icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

mojalili
9. aug 2010

Dievcata, tie , ktore mate babatka cca 2 mesiace....drzia vase babatka hlavicky same??? Uz som z tych lekarov zdeprimovana, akoby bol Danko vo vyvoji pozadu.....My drzime hlavicku s miernou pomocou, aj sam udrzi, ale nie na dlho....

Dievcata, zajtra sme objednany na 9.hodinu na Kramare, mozno nam to budu robit hned, mozno nas preobjednaju.....mam strach z toho, neviem, do coho idem, ci tam ostavame na noc, ci pojdeme hned domov.....Dankovi budu vyberat cystu z tvare....dnes sme boli na sone a vsetkych moznych vysetreniach.... ☹ Bojim sa toho...

tibinka22
9. aug 2010

@mojalili
moja Miska je o jeden den mladsia ako Tvoj Danko... hlavicku si drzi, ale ja jej ju este pridrzam, este sa bojim... sem tam jej padne smerom dopredu, ale dozadu nie....a ked ju mam na rukach, tak sama dviha hlavicku z ruky... a koniky(baranky) uz pasie? teda udrzi ju nad podlozkou? Ale neboj, kazde dietatko je ine... on to vsetko dobehne... je to krasny chlapcek... a zajtra vam drzim palceky, nech vam to dobre dopadne...

fatimuska
9. aug 2010

@mojalili drží hlavičku, ale keď je unavený, tak sa mu hojdá🙂 nebojkaj, to zvládnete🙂

weirdo
9. aug 2010

@mojalili - drzim zajtra palce, nech to je co najmenej bolestive a problematicke. Inac nasa mala ma 2 mesiace a tiez este nedrzi uplne sama. Sem tam jej kvicka ... je to individualne a nestresuj sa, skor ci neskor to deti dobehnu 😉

mojalili
9. aug 2010

Dakujem dievcata za odpovede. KEd pasie baranceky, tak pekne vysoko drzi hlavicku, aj udrzi normalne, len tiez mu dopredu dozadu padne necakane, tak striehnem....takze sme v norme, neviem, preco tak plasia ti doktori..

Dakujem vam, 😖 Dam vediet, ako sme dopadli 😉

weirdo
9. aug 2010

@mojalili - plasia doktori, matky su v strese a deti su pritom v pohode ... nie kazdy musi ist podla tabuliek 🙂

trillianka
9. aug 2010

@mojalili tiez drzim palce... a nezabudni, ze musis byt silna aj pre neho, nech neciti tvoju nervozitu 😅
vsetko dobre dopadne a ked bude mat 20, tak sa na tom obaja dobre zasmejete, uvidis 😉

tintinka1
9. aug 2010

@mojalili držíme zajtra Dankovi palce , neboj zvládnete to.... 🙂 Ja som cez víkend preležala v posteli. Začala som sa tešiť že mi Alex už prespí od 20.00 do 3.00 , no ale podpísalo sa to u mňa zápalom , nakoľko predtým sme kojili aj o polnoci. V sobotu ráno som už cítila bolesť , ale bolo to ešte v norme . Ale poobede ma už chytila zimnica a k večeru som už mala teplotu 39. Strašne som sa bála , že budem musieť na pohotovosť pre antibiotiká, tak som skúšala všetko od kapusty , tvarohu , octanových zábalov až po kyslé mlieko. Neviem čo zabralo , ale ráno to už bolo lepšie aj teplota mi klesla . No teraz neviem , či si mám o tej polnoci odsávať alebo počkať ,nech sa to samé upraví. Inak tá bolesť... ☹ 😝 keď papal z toho prsníka až hviezdičky som videla. No ale už sa to zlepšuje. Ešte že bol víkend a malého mal celý deň manžel .

nonika1979
9. aug 2010

babenky my sa ideme pochvalit dnes sme boli v poradni a mame 5,56kg a 57cm a pani doktorka nam povedala ze patrime medzi tie väcsie babetka silnejsie tak ma az tak nadvihlo aka som bola hrda hned sa mi vymazali aj tie posledne bolesti s porodu.....

leveretka
9. aug 2010

@mojalili kasli na doktorov kazde dietatko ma svoje tempo a neznamena to, ze je na tom horsie ako ine deti, ktore vedia drzat hlavicku same skor...este ich moze aj predbehnut 😉 aj nasej sa niekedy nechce niekedy zdvihnut hlavicku hore, ked je na brusku a opiera sa o nostek do plienky a place a niekedy zase krasne drzi hore hlavku...vsetko chce cas 😉 zajtra vam drzim velmi palceky, aby vsetko dobre dopadlo 😉

etuska
9. aug 2010

ahojte kočky,
daaavno som tu nebola-ale polepsim sa 😀

Hmmm-je tu niekto kto NEDAVA svojmu babatku cumlik?
-my sme ho doteraz nepotrebovali-ale Šimi si zacina cmulat palceky.
osobne si myslim,ze zacina "objavovat" ze ma aj rucky 😅 ...len moje okolie sa na mna diva ako na "mimozemstana" ze dietatu "nedoprajem" dudel 😝

kivec
9. aug 2010

@etuska - my sme bez dudlika, ale len preto, ze Eliska ho odmieta. 😅 Skusila som uz rozne druhy, ale neuspesne. Cumlikom som ja. A uz ma to zacina hnevat, lebo ma to strasne zaneprazdnuje.

leveretka
9. aug 2010

@etuska sme na tom uplne rovnako az na to okolie 😉 Zoe tiež nemá cumlík a začína si cmúľať palčeky, ale zatial som ju to videla robiť asi trikrát a inak si cmúľa aj ostatné prstíky aj pästičku. Doktorka mi na to teraz v poradni povedala, ze to je uplne normalne, lebo sa zoznamuje. Citala som na webe, ze do jedneho roka to deti zvyknu prestat robit...zatial to neriesime davanim cumla, uvidime co bude neskor. Ked sa jej ale nedari poriadne cmulat prsty, tak zacne pistat, ale to by podla mna robila aj keby jej vypadol cumel...takze my zatial neriesime, uvidime ako sa to bude vyvijat dalej.

sofinka2009
10. aug 2010

ahojte.my mame 3den v kuse koliku.zacinam byt na nervy.vyskusala som uz vsetko cajiky rurku teplu vodu obklady krem na brusko cvicenie vsetko moznenic nepomaha.vsetky kvapky espumisan infacol sab simlex ,.nic nepomaha.stale dokola.trosku mu vide s rurkou a viac ni rev ako o zivot chudacik tlaci a nist.spal za celu noc 2hod. ☹ mi mame dudlik dr. brown sa mi zda ze sa vola .iny nechce.ale bez neho by nam bolo este orsie .ale nema ho stale.iba sem tam.teraz ho ukludnilo byt v perinke.ma sice uz 60cm ale celkom sa mi tam lubi.supla som tam termofor tak je ticho.ale zachvilu to zase pride . 🙄

bubina1
10. aug 2010

@etuska no my chodime tiež v rovnakých topánkach ako ty... tiež mala nachce dudel... saje ho len ked je hladná a to sa potom hneva, že z neho nič nejde... a moja si tiež vklada do ust pästicky a aj palec... rukávy na body alebo kabátiku má stále uplne doslintané...ale zda sa mi, že to robi až ked je hladná..beriem to zatial ako ukazovatel hladu 🙂 mna sa tiež každy pýta, že kde má dudel... no nemá...hádam od tofo, že nemá dudel je to este babatko 😀 😀 😀 možno bude chciet neskor...
pri písani ma napadlo, čo tak skusit jej dat dudel ked dokojim a už si len cmulká bradavku...vtedy už vacsinou spi... ale otázka znie...chcem silou mocou aby dieta dudlalo? ak si zacne velmi intenzivne sat palec tak to budem musiet riešit.. podla mna deti, co maju dudel si tiež musia sar palec alebo si strkat pas do ust, kedže si dudel nedokážu najst ak im vypadne a vratit ho spat do ust...ruku maju stále poruke 😀 😀 😀

bubina1
10. aug 2010

@sofinka2009 no možno ma už podraždene črevo a konečnik z rurkovania... teda podla mna mojej sa to stava ked sa moc snažime pri kolike pomoct... ked ma moja koliku tak jej vlastne rurkou vyjde stolica na 3 krát..potom potrebuje pomocou rurky este odstranit prdky a este rano zase rurkovat a ked už vidim, že nič cez rurku nejede, tak ju už viac ten den netrápim... po uplno vyčistení, ked už naozaj je komplet odvzdušnena, tak plače dost vela a tiež sa mi zda ako by ju bolelo brucho este... ten plač treba už len zvladnut... skus sa vžit do jeho situácie..kebyže si das viackrát klistýr a dráždiš si crevo...tak aj potom, čo sa vyprázdniš mas pocit, že potrebujes stále na záchod... možno ho práve tá teplá voda ukludni... neskor by som to riešila určite u Dr. pretože ani to nie je dobre aby bol malý nevyspatý a v kuse utrápený a už mu nič ani nejde...
mojej zvyknem davat preventívne 2x za den espumisan (cez vikend sme kolikovali, tak jej davam teraz 3x za den) 5 kvapiek, natriem bruško rano a večer flatulin gélom a rano si davam ja probiotika Biopron... podla mna je to lepšie, prdka jedna radost..nemožem povedat, že nezvykne mat koliku, ale je to lepsie.... naposledy mi teraz kakala pomocou rektálnej rurky v nedelu ráno, odvtedy nie... ale zatial je kludna (klop klop klop, nechcem zakríknut) ale aspon prdka 😀 😀 😀

fatimuska
10. aug 2010

@etuska no Maximko úplne odmieta cumlík, rúčky už objavil a pestičky si skúša triefať do pusky, ak sa mu to podarí tak cmúľa o dušu...🙂

fatimuska
10. aug 2010

prajem krásne ránko, nejak sa to tu prerieďuje, kde ste všetky?🙂)

bubina1
10. aug 2010

@fatimuska asi je času pomenej...deti začínaju byt aktivnejsie a nespia celý den...ja mam teraz chvilku pre seba... mala ma zobudila o štvrt na sedem, dostala cicik a este som ju uložila do postielky...a zarezáva.... ale podla mna sa o chvilu zobudi... 🙂

fatimuska
10. aug 2010

tak nejak aj môj, jemu sa striedajú dni, aktívne a pasívne,,,včera spinkal pod chvíľkou,tak dnes asi bude kukučka🙂

niga
10. aug 2010

Ahojte, ja tiez nedavam dudlik a niektori su tiez z toho zhrozeni. Ale uvazujem nad jeho pouzivanim, aspon minimalne, lebo malemu davam prsnik niekedy aj kazdu hodinu cez den, v noci kazde 2-5 hodin, ci by niekedy nepomohlo len mu dat dudel. A tiez mam pasticku v ustach ako znak, ze je hladny.

kivec
10. aug 2010

Ja by som mojej ani dudlik nenukala, lebo viem, ze je potom tazke od dudlika oducat. Moja starsia dcedrka je uplny zavislak. Ale velmi by ma to odbremenilo. Malinka mi bez dudlania nezaspi. 😖 Takze jej musim dat prsko a ona si trosku podudla a spi. Lenze ked ju ulozim, zobudi sa a zas cele odznova. A takto travime doobedia a vecery a ja nic ine nestiham. Takze pre moju by ten cumel bol ako srvoreny. Lenze nechce. 😠 Potvorka mala. Este som objednala jeden, do ktoreho vkladam velke nadeje. Ma makky silikonovy ten kruzok, z ktoreho trci vycnelok na cmulanie. Takze viac pripomina prsko. 🙂 Uz nan cakam ako na spasenie. 😀

sofinka2009
10. aug 2010

@bubina1 ono problem je v tom ze jemu uz ani s tou rurkou nejde vyde mu trosicka a dalej nic .predtym ked sme rurkovli tak sa krasne vela vykakal aj vyprdkal.teraz nic.pri rurke tak jeden mini prdik a sam za cely den mozno dva mini prdiki.proste to ma zastavene.najviac mu robi dobre tepla voda.uz sme boli aj u detskej.ak sa to do dvch dni nezlepsi tak nas beru do nemocnice na pozorovanie.tak dufam ze zlepsi.ja m,u nechem moc rurkovat aby som mu to crievko.snazim sa co najmenej.aj nas odvazila uz mame cestnych 4520g a 60cm cize sme narastli uz 14cm a pribrali 1760g za necelych 9tyzdnov.akurat to brusko .cely den jeden kolotoc masirovat kupkat mojkat dufam ze sa mu uz dnes ulavi.

sofinka2009
10. aug 2010

@sofinka2009 2300g pardon

weirdo
10. aug 2010

@sofinka2009 - sofinka, ked mu robi dobre tepla voda, neskusala si tie ceresnove kostky vo vrecusku? To sa nahreje a dlri teplo a da sa na brusko ... ?

sofinka2009
10. aug 2010

@weirdo davam mu taky detsky termofor s teplou vodou

bealondyn
10. aug 2010

caute babule, nasa mala tiez teraz spinka, tak kukam co mate nove...dnes sa vykakala po 4 dnoch, to bola nadielka hned rano! 😀
u nas paradne leje tak sme zrusili rodinny vylet k moru. ☹

@etuska my davame dudlik len obcas, tak kazdy 3.den ho chce, inak vypluva. aj to len vecer, aby nedudlala maminku. 🙂

inak neviem ako ju naucit aby papala kazde 3 hodiny cez den, v noci pohodicka, ale cez den chce cca kazde 2 hodky. to sa same upravi alebo jej mam zacat ja predlzovat tie intervaly??

weirdo
10. aug 2010

@bealondyn - bea, moja mala papava aj castejsie. Je to taky zacarovany kruh, ona spapa menej, potom sa odpoji, nechce viac a potom jej vytravi skor a znova. Neviem ju donutit papat viac, ked chce, da si, ked nie, tak pyta skor papat, nechavam to na nu, ved aj tak, co s tym? Take ze davat prevarenu vodu "na oklamanie", tak to ja nerobim. Ale zase niekedy, ked spi cez den 4 hodiny alebo 5, tak je jasne, ze si to dohana. Pretoze aj v noci papa len raz, zaspi okolo 20:00, potom okolo 4 papa a potom az o 7:00. Takze v podstate u nas chapem, ze cez den casto papa, lebo v noci malo a ak ma dlhy spanok cez den, co nie vzdy, tak potom musi casto papat, ked je hore.
Ozaj, ako ratate tie intervaly? Napriklad ze papa kazde 3 hodiny, tak od ukoncenia papanie, ze?

sportpark
10. aug 2010

jaj my mame zajtra 2 mesiace krása strašne to uteká...moje dievčatko my zatial len radosť robi...len spinkat sa jej nechce cez den inak je krasna v noci haja ako anjelik......od 21 do 3 aj do 4 30 uz potom papa a potiehne do 8....my sme dali homeopatika a mala je ako vymenena podla mna.....ziadna kolika nic.....som prekvapena......ale aj ja som sa ukludnila lebo vsetko prenasame na deti...tak aj tym...musime byt silne a kludne kvoli nasim ratolestiam......

anjelicek26
10. aug 2010

@bealondyn - mne Max papa velmi divne, jeden den mam pocit, ze nema hlad vobec - stylom cucnem a spim - druhy den sa ide utlct za prsnikom a cicia ako pirana. Takze jeden den odsavam, aby na ten druhy ci treti bolo dost mliecka... On spi fajn, väcsinou 21:30 - 01:00 - 04:00 - 07:30 - 10:00 Potom väcsinou vstava, o dvanastej spi dalej, väcsinou do tretej-stvrtej... potom kuka a driemka az do vecera, ako sa panovi paci, v tom on este nema jasno 😖

@sofinka2009 - my mame tiez ten ceresnovy vankusik a je fakt prijemny 😎

Kupila som konecne ohradku, tak mu tam dam deku na hranie, nech si pan zvyka 😅