Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@znamia mnam jablkovy kolac tiez mozem 🙂 prenajimate poschodie? ze zaveje? to tu u nas nehrozi, ale zima je dnes riadna tiez fuci ani nejdem kocikovat. Tiez zle spinka mala tvoja, skus jej teda dat kvapky na noc do uska ked mas pocit ze ju to moze boliet, ale to si uz urcite spravila.
@angie267 chodievame na cvicenie s detmi.. chodi nam predcvicovat pani ucitelka zo skolky.. a tak tam cvicime a spievame si a ucime sa nove riekanky.. je to super.. 🙂 ja som dnes isla s malou von sa prejst, aj u nas bola zima.. sme boli oblecene ako cibule, oteplovacky to istili.. 🙂
@jenie123
@angie267
mia mala zapalene usi minuly tyzden a v piatok na kontrole mala lave uz ok, ale prave este trosku chytene tak s kvapkala do nedele a myslela som ze bude dobre. vsak uvidime. ale mam podozrenie na zadne stolicky, lebo dudu stale vypluvala a chytala si sanku. ale zas, to moze byt aj uso 😖
dam vam do ip link. tu je -5 a vietor k tomu, tak ani to nejdem riskovat.
@jenie123 jeee to cvicenie moze byt teda fakt super, prijemne sa odreagovanie a navyse robis nieco dobre pre dieta, nauci sa nove veci, je v kolektive atd. 🙂 super
ja som ani nebola na prechadzke radsej, len u nasich autom
@znamia to moze byt aj to usko a hlavne ked je mala na to nachylnejsia. No nech sa vam to rychlo vylieci, inak k tym zubkom aj nasej teraz sa deru ocaky a mozem ti povedat na tych nociach to je dobre poznat hlavne tuto noc sme mali teda poriadne akcnu 😠
pozerala som na ten tvoj link, no velmi pekna chata, hned by som brala u vas ubytko, musite tam mat aj nadherne prostredie, vies to my zapadniari vam take nieco velmi zavidime, aj ked urcite tam mate ovela drsnejsie podmienky a celkovo aj zivot. Brrrr dobru mate zimu, mne v aute ukazovalo -1 stupen.
My chodime do materskeho centra sa hrat, myslite, ze teraz mozem taam ist s malou, kvoli tej rucicke.
@znamia ono to je mozne, ze su to zubky aj usko, ked to mame vsetko prepojene, clovek nikdy nevie.. Super ubytko.. V tom prostredi, tam asi ani dvere nezatvorite.. Tu ciapocku mame z minuleho roka, ale dlho ju nenosila, teraz je jej uz mensia.. ☹ ale ta leopardia musi byt super..
@angie267 cvicenie je super.. Uz si aj na pani ucitelku zvykaju..a hlavne si zvykaju deti na seba.. I ked dnes tam jedno dievcatko dost doskriabalo jedneho chlapca.. Ma celu tvaricku doskriabanu a jej mamina akoze nic.. To dievcatko je dost agresivne.. A najhorsie je, ze jeho mamana si kludne sedi a nic nepovie a my to mame potom riesit..☹
baby inak ma tak napadlo, ze by sme to nase stretko mohli urobit na @znamia chate.. Keby sa dalo na nejaky vikend.. 🙂 🙂 by sme si spravili nejaku turistiku.. 🙂
@jenie123 jeej, to by bolo super 🙂 ale je to pre vas vsetky daleko...
take mamy nemam rada, ale ja po vsetkych tych skusenotiach to rovno riesim namieste s danym dietatom. po takom 'rozhovore' je od nich zvycajne uz uplne pokoj a davaju si bacha, ked ma vidia 😉 a to pri tom nekricim a ani skaredo nerozpravam... len jasne a prisne... a ak ma mama s tym problem, neva, poriesim aj ju, ale to sa este nestalo... 😉
v nasom centre volneho casu nam organizuju v utorky klub mamiciek a mne sa nepaci, ze sa nam snazia organizovat cas, tak aby my, maminy, sme tvorili a moj problem je, ze co vtedy s detmi? nik ich okrem mna nezabava, hracky su tam mizerne a moja mala nema trpezlivost na moju tvorbu. naposledy som uz povedala, ze mna skor zaujima tvorba mojho dietata, nez prispievanie na ich nejake vystavky. a okrem toho, 2x som pre miu nieco urobila a ona ako jedina to hned aj v tom momente doskubala 😅 ja sa na take mozem...
@znamia je to dalej, ale tak par dni oddychu by neuskodilo.. 🙂 ja sa tiez snazim vysvetlit tomu diedatu, ze to nemoze.. Len ma to hneva, ze jeho mamina sedi a len pozera.. Potom nechcem vidiet co vsetko vyparati, ked vyrastie.. Nam tam nikto nic neorganizuje.. Pridene tam len mamicky s detmi a hrame sa, spievame, kto koho co napadne.. 🙂
dobre ranko holky mi sme spali ok vstavala 6 15 uz neak skracuje dobu spania.sice spi celu noc ale skracuje kazdy den spi kratsie 😉
@jenie123 och to mi je luto, snad vam to neostane a zacnete pekne spinkat.mi dnes nic vcera muz robil kura na kapuste kyslej so zemiakmi tak dnes mame este to.noo aj chata by bola dobra 😉
@znamia jeej aj vy mate zle noci to mi je luto,moze byt ze ju este pobolieva to usko.boze citam u vas jak z rozpravky zaveje a tak.ach aj chcem aspon jeden den 😉
@angie267 ja si myslim ze tam mozes ist,ved zlomena rucicka nie je nakaza by som im dala keby ma tam nepustili.v pohode chod
@basa23 no skoda, ze sa vam ten spanok skracuje.. inak krasne spinkate.. to je super, ze ti takto manzel vari, to ja sa u mojho nedockam.. ☹
@angie267 aj ja si myslim, ze mozes ist do centra, aspon si k nej nikto nic nedovoli.. 🙂
baby dnes mi mala konecne ranajkovala a aj to si dala prvy krat tuniakovu natierku.. 🙂 co ked mi k tomu nechce ziadne pecivo.. namiesto neho si dala ryzovy chlebicek.. co myslite, nevadi to? moze ho v pohode jest..? asi to ma obkukane odo mna, kedze ja pecivo nejem.. ☹
dobre ranko 🙂 bilancia nasej noci: spanok takmer nulovy 😒 ale uz jej trcia obidva zubky, ale to je este malo, urcite este par noci si uzijeme, tak a teraz viem presne Jani ako sa citis po takej noci, s tym rozdielom, ze ty skoro kazdu 😒 normalne ta lutujem 😒
@jenie123 k tomu stretku, vyzera to velmi lakavo a urcite by nam bolo viac ako super, len neviem u nas ci by to bolo realne, mm by urcite nesiel s nami a ja neviem ci sa sama odvazim s detmi na tak dlhu cestu predsa len je to dost daleko a + poviem pravdu ze ani moja financna situacia by mi to asi ani nedovolila 😠 inak napad je to velmi dobry.
Ja myslim, ze tie ranajky su uplne v poriadku, hlavne ze papa a to je podstatne a s tym pecivom bude asi po mamine, ze?
Ja varim brav. maso + zelenina+ smotana, k tomu cestovinu.
@basa23 sojka mala znova ti skracuje cas vstavania? snad ho predlzi zasa opica jedna 😝 dakujem za rady baby a urcite buduci tyzden teda pojdem 😉
ahojte,
aj nasa noc mohla byt lepsia, ale aspon vyspi do 8am 🙂 boli sme u doki a ma na lavom usku este chyteny zvukovod, neboli to, len svrbi. vraj ma citlive zvukovody, aj 1.atb mala kvoli zapalenym zvukovodom. tak budem dalej kvapkat otobacid na vatu a dufat, ze si to nevytiahne ☹
a ktovie kedy sa dostaneme plavat... keby som si aspon bola ista, ze to ma len z tej nadchy, tak ju vezmem plavat, ale orl doki ma vtedy riadne zjazdila, ze take male beriem plavat... ale fakt je, ze jej z baby plavania nikdy nic nebolo(za 9 mesiacov) len z nadchy.
@jenie123 mam navareny segedinsky gulas a zo vcera este rybaci nakyp z lososa.
@angie267 ja ti uplne verim, ze ti to teraz nevydava. ani nam, hoci by sa mohlo zdat, ze nam to vynasa, ale u nas to nie je take frekventovane ako tatry. a kupili sme to hypotekou, tak teraz z rodicaku a jedneho platu to ide aj nam tazko 😒 nas vola draheho sesternica na cely tyzden k nim do pezinku, ale mne sa jednak nechce, lebo oni nemaju hostovsku a byt tyzden v 3izbaku s 3mi detmi.... ale ani na to nemam ☹
@znamia nechapem tu tvoju dr. ze ta zvozila za to plavanie. Nech sa vam tie uska pekne zahoja a mozete si uzivat. Tvoja mala je nachylna na uska ked uz to mala viac krat, ja som mala tento problem s prvou dcerkou tiez mala casto zapal usiek a to bol teda plac riadny na to nezabudnem nikdy. S tymi peniazmi je to naozaj tazke a hlavne teraz ked zijeme vlastne z jedneho platu, ako tak sa predierame no na rozne vylety uz nezostava ani cent. Moj mm je zivnostnik a mame to tazke, hlavne december, januar uplne mizerne faktury ☹ to ti verim ze nejdes lebo aj ked mas kde byvat aj tak taky vylet stoji kopu penazi a ked uz mas dve deti a take 10 rocne k tomu ti poviem mam co robit 😠 ja idem zajtra tiez do Pezinka na navstevu k mojej kamaratke na cely den ideme.
@angie267 ta dr bola usna a nakoniec z nej vyliezlo, ze ona mala zlu skusenost so svojim synom, ked ho ako babo vzala kupat sa do madarska. po tom vyroku som si utvorila vlastny nazor a sice sme nesli dalej do kurzu, ale nebolo to pre jej odporucanie....
ja som mala tiez problemy s uskami ako dieta a viem, ze pri mii musim davat pozor a basta 🙂
moje dieta je neskutocne drze posledne dni, nieco chcem/nechcem, aby urobila a ona na mna iba kuka a kuka a potom pokojne odkraca resp. pokracuje v 'praci'!!! uz by som jej az normalne miestami nacapala, keby to nieco vyriesilo... popoludni sme boli s poprade v obchodnom centre a ona sprintom s vyskotom obehala vsetko a unavila aj kamosku, ktora sa na nas len pozerala 😅
a este pridavam foto na pobavenie, mia neskutocny rykot, ja letim, ze co jej stena zase urobilo, stenata pri nej nikde nablizku, ale zato s cennym ulovkom cusalo pri dverach 😀
@znamia neboj nie si sama, aj ja mam doma prefikanu nezbednicu, tiez mi robi natruc 😝 😝 😝 ja jej uz aj capnem po plienke, vzdy sa na mna pozrie, zamraci sa a pokracuje dalej alebo mi to opica vrati a novinka je u nas kusanie, stipanie to spravi ked jej nieco nedovolim alebo zoberiem z ruk to co v jej rucickach nepatri 😝
Ta fotka ma dostala do nalady je neskutocne krasna a ten psik nema chybu je nadherny, perfektna momentka hodna nejakeho ocenenia alebo do sutaze ju niekam posli 😵 😵
dobre ranko kocky mi noc super vstavala 7 10.konecne nie okolo 6 😉
@angie267 aku ste mali noc este vas zubky asi trapia stale ze?
@znamia ha to je zlate jaky je zlatunky s dudlikom.no ani nevrav mala je v poslednej dobe zla jak cert uz aj po riti dostala 😀
@jenie123 a ty kde si?este tu nepises v poslednej dobe si tu vzdy prva 😀 aku ste mali noc?
ahojte kocky.. Tak sa tu hlasim.. 🙂 vcera sme boli v blave v ikei, kike.. Kupovala som drobnost do kuchyne a hladali sme do kuchyne stolicky a samozrejme ako vsetko ostatne, este ich pre nas nevyrobili.. 🙂 a ked sa mi aj nejaka pacila, tak ma cena odradila.. ☹
@basa23 krasne ste spinkali a este aj pekne dlho.. 🙂 my ako obycajne, opat x krat hore.. No co uz, budeme si musiet zvyknut, ze to ine nebude..☹ juuj, to uz o chvilku budete mat vsetky zubky, uz bude po bolesti..
@angie267 teda aj vam sa spanok zhorsil, dufam, ze vam tie zubky rychlo vyjdu a vratite sa do starych kolaji.. Ocaky su vraj najhorsie, nas trapili vyse mesiaca.. ☹
@znamia kraaaasna fotecka, to sa ti podarilo odfotit.. 🙂 nasa robi presne to iste, ignoruje ma ked nieco chcem od nej, robi si svoje.. Tiez jej davam po plienke, oduje peru, skloni hlavu a hotovo.. Jeeej, este vas trapia uska.. ☹ inak aj nasa doktorka je proti kupaniu.. Ma vela pripadov deti, ktore trapia uska z kupania.. Ona je proti plavaniu co sa tyka plavarni a potapania.. My tiez chodime plavat a uz raz sme mali zapal v usku.. ☹ ale ci to bolo sposobene vodou, to netusim..
ahojte 🙂
@basa23
@jenie123 baby nasa noc des a hruza, uz okolo pol noci som jej musela ist dat Nurofen, ten trosku zabral, ale inak to bolo hrozne, tak strasne sa mi chcelo spat a nedalo sa 😒 uz viem isto, ze tieto ocaky nam davaju najviac zabrat, uz trcia obidva, ale este to potrva asi. jani ty pises ze mesiac vas trapili, sak by ma porazilo toto mesiac 😒 Barbor vy ste mali nadhernu noc a predsa ti sojka mala ukazala, ze vie spat aj dlhsie, len tak dalej.
Dnes sme boli v Pezinku u kamaratky na cely den a bolo velmi dobre maju tam prekrasny park ten ma najviac nadchol, krasna prechadzka bola v nom, to mat na blizku hlavne v lete som tam z detmi nonstop.
k tomu kupaniu, tie uska nemusia byt z vody len, niektore deticky su na to nachylne, my sme chodili na plavanie od 4,5 mesiaca z malou a nemala nikdy problem s uskami ani raz. Tie doktorky su niektore este stara skola vtedy ficalo ze sa nesmu dietatu namacat uska.......
ak mozem tak sa ohladom usiek pripojim aj ja. my mame s nimi problemy casto a nie je to z kupania. proste vzdy ked maly chyti nadchu(co je vzdy ked mu idu zuby) hned na druhy den na zapal usi z nej.takze ako pise angie267 iba z kupania to nie je. 😉
@montinka
@angie267
aj my sme chodievali plavat od 4m a 1.x usi chytila az pri 1. nadche, ktoru mala zo zubkov. viem, ze to je z nej, len je jasne, ze najprv to musime uplne doliecit, jedno i druhe, a az potom mozeme zase plavat. nechcem, aby zase dopadla tak, ze bude doki zvazovat atb. lebo uz ich pri jej reakciach aj tak na vyber vela nema. 😖
@jenie123
@basa23
ja som sa vcera vecer rozhodla, ze mii rusim nocne mlieko. doteraz som bola rada, ze aspon nejake pila, v decembri si davala tak 0.5-1dl na 1x 😠 teraz sa to vratilo na tych 150ml a viac 2x denne, ale v noci kolko krat sa preberie, tolkokrat mlieko pyta! jasne, ze nedam viac nez 1x, ale uz dlabem aj na to. snad bude lepsie spavat.... 😅
a okrem toho, ked polavi zima, tak budeme trenovat gatky, som sa rozhodla. ale napriklad predvcerom si nakadila do leginiek a vobec, a vobec ju to netrapilo. a to som ju nechala v tom asi 20min a pozorovala ju, a ona nic, pekne sa hrala(ako vzdy ked ma nakadene), akurat si pri tom nesadla. ja som potom rezignovala, lebo ten smrad uz bol v celom baraku 😠

@jenie123 dakujem 😉 na ake cvicenie chodite?