Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26
😕 😕 😕 vazne tolko odsajes?Zamrazovat nechces?-na horsie casy 😅
@etuska - ja ak odsajem cely prsnik - tak 100-200 ml - ako kedy. To robim len v noci, ak treba. Ale to by sa mi moc tvorilo, takze ja prevazne odsajem len tolko, aby mi zmäkol a netieklo mliecko + len 2-3x do dna, ked je to fakt treba. Mne Max ma dni, co visi cely den na prsku (vcera) a co ho prso vobec nezaujima (dnes) - od rana od desiatej, kedy vstaval, este nepapal... takze 6 hodin... z toho 4 spi... ani pred spanim si necucol...takze tak... on ma na salame... a zajtra bude zasa ako pirana... ja ho uz poznam...tak radsej odsajem, aby bolo zajtra...
Zamrazovat nezamrazujem, ja viem od Sasky, mala som plny mrazak mlieka - co sme NIKDY nevytiahli - aj ked boli mliecne krizy - ona flasku proste nedala do pusy.
@anjelicek26
a neskusala si davat striekackou,alebo lyzickou?
Ja to chcem takto praktizovat pri Šimonkovi.Nasla som na nete aj taku speci flasu pre babatka ktore su kojene-no je dost draha.Vyskusame lyzickou a dam vediet
@anjelicek26 neporovnavam kolko vypije, ktoré dieťa... ide o to, že mi mala za dva týždne nič nepribrala, skor stratila 20g.. dokyna vravela skor nedavat cicik ako za 2 hodiny, lebo z toho može mat bolesti bruska...a snažila som sa to dodržiavat..takže moja nebola spokojna kedže si musela velakrát pockat kým nastane jej čas na jedlo... s bolestami bruska sme bojovali... lenže medzi iným mne prisla menštruácia a hormonalne zmeny sposobuju pokles produkcie mlieka... mala si ho nevedela ani vyrobit, kedže nepapala casto..(.inak casto si spokojne pospala predtým aj 3 hodiny)
a teraz zberam len infošky kolko by deti mali jest, kedže ja som ju doteraz ani nevažila ani nič podobne, ale teraz si musim robit dennik dojcenia kvoli dokyne a malej, aby sme mali prehlad... jeden doky povedal, že by mala vypit 1/5 svojej váhy, co sa mi zdalo byt vela, ale teraz vidim, že to čo teraz vypije je akurat, len otázne je či začne priberat... a nechcela by som ju prikrmovat ak to nie je nutne....tak sa snažim teraz zvysovat produkciu mlieka..je to makačka pre mna ale aj pre malú... vyzera zatial tak, že sa nam darí (ale nechcem zakríknut... prberanie sa ukaze aj tak neskor, nie za dva dni...ale množstvo vypiteho mlieka sa zvysilo, aspon podla digi váhy)
@etuska - ja som Maxovi este flasku neskusala davat, tak neviem. Mozno vyskusam, ale pravdu - ani doma ziadnu nemam 😅 Ja dufam, ze kym ziadnu ani mat nebudem, ze to s kojenim nejako ustojime. Ja ho chcem kojit aj dva roky, ak sa nam podari. Sasenka je podla mna aj vdaka tomu zdravuckaaa, chora bola s teplotou len 2x v zivote (z toho raz hned prvy den v jasliach a druhy raz mala nadchu+kasel po pol roku v skolke). Nemavala ani sople, ani kasel, co väcsina rodicov povazuje za normalne v zime...ona nic...proste zelezne zdravicko. Drahy vsade vravi, ze to je vdaka tomu 2,5 rocnemu kojeniu 😅 Srandista, ake maval hlasky, ze teda rocne, rok a pol rocne, dvojrocne... dieta uz kojenie rozhodne nepotrebuje. Inak vzdy ked je nieco, co som si presadila v konecnom dosledku pozitivne, tak je to nakoniec NASA zasluha. Typicky chlap 😝
@riska juj moja to je individualne ked odsavam kadze 3 hodky tak mam tak 150ml ked necham dlhsie tak mam 225ml plnu flasku ale zatial mam mliecka dost a snazim sa aby ho pil mam aj plny suflik uz namrazene tak sme zasobeny robi mu dobre nekrici nevresti neni tazke na zaludok nezapeka ho s neho dobre odgrgne ako stary chlap a to papam skoro vsetko ale nie strukoviny a koreniste a stiplave jedla 🙂 🙂 🙂
Babulky, ako casto - alebo vobec? - maju vase deti dni, kedy nemaju hlad? Mne sa maly dnes kojil za den len 3-4x a aj to malinko, pomedzi to som odsavala, ale aj tak uz vidim, ze pri takejto mini spotrebe bude zasa zajtra menej mliecka 😖 Teraz sa naposledy kojil o piatej a teraz zalomil na nocny spanok - bez jedla 😨 Spokojny a kludny. Mne je to divne nejako 😖
@anjelicek26 moja mala mala take dni asi 2, ze uplne odmietala prsko aj flasku aj vsetko mozne, len si trosku cucla a hotovo. a vies kedy?? prvykrat ked nekakala 4 dni a druhykrat 5 dni, uz sa jej to tam asi nezmestilo, chudatku....potom sa dobre vykakala a hned hltala ako pirana! 😝 kedy ti kakal maly, tusim si spominala minule, ze mal tiez nejaku pauzu, uz sa to upravilo?
@bealondyn - praveze kakal, vcera 3x, dneska 5x, co normalne raz za 3-4 dni. Ja mam takeho nejakeho tusaka, ze mu uz mozu ist aj zuby .. Ale ci to ma nejaky vplyv na nejedenie?
ahojte, dnes som cely den mimo a som uz taka unavena, ze len zareagujem na dotazy pre mna a docitam vas zajtra
... takze @etuska - ano, skusali sme cievku, ale ani sa nepytaj, kolko v tej flaske bolo, lebo to je na smiech - smiesnych 10 ml!!!!!!! snazim sa odsavat po kazdom kojeni, nech tie prsia uplne dorazim a fakt mi z nich vela nejde, a vtedy som mala pocit, ze si vela nevytiahla, tak som jej to este dala vypit - kazda kvapka dobra
@zojec preto to islo po prste a nie cez prsnik, lebo toho bolo malicko - ale ked bude viac vo flaske, tak aj ja mam v plane prilepit cievku k prsniku 😉
@bakatuska uz som tu pisala, ze mame perne leto - boli sme u svokrovcov - v stredu zase ideme, lebo v BJ je jarmok, tak sa musime ist vysantit - hanka na kolotoce, tatko na klobasku a ja popocuvat zivych indianov 😀 😀 😀
...a tiez ma mm dovolenku, tak stale nieco robime, behame, spekulujeme nad kuchynou, planujeme, navrhujeme, kreslime plan
...a dnes sa veeelmi tesim, lebo sme prisli na sposob, ako malicku prevazit a zistili sme, ze pribera - NASTASTIE 😵 ...lebo na poslednej poradni to bola bieda
@anjelicek26
heh-dobre hlasky draheho 😅
ale s tou imunitou je to stara znama pravda-ja som Mišku dojcila 9mesiacov a podobne ako tvoja Saška je to zdravucke dieťa.Tolko by mse chceli potiahnut aj pri Šimonkovi.Vo februari musim do prace-ale na prac. dobe sa hadam bude dat dohodnut-tak by som rada kojila aj potom 🙂
@bubina1 no my tak na jedno krmenie vypijeme 110ml a viem to presne nakolko malicky nechce pit mliecko s prska ale ja si ho odsavam a davam mu ho s flasky som spokojna viem kolko vypije viem ze sa naje a co je najlepsie ma maminkine mliecko 31.8 ideme do poradne a moj laicky odhad je 6000g uplne bez problemu ak nie viac ved dam vediet 🙂 🙂 🙂
dobré ránko
dobré ránko, ja si vychutnávam kávičku z nového dolce gusta, Oliv zasa pozará Kobru 11 tak mám pokoj 😀
no teraz tam akurát vybuchuje čosi tak na to kričí a rehlí sa 😀
bordel strašný, hlavne máme dvojizbák a tie veci sa len kopia takže aj keď poupratujem, vyzerá, že je bordel, ja dnes musím malej pretriediť skriňu a vytiahnuť 56ky, však už nosí aj 68 v pohode, trošku voľné ale už nosíme
ahojte, aj my mame za sebou uz prve triedenie a vyradovanie oblecka, ale rastu tie nase deturence 😀
no naša je dosť dlhá, síce slíž ale dlháň, takže všetko je krátke, 68 gate sú jej na dĺžku už skoro akurát len asi traky zadovážime 🙂
@anjelicek26 ten nas chce papat aj kazde 2 hodiny ale potiahne 4 min a tvari sa ze ma dost a potom ho musim dalsich 10 min presviedcat ze nema dost, doslova ho nahanam s prskom a ked sa konecne prisaje tak potiahne skoro 10 min, neviem co ma takuto modu posledne 4 dni zhruba...ide ma z toho svihnut
a dnes sa pre istotu 2 x komplet dogrcal tak mozem cakat ze o chvilu bude pytat zase jest

@hori
skus jej dat mliecko lyzickou,alebo v takom malom pohariku ako je prilozeny pri sirupoch.Ja som skusala davat Simonkovi lyzickou-vraj treba prilozit len k spodnej pere a babatko bude pit pomaly ako macicka 🙂
Ja to chcem opat vyskusat dnes-lebo mam zamrazeneho dost mliecka a uz by bodlo spotrebovat a ja by som konecne chcela aspon na hodku vypadnut sama niekam 😝