icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

maja_25
19. sep 2010

napíšem vam moj nočný zažitok bývame skoro oproti baru kde maju zaverečnu o 11-tej v noci a o pol 2 som sa zabudila na strašný hluk (hudba strasne strasne nahlas) tak som to tam o druhej isla poriesit že uz by hadam aj stacilo že mam male dieta ak im to nevadí a viete co mi ta sprosta barmanka povedala (ma uz okolo 50 rokov a odchovala tri deti) ze čo ona ma urobit a ze ja si mam zatvorit okono ! o druhej v noci mi toto povie čo ja cez naše okno v noci cez leto ani nevetram musim mat otvorene na druhej izbe lebo inak by sme ani nespali za ten hluk.no otras som myslela že ma porazí tak je to jej bar uz to ze nedodrziava otvaracie hodiny a podla mna o druhej v noci je to rušenie nočneho kludu.tak som jej povedala ze nabuduce tam ani nepridem a ze rovno volam policajtov a ona že dobre.ja som to chcela riešit tak ze poviem jej ale ked sa neda tak sa neda neviem ci sa jej to bude pačit ked tých policajtov aj zavolam.som sa musela vyzalovat taka som bola nastvana.

fatimuska
19. sep 2010

@ellysa ooo...ale to nie v krížoch, ale to je akoby zaležaný krk🙂

weirdo
19. sep 2010

@maja_25 - mala si na tu trubu hned zavolat policajtov a ani by si tam nemusela chodit, ale aspon vie, ze to niekomu vadi ... to je bezohladnost od nej, uz asi zabudla, ake to je mat deti 😠

angie267
19. sep 2010

@anjelicek26 dakujem za ochotu, ale naozaj kym by to prislo........ 😉 nastasie uz je to prec 😵

maja_25
19. sep 2010

@weirdo bolo tam kopec dementov tak som to nechcela tam riešt ale neboj sa ked ju stretnem tak to bude vesele a od teraz volam iba policajtov-nechcela som byt taka hnusna ale budem!

anjelicek26
19. sep 2010

maja_25 - pokial viem, tak uz po desiatej musi byt hudba stisena, pokial to nie je diskoteka, ta musi mat specialne povoeleni. Volala by som policajtov, hned... drza zenska 😠

ludka_r
19. sep 2010

ahojte zas po dlhšom čase.
Ako sa máte?
Ja som už pred dvoma týždňami začala chodiť do školy. No a v piatok som už dostala aj prvú známku, tak sa mi to začalo. Bude veselo. 😀
Deti poslúchajú, nemôžem si sťažovať.
Len začínam už teraz stresovať. V stredu idem s Riškom na poradňu a doktorka nebude z neho veľmi nadšená. Stále totiž nevie pásť koníčky. Aj na rukách, keď ho mám, tak nemá hlavu rovno, ale vykrútenú do strán. 😖 Joj, vyzerá to tak, že budeme chodievať na cvičenie. 😢 Ale snáď to nebude až na Vojtovku.

@maja_25 nám sa pred rokom zas stal opačný prípad. Mali sme svadbu v reštaurácii. Okolo pol dvanástej nám tam prišla ženská zatvárať okná. No kukali sme. A to hudba hrala len z veže, DJa sme nemali. Keď odchádzala, povedala, že ešte raz, a zavolá policajtov. Tí však prišli hneď ako odišla, čiže už ich na nás zavolala predtým. Len sa s nami porozprávali, vedeli, že svadbujeme a to mám snáď len raz za život, a odišli. Ale náladu nám už tá ženská pokazila a o jednej som bola už doma. ☹
Ale zas, keď to máš takto stále, tak Ti ozaj nie je čo závidieť.

bealondyn
19. sep 2010

@anjelicek26 no babybjorn je ergo nosic, splna vsetky bezpecnostne poziadavky, opierka hlavky ma 2 polohy a potom sa da zlozit, ked sa babo bude nosit opacne, aby pozeralo do sveta a tak isto su 2 moznosti na polohu noziciek, pre malinke babatka na siroko alebo potom normalne. je to najpredavanejsi nosic v UK, tak pochybujem, ze by sa uz davno niekto neozval,ak by nieco s nim nebolo v poriadku. a je do 12 kil a ten najnovsi do 14, tak tolko nase deti asi v 6 mesiacoch mat nebudu, ze? 😀
a najlepsie je, ze sa tam dava dieta velmi velmi lahucko a ak spinka ak ho uz chces vybrat, tak sa da cela ta predna cast odopnut a zlozis babatko bez toho, ze by sa vobec zobudilo.
ja som mala predtym iny nosic a aj satku som skusala, ale mala pri vkladani aj vyberani plakala ako keby ju rezali, tak teraz som spokojna.

etuska
19. sep 2010

@bealondyn
babatko sa tvarou dopredu v nosici neodporuca nosit-kvoli chrbtici 😔

zojec
19. sep 2010

k tym nosicom.. kym som cakala kym mi pride satka, tak som si pozicala graco nosic.. mala v nom bola raz.. prvy a posledny.. nosice vseobecne (nenarazam na konkretnu znacku) nedrzia hlavicku, darmo je v nosici vyvysena opierka, babatkam hlavicky padaju aj do boku, nozicky detom visia v neprirodzenej polohe, nemate priamy kontakt s dietatkom (co mne vadilo najviac).. a ked zaspi, neda sa vybrat bez toho aby sa nezobudilo.. je tam kopu sustiacich suchacov, a na vytiahnutie normalne som mala prikratke ruky.. :( ... tolko moj poznatok.. ale kazdy si vyberie to, co mu vyhovuje... @bealondyn suhlasim s etuskou, dietatko by sa nemalo nosit tvarou dopredu, je to absolutne neprirodzena poloha pre chrbticu ☹

zojec
19. sep 2010

a chcela som sa spytat, vy co uz mate zaockovane deticky, ako dlho po ockovani boli nepokojne? lebo moja od stredy stale vyvadza... :( dnes poobede revala 2 hodiny v kuse. uz som jej chcela dat aj ibuprofen, ale nekoniec prestala a nebola som chvalabohu nutena.. okrem toho dnes od minulej nedele prvy krat kakala.. asi 4x poriadne davky.. mozno ju aj bolelo brusko.. neviem.. v noci je najnovsie kazde 2 hodiny hore.. chodim ako matoha ☹

tintinka1
19. sep 2010

@zojec môjho malého očkovali vo štvrtok ale cez deň je v pohode. Horšie to je v noci , budí sa tiež každé 2 hodiny , čo pred tým spal od 20.00 do cca. 3.00. Ja mu dávam každý deň probiotiká BioGaia , tak s brušom zatiaľ nie sú problémy. K tým nosičom - asi si požičiam ergonomický nosič Liliputi a keď sa mu tam bude páčiť , tak si ho objednám. Ja ho potrebujem len občas a chcem aby ho aj manžel používal , čo pri šatke nehrozí. A ty kočík už vôbec nepoužívaš ?

zojec
19. sep 2010

@tintinka1 kocik pouzivam z casu na cas, ked viem ze je dostatocne unavena na to aby tam zaspala.. inak skoro stale satku.. hlavne ked idem do mesta, mam v nej zarucene, ze nebude revat a vsade sa dostanem 😉

angie267
19. sep 2010

pomoooooc, moje dieta ma nici🙂)) no vyzera, ze konecne po hodinovom upavani zaspinkala 😝 cely den preplakala 😒

mojalili
19. sep 2010

@angie267 zeby tiez zubky? My sme tiez dnes bojovali so zubkami, ani tie gely nezaberaju :-/

Neviem, co Danko sa tak pohorsil, spi do cca 3 hodiny a potom je aj 2 hodiny hore, musim sa s nim zabavat, ci nosit, aby nezobudil LILINKU...☹ ja som ako omacka kazde rano a potom unavena a podrazdena. Cez den zepospat??? 4 pracky na zehlenie ma cakaju, navarit, poupratovat......vsetko sa to hromazdi......kg idu dole, teda aspon na vizaz, ale mam toho plne zuby... 😒

jarus8
19. sep 2010

Ahojte,
konečne sme sa vrátili od rodičov. Bolo super ale dlho a doma je doma.
Dúfam, že sa tu všetky detičky majú dobre. My sme ok, zajtra voláme lekárke kedy do poradne. Branko rastie do krásy. Hlavičku na rukách drží krásne aj na mne alebo mm, len sám na brušku je katastrofa. Je aj pravda, že keď stále plače, tak až tak často netrénujeme. Moja chyba, som zvedavá, čo mi povie lekárka.
nerozumiem tomu. Na rukách alebo keď leží na mne, tak hlávku drží aj hodinu, len keď leží sám tak nič.
No uvidíme zajtra a ešte nás čaká aj očkovanie. Dúfam, že to zvládneme. 😅

ellysa
20. sep 2010

@mojalili na tých fotkách vypadá danko vemi spokojne, ak sú to zúbky poskúšaj všetky možné geliky, čipky, masírovať ďasienka, má aj horúčku?,kudne keď to už bude na nevydržanie daj mu nejaký sirupček proti bolesti, možno niečo zaberie, a hádam je to len blbé obdobie potom to zas prejde, asi slabá útecha, no nič iné sa robiť nedá ako to prežiť 😒
baby nezdá sa vám, že to ide strašne rýchlo? Olivia má dnes už 4 mesiace, ja neviem ako to ubehlo, kde je moje bábätko?
😉

minule ste tu spomínali, že vám detičky nechcú byť v kočíku, zmenilo sa niečo? naša má takéto stavy už dva týždne, v kočíku len ak spí ak je hore chce byť len na rukách, normálne sa mi ani nechce chodiť von, len po najbližšiu lavičku a tam ju musím vybrať a nosiť... 🙄 🙄

môj šiel dnes po trch týždňoch zasa do práce, jaaaaaaj zas kým si zvyknm, že som sama

mojalili
20. sep 2010

@ellysa Danko je kludas, pokial ho neboli nieco. No kočky, cudujem sa, ze vam nechcu byt v kociku, moj si len tak lebedi a stale spinka, akonahle ho supnem do kocika, uz spi. A ked nie, pozera na mna, alebo na nebo ci listy na stromoch - to miluje.....

kocky, ja neviem co to,ale Danko sa tak pokazil v spani od toho zapalu usiek a nosika.....stava v noci kazde 2 hodiny.....sak ja som na nervy, ani nespim poriadne... 😠 . Teda spal od 21 -00.30 - 2.30 - 4.30 - 6hod, takto bol dnes hore a mna slak triafal, ked si zoberiete, ze cca 20 minut papa, tak spim 1,5 hod medzi kojeniami (ak sa to da nazvat spanie). ON sa neobudi, len mlaska a cuca si past, a potom sa to stupnuje, ked si ho nezoberiem....hroza, ved som ako matoha.. ☹

Pospat si cez den? niet kedy, teraz som doprala, zelit mam, navarene mam uz, vyvesala som pradlo, o 11:30 pre LILI do skolky, o 13 hod ma tanecnu.....co si zacat? 😠 😒

weirdo
20. sep 2010

@ellysa - vseeetko naj Olivke 😵
Ja som s kocikom stale tam kde predtym, uz cca 3 tyzdne to trva ☹ . Rev jak naozaj a musi ist na ruky. Doobeda uz vobec nechodim a poobede s mm a to ide ochvilku na ruky 😒 . Snad to coskoro prejde, inac si to neviem predstavit 😖

weirdo
20. sep 2010

@mojalili - chuda, mas to huste ☹ . A manzel nepomoze aspon so zehlenim, nech mas toho menej?

chani
20. sep 2010

@mojalili chuda, mas to riadne nahustene...a to ja mam dost ked sa 1 noc v tyzdni pekne nevyspime ☹

kosta123
20. sep 2010

@mojalili - my tak spávame (alebo nespávame) od narodenia 😀

chani
20. sep 2010

Petko chodi do kocika len ked potrebujem cez den, aby zaspal a nevie sa ulozit sam...a ked sme v Petrzke v byte, tak ked ideme vencit hafana, ale to mu sklopim napoly striesku kocika a sleduje stromy a domy a po chvili aj tak zaspi 🙂 on je strasny pohodak, take stastne dieta, nespokojny a ukricany je len vtedy ked je hladny a nedostane v tej sekunde jest ako dostane hlad, ale to trva len par minut 🙂 uvidime ako bude po prvom ockovani a pri prvom zubku 🙂

weirdo
20. sep 2010

@ellysa - ozaj, sledovala som, ze zvazujes cyklovozik, uz si si vybrala?

julinka2787
20. sep 2010

ahojte!!! 😉
tak mi dnes o druhej máme poradňu a aj očkovania. tak som zvedavá čo bude. 😕
tatianka v kočíku úplne v pohode, chvalabohu.keď nespí, tak plieska po hrkálkach a šomre 😀 alebo kuká na mňa. a potom aj tak zaspí. plače len keď je hladná alebo nevie zaspinkať. alebo keď ju niečo bolí. inak fajn. aj nočný spánok sa nám už zase popravil. tak od tej 20.00 alebo 20.30 do 7.00. takže veľmi fajn. 😝

chani
20. sep 2010

@julinka2787 wau ze od 20 do 7...tak to je parada. o tomto mozeme my len snivat 🙂 ja som rada ak ma prvy spanok 4-5 hodinovy inak aj v noci tlaci kazde cca 3-4 hodky 🙂

desmodka
20. sep 2010

@zojec ani my nespime, my od narodenia nepotrebujeme spat, ale po ockovani je to este horsie... ja som si na to za tie tri mesiace zvykla, ked uz spime nebodaj trosku dlhsie tak uz som z toho nervozna 😀
@ellysa @weirdo my bojujeme od troch tyzdnov v kociku 😀 😠 ale teraz to robim tak ze ked zaspi ideme.. spi 20 min. potom je chvilu tichu a kukuckuje, potom sicuce ruky a potom prichadzaju na rad hracky, my chodime ako hrackarstvo von.. takto aspon hodinu vydrzi... ale to len kruzim okolo baraku, ak znahodou zacne strajkovat ideme domov...
@julinka2787 tisko zavidim spanok

a zaciname byt spokojny v manduce 😀 😀 dnes sme vencili nelku aj15 min.!!!!! jaaaaj tak sa tesim

anjelicek26
20. sep 2010

Cafte babulky, nemam sancu docitat, ale budem sa snazit cez den niekedy este nakuknut... Mam anginu, strasnu, nedycham, nezijem, nedokazem ani prehltat. Detom neni NIC. Zatial. Az zajtra mam termin u lekara, nech mi da antibiotika. Skor to neslo...

Maleho vcera bolelo brusko, som si dala vajickovy salat a tak to dopadlo, chudatko moje malinke...reval strasne... to je jedina vec, co mu robi tak zle...teda este cibula... co ma to napadlo 😔

My uz tyzden prespavame skoro cele noci - od 20:00 - 04:00 minimalne, väcsinou do piatej-siestej taha. A uz prespal aj dve cele do tej pol siedmej, kedy vstava drahy... to ho vzdy aj tak zobudi... ale tak sa nakoji a o siedmej ideme budit Sasku spolu... este vam prihodim fotku malej zo vcera, cista jesen 😎

monky1
20. sep 2010

ahojky, tak u nas uz pohodka sme sice este chore, hanka dobrala ATB, ale tak mm odisiel na 2 tyzdne, KONECNE som Vas docitala, snad budem priebezne tu 😀
..Elinka spi uz asi 2 hodinky, je zlata, polozim do postielky, prikryjem dekou, supnem cumlik do pusky, plienku do ruky, kt. si tiska k tvaricke, natiahnem jej zabku a kraaasne sama zaspiiiiiii ... kiez by jej to vydrzalo 😀

a ideme von, lebo je kraaasne pocasie, takze ahojte neskor 😉

chani
20. sep 2010

@anjelicek26 skore uzdravenie zelam, to "potesi" ☹