Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
Ahojte baby idem malemu kupovat teplomer mate niektora skusenost stim dudlikovym a ako sa vyvara ale ktory tip sa vam najviac paci..... 🙂
takze VIGANTOL... nas doki o tom ani nevedel, tak som mu to uzala a ze: pokial mi to maly neodmietak tak ho kludne mame brat, ochutnat ho ci nema nejaku cudnu chut (mal by byt bez chuti) a za davat pozor aby kvapkato nebolo naplene az po tu gumu, lebo ze vtedy sa meni chut, je to olej a s gumou reaguje...
dnes sme dostali dve vcelicky, chvilu bolo kriku, mame 7610 g a 63 cm, za mesiac sme pribrali presne 1,2 kg 😀
@leveretka ja som teraz tiez trosku v strese - zacali sme chodit do novej skolky, Hanke sa tam v stvrtok a piatok pacilo, p. ucitelky su ako med a predsa v piatok vecer vystrcila rozky, ze ona tam nechce ist, lebo nechce tam spat ... a aj som uz cely vikend na ine nemyslela, len co bude v pondelok rano, ako pojdeme do skolky, ci nebude cestou plakat, ci budem stihat rano vychystat obe deti .... a tak
ale vsetko nakoniec dopadlo dobre, len som musela p. ucitelke povedat, ze ona tam spat nebude, ze bude len oddychovat 😀
ale kedze cez vikend bola kriza, vyslala som manzela na nakup do lekarne, a preventivne som sa po porade s annag zasobila tabletkami /Zuzka mi ich odobrila/, ktore som zatial nezobrala ..... a ten More Milk neviem, zda sa mi zbytocne drahy
@katka512 teplomery mame vyskusane hadam vsetky - okrem cumlikoveho - mame aj rychlobezku - ten je super, kym je babo malinke - merias v dupke a o par sekund mas vysledok, mame aj klasicky, aj digitalne zo tri, ale najviac sa mi osvedcil taky, ktorym merias teplotu na cele, alebo mozes nim merat aj teplotu v usku - a da sa nim merat aj teplota tekutiny - mlieko, voda vo vanicke ... al. aj izbova teplota - nedavno ich mali k Lidli a nelutujem investiciu (cca 10 €) - vyhovuje mi, lebo na cele odmeria teplotu bez toho, aby si sa dietatka dotkla
@desmodka paaaani, tak tomu hovorim ina vaha - my mame horko tazko 5 a pol a pritom vobec nevyzera, ze by bola nejaky chrust maly
@desmodka - to co nasli vo vigantole su karciogenne latky, jasne, ze to stahuju z trhu. To podla "chuti" nezistis, to je co za vyrok od pediatra 😲 Urcite nedavat 😔
Vahu mate uzasnu 😵 Mne uz maly tolko nepribera, uz sme len 100-200g tyzdenne, nastastie...aj tak je to co nosit 😅
Toto sme nasli, co je to ten 4-Vinylcyclohexen a nasli sme TOTO - 4-Vinylcyclohexene is classified as a Group 2B CARCINOGEN by the IARC.
@katka512 je to znacka silvercrest a nasla som ho aj tu na konikovi https://www.modrykonik.sk/bazar/dojcenske-potre...
a tu je aj kratucka diskusia k nemu https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/celni-te...
@monky1 ani nas uz nema take sunky, sak stale je v pohybe, tiez som sa cudovala 😀
@etuska aj my sme len 100% MM my papame ked ma chut
@anjelicek26 ako vies ze su to karcinogenne latky???? to by uz potom vedeli vsetci pediatri podla mna.... a potom aku nahradu davat za vigantol???
@desmodka - lebo ta zlozka, co v tom nasli je ako som pisala klasifikovana ako karciogen typu B, nech to znamena co chce 😖 Neviem, ci vsetci pediatri to uz vedia... myslim, ze firma nema zaujem robit s toho verejne halo, to je jasne. Chce to potichucky postahovat a nahradit novou seriou. Len nech Vigantol nema zle meno. Na babatkach asi nezalezi 😔
My nedavame nic, ani sa tu nic podobne vigantolu neodporuca. Deticky su zdrave aj bez toho.
@monky1, si s tým teplomerom spokojna? lebo ja som si presne tento kúpila pred týždnom v lidli, že ake super, odmeria teplotu na čele aj v ušku, dokonca teplotu vody mi zmeria 😵 a ked sme ho vyskúšali, meral úplné bludy, mm nameral 37,8, hoci bol úplne zdravý, horúca voda podla neho mala 32 a pod...... tak sme ho išli vratiť 😝 ale možno sme mali smolu na zlý kus 😔
ou, a este ho vyuzivam ked sme u svokrovcov a v noci vstavam kojit - vadia mi v izbe budiky ked tikaju, tak kontrolujem cas ... mobil velmi nechcem v noci pri sebe
ja chodim viacej do diskusie novembrove babatka 2007, odkedy sa danko narodil a tam to dala jedna baba...tak som to posunula sem, lebo vsak tymto nasim malym krpcom to davame kazdy den...ale neviem viac o tom....a ani neviem co si mam mysliet, ale prestala som ho davat...lebo mu davam este aj cebion multi, kvoli zltacke.....a tam je tiez....
cakam co z toho bude...ci budu nejake dalsie infosky...
ahojte ako vyzera vašim drobcom to miesto vpichu po TBC?
ahoj dievčata mám tiež doma júnového chlapčeka, dnes som bola u lekárky a pýtala som sa na ten vigantol, ešte o tom nevedeli absolutne nič, tak mi kázala ho vysadiť a v piatok jej mám zavolať čo ďalej. 😖

ahojte, kocky, ked zistite u detskych lekarov nieco viac o tom vigantole, napisete nam? lebo ja som Sarinke vcera pre istotu uz nedala, tak aby som vedela..dakujeeeeeeeem