icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

mici111
6. sep 2010

ahojte, kocky, ked zistite u detskych lekarov nieco viac o tom vigantole, napisete nam? lebo ja som Sarinke vcera pre istotu uz nedala, tak aby som vedela..dakujeeeeeeeem

katka512
6. sep 2010

Ahojte baby idem malemu kupovat teplomer mate niektora skusenost stim dudlikovym a ako sa vyvara ale ktory tip sa vam najviac paci..... 🙂

desmodka
6. sep 2010

takze VIGANTOL... nas doki o tom ani nevedel, tak som mu to uzala a ze: pokial mi to maly neodmietak tak ho kludne mame brat, ochutnat ho ci nema nejaku cudnu chut (mal by byt bez chuti) a za davat pozor aby kvapkato nebolo naplene az po tu gumu, lebo ze vtedy sa meni chut, je to olej a s gumou reaguje...

dnes sme dostali dve vcelicky, chvilu bolo kriku, mame 7610 g a 63 cm, za mesiac sme pribrali presne 1,2 kg 😀

monky1
6. sep 2010

@leveretka ja som teraz tiez trosku v strese - zacali sme chodit do novej skolky, Hanke sa tam v stvrtok a piatok pacilo, p. ucitelky su ako med a predsa v piatok vecer vystrcila rozky, ze ona tam nechce ist, lebo nechce tam spat ... a aj som uz cely vikend na ine nemyslela, len co bude v pondelok rano, ako pojdeme do skolky, ci nebude cestou plakat, ci budem stihat rano vychystat obe deti .... a tak
ale vsetko nakoniec dopadlo dobre, len som musela p. ucitelke povedat, ze ona tam spat nebude, ze bude len oddychovat 😀
ale kedze cez vikend bola kriza, vyslala som manzela na nakup do lekarne, a preventivne som sa po porade s annag zasobila tabletkami /Zuzka mi ich odobrila/, ktore som zatial nezobrala ..... a ten More Milk neviem, zda sa mi zbytocne drahy

@katka512 teplomery mame vyskusane hadam vsetky - okrem cumlikoveho - mame aj rychlobezku - ten je super, kym je babo malinke - merias v dupke a o par sekund mas vysledok, mame aj klasicky, aj digitalne zo tri, ale najviac sa mi osvedcil taky, ktorym merias teplotu na cele, alebo mozes nim merat aj teplotu v usku - a da sa nim merat aj teplota tekutiny - mlieko, voda vo vanicke ... al. aj izbova teplota - nedavno ich mali k Lidli a nelutujem investiciu (cca 10 €) - vyhovuje mi, lebo na cele odmeria teplotu bez toho, aby si sa dietatka dotkla

@desmodka paaaani, tak tomu hovorim ina vaha - my mame horko tazko 5 a pol a pritom vobec nevyzera, ze by bola nejaky chrust maly

katka512
6. sep 2010

@monky1 nechcem ta otravovat ale nemohla by si mi poslat foto toho teplomera....

etuska
6. sep 2010

@desmodka
pani-riadny macko 🙂 Šimi mal koncom augusta 6,5kg tak som zevdava kolko ma teraz,lebo papka cca kazde 2 hodky a pribera pekne a to sme 100% na materskom mlieku

anjelicek26
6. sep 2010

@desmodka - to co nasli vo vigantole su karciogenne latky, jasne, ze to stahuju z trhu. To podla "chuti" nezistis, to je co za vyrok od pediatra 😲 Urcite nedavat 😔

Vahu mate uzasnu 😵 Mne uz maly tolko nepribera, uz sme len 100-200g tyzdenne, nastastie...aj tak je to co nosit 😅

anjelicek26
6. sep 2010

Toto sme nasli, co je to ten 4-Vinylcyclohexen a nasli sme TOTO - 4-Vinylcyclohexene is classified as a Group 2B CARCINOGEN by the IARC.

monky1
6. sep 2010

@katka512 je to znacka silvercrest a nasla som ho aj tu na konikovi https://www.modrykonik.sk/bazar/dojcenske-potre...

a tu je aj kratucka diskusia k nemu https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/celni-te...

katka512
6. sep 2010

@monky1 dakujem 🙂

desmodka
6. sep 2010

@monky1 ani nas uz nema take sunky, sak stale je v pohybe, tiez som sa cudovala 😀
@etuska aj my sme len 100% MM my papame ked ma chut
@anjelicek26 ako vies ze su to karcinogenne latky???? to by uz potom vedeli vsetci pediatri podla mna.... a potom aku nahradu davat za vigantol???

etuska
6. sep 2010

@desmodka
ved aj my len ked ma chut-ale ked Šimon je hladosko 😵 -ale v noci pospinka aj 4-5 hodin

anjelicek26
6. sep 2010

@desmodka - lebo ta zlozka, co v tom nasli je ako som pisala klasifikovana ako karciogen typu B, nech to znamena co chce 😖 Neviem, ci vsetci pediatri to uz vedia... myslim, ze firma nema zaujem robit s toho verejne halo, to je jasne. Chce to potichucky postahovat a nahradit novou seriou. Len nech Vigantol nema zle meno. Na babatkach asi nezalezi 😔

My nedavame nic, ani sa tu nic podobne vigantolu neodporuca. Deticky su zdrave aj bez toho.

riska
6. sep 2010

@monky1, si s tým teplomerom spokojna? lebo ja som si presne tento kúpila pred týždnom v lidli, že ake super, odmeria teplotu na čele aj v ušku, dokonca teplotu vody mi zmeria 😵 a ked sme ho vyskúšali, meral úplné bludy, mm nameral 37,8, hoci bol úplne zdravý, horúca voda podla neho mala 32 a pod...... tak sme ho išli vratiť 😝 ale možno sme mali smolu na zlý kus 😔

mojalili
6. sep 2010

@monky1 PRidavam sa , aj ja mam ten teplomer z LIdla a je super, na celicku sa najlepsie odmera teplota... 😉

@desmodka teda to je riadny macko 🙂)))) ale len nech papa a rastie🙂

monky1
6. sep 2010

@riska to faaaakt???? 😲 😲 nestras
my co sme zatial skusali, tak ok - ale je pravda, ze teplotu tekutiny sme nemerali - vecer skusim

monky1
6. sep 2010

ou, a este ho vyuzivam ked sme u svokrovcov a v noci vstavam kojit - vadia mi v izbe budiky ked tikaju, tak kontrolujem cas ... mobil velmi nechcem v noci pri sebe

babulina
6. sep 2010

@katka512 -my mame cumlikovy, ale najradsej by som ho predala,lebo nasa neoblubovala cumle takze vobec ho nechcela cmulat, dost dlhy interval to trebalo mat v ustach asi dve minutky, co nasa nezvladala, cistil sa len horucou vodou ale iba preplachnut

fatimuska
6. sep 2010

@desmodka fu, tak to ste riadne pribrali

katka512
6. sep 2010

@zzz A ako si to zistila otom Vigantoli len tak nahodou???
Ja som ho teraz kostovala je bez chuti ale aj tak ho malemu nebudem davat......

zzz
6. sep 2010

ja chodim viacej do diskusie novembrove babatka 2007, odkedy sa danko narodil a tam to dala jedna baba...tak som to posunula sem, lebo vsak tymto nasim malym krpcom to davame kazdy den...ale neviem viac o tom....a ani neviem co si mam mysliet, ale prestala som ho davat...lebo mu davam este aj cebion multi, kvoli zltacke.....a tam je tiez....

cakam co z toho bude...ci budu nejake dalsie infosky...

maja_25
6. sep 2010

ahojte ako vyzera vašim drobcom to miesto vpichu po TBC?

babulina
6. sep 2010

@maja_25 - tomaskovi ani pomaly vidno neni, za to u ninky si pamatam taky velky hnisavy vriedok ze tam mala

riska
6. sep 2010

@monky1, možno sme naozaj natrafili na zlý kus 😉

maja_25
6. sep 2010

@babulina lebo aj maj tomaško to ma take trochu opuchnute a červene a take suche.zajtra nas maju očkovat to prve očkovanie mysiš že nas zaočkuju ked to po tbc mame taketo.

babulina
6. sep 2010

@maja_25 no to netusim ale viem ze nasa lekarka si to merala ci sa zmestime do nejakej tabulky, poppripade vam to presunu, ved je to v pohode

maja_25
6. sep 2010

@babulina dakujem za odpoved.no ved uvidime čo zajtra povie

luan
6. sep 2010

ahoj dievčata mám tiež doma júnového chlapčeka, dnes som bola u lekárky a pýtala som sa na ten vigantol, ešte o tom nevedeli absolutne nič, tak mi kázala ho vysadiť a v piatok jej mám zavolať čo ďalej. 😖

anjelicek26
6. sep 2010

Este raz k teme overal - Maxa som do neho navliekla - je to 3-6 mesiacov. Neviem si predstavit kupit väcsi 😅 😅 😅