icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

tintinka1
27. sep 2010

@marcelka123 my sme po očkovaní nemali žiadnu reakciu ani zvýšenú horúčku . Len samotné očkovanie bolo pre mňa horor ( teda pre malého tiež ) . Tak strašne plakal , že sa ani nadýchnuť nemohol. No ale po 10 minútach sa už škeril. Hneď po očkovaní som mu to natrela octanovou masťou vybratou z chladničky. A to som mu natierala každé 3 hodiny takým krúživým pohybom aby som mu to rozmasírovala.

fatimuska
27. sep 2010

@ellysa určite môžete, no Maximko zdvíha hlavku aj všetko, ale nebaví ho to dlhšie ako pár minútiek🙂

fatimuska
27. sep 2010

@ellysa máme 19-20 stupňov, malý je približne tak oblečený ako Oliv, takže myslím, že to stačí

monky1
27. sep 2010

@ellysa - hranolku??? 😲 😲 😲 no nemam slov ...a uplne ta chapem, my mame taku mignutu susedu, co dala hanke - babatku do ruk zaprasene viecka prinesene prave z pivnice, lebo zavarala a ked som to zamietla, tak presne ako tvoja svokrusa - plastovu lyzicku obhryzenu, 100 rocnu ... neviem, preco mala potrebu jej nieco pchat do ruk .... hej a pre zmenu jej chccela dat arasidy, co si spominam, ale to hanka mala uz asi 6 mesiacov - ako prvy prikrm fajn, nie??? 😀 😀
a inak @ellysa - odsavacka je supeeer, dakujem ... normalne ma to odsavanie bavi, haha 😉
@riska ele sa nozky nepotia, skor starsej ruky a nohy - nonstop ☹ ...tiez neviem, co s tym
@marcelka123 ela mala len zvysenu teplotku, na noc som preventivne dala nurofen a pohodicka, len ten vpich mala este par dni cervensi a tvrdsi ... ako tomu predist - mne radila laktacna mat po ruke nejake vreckovky namocene v studenej vode a hned jej prilozit po pichnuti, aby to neopuchlo - mala som vatove tampony, ze jej ich prilozim a tak obleciem pancusky, ale kedze som si musela drzat dieta, ked ju pichali, tak som ich nestihla namocit ... ale vraj je na to dobra octanova mast

marcelka123
27. sep 2010

@monky1 som si pozerala tvoj album... A musim povedat ze Hanka je prenadhene dievcatko. To je taka zlatula, ze pfuj, pfuj, pfuj na nu 🙂 Niekedy si pisala ze ta vytocila, az si neviem predstavit ze ta princeznicka moze robit neplechu.. 🙂) Ale Ely tam mas trosku malo..mohla by si niekedy doplnit, inak mam pocit ze si tam mala viac foto aj seba, lebo som pisala ze si mladsia a uz som ich tam nevidela...

Drzim palce nech ste vsetci zdravii 🙂 🙂 🙂

mirka12011
27. sep 2010

@marcelka123 no ano aj havo sa nam podarilo pustit z pusinky hihi

ellysa
27. sep 2010

mne sa najviac páči keď má cumlík v puse a stále chce niečo hovoriť, vtedy robí také že uajo uajo uajo kaj kaj uoajo ,a väčšinou sa pri tom tak utrápene tvári a ja sa musím smiať 😀
mrkvička spapaná, zjedla takú malinkú asi 3 cm a mala pri tom plno rečí, tak asi chutila-chcela som vám tu dať takú fotku ako bývajú, že dieťa zašpinené až po čelo, ale oliv papala tak, že ani na podbradník nič nespadlo a ona mala dve bodky okolo úst-dáma, nie? 😎
našej sa tiež dosť potia ručičky 😒

ellysa
27. sep 2010

@monky1 tak som rada, že ti to s ňou ide 😉

weirdo
27. sep 2010

@ellysa - darmo, dama sa pozna ... hadam si nepokazi peknu tvaricku nejakou mrkvou 😅

chani
27. sep 2010

babulky, viem, ze to nepatri do tejto temy a ospravedlnujem sa, ale ak by ste vedeli o niekom kto by mal zaujem kupit svadobne saty, dajte mi vediet...viac info by som poslala do IP. dakujem

ellysa
27. sep 2010

baby mrkva pôsobí zaujímavo na črevá, mám doma prdkajúceho mončiča 😎

tintinka1
27. sep 2010

Maminy , počuli ste už o jantárovom náhrdelníku pre deti? vraj je účinný , keď sa detičkám prerezávajú zuby. Ja som o tom nikdy nepočula ale včera mi volala sesternica z Austrálie a tam to majú skoro všetky malinké detičky. Len ja neviem , či ich to netlačí, keď na tom ležia.

fatimuska
27. sep 2010

@tintinka1 mam jantárový prsten🙂

naty1976
27. sep 2010

mile mamicky, davam do pozornosti nasledujuci link
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/strajk-proti-znizeniu-rodic-prispevku/
riesi sa tam problem ... znizenie rodicovskeho prispevku, ktory prijala vlada minuly tyzden

ellysa
27. sep 2010

@tintinka1 netlačí, my ho už máme, dostali sme ho od kamošky, ale ešte nenosíme

tintinka1
27. sep 2010

@ellysa a odkiaľ ho máš ak sa smiem spýtať.Mne by ho sesternica doniesla ale príde na Slovensko až v januári a to hádam budú aj prvé zúbky. A to ho potom bude nosiť celý deň alebo sa to dáva len na pár hodín.

leveretka
27. sep 2010

@ellysa nadherne fotky a som rada, ze to nakoniec nebolo take zle ako si myslela, aj ked ku svokre, no comment a keby som take nieco ja videla, ze pcha spinave a potom tu hranolku, eeej veru svokra nesvokra povedala by som jej svoje aj ked samozrejme slusne...ale katastrofa, mna by roztrhalo 😠

@fatimuska dobrý ťah s tou ústnou vodou, pobavila som sa 😀 viem si predstavit mojich rodicov ako by ma do riti poslali 😀

inak aj mne zacali poriadne vypadavať vlasy 😠

ellysa
27. sep 2010

@tintinka1 kúpila som ho u nás v rakúsku, stojí okolo 10 EUR viac nie, nosiť jej ho budem dávať určite len cez deň v noci by som sa bála aby sa na ňom nebodaj neobesila, ale on je dosť ku krčku takže neovísa, takže by si ho nemala ani naťahovať, medzi každým kamienkom je uzlík, takže aj keby sa roztrhol, kamienky sa nevyvlečú a nehrozí žeby ho prehltla
ak by si ho chcela môžem ti ho kúpiť a zo slovenska poslať, do BA chodím skoro stále, ja som len pri hraniciach

tintinka1
27. sep 2010

@ellysa ďakujem si zlatá , ale druhá sesternica býva vo Viedni tak jej ho dám kúpiť . tento víkend k nám akurát má prísť, lebo budeme mať krst 🙂

kuriatko33
27. sep 2010

@riska ja mam kamošku, kt ked sa narodilo dieta nejavila moc zaujem, tak sa starala jej mama a ked som prisla na prvu navstevu, tak mala mala v puse piškotu, mala ale 3tt ☹ a čo ta stara s nou robila, nechala ju chodit, pritom to bol iba reflex....

ellysa
27. sep 2010

@tintinka1 no tak jej povedz, že buď v DM alebo BIPE to majú pri detských potrebách, asi všade

kuriatko33
27. sep 2010

@ellysa som čitala ze tak ako kojene aj deti na UM by mali zacat okolo 6mesiaca, iba v určitých prípadoch skor.. že prilis skore zacinanie s príkrmami, alebo neskore moze ublizit dietatu, ja este mesiac pockám urcite, ked malý nebude samozrejme hladný 😒 ale mám z toho dost chaos, kedy zacat. lebo oficiálne vyhlásenie od organizácie o stravovani deti nie je urc pre deti na UM

riska
27. sep 2010

@leveretka, ty mas dlhé vlasy, že? katastofa to padanie, najviac ma hnevá, ked sa to zachytí na malej 😔

@ellysa, a počkaj, ked bude kakať na červeno 😀

ellysa
27. sep 2010

no u nás lekár v AT nechce o prikrmovaní ani počuť na SK známa lekárka mi povedala, že už môžeme začať, nejak to veľmi neriešim, viem že mám začať so zeleninkou a postupne pridávať, ak budem mať pocit, že na to ešte máme čas, odložím to o pár týždňova a skúsime znova a dála som jej naozaj len asi také množstvo ako jedna plná malá lyžička

riska
27. sep 2010

@kuriatko33, ja som zasa čitala, že deti na UM môžu už od 4.mesiaca...ale každý ti povie niečo iné...treba to asi nechať na materinský inštinkt 🙂

kuriatko33
27. sep 2010

@marcelka123 ja malemu obliekam len body a pancuchy 22 stupnov v byte je dost. a chcem ho trosku prisposobovat meniacemu pocasiu, lebo ked zacneme mat pod 10stupnov tak neviem neviem co potom 😒
a dolezite je aby sija bola teplucka, lebo moze byt jej aj teplo podla ruciciek. kamarátka strasne oblieka malého, bolo 18 stupnov on 9 mesiacov a hruby sveter a bunda a prikritý dekov a ked bolo 30 stupnov mal rifle a kazdu chvilku je chorý, ani na plávanie s ním nemoze chodit,lebo od tial je vzdy chorý

ellysa
27. sep 2010

no s tým mäsom ma tam prekvapili, ja som myslela že najskôr len čistá zeleninka, ale fakt sa asi treba riadiť svojim inštinktom ja som sa pýtala mamy a sestry, že ako dokrmovali a obe povedali, že hneď začali aj so zeleninkou aj ovocím a žiadne dieťa nemalo problém s jedením ani s trávením, ono v podstate ovocie sa odporúča neskôr len pre to že je sladké a dieťa by mohlo odmietať zeleninku

anjelicek26
27. sep 2010

@ellysa - prikrmy sa odporucaju vtedy, ked dietatku mliecko nestaci. Co pri nekojenych detoch byva okolo 4. mesiaca (ak neskor, treba zvysit mliecko napr. z pre mliecka na 1-ku mliecko). Pri kojenych detoch okolo toho 6. mesiaca, ale velmi postupne...

V zasade moze ale aj kojene dieta zacat skor. Ak napr. mne by teraz po 4. mesiaci mliecko nestacilo, zacnem s prikrmom - nie s UM...

Mrkvicku si jej davala aku? Lebo surova zapeka... ja som na zaciatku davala but z vyzivky alebo varila a taku popucenu jej davala... lebo inak vsetky kusky boli v plienke, nevedela to stravit 🙄

anjelicek26
27. sep 2010

@ellysa - my sme zacali ovocim, iba ovocim, vecer troska ryzovej kase s MM a mala potom od 8. mesiaca zacala aj zeleninku, potom sme pridali aj mäskovy prikrm, dodnes papa vsetko, nie je to o tom, ze si dieta naucis na sladke... my sme zacali v 4. mesiacoch, lebo som mala malinko mliecka...neslo to inak...jest nieco musela.. a flasku nedala do ust...