Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@fatimuska - na tej druhej fotke tam nejaka podoba bude 😅 😵
Moj krpec spal od 18:30 - 24:00 - 04:30 - 07:30 😎 Aka parada. Saska je uz v skole, vonku slniecko, krpec uz zasa zalomil... co z volnym casom 😀
babenky nasli ste tu nahradu za vigantol v lekarni?
@anjelicek26 boze, ty mas ale skvele babo 😀 😀
ja sa dnes spytam detskej lekarky na ten vigantol..ale uz to Sarinke nedavam..
@anjelicek26 ked sme slo von bolo 9 teraz je 13
@mirka12011 - neni nahrada za vigantol, a podla mojej dr pre nas ani nepripada do uvahy ta jednorazova davka od slovakofarmy ako to doporucila sukl, podla mna to neni az take tragicke ze to nedavame, ved su krajiny kde sa vobec nedava D-cko navyse a nemaju o moc viac slnecneho svetla nez slovensko
@babulina no myslela som tu davku co sa dava v mesiaci potom v 3mesiacov ..... tu taku vobec nemame teda teta v lekarni to tvrdila a este hovorila ze normalne vigantol predavaju ja kukucam nanu sak je stiahnuty z trhu ne? ona kuka namna jak na debila 😀 ja som jej to asi prva oznamila 😀
@fatimuska to je tvoj "maly" maxim??? ty koki sak on vyzera jak nejake rocne dieta :D... fesacisko to je
@mici111 ja som davala vinove obklady - do dnesneho rana (nas vcera ockovali) teplotu aj tak mal, skusala som mu dat nurofen jahodovy ale cely mi ho vyplul jak keby som mu kyselinu dala 😀, aj napriek teplote zaspal celkom rychlo a spinkal ... o 2 v noci uz teplotu nemal, teraz mu davam len studene obklady
toto je na pridane na stranke sukl
Odporúčanie pre pacientov a rodičov detí:
•Raďte sa radami detského lekára ohľadne výživy novorodenca adojčaťa. Lekár Vám poradí avysvetlí, doktorých potravín je pridaný vitamín D. Všímajte si obsah vitamínu D vdojčenských mliekach adojčenskej výžive.
•Lekár Vám môže predpísať liek Vitamín D-Slovakofarma, cps. V porovnaní s liekom Vigantol, ktorý je vo forme kvapiek, Vitamín D-Slovakofarma, je vo forme kapsúl. Kapsuly sa užívajú pred jedlom, počas jedla alebo po jedle, aplikujú sa buď priamo do úst alebo je možné zúžený koniec tobolky odstrihnúť a obsah tobolky vytlačiť do úst (napr. novorodenca a dojčaťa), tiež je možné obsah tobolky vmiešať do malého množstva nápoja (najlepšie mlieka) na lyžičke alebo v pohári.
@desmodka nas caka ockovanie vo stvrtok paralenove cipky uz mam kupene keby nieco.... ☹
pekne ste to zvladli velmi plakal? ja sa bojim, ze budem revat s nou ☹
@mirka12011 no reval statocne, ale podla mna sa skor zlakol, lebo doktor ho chytil tymi jeho ruciskami, aby sa nemykol a sestricka pichla, potom ked som ho zobrala na ruky sa mi postazoval trosku a uz neplakal, aj dudinka bola v tej chvili dobra co inak odmieta 🙂) inak odporucam zobral cajik ... ceckanim sa rychlejsie upokoji
nasa flasu nechce ja budem musiet cicky tasit 😒
@desmodka inak mame zapchaty nostek aj kasleme tak neviem ci nas zaockuje
babule nám ešte potroške hnisá ranka po očkovaní TBCčka , aj keď je to lepšie, ale vidno to aj cítiť hrčku na dotyk, ako je to u vás?
inak si dobre pametám pri staršej dcere na tie kapsule D vitaminu, to je iny humus 😝 , dnes sa popytam aj ja doktorky co s tym vigantolom
@anjelicek26 veru tak mi povedala, ze su to vraj mineraly v stolici to nechapem 😝 som to ani na nete nikde nenasala, ak sa jej to nedajboze zopakuje pojdem s nou k odbornikovi priamo do detskeho centra
@mirka12011 v tej chvili bude aj flasa dobra... fakt treba skusit... my sme nemali strcila som mu prst do ust a taaak tahal 😀 tak som skusila dudel a tiez bol spokojny... ked sa ukludnil uz ho viac nechcel... aj my kasleme a zaockovali nas
@desmodka no super 😉 len dufam, ze nebudu chciet aby som ju drzala ja za nohy a ruky bo ma picne 🙄
@mirka12011 snad nie, neviem ako to chodi inde.. sak urcite ti este niekto napise ako to prebiehalo...
@takyna - snad to fakt bolo len take jednorazove postrasenie 😖
Ja sa prave vytesujem sama zo seba, som objednala Saske veci na balet, bude v tom kraaasna 😵
@anjelicek26 a ako sa darí malej v škole?
@anjelicek26 moja starsia dievka chodila na moderny balet 🙂
no dieta sa mi zobudilo bezim na tie nausnicky , pekny den ozvem sa ako sme to zvladli 🙂
Ahojte mi sme boli ockovany vcera a nas maly to zvladol ako velky chlap 😎 horsie som to prezivala asi len ja ked som ho musela drzat za rucicky a aj nozicku aby sa netrhol 😅 .pri pichnuti ani nemukol az ked vytiahla injekciju.potom som ho vzala na ruky a bolo po placu.horsie plakal pri obliekani ked sme sli prec 😀 ...A teplotu nemal vobec len bol trosku nespokojny a vecer o 19.30 zaspal a spinkal celu noc o 3.00 bol hore a potom spinkal do 6.00.....
@takyna - mne to prijde skora ako skolka, nez ako skola 😅 Dnes tam mali vnutri pieskovisko a veliku nadzr z rybickami, ze ich budu pocitat 😅 😅 😅 Ucenie hrou. Ale tak je to asi najlepsie. Saska sa tam velmi tesi. A to je najdolezitejsie. V uniforme su tie deticky take zlatunke. Ma uz aj kamaratov, par deti chce silou mocou aby sa sla k nim hrat... je tam taky "exot"... zahranicne dieta... ked ideme do skoly, tak na nu deti ukazuju, ze mami aha, to je to nemecke dievcatko 😅 No jo, zvyknu si 😅 Beru ju velmi pozitivne, som rada... dokonca obedy vraj spapa cele, tak je to fakt dobre.
Z baletom mame vo stvrtok prvu hodinu, dufam, ze sa jej bude pacit. Ma to pol hodinu po skonceni skoly, tak tam budeme musiet pekne svihat, bude to asi sranda s Maxom... ale musime proste.
Drzim palce na nausnicky, ja som si to odplakala s nou 😔
@anjelicek26 -jeeeeeeeej balet, ja som tancovala roky rokuce dokonca ked som cakala tomaska tak este do 15tyzdna som chodila si popretahovat kosti ale len tak zo srandy na zaciatocnicke hodiny, lebo na svoje som sa uz bala
drzim palce nech sa jej to zapaci
ahojte mne dneska malý v noci prespal 8hodín v kuse som sa tešila.ideme sa očkovať držte nam palce
🙂
@babulina - nam odporucila balet Saskina pediatricka, vraj ma pohybove vlohy, navyse je "obojruka" teda pise pravou, motoricky je ale lavacka - teda chyta loptu lavou, skace na lavej nohe atp... vraj taketo deti su v sporte a tanci skvele... tak uvidime...
@maja_25 - aj nas krpuch uz raz dal 8 hodin, skoro mi praskli prsia 😅 Ale väcsinou ide okolo osmej spinkat, spi do jednej, piatej a vstava s nami... Ale je to este velmi rozdielne... pre mna je dolezite, ze v noci neponocuje, ze sa len nacucka a spi dalej... to je rychlovka. Aj ked dnes o polnoci bol asi stvrt hodiny hore, usmiatyyyy, uzasny, by som ho laskou zjedla 😵 😵 😵
Inak maly ma dnes 12 tyzdnov a 6510 g... ze 2,5 kilove babo... bejvaaavalo... my v tom pol roku tu porodnu hmotnost nie zdvoj, ale strojnasobime ked to takto pojde dalej 😝
@anjelicek26 - to je pravda, obojrucnym detom sa lahsie hlada tazisko tela, lepsie rotuju do oboch stran, aj vytahanost je lepsia lebo neexistuje dominantna noha, no super, tak sa tesim na news po prvej hodine 🙂

@mici111 - to miesto mozes len lokalne chladit, ale to, ze je ci nie je potom teplota - o tom rozhodne organzimus a jeho reakcia na ockovaciu latku. Tomu nijako nepomozes, len mozes ju potom zrazat... nic sa neda robit...deticky si tym musia prejst... aj ked my sme sa vykaslali na ockovanie v 3 mesiacoch, lebo nam ho chceli pichat uz minuly tyzden - a my mame tri mesiace az zajtra - a zatial nedosiel nahradny termin (nejako dufam, ze ani nedojde 😝 )
Kolko je u vas stupnov, ze uz davate pancusky 😕 Teda my sme stale v teplackoch, ponozkach, bodynko, tricko kratke a mikina cez to. Ved je este 16-17 stupnov vonku... ak fuka, tak mu dam lahku deku cez nozicky, ak nefuka, tak nic...