Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@jaruska8 moja tiez nechcela, ale vobec sediet na nocniku ani na wcku.. tak hned ako sme vstali, som jej zobrala plienku, teda zakial sme boli doma, aby vedela ake je to neprijemne, ked sa pocika.. vzdy ked sa pocikala mi oznamila, ze sa pocikala.. az raz sa mi z nicoho nic oznamila, ze chce cikat, dala som ju na nocnik a vycikala sa.. ozamila mi to aj na druhy den a uz som jej zobrala uplne plienku.. tu mala len na spanok.. samozrejme mali sme velanehod.. ale pekne si zvykla a cele to oducanie trvalo do 14 dni.. do mesiaci som jej zobrala plienku aj na noc, kedze ju mavala suchu.. ja som dost malu odmenovala zo zaciatku.. vycikala sa a dala som jej odmenu, po 2 tyzdnoch to uz bolo bez odmeny.. musis vydrzat.. nechaj ju behat bez plienky oblecenu, nech vie ake je to byt mokra a zacne sa pytat a aj sa vycika.. my sme zacina uz skor, ale zacala zadrzavat a tak som toho na mesiac nechala a potom opat vyskusala..
@jaruska8
@jenie123
ahoj, no ja by som chcela byt pozitivna, ale zial ja som dnes malej dala po 3 mesiacoch odplienkovavania spat plienku! ☹
uz som to nezvladala, ze par dni dobre, bez nehody aj s pytanim sa a potom zase dni na piiip! dnes uz som jej dal spat plienku povedala som jej, ze nie je big big ale baby, ked nevie ze sa necika a nekaka do nohaviciek a ze nebudu ani cukriky ani zmrzka, lebo babatka take nepapaju a nemozu. 😒
uplne jej to doslo az ked sme boli u nasich a babka rozdala nanuky a mia nedostala. a ked som ho zacala jest a pripomenula som jej ked si pytala, ze je baby v plienke a ze tak nemoze, takyyyyy REV. slziska ala krokodil! nestastna prenestastna... a tie dve mrchy, mama a drahy, ju hned zacali lutovat a slubovat, no otras a pritom to bol mamin napad taka taktika! tak som sa s nou dohodla, ze ideme na korcule a ze musi mat suchu plienku ked sa vratime a ze sa musi pytat. a ta opica dosla so suchou plienkou a pekne cikala ked sme prisli! tak dostala zmrzku, ale plienku sme dole nedali. a kedze slub splnila a ja tiez, potom to slo uz dole vodou a aj cikala a dokonca aj kakala, bez toho aby to povedala, co s gatkami aspon povedala, ze sa stalo! a voooobec jej to nevadilo, co je najhorsie(tak to bolo aj pred odplienkovanim) 😠 no a tak teraz neviem, ci som to spravila dobre, ale ja uz nevladzem ☹
teraz, babo rad! 😖
@znamia tu je asi tazko poradit.. a pritom Mia bola hned prva z nas ta najsikovnejsia.. mozno by to zabralo z tou taktikou, ze jej das odmenu az vecer, ak bude cely den bez nehody.. vobec neviem, co by som robila na tvojom mieste.. mozno by bolo dobre jej plienku vratit a skusit to az neskor.. ale ona je sikula, mozno ma teraz len blbe obdobie.. dufam, ze to coskoro prejde..
@jenie123 uz ma napadlo, ze ju vezmem plavat za odmenu, ale nemyslim, ze ma pojem o case. mozno by ta odmena vecer mohla zabrat, problem je, ze teraz berie kazdy vecer sirup, ktory nechcela brat a tak som jej zacala davat za vypitie odmenu 'medicin kukik' ako to vola, je to zuvacie probiotikum. takze vecer konci sladkym ☹ a neviem aku inu odmenu na koniec dna ☹
@jenie123 a pritom vsetci vieme, ze vydrzi a vie sa pytat (aj z bazena kvoli tomu vylezie), ale proste nechce a robi mi to naschval.... a to neviem prekonat 😠
a dalsia vec je, ze uz je extremne aktivna, neposedna a neposlusna, ze mi to zacina pripominat hyperaktivitu. uz ani nasim to nepripada zabavne aka je ziva ☹ mama dosla z navstevy od staryc rodicov miinho rovesnika s tym, ze bola neovladatelna a nezastavitelna 😒 nezostal tam kamen na kameni...
@znamia to je aj s nasou.. tiez to vidim u jej rovestnikov.. nasa stale pobehuje, vymysla.. doma stale skace a vymysla.. len bordel robi a ja stale po nej vykrikujem a vyhrazam sa jej.. uz ma ta unavuje.. a pri tom ma kamaratov,ktori vedia obsediet alebo sa vedia zahrat s jednou hrackou dlhsie nez 15 minut.. dokonca mame znamua jej mala si hodinku pekne sedi a kresli.. to ja som veru nezazila..
ak to na teba len skusa.. nedavaj jej naspat plienku.. asi si takto vyzaduje tvoju pozornost.. nepomoze aj ked ju v tom pocikanom ci pokakanom nechas dlhsie?
@jenie123 vies, ale ja uz nemam energiu na to spehovanie a striehnutie a stres s tym vecnym prezliekanim, lebo to sa neda len tak, bez boja. a uz mam z toho zlu naladu a tym padom, ona je este horsia. a kedze sme od rana do vecera same, tak sa nechcem tolko hnevat ☹ je pre mna jednoduchsie ju dat do pleny a prebalit raz za 4h, alebo ked treba. aj ked bude bojovat, tak ako bojovala predtym nez sme odplienkovali (normalne neverim, ze odplienkovali, ale ona to fakt vie, len nechce), co bol v podstate dovod odplienkovania. takto sa dakedy aj 7x a jej je jedno, ze kde :(
si zober, ze v nedelu si sama sadla na nocnik, vycikala sa, kako tiez nacas oznamila, zvysok som vychytala a bola bez nehody. a dnes som to po tom precikanom kresle a 2x pos...ym gatkam nezvladla a nechala jej spankovu plienku.... 😠
@znamia Pozri, kamoškina malá im toto robila skoro rok, nepýtala sa, pritom je to jedno zlaté, šikovné dieťa, ktoré krásne rozpráva a nič, jednoducho tvrdohlavá ako mulica a basta. Jedného dňa, mala skoro tri roky povedala, že nechce plienku, sama ide na WC a už ani v noci nemá plienku. 🙂 🙂 🙂 Jednoducho asi len fakt vydržať, no my máme dnes tretí deň a zase nehoda, ale aspoň už viem spozorovať, kedy potrebuje a aj ona hlási ,,kaka", keď to na ňu príde, ale zatiaľ je to ešte neskoro a ,,nestíhame". 😀 😀
@jaruska8 mi mame tiez ten problem ze proste nechce sediet na nocniku ani na zachode, tak to este netlacim pockam taky 1-2 tyzdne a skusim znova, nebudem to tlacit aby sa mi nezablokovala uplne 😉 ved niesu az tak stary na plienky este maju cas 😀
@jenie123 ja mam dnes spagety, muz varil to mäso na stave, ale ja nemam nanho chut radcej spagety 😀 Stellka je sikulka s plienkami sa pekne oducila vivi je opica leniva v tomto 😒
@znamia jeemine tak to ti neviem veru poradit, moja sa vobec nechyta na nocnik, sikovna je vsetko, rozumie, uz aj pekne vie docela rozpravat, co vidim ide deti v jej veku, nehovoria tolko ale proste ani za nic na nocnik, ani zachod ja osobne by som asi pockala, nenutila by som ju 😉
@jaruska8 kazde dieta ja ine.. kazde je sikovne v niecom inom.. raz to pride.. hlavne nenutit, aby sa ti nezablokovala..
@basa23 ja teraz varim maso na zelenine s ryzou a zeleninovu polievocku.. mala zasa malo rozprava.. teda ona rozprava stale, ale nie pekne a zrozumitelne, stale ma tu svoju rec.. par slovicok a viet povie, ale podla toho ako rozpravaju jej rovestnici, je daleko za nimi.. :( stale dufam, ze sa rozrecny..
caute koceny 🙂 juj ale ste toho popisali no nic idem zacat citat kym opicka spi lebo dlho nebude ach kde su tie tri hodiny spanku 😝 my spanok ok len cez den katastrofen a samozaspavanie to bejvavalo, teraz uz ju musim aj ja uspavat 😠
@jenie123 neboj rozrecni sa, moja tiez nekeca plynule ale kazde slovo pekne povie, a ked sa jej chce aj pekne rozprava no pred ludmi co nepozna sa hambi 😉 uvidis to pride sa rozrecni 😉
@angie267 no ani nevrav aj ja chcem spat tie 3 hodky spanku 😉 uspavanie chvalabohu mame.
ach baby u nas sa tak zatiahlo snad nebude zas do vecera len prsat 😒
no uz som vas stihla aj docitat 🙂 ako citam tak je nas vela co mame problem s odplienkovanim 😝
@znamia jevelka skoda ze sa vam to takto kazi, my sme zacali asi pred dvomi tyzdnami, a mozem ti povedat, ze pekne sa sama pyta aj dva dni a potom sa dokaze dalsi den aj 5 krat pocikat, stale vsade nosim prezlecko, tiez som z toho niekedy aj dost smutna a trapi ma to, ale ja som nici odsledovala ze mi to robi aj naschval a hlavne ked sa hraje s niecim tak nechce ist cikat a samozrejme sa pocura. Verim ti ze uz by si najradsej rezignovala ale skus to vydrzat ved uz tri mesiace ste bez plienky proste jej ju nedaj a skus to aj tou tvojou metodou. Ja sa uz k plienkam nevratim ked uz som zacala lebo znova by sme museli zacinat odznovu lebo ked zisti ze nie je mokra tak bude cikat do plienky jedna radost. Nasa este nevie kakat na zachod bud si pocka ked dostane na spanok plienku a nalozi do nej alebo sa pokaka do gati.
@basa23 ach veru o chvilu uz bude pistat opica jedna 🙂 a tebe zasppi sama? nebude prsat snad teda aspon nehlasili aj u nas je dost oblacnosti ale teplo 🙂 ja som varila francuzske a vcera palacinky a polievku.
@jaruska8 ahoj vitaj u nas a budeme radi ked budes prispievat aj k nam 🙂 a malinka to zvladne urcite, my mame tiez odmenu ked sa vycika na zachod vsetci zacneme plieskat spolu a to sa jej velmi paci a ona sa citi taka hrda 😀
@jenie123 jani a vy idete do tych bojnic akosi mi to uslo. 😝
takze baby pol hodina spanku za nami a uz je opica krpata hore 😠 ach jaj.......
@angie267 tento vikend ideme na Myjavu na chatu.. kamoska oslavuje 30-tku.. jeden vecer budeme bez prckov.. tak sa asi ozereme.. 🙂 ja si dam par poharikov a budem ho mat.. 🙂 a na ten dalsi vikend ideme do bojnic.. 🙂
baby, ja som malu teraz naucila zaspavat samu.. teda na obed mi zaspinka sama a teraz 2 noci zaspala sama.. dufam, ze nam to vydrzi.. 🙂
@basa23 vivi je sikula.. dufam, ze sa rozkeca.. aj Stellka sa hambi.. 🙂 hned sa mi picha medzi nohy.. 🙂 🙂
@angie267 minule som merala krpanu a ma 84cm.. no co uz , bude z nej krpec.. ako je na tom Nici a rozpravanie?
@jenie123 jee normalne ti zavidim tu chatu jaj aj ja by som potrebovala sa uz ozrat ved co som otehotnela odvtedy som nebola ozrata, uz by sa aj patrilo 😀 uzi si to a daj si do tela 😝 no vidis sa tesim ze aspon zaspava uz sama, vidis nasa doteraz od narodenia pekne sama a teraz ju musim uspavat a to zacalo s tym odplienkovanim 😠 Nici uz takmer vie povedat vsetko aj pekne vety tvori takze mozem tvrdit ze uz rozpravame 😝 opica uz prisla za mnou vie pekne sama vyliezt s postielky uz nezaspi.
@angie267 mala mi uz vela krat zaspala este raz.. prisla ku mne lahla si na sedacku a pri telke si dala este hodinku.. 🙂 super, ze uz tak rozprava.. aj ja sa na to tesim.. mala vie sem tam nieco povedat aj si vypyta co potrebuje, ale je to malicko.. Nici sa opat vrati do normalu.. prejde toto obdobie aj tie zubky ju trapia.. este ti bude zaspavat sama.. my sme ju od malicka uspavali.. az teraz sa nejako umudrila a zaspava sama.. ozerem sa aj za teba.. 🙂 uz sa tesim, len dufam, ze mi na druhy den nebude moc zle.. 🙂
@znamia ahoj, nam ide odplienkovanie tiez kostrbato, kakat kakame len do serbla, to s tym problem nemame to sa pyta uz dlho...a co sa tyka odplienkovania sme uz dlho bez plienky aj na cikanie ale je to u nas dost o tom ci si vsimnem ze sa mu chce cikat...sem tam sa vypytame sem tam nie...my mame taky problem ze mi nevie este udrzat moc, aj dnes sme sli v aute vypytal sa cikat, ale tak som ho nemala kde dat bo sme boli v takej stvrti ze tam sa nezastavuje radsej...tak sa mi dostal....ja mam vsade nahradne veci, ale ked je vonku pekne a docika sa tak ho na just necham behat v tom mokrom...poobedný spanok sme bez plienky samozrejme ze sem tam sa nam stane aj tak...noc neviem kedy budeme riesit to sa budime stale s prestatou plienkou...hlavne si z toho nic nerob, ked to nejde tak to nejde...pride to neskôr...nema zas 4 roky aby ti to bolo hlupe ze ma plienky...ja to uz beriem tak ze hlavne ze sme zdravy...ze sme pozadu v niektorych vecia a co.... 🙂 dobehneme...
@jenie123 to mate super ze zaspavate samy...to u nas o tom neni ani chyru ani slychu...Sebko bohuzial nezaspi ani s nikym inym iba so mnou...mlieko do pusy, moje ucho do ruky a tak spime...ci rano ci poobede...este v aute vie zaspat sam... a co sa tyka rozpravania tak mi vieme asik tak 20 slov, aj to som mozno vela povedala...my tak lahko asik ani rozpravat nebudeme...ale tak mne to zatial uplne staci dorozumieme sa posunkami...a ohucana som aj z tych par slov...a nie keby sme vedeli este cele vety... 😀
@jenie123 je stellka ma 84 cm mi uz mame 88 cm strasne rychlo rastie,neboooj neries to rozkeca sa 😉
@angie267 no nakoniec u nas statne prsalo, sme sa schovali a pak vysli sa jasili v kaluziac ha vivi padla do jednej no hruuza 😀
aaach baby ja uz som na nervy ta moja nekaka, aj ted po 2 dnoch som jej musela dat cipok ja uz neviem ja uz som zufala brucho ma jak tehotna tym ze nekaka ☹
@matkaasebko doteraz zaspavala len s nami.. Bolo jedno ci ja alebo manzel.. A len pred 2 tyzdnami som ju davala spavat cez den same a teraz uz aj vecer.. Ma otvorene dvere, lezi a pozera na nas.. 😉 a pritom zaspi.. 😉 a islo to bez placu.. Pekne sa naucila, len aby jej to ostalo.. aj u kamosky sa presne uspava tak ako u vas.. Mala ju musi drzat za ucho.. 😉
Aj my stale nosime so sebou nahradne veci.. Aj dnes sa nam stala nehoda na preliezkach.. Vypytala sa neskoro a uz sme nestihli vyzliect gate.. 😉

Ahoj baby, ja vás tu pravidelne čítavam, ale dnes sa sem vsnorím, môžem???? My sme druhý deň, čo sme začali odplienkovávať a zatiaľ bez úspechu. 🙂 🙂 🙂 🙂 Ono, asi pred dvoma týždňami sa mi aj sama pekne pýtala (hlavne kakať), aj sedela na WC a teraz nič, keď už na nej vidím, že jej treba (ošíva sa, chytá si šušurku), tak na otázku ideme cikať povie:NIE, nechce sedieť na záchode (nočník úplne ignorovala) a keď ju tam aspoň na chvíľu nechám, tak chce ísť hneď dole a vyciká sa na podlahu, vraj netreba nútiť, nechcem, aby sa jej WC úplne zhnusilo. Postupujem správne??? Jednoducho vydržať????? Ona aj niekedy povie kaka či pi, ale na WC neobsedí, pritom chápe, že čo sa tam robí, lebo už všetky hračky tam boli kakať. 😀 😀 😀 😀