dnes som robila zemiakovy privarok a ona sa ho nevedela dojest, to sa na moju dceru nepodoba cakala som ze budem to do nej tlacit 😝

jenie123
19. nov 2011

ahojte holky, ako ste spinkali..? my des a hroza.. celu noc plakala a fnukala, prehadzovala sa.. hotova katastrofa.. teraz som ju vyslala k mamine a ja si idem lahnut.. 🙂
@angie267 tak sa Nici konecne rozjedla, to som rada.. ona je taky maly chrustik.. 🙂
@basa23

basa23
19. nov 2011

dobre ranko
@adapa to neni tak vela za seba.a vzdy dostala si sa do tych kupelov?ze ci tam nechodi vela deti ze sa vela caka.
@znamia jee to vyzera super mala ok cestovatelka sme s nou uz boli aj v chorvatsku v lete a to bolo dost daleko 😉
@angie267 to om este nerobila ale chystam sa to ja straaasne lubim.
@jenie123 mi sme spali ok bola hore raz a vstavala o 7.sice dvakrat zamrncala ale to ok zaspala.sme malej vcera kupili zvlhcovac vzduchu nam poradili

angie267
19. nov 2011

ahojte 😉
@jenie123 ach ach zasa zla noc, tak rada by som si precitala ze spala celu noc.

@basa23 ten zvlhcovac je dobra vec a pre tvoju malinku aj podla mna velmi uzitoccny.
Baby co dnes porabate? Ja sa nudim jak svina, uz som porobila co som chcela a viac sa mi uz nechce, Nici uz je vyspata ani von sa mi nechce ist, skoda ze nemam auto aby som mohla niekde ufujazdit.

jenie123
19. nov 2011

@basa23 krasnu ste mali noc.. Zvlhcovac je super vec, dufam, ze Vivi pomoze a uz sa jej to nevrati..
@angie267 joooj, snad sa toho raz dozijem a konecne tu napisem, ze sme prespali celu noc.. 🙂 u nas tiez nuda.. Mala je u maminy a ja s drahym kukame telku a lenosime.. 🙂 pozerali sme janosika.. O chvilku ma prist sestra a doviedie malu.. Uz mi aj chyba.. 🙂

angie267
19. nov 2011

@jenie123 to mas super ked mozes trosku vypnut od malej a zoberu ti ju, to mne nehrozi 😒 ale ty si to patricne aj zasluzis. Ja som bola na prechadzke s detmi a teraz sa pojdeme okupsat a do hajan.
Baby kupete deticky kazdy den? ja nie, ja kupem teraz cez zimu kazdy druhy.

jenie123
19. nov 2011

@angie267 dnes mala normalne protestovala vo vani, nikdy ju odtial nemozeme dostat a dnes ako som ju tam dala, uz chcela ist aj von.. ☹ nema svoj den.. Zajtra sa nejdeme ani kupat.. My teraz pozerame spievankovo a tiez pomaly spinkat.. Kamoska ma dnes volala vecer von, ale taaaak sa nechce.. Asi zaspim s malou o 8 🙂 nekupem kazdy den, tiez kazdy druhy.. Cez leto som kazdy den, teraz uz nie..

angie267
19. nov 2011

@jenie123 sa ti ani necudujem ze sa ti nechce ist von po tych neprespatych nociach, ja som tiez dnes uz teraz nejaka unavena, mala mi uz spinka isla o pol 8 uz bola chudatko ko, keby som ju dala aj o 7 tak by hned zaspala. Co budes zajtra varit? Ja som dnes robila francuzske ale co zajtra netusim.

znamia
19. nov 2011

jooj baby, mne uz 2. tyzden nefunguje pracka a tak mam za sebou praci den u nasich. 3 pracky a teraz este povesat, co nepreschlo. najlepsie, ze volam rano, ze pridem prat a mama, ze ok. dojdem a pracka im fici v plnom prude... tak kym som ju mohla svojim pradlo naplnit, tak 45 minut v tahu. a aby to nestacilo, tak sa pri plakani zasekla. volam na mamu, ze nejde a ona, ze to je ok. 5 minut sa ani nepohla, ta mama dosla, 'opravila' a prala dalej. ale len chvilku, kym brat nevravi, ze sa daco na pracke pali!!! tak segra filter rozobrala a sparatko tu vrtulku dole blokovalo. ja uz som mala predstavy dalsej nefunkcnej pracke a nasej kope pradla 😖 ale dopadlo to ok 🙂
a aby mi drahy urobil radost, tak kym sme boli u nasich, vybral sprchac a pustil sa osadzovat vanu, a mierne prehadzat umyvadla.... jaaaaj, to je tak blbe nacasovane, ale radsej nech robi, aj ked mam plakat malej veci v kuchyni, nez mam mat ten tecuci sprchac...

jenie123
19. nov 2011

@angie267 mnam francuzske, tak by som si dala.. Co ked ich muz nema rad.. ☹ ja som dnes robila pecene bravcove masko s ryzou a zostalo aj na zajtra.. Takze asi nic.. Len by som chcela urobit nieco sladke.. 🙂 ja som tak strasne mlsna.. 🙂 od stvrtka mame fazulovu polievku, navarila som jej velky hrniec, tak dufam, ze ju zajtra dojeme.. Je mi ju luto vyhodit, je fakt dobra..
@znamia ale toho mate.. ☹ aj sa da tavasa pracka opravit, ci si budete musiet kupit novu? Este ze si mozes oprat u vasich.. Nam tak raz odisla pracka v Bratislave v podnajme a mesiac som si musela nosit veci prat domov co je takych 80km a vlakom to bolo tiez vesele.. 🙂

adapa
19. nov 2011

@basa23 s dcérkou chodím od 1,5roku.Každý rok nám ich schválili.Dokonca mi sama pani na poisťovni povedala,že do 18 rokov má nárok chodiť do kúpeľov každý rok.Tak chodíme,lebo dovie čo si ešte za tie roky vymyslia.Ten zvlhčovač je super,aj v nemocnici ho Lukáškovi púšťali.Ešte sa mi osvečila aj biolampa.Nahrievala som mu hrudník 2x denne.

basa23
19. nov 2011

@angie267 hej jej urcite je lepsie mat zvlhcovac.aach mi nic mi len doma ted s nou este nikde nechodim nech sa dobre vylieci.
@jenie123 nebboooj raz sa aj ty dockas ani ja som neverila a boom dockala som sa 😀
jezis baby mala mi isla spat som jej dala mlieko pekne pila v postielke a dojdem kuknem mala spi a vsadde v postielke nagrcane.aj muza od obeda grca a hnackuje.och kedsa dari tak sa dari ma picne.ked som bola v nemocnici tak tam mamicky grcali a hnackovali och snad som to nepriniesla 😠