icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

monky1
3. sep 2010

@zojec ma pancusky, na tom mala tenje ponozky a vcera sme kupili aj hrubsie frote ponozky a dostala nejake hrubsie capacka - slonikovsky motiv ... jaaaj, tak som a nasmiala
predsalen tie nozky ma napevno, nehybe nimi, tak aj 3 vrstvy ked bude mat na chodidlach, tak sa nic nestane 😉

..super overal ... neboj, dorastie don 😉

monky1
3. sep 2010

u nas sa uz maluje ... pane boze, kym si zvyknem 😖 😕

darja20
3. sep 2010
katka512
3. sep 2010

Caute baby ...maly tuto noc zase ruky ako zaba ja mu dam uz asi nejaky paplon ved aj mi sme prikryty paplonami no ja som az po krk a ked ho dam rano knam do postele prikryjem paplonom tak taha 4 aj 5hodin ked mu je krasne teplucko a ja ked mam studene ruky tak mi je zima......

katka512
3. sep 2010

@zojec Zlaty overalik urcite dorastie 🙂

aktak
autor
3. sep 2010

@mojalili nas tiez vcera ockovali ale teplotu doteraz nemala, myslis ze este moze vystupit? dik 😉 lebo ja si to vobec nepametam, inak dala som vinovy obklad tak mozno ten pomohol

katka512
3. sep 2010

@aktak Ahoj ja som pocula tiez otom vinom obklade.......to si ho dala az doma chladne starsie biele vino???

fatimuska
3. sep 2010

@jenie123 je pri tom taká malá odmerka, tak polovičku a do vodičky, rozmiešam a po lyžičkách, asi tak na 3x to má v sebe🙂

fatimuska
3. sep 2010

ahojte, tak toto bola des noc...ale spal s jedným nakojením od 14.30 do 23.00, takže od 3 už nic🙂

weirdo
3. sep 2010

@fatimuska - manzel dal tu odmerku vysterilizovat a teraz je to vykrutena zufanka 😀 😀 😀 . Ja to davam do 1 takej vacsej cajovej lyzicke do mliecka a veru sa netvari, ze by jej to chutilo, ale snazim sa jej vysvetlit, ze jej to pomoze, tak sa da prehovorit 😀

weirdo
3. sep 2010

@fatimuska - fuha, dajako mu usiel nocny rezim ... ale zase poobede potiahol 😉

leveretka
3. sep 2010

Zojec, Barborka je zlatucka v overaliku 😵
@darja20 uz som o tom citala, ja by som denne nazbierala max. do 200ml takze by som zaujimava asi nebola pre nich a ani neviem, ci v NR nieco take je. Inak oni ti daju nadobky a ty ich naplnas a zamrazujes alebo aky je postup?
@aktak a kde si dala vinovy obklad? az doma? a ako si to urobila? dakujem

sportpark
3. sep 2010

ahojte no ella vcera zaspala o 19 00 a zobudila sa rano 6 50..ako nechápem..krasa....a je dobrucka kaka...ziadne koliky,...dufam ze to nezakriknem..cez den spinka pomenej....ale v noci mi to vynahradi...

leveretka
3. sep 2010

@weirdo Nelka je disciplinovana, pekne poslucha maminku 😉 inak mne sa poslednu dobu stava, ze zabudnem dat vigantol 😒

leveretka
3. sep 2010

@sportpark tak to je krásny rezim 😵

sportpark
3. sep 2010

leve no ako nechapem z nej som sa bala ze mi bude len na prsku zaspavat a vcera snechcela prsko dala som jej flasu a zaspala pri tom potom som ju ponosila a hajala....krasa.....a rano mi sli prsia prasknut....

sportpark
3. sep 2010

leve no ja tiez....takze si s toho nic nerob...

julinka2787
3. sep 2010

@sportpark a neodsávaš si, keď takto dlhšie nepapá? sa nebojíš, že oň prídeš? ja mám málo mlieka, tak si zbieram odsávaním na kŕmenie, inak sme na UM.len ráno po prvom zobudení kojím, vtedy je nazbierané celkom dosť. 😅 inak mi tečie aj keď nie sú prsia plné.nechápem to...

weirdo
3. sep 2010

@leveretka - no neviem, ci zrovna disciplinovana, lebo tu odbieham jak chora vrana do spalne ju uspavat 😀 , lebo rozhadzuje tymi rukami nohami, plieska sa, natahuje a budi sa a krici 😀 . Tak tam nabehnem, 15 minut uspavam, pridem sem, zacnem pisat mail a do 2 minut to iste 😀 . Ale tak ja si hovorim, ze radsej nech ju uspinkam aj takto a potiahne 3 hodky i ked divoke ako sa ma taka nahnevana zobudit a byt nervna cely den. Raz som to spravila, ze som ju dalej neuspavala, ale Ti poviem, do vecera a vecer pred spanim to bolo hrozne, tak radsej takto 😅 . Aspon chytim kondicku, asi je uz vychodena podlaha medzi mojim NB a Nelkou 😀
Inac Vigantol, to my mame taky rezim, ze okupeme, to uz pri zapinani gombikov na pyzame krici (to je ritual, chce jest, a ked ju dam na cicik, 3x cucne niekedy a uz nechce, ale musi kricat) a to je pre mna znamenie, ze vytahuj kozenu a odstriekaj do lyzicky 😀 a dam jej tu lyzicku s Vigantolom a to ju utisi. Na 2 sekundy, resp. niekedy este ani lyzicku nedam od pery a uz krici 😀 😀 😀

darja20
3. sep 2010

@leveretka ano, zavolas tam, oni ta doma navstivia, porozpravaju ti, ako spravne odstriekavat, zoberu vytery, poslu ta na krv, daju ti sterilne flasky a podla toho, kolko mliecka mas, ho pridu raz alebo dvakrat za tyzden vyzdvihnut. ja tiez nazbieram nieco tesne cez dvesto ml za den a staci to, ale ja odstriekavam rucne, s odsavackou sa da aj viac. raz mesacne potom poslu peniazky podla toho, kolko mliecka si odovzdala (6,54 eur/l). robia to v troch mestach na slovensku, ale nepamatam si presne v ktorych a pridu z toho strediska, ktore by bolo k tebe najblizsie. za pokus to kazdopadne stoji, detickam to pomoze a mamina dostane aspon na plienky peniazky 🙂 ja by som to robila aj zadarmo, ked kuknem na toho mojho drobca a predstavim si, ze nemam mliecko, umele mi odmieta a keby som nemala tuto moznost, tak mi umiera pred ocami..

aktak
autor
3. sep 2010

dala som cervene vino, ani chladene nebolo, na servitku a obalila celofanom a plienkou, mala ho asi 3 hodiny a to je vsetko, zeby tak pomohol? mozno by ani bez neho nemala teplotu neviem, ale vidim ze ani miesto vpichu nema tvrde ako starsi dvaja mali ani horuce, tak hadam aj to vino prispelo, sa velmi tesim lebo uz som mala hororove scenare ze bude mat 40ky teploty 🤐

inak nam namerali 6140 (porodna 3190, potom 2870) a dlzka 62, takze dvojnasobok porodnej dosiahneme urcite skor nez bude mat 4 mesiace, nie to este pol roka 😀 ale to asi viaceri vasi drobci, vdaka Bohu za dobu v akej zijeme ze mame co jest, ked ma vidi moja starka ako mam vela mlieka vzdy si vzdychne ze ona tolko nemala lebo boli skoro stale hladni kedze boli chudobni 😔

katka512
3. sep 2010

@niga Ahoj tak vlozka je sivej farby to vnutro fusaku je take s tym tmavomodrym.... 🙂

fatimuska
3. sep 2010

@weirdo no za celý deň dal dokopy 2 hodiny🙂

chani
3. sep 2010

@ellysa maju teraz v akcii v Metre - Canon Pixma MP 250- je to tlaciaren, skener a tlaciaren na fotky, len neviem kolko stala, ale mari sa mi ze okolo 50 evry
nuz my sme pred mesiacom kupili afticko nove tiez, lebo to moje nemalo ziadnu riadnu bezpecnost

chani
3. sep 2010

vysledok vcerajsej poradne - 4860 gramov - pri odchode z porodnice sme mali 2710, cize za 2 mesiace a 4 dni sme nabrali 2150 gramov ulalaaaa...sestricka mu namerala 56 cm ale ja ked som ho uvolneneho doma merala vyslo mi 59 cm, len on u lekarky vzdy drzi nohu mierne pokrcenu ako partizan - porodna dlzka bola 49 cm 🙂 ved 56tky veci uz neoblecie zhruba 3 tyzdne, co su mu kratke na dlzku.
a chvalabohu ockovanie presunula na najblizsiu poradnu 7.10., mi odlahlo

maja_25
3. sep 2010

my sme dneska kupili takýto overal

chani
3. sep 2010

@sportpark parada, nas hlados aj v noci papa kazde 3 hodky, len prvy nocny spanok mava cca 4-4,5 hodky....kedy uz aj on pospi tolko 🙂

riska
3. sep 2010

@sportpark, aj ja zavidiiim 😀 a kolko ti vypije pred spanim? hoci ja sa tiež nemožem sťazovať, malá sa mi budí len raz za noc 😉
inak dnes sme boli kočikovať s mici111 😵 najprv plakala ninka, pridala sa sarinka a 😵 potom obe zalomili.... sarinka sa zobudila a plakala, potom prestala, na to sa zobudila ninka a plakala.... potom sa pridala aj sarinka a revaliiiiiiii obidve...tak sme si s mici teda pokecali 😀 😀 😀

mici111
3. sep 2010

@riska xixixi presneeee 😀 nase baby si budu rozumiet 🙂 inak mala mi zalomila o pol piatej na prse a spala dve hodiny 🙂

mojalili
3. sep 2010

@aktak Jejda prepac, ale len teraz som prisla za PC, malovala som s bratom rodicom izby, taka som znavena....
Do 24 hodin mozu byt teploty vraj, tak uvidis, my sme mali len v noci, teraz den den uz nic, ale myslim, ze ten vinovy obklad urcite zabral na opuch a bolest, ja som dala tiez octanovu mast...
Dnes Danko cely den prespal v kociku, maminka kocikovala, ja som malovala. NA moje pocudovanie opet zaspinkal pri prse teraz vecer.