icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
3. júl 2010

@fatimuska - to mate akoze hnacku, alebo preco ste dostali cierne uhlie? Ved zlte a riedke je u tak malinkych miminiek normalne. Si neviem predstavit tvrdu kaku - tu maju tak flaskujuce deti, alebo ked zavedies prikrmy... So saab simplex a rektalnou rurkou by som bola opatrna, deti si na to zvyknu, potom sa bez toho nevedia ani vyto...

hori
3. júl 2010

jaaaaj, konecne dnes trochu bozskeho ticha... manzel naucil malu na cumlik, tak duda... 🙂

fatimuska
3. júl 2010

@anjelicek26 no bolo to také penivé a také veľmi vodové ale len raz, potom také riedučké, ale stále bol plačlivý,tak sme radšej šli, zmerali mu teplotu, tu nemal, tak som mu dala na odporúčanie dr. ryžový odvar, a tak dlho ako spí teraz tak naposledy spal v pôrodnici, teda 3 hodky bez zobudenia, ten saab budem dávať naozaj len teraz a uhlie tiež len raz, a rúrku nemám v pláne použiť, ale sme ju dostali už v pôrodnici, ale dr. ju dnes použila a malému sa veľmi ulavilo

fatimuska
3. júl 2010

@bubina1 ja by som ho tiež niekedy ovalila...zrazu okolo domu je neskutočne veľa roboty keď malý plače🙂 kamoška vravela, že čoskoro to bude luxusná vila, hihi, ale po dlhej dobe spí bez prestávky 3 hod,. tak už ani neviem čo z časom

monky1
3. júl 2010

@bubina1 jaj, tak som sa sekla - my az 5.6. ... tak opravujem - my mame presne 4 tyzdne 😀

fatimuska
3. júl 2010

sa mi strašne naliali prsia, odsávačku nemám, idem asi skúsiť ručne

monky1
3. júl 2010

nasa hana doslova "vyrastla" na rurke a na sabkach - inak to neslo - rycala aj pol dna a celu noc a vobec nic jej nie je

uz sme nedokazali pozerat, ako 9 dni nekakala, brusko ako balon, plac prevelikyyyyy .... a to som si aj sakramentsky pozor na stravu davala ...... drzalo ju to 3 mesiace, potom sme prestali aj s rurkou aj so sabkami a fakt - uz ma skoro 3 a pol a ziaden problem s kakanim 😉 ... pokial sa rurka pouziva prilezitostne, tak si myslim, ze je to ok

tibinka22
3. júl 2010

@monky1
ale ved to nevadi, aj ja uz od stvrtku vravim, ze ma mesiac 😀 a to mala presne 4 tyzdne... 😉

bubina1
3. júl 2010

mna neskutočne nasral mm... svokra dosla so zamienkou, že mu prinesie francuzke zemiaky a samozrejme som mu povedala, že ok...ale nech ich ani nevola domov...mala reve furt..pät minut pred ich prichodom som ju ukludnila... samozrejme ich pustil donutra, sak babičke neodoprieme...no to bola komunikacia... aka je mala chutna.... a pekna... a ved ty si oddychni... ved ja pridem ked bude nekludna.... dam na nu pozor... (asi aj každu hodku nakoji) a mas dost mlieka? a nebud nervozna, lebo ti mlieko odíde, a nehnevajte sa na nu...ved to dlho nepotrva... zbytočne som im vysvetlovala, že som z toho nervozna, že jej nijako neviem pomoct, lebo jej je teplo... a podobne mudrosti.... no odisli...tak namiesto malej teraz revem ja...chvalabohu mala spi..asi 15 min...... všadew bordel v obyvke v spalni a on akože v oho podte kuk malinku.... by som ho zabila...

tibinka22
3. júl 2010

@bubina1
prepac, ale dobre som sa pobavila na vete "asi aj kazdu hodku nakoji" 😀 😀 😀

bubina1
3. júl 2010

@tibinka22 tak ako neviem co myslela, že da na micu pozor ...každu hodinu saje... 15 min...ako dalo by sa pri tom spat?

ameanda
3. júl 2010

baby, čo obliekate drobcom v týchto horúčavách vonku?

ja dávam bodynko a takú ľahšiu deku, tenučkú čiapočku, ale aj ten vrch na kočíku zapnem, aby malému dnu nefučalo
len neviem, či mu tam takému zahalenému nie je priteplo
zatiaľ sa síce nepotil, ale chcem sa tomu vyhnúť, dávate vaším malým aj kratkorukávové oblečká? (po vonku myslím)

jarus8
3. júl 2010

@bubina1 máme to dosť podobné, len mm drží so mnou. Svokra je u nás každý deň, ale každý deň pripomenie, že keď bol mm malý, nikoho k nemu nepustila. Už aj mm jej povedal, že najprv si musíme vytvoriť režim, malého musíme spoznať a potom môžu prísť návštevy- nepochopila. Už telefonuje, že je pod oknom, aby som jej otvorila. A keď každý deň počujem aké má malé kolienka, ručičky, nožičky a pätičky, idem plakať do kuchyne.
A najlepšie je, že čítam ako k vám chodia mamy a svokry a ponúkajú sa, že postrážia, upracú, navaria. Moja príde, najradšej by bola keby malý práve nespal, mám malého prebaliť a dať jej o a medzitým by si dala kávu alebo čaj. Žiadne daj pomôžem, ale urob mi... 🙄
Ešte dobre, že 20.7. znova odlieta a príde dúfam o rok.

A na krst pozvala ľudí, s ktorými sme vôbec nepočítali, lenže obed platíme my... 😠

weirdo
3. júl 2010

@monky1 - mne s varenim helfuje mamca, takze ja sa chvalapanu netrapim, preto mam viac casu ... manzel sa stravuje v praci na obed a vecere neje teple, a druhe dieta nemam, tak to, co mne staci, je malo ... a jedavam ja uz vselico, zacala som zaradovat ovocie ako marhule, broskyne, hrozno, nektarinky, melon, doteraz som len jablko bez supky ... zatial je mala OK, klop klop klop ... zeleninu len mrkvu varenu jem ...
@leveretka - som zistila, ze ta carte dor je ze 9 porcii!!! 😲 Mne to ledva vydrzalo na 2 😀

weirdo
3. júl 2010

@jenie123 - my sme boli vonku, ked mala mala 6 dni ... ale rano, ked nebolo tak teplo ...

anjelicek26
3. júl 2010

Jej babulky ani neviete, ako som rada, ze mam svokru a aj matku na tisic kilometrov daleko 😝 Mam tu sestru zo sesternicou, taka pohodicka, sa narehoceme...

@fatimuska - skus si odstriekavat pod horucou sprchou, to sa ti mliecko lepsie uvolni... neviem, co by som robila bez odsavacky, ono rucne odsavanie tiez ide, ale je to makacka a bolia z toho bradavky s dvorcami...teda aspon mna.

Mne malinky uzasne spi, je to skvele dieta, uplny rozdiel, ako bola Saska... taky kludnucky, stale spinuska, vobec neplace. Si idem straaasne zaklopat na drevo 😅 Take sme si snad ani nezasluzili 😵

tibinka22
3. júl 2010

Jaj baby, mate to s tymi svokrami tazke... Moja nastastie taka nie je zatial... vzdy zavola, opyta sa , aky mame program, ci moze dojst, alebo ze kedy a skym ideme von, ci sa moze pridat....aby nerusila.... no a moja mamka tiez, ta nam robi aj krstiny, ale ludi si samozrejme pozyvame my....

bealondyn
3. júl 2010

@ameanda my tu mame v londyne uz 2 tyzdne strasne horucavy a mala chodi von len v bodynku, nic ine, ani ponozky ani ciapocka, obcas ked zafuka, tak ju prikryjem s tenkou deckou ale tu skor pouzivam spustenu zo striesky kocika ked prazi slnko. 🙂 no a aj takto oblecena sa casto spoti chudatko moje a casto chce papat po troskach, asi len predne mlieko od smadu. 🙂
no a co sa svokry tyka, moja je super a byva hodinu cesty od nas, takze sa vidime tak raz za 2 tyzdne. a moja mamina zajtra odchadza, tak uz sa tesim ako budem sama stresovat. 😒 bola tu 2 tyzdne, veeeelka pomoc.

ivkab
3. júl 2010

baby svokry su svokry treba ich brat s rezervou aj ked to nieje lahke. Ty nasi svokrovci zase na nas uplne kaslu. Vobec nemaju zaujem vidiet vnucku. Uz ma mala pomaly mesiac a oni niesu schopny prist ju pozriet. Oni musia krmit a podobne blaboly, babka je chora... No a v cera im volal muz a oni isli na 70tku do do ciech znamym. Je mi z nich na zaplakanie. Ja ich nepotrebujem len koli detom mi je to luto. Moju mamu by nikto doma neudrzal ked by vedela ze ma nove vnucatko.
Byvaju sice daleko v Poprade ale su dochodci nad 70 rokov a cela cesta tam aj spat oboch vyde do 10 euro. Je to super ked sa clovek moze vyzalovat, normalne som si vydychla...

anjelicek26
3. júl 2010

@bealondyn - u vas je dnes pekne??? U nas je zamracene uz od vcera a stale fuka, s malym ani von nepojdem 🙄 A to sme len 300 km severnejsie...

bubina1
3. júl 2010

no majoa svokra je schopna dene zavolat, že čo robi mala..a čo robila celý den....dobre, že sa nespýta, že čo bude robit zajtra.... ja by som nemala problém, že ju chce vidiet, ale s tým mam problem, že sa tak tlačí.... a sa neviem zbavit pocitu, že si micku chce vyvlastnit.... sak prve vnuča u nich..ale aj u nasich a je to rozdiel..mne vari mama tiež a svokra by chcela tiež strašne...ale na moju mamu v tom nema...nema fantáziu na jedla...

bealondyn
3. júl 2010

@anjelicek26 no je tu strasne teplo, vsetci sa len potime, hlavne mi je luto malinkej, chudatko...nastastie dobre spava aj v takom teple. a ma to pokracovat aj cely buduci tyzden! 😒 leto je sice super, ale okolo 30 stupnov v meste je hnus.

bubina1
3. júl 2010

aj mne trocha odlaholo... sa trochu vyžalovat.... ako aj jedna mama ma chyby aj druha, len mm je nejaky citlivý na svoju...na mojej sa aj pozabavame...vieme, že lubi rozprávat a organizovat...ale jej som schopna aspon povedat nie...svokru zase nechcem urazit.... 😠 a furt chce tááááák strasne pomáhat... a je fuuuurt tak strasne mila.... a ja to nemusim...ved ked mam zlu naladu, tak prečo sa mam usmievat...aj dnes mam vyčitky svedomia, lebo podla mna som sa s nou normalne nerozprávala a už vobec som sa neusmievala... ale mala som na to dovod..ked je svokra u malej pri postielke ja musim odtial odist...lebo sa na to nemožem moc pozerat...asi žiarlim alebo čo....ale tak cakali sme na micku min. 4 roky.... boli sme na umelom oplodneni...jedno vajce sa oplodnilo a aj to sa uchytilo...AFP testy vysli blbo...riziko downa 1:5...na t bola amniocentéza... pred porodom moj nestastny pád na brucho... o týžden na to akútna sekcia a teraz sa mam este pozerat na to ako strasne by chcela babička dávat pozor na malinku? nech si počka kým ju o to požiadam...ale aj to by som asi skor moju mamu

anjelicek26
3. júl 2010

Inak babyyy, dnes vzal nas maly na milost CUMEL!!!!

http://www.amazon.de/MAM-523311-Schnuller-Doppe...

@bubina1 - podla mna su tie pocity normalne, ze si chces to babatko na zaciatku uzit len pre seba, ved su to vsetky nase vymodlene srdiecka 😵

jarus8
3. júl 2010

@bubina1 presne aj ja odchádzam od malého a idem si radšej sadnúť do kuchyne, ale to tiež nie je riešenie, 🙄

A najlepšie bolo, keď som pred 4 dňami zaspala po obede spolu s malým prvý krát od pôrodu a mm bol doma. Prišla svokra, mm jej otvoril a rozprávali sa v kuchyni. Zobudila som sa po 2 hodinách a hneď boli pripomienky, že no, moja milá, pekne si si pospala, ja tu čakám už 2 hodiny a ty si spíš. A hneď ju hnalo ku postieľke, lenže malý ešte spal, tak sme čakali spolu ešte hodinu a pol. Myslela som, že ma porazí a mm tiež,potreboval pracovať ale zakázala som mu, aby som s ňou nezostala sama. Tak ďalšia hodina pri malom a to k nám chodí na 10 minút.... 😖

ellysa
3. júl 2010

@jarus8 tvoja aspoň čakala kým sa malý zobudí moja ju spiacu vytrhla z lehátka a začala bozkávať a to robí za každým, samo, že malá sa zabudila a revala
ale bývame ďaleko, tak raz za dva mesiace to prežijem

jarus8
3. júl 2010

@ellysa to by len skúsila- robudiť ho!
Ale predvčerom večer volala mm o 22:00, aby som malému prevarila vodu v tom teple a dávala mu piť. Malého zobudila, mm jej vynadal, či nevie, že máme dvojtýždňové dieťa, vysvetlil jej, že máme predné a zadné mlieko a vodu netreba a my sme boli hore potom do 1:30 v noci, lebo uspať ho je umenie. ☹

bubina1
3. júl 2010

@jarus8 tak to ti nezávidim...chvalabohu moja len kuka do postielky... a potom odchadza...lebo ju k nam nosi svokor... ...... ked ju mala na rukach, tak ma tiež nadvihovalo...ale asi je to o materinskom inštinkte....

bubina1
3. júl 2010

@ellysa no to jedno by som určite nezniesla, keby ju zobudi...a to hocikto...

zojec
3. júl 2010

ahojte dievcata... vidim ze tu riesite svokry a mamy.... no moja svokra este svoju vnucku nebola pozriet... ani neviem ci som z toho smutna, alebo sa mam tesit.. nejak im nevychadza.. a ani neviem kedy pridu.. a moja mamina sice byva cca 200metrov odo mna, ale vobec neotravuje... ani mi nepomaha.. a vlastne ani nepotrebujem.. prerabaju teraz cely dom, takze pomoc ani neocakavam.. a fakt ako pomoct s takym malym babatkom, ktore chce furt visiet na koze?? dnes sme boli v tescu na nakupoch, konecne po mesiaci som vysla s mm na vacsi nakup, ale po pol hodke sa zobudila a uz sme donakupovali.. potom som sedela v aute, dojcila malu a telefonovala s mm co este treba dokupit 😉
@bubina1 juuuj moja, nebud smutna.. aj moja mala bola presne taka ista..a teraz dva dni tiez len reve.. ale hlavne doobeda.. poobede ju uspim v posteli na koze a zaspim s nou 🙂 aj teraz som ju ulozila o 14tej a este spinka.. aj v noci sa to este celkom da.. ale nechcem zarieknut.. ale viem co prezivas.. ja som tiez kazdy den padala od unavy dole nosom.. skus si s nou poobede pospat, aj tych 15 min. pomoze.. ja som tiez nechcela aby mi mala zaspavala na koze, ale fakt to velmi pomaha... 😉
ja malu tiez obliekam len do bodynka, alebo saticiek a dam ponozticky, ona ma vecne studene nohy.. aj ruky..
a k tym svokram este.. moja mi ani nevola, lebo sa boji ze nas prave zobudi.. takze komunikujeme len cez mm.. 🙂