Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@aktak - a to akoze 385 g ma byt malo?? Max urcite nepribera viac teraz... Kojene deti maju zdvojnasobit porodnu vahu do pol roka... boze nepripustaj si take reci, ta je totalne mimo...
dik za povzbudenie, babenky, tak noc nakoniec dopadla dobre... len sme museli hodinu uspavat (co inak nikdy nemusime)... ale potom uz spala.
@bakatuska menzes jj, hned po sestonedeli... odvtedy uz asi 4 krat... mi to nejako blbne... no co uz... beriem to sportovo... 😉
@ellysa mne doktorka preventivne po ockovani predpisala paralen sirup, ale povedala, ze davat az keby mala nad 38,5 ... to zatial nemala tolko, tak nedavam...
@mojalili - ziadne UM mu nerob, pokial mas mliecka dost, ved hladny urcite nie je - vsak vidis, ze aj ked mal moznost, vypil len 30 ml. Max posledne dni rovnako - ruky v puse, rev o dusu, odsuva sa od prsnika, jeduje sa, ked mu ide mlieko - podla mna mu idu zuby. Robi to uz tri dni a to od 17-20:00... Proste ho to omina a stale by nieco zuzlal, ale je nadzgany ako gula, takze ma veliku dilemu. MM a cuckanie prska mu robi ulavu, ale tolko miesta v tom brusku nema. Ked je plny az po vrch, tiez reve... nie je to hlad, ale "prezratost"
Ako je to u vas s dasienkami???
Ahojte , tak včera sme mali poradňu aj očkovanie. Meriame 65cm a vážime 7130g . 😀 Celý čas sa vyškieral na doktorku ale keď začala pichať to bolo revu 😢 ☹ Mne až zle zostalo a musela som sa posadiť . No ale potom sa už vyškieral . V noci našťastie teplota nebola , len bol troška mrzutý. O 5 týždňov nás to čaká znova. Ach jaj.... Pýtala som sa na Vigantol , vraj keď je ešte slniečko , tak dávať čo najčastejšie a existuje náhrada za Vigantol , ale dostať to len v Chorvátsku a volá sa to Plivit.
@mirka12011 jej tak gratulujem k zúbkom, my sme sa dnes pýtali tak doki kukal ale že po zúbkoch ani chýru, že to čo sme si mysleli, sa len naťahuje koža na ďasienku a to môže tiež trochu bolieť
@anjelicek26 dakujem, tiez si myslim, ale nedonutim ich aby ju vysetrovali ked oni si myslia ze hlad je dovod jej zachvatov placu, hlavne ze ked ho ma tak ani prsnik nevezme do ust a ked ju to prejde tak dalsiu hodinu je spokojna a nepyta papat 😒
@anjelicek26 no ja som dostala pri malej az po roku tak preto ma to teraz zaskocilo tak som zvedava co z toho bude
@ellysa ja by som asi tiez zajtra na to kupanie nesla ked tak az pozajtra 😉
@ellysa my mame 1 vom dalsie 3 sa rezu hore a dnes doktorka, ze aj dole uz nieco ide......... ☹
@ellysa @anjelicek26 ked mal problemy s tymi uskami a nosikom, tak aj dasienka mal cervene, teraz som mu pozrela a ma cervene tam, kde su ocne zuby dolne, stale.....JA uz som z toho na nervy, LILI kasle ako stary hrnec cele noci, Danko je takyto. MAma tu bola nachvilku a hovori, ze som schudla...no nech sa neducuje, ked som uz tyzden be poriadneho spanku... ☹
Hlava ma dnes boli ako slak... ☹ ☹ ☹
@mirka12011 fiha vy ste inak sikovny so zubkami 😀 aj mala teplotu ked jej isli?
@bakatuska nie len nervy nervy nervy pasticky v puske a slintameeeeeeeeeeeee 😀
@mojalili - taketo dni su na porazku, ked su deti chore, placu, az to srdce trha. Skus si fakt chvilku sadnut, sprav si horuce kakao, natlac si tam kopu slahacky, na 5 minut si sadni, vyloz nohy, a zhhhlboka dychaj. Hned je ten svet krajsi. Bude lepsie. Hlavu hore. Mne toto velmi pomaha.
@aktak - neskusis nejakeho sukromneho doktora? Sice zaplatis poplatok nejaky, ale malu ti poriadne vysetria. Urcite nie je hladna. To su zasa hlody vazne 🙄 Kolko ma podla nich dieta denne priberat, ked im skoro 40g je malo??? Neskutocne... Maju asi tabulky sunarovych deti z roku 1980 🙄
@anjelicek26 Dobrý tip 😉 😀 😉 Kusatko je este pre neho neznamy pojem, i ke d mu ho davam do ruky a do ust, ale este nevie, ze by to mohol cumlat...
@aktak NEmal zabku este, snad to budu len tie zubky🙂 No idem sa i ja nasjest konecne a venovat sa mu
@mojalili - ja mu davam cumlat moje prsty. Je to akosi najucinnejsie a najrychlejsie sa ukludni... hryzatko drzat ani u nas nehrozi... len ak mu dam taku velku vecicku s hryzatkami okolo, to sa mu podari zuzlat...
aj moja mala je dnes akasi nesvoja.. kazdu hodinu je na prse.. teraz konecne zaspala.. dufam ze na dlhsie ako na 20minut.. slinta ako buldog, za cen aj 4 podbradniky padnu.. zachvilu viac ako plienok 😀 pozerala som dasienka a zatial nic nevidno.. mne vraj vysli prve zuby az v 9mesiacoch.. tak mozno mame este kooopu casu 😉
baby dakujem va za odpovede. No zda sa vsi sme zlikvidovali, sme vycesavali o sto sest, len stazuje nam to , ze ma dlhe vlasky. Horsie su tie vajicka, oni sa nedaju vycesat, jej to vyberam rucne, pripadam si uz ako opicka 😀
no aj tak sa mi tomu nechce verit, ze v dnesnej dobe, predsa hygienu dodrzujeme kazdy den a vlasky umyvame dvakrat za tyzden. Co uz predsa od niekoho to musela chytit......
@angie267 nerob si starosti! fakt sa im páči vo čistých vláskoch.a nielen v detských. ja som mala vši prvýkrát v živote a zatiaľ aj posledný (chvalabohu) začiatkom minulého roka. niekde v práci som to musela schytať.mám tiež dlhé a staršne husté vlasy, takže si viem predstaviť dosť dobre, čo zažívate a aké je prácne sa toho zbaviť.najlepšie je vajíčka vyberať nechtami. hrebienkom to ide ťažko. takže najprv vyčesávať a potom ešte preberať a vyťahovať. ako vravíš ty, ako opička. vraj je toho teraz oveľa viac ako v minulosti. takže preventívne potom kontrolovať vlásky. ja som už paranoidná. akonáhle ma niečo zasvrbí vo vlasoch okamžite skúmam, či náhodou zase niečo... držím palčeky, nech sa toho čím skôr zbavíte. je to nepríjemné... 🙄 😠
@ellysa ahojček aj mi mame 66cm ale 7100g🙂 ja som dala malemu na noc nurofen, tak mi kazala doktorka, aby mu nečakane nevystupila v noci horucka 🙂
@kuriatko33 tak ale chlap má byť ťažší 😉 ,zatiaľ teplotku nemáme, ani nie je až taká mrzutá, hádam to zvládneme
ahoj kočky , čo je s tým vigantolom ? akosi som sa nedopátrala, dávate ešte aj kanavit ? mne ten náš doki nič nepovedal a ideme k nemu až za 2 týždne, tak neviem ako to u iných prebieha
@angie267 - ja robím v škole, každú chvíľu sú vši, nie je to nič príjemné keď je pol školy so všami v hlave a to je jedno či sa umývajú alebo nie, je to sviňa malá čo prelezie, dokonca sa ani neutopí, nezabudni dobre vyprať aj oblečenie a obliečky z perín, povysávať gauče kde sa hlavy opierajú, dieťaťu treba dať poučenie aby si nedávalo veci dohromady s cudzími - úbor, bundu a pod. 😉 a nosiť zopnuté vlasy
@mojalili u nas presne taka ista situacia! chuda moje male sa nervuje, vyzera byt hladna ale prsko nechce, mlieko tam je. myslela som, ze ju boli brusko, ale prdka pekne...mama so sesterkou hned skonstatovali, ze to zubky, ved ja to uz hovorim dlho, ale nema dasienka cervene, tak som si nebola ista. len slinta a slinta, hracky vie uz drzat a snazi sa s nimi triafat do pusy, ked to nejde, tak si zuzle prsty a najradsej zuzle moje! 🙂 neviem ti poradit, co s tym, asi to len musime prezit. dala som jej aj gelik na dasienka, ale moc to nezabralo. 😒
teraz mi ju sesternica zobrala von a vraj hned zaspala... tak ja si vas citam a davam si veternik! mnam mnam, take v anglicku nemaju! 😀 😝

ahojte babenky tak sme zaockovane 😒 tak uvidime ako to zvladneme...
inak co sa tyka vigantolu, dnes prisla doktorke sprava, ze stiahnute su vigantoly s istou sarzou teda cislo sarze tak treba ist s vigantolom do lekarne a oni Vam skontroluju ci mate tu sarzu zlu alebo dobru 😉
My mame dobry vigantol 😝