Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte.noc bola v pohode prespal od 20h do 6:30 a teraz mame horucku ☹ dlai sme lieciky cakam ci zaberie
ak som sa rozhodla, počkáme ešte 2 mesiace, bolo to určite skoro pre dojčené mimi🙂
@julinka2787 ty si dala nastrelovat nausnicky? a kde? lebo v ZV nikde nenastreluju a ja inak malej dierky do usiek robit nedam..
@leveretka no moje chudatko bezvlase.... 😀 ale aspon jej rychlo zmizlo to osupovanie hlavy
@kuriatko33 mne weleda nezaberala uz na zaparenu ritku... :( len ako prevencia.. ale krasne vonia 😀 u nas bol zaruceny sudokrem
@zojec asi aj vela zalezi na plienkach, mi mame pampers z rakuska a weledu a malý ani v tých horkách nemal vobec problemy 😉
@sofinka2009 K tomu prvemu gratulujem, ze od 20 - 6.30 - to ako???????aj ja chcem ☹ no a k tomu druhemu - nachladol? vidis nadchu alebo zeby kaslal? NO teda, 😢
aj LILI sa rano zobudila s teplotou, tak teraz neviem co skor, ci maly ci LILI, musim ist s Dankom cvicit. Ale pomaly toLILi prechadza, volala som maminku,tak je na ceste sem... 😒
@sofinka2009 no chúďatko malé, ak neprejde hneď môžeš striedať nurofen a paralen po troch hodinách
ja si musím tiež poklepať, ale naša tiež ešte nemala s ritkou problém, ja jej dávam iba púdrik-penathen, a ak sa mi zdá, že má trošku sparenú ritku, tak zabral sudocrem alebo bepanthen- a to ju v noci neprebaľujem, čiže má plienku aj 12 hodín
😅
@mojalili no teda rýchlo sa vyliečte
nebol ndes náhodou spln sme sa celá rodina svorne prehadzovali celú noc
a dnes som si umývala vlasy a tiež ma hojne opúšťajú 😠
@kuriatko33 no ja nie som za umelinu na ritke.. ja latkujem.. a od vtedy nemame problemy.. len ked mala strasne casto kakala...to je zieravina na ritku.. :(
@katka512 Ahoj, pred casom si radila ohladom fusaku, sivy Lodger uz mam doma, je super. Boli sme uz na 3-dnovom vylete v Tatrach, otestovali sme, je teply.
Moj tiez dlho nedvihal hlavicku na brusku, ale som asi robila chybu, ze som ho davala na makku postel, na prebalovacom pulte zacal hned. Len sa stale neotaca, je to normalne?
@mojalili nie my sme boli vcera ockovany do nouiciek.on tak spava uz asi mesiac najprv od 20do 3 rano a potom to posunul od 20do 5rano to vstava normalne a niekedy potiahne aj takto do 6
Caute mamicky, nemam vela casu, ale potrebujem pocut aj ine nazory. Mala ma cca 5,8kg a po nadojceni z oboch prsnikov mi vcera dvakrat vypila raz 60ml caju a vecer odhadom 40-50ml caju. Neviem ci mam uz dokrmovat.. Poradte prosim ...
@sofinka2009 spanie záááááávidíííííííííííííííííííím
@marcelka123 myslim ze pokial neplace hladom netreba dokrmovat .my sme sa dokrmovania tazko zbavovali a konecne sme cisty.maly vipije aj 150ML caju medzi kojenim ked ma chut a potom sa v pohode aj za hodinku klasicky napapa a je spokojny.ale niesom odbornik mozno este niekto poradi
Dakujem za povzbudenie.
Ja nemam extra vela mlieka, ale zatial postacuje. Moj napr. vobec nepije ani caj, ani vodu - ponukam mu, ale odmieta.
@mojalili haha, si ma rozosmiala, ze prvy riadne sivy vlas - ja ich mam hadam tisic.... a uz peknych par rockov - uz len pribudaju a pribudaju 🙄 ...darmo, mladsia uz nebudem, hehe
ani my nedavame cajik a ani nemam prehlad, kolko vypije, ale myslim si, ze ktoviekolko vela nie 😒 - niekedy viac, niekedy menej a nezda sa mi, ze by bola nejaka nervna od hladu . dokonca aj sama zaspava
a perlicka dna - dnes sa taaaak strasne pokakala, ze to mala az za usami - sa tie srajdy normalne z plienky liali 😀
ahojte, chcem sa Vás opýtať či ste posielali po 3 mesiacoch rodný list Vaších detí do Sociálnej poisťovne. Mne tento mesiac neposlali materskú kôli tomu?
Ď.
Babule dakujem 🙂 , veru je stihla a dlha, zachvilu ma dorastie pri mojej vyske 165 😝 🙂
aj mne zacali nenormalne vypadavat vlasy, neviem ci je to zacinajucou jesenou alebo s kojenia 😝
@marcelka123, ak ti malá neplače od hladu, ja by som ju nedokrmovala.... mne tiež asi pred 2 mesiacmi, ked som riešila, že či je ninka hladná alebo nie, jedna doktorka povedala, že jej mam dať po kojení čajík, asi 50ml, a ked ho vypije, je hladná...ale mne sa to nezdá 😲
minule jej mm dal moje odstriekané mlieko z flaše... a to 180ml!!! som ho skoro zabila, a on na to, že ved ona pila, pila a nechcela prestať..jasné, že sa potom dogrcala 😖
takže podla mna, to, že ešte vypije čajik, neznamená, že je hladná 🙂
@sansara82 ja som zaniesla rodný list do sociálky v mieste bydliska hneď ako som prišla z pôrodnice ale asi pred 3 týždňami mi prišiel dopis zo sociálky , že mám doniesť rodný list . Ale ten som zaniesla do inej sociálky , tam kde je zamestnávateľ . V mojom prípade do iného okresu. Musela som to doniesť do troch dní, lebo mi zastavia materskú. Majú v tom riadny chaos....
@monky1 mne tiež strašne padajú vlasy . Ja ich mám navyše dlhé , takže sú všade. Nuž musíme vydržať ...... 🙂Maximálne kúpime parochne a bude 😀
@marcelka123 nedokrmuj malú , pokiaľ silno neplače a je spokojná , tak jej asi stačí tvoje mliečko. Ja zas musím môjho malého nútiť . On mi papá max. 4-5 minút a potom sa otočí , že už nechce. Keď mu ponúkam , tak sa odtláča a začne plakať. Ale vydrží tie 3 hodinky . Tak snaď hladný nie je . Len sa mi nezdá , že za taký krátky čas sa dokáže napapať
@marcelka123 my davame iba MM, ziadne cajiky ani vodu. Vzdy ked sa zobudi, tak jej dam papat a ked je dlhsie hore, tak aj pred spinkanim jej dam aspon trosku potiahnut. A ako jej davas pit cajik? Aby si nezvykla, ze z flasky jej to ide lahsie a zacne ti postupne odmietat prsnik, lebo bude leniva tahat mliecko,ked nebude uz dobre striekat a tym znizovat tvorbu a aby to neskoncilo tak, ze prides o mliecko. A skusas odsavat? Po dojceni tam este nieco mas? Ja by som skusala viac prikladat a nevzdavat to. Pripadne ak mas pocit, ze mas menej mliecka, tak skusit nieco na podporu ako caj benedikt lekarsky, semeno senovky greckej alebo tbl more milk plus, costi, homeo...a vela pit ;)
boze, baby, ja som prave doslova zozrala celu Schogetten coconut .... a to ja sladke velmi nemusim 😲 ... tesim sa na vecer, chudatko moje malinke ... ale aspon bude sladke mliecko, haha 🙂

@zfidorka ahojcek mi mame na ritku weledu a ak bol aj krcik sparený, som mu ho natrela a na druhý den to bolo preč, mozem velmi odporucit 🙂