icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

kuriatko33
6. okt 2010

no ja netusim co komu kupim na vianoce, lebo aj tak malemu kupujem co sa mi zapaci hoc kedy, ale strastne sa tesim jak bude kukat na stromcek, ked ho zasvietime. 🙂 darceky budem musiet povymýslat skor pre babky, lebo urc nam daju ale po 100eur tak to mame akurat na stolicku na papkanie 😉 ale či ju do vtedy nekupim, tak to neviem 😀

kuriatko33
6. okt 2010

@anjelicek26 aj mi mame to na rucicky a nozicky, ale skor si to dávam ja na prsty a robim somarinki, malý strastne lubi hovoriaceho psika od fischer price, tak mu stiska usko 😉
čo sa vam overilo pri detoch, ake hracky?? mi mame radi tie nove hracky od lamaze,take do ruky. knizku, zebru, taku včielku, alebo čo toje, tie su super

riska
6. okt 2010

@mici111, zlatúšik 🙂

@kuriatko33, podarený je 😀

mici111
6. okt 2010

@anjelicek26 zlaty maxik 🙂 tak uz vie, ze je chlap, ked na kakanie musi byt sam 😀

anjelicek26
6. okt 2010

@mici111 - no pan hotovy, napapany, ideme my von cerpat vitamin D 😅 17 stupnov a slnieckoooo, uz od vikendu, sa tesim 😎

melkina
6. okt 2010

@mici111 aj mx sme sa aj saunovali 🙂 maly bol uplne unaveny potom, zaspal ako drevo 🙂 my ideme kazdy utorok a stvrtok, sa uz tesim na zajtra.... 😉

zojec
6. okt 2010

@bubina1 moje vlasy su posledny tyzden vsade.. :( aj v malej postielke.. minule som dokonca nasla aj v hovienku malej, tak som len dufala, ze ho nezjedla.. a len tam spadol, ked som prebalovala.. 🙂 napis mi do IP ake si dala to poistenie.. my sme dali zatial len stavebne.. som citala tu farbicku.. neviem co si myslela tym zahranicim, ze poistenie v zahranici? sa mi zda ze to je aj tam..

ellysa
6. okt 2010

@anjelicek26 no naša nepotrebuje súkromie, práve pri mne vyprdla obed 😉 , tá mrkva sa v nej teda dlho neohriala 😀 a na desiatu som jej dala na konček lyžičky banánik, tak mľaskala, že až, ešte na mňa škaredo pozerala keď som sa jej ho opovážila zjesť
@kuriatko33 aký chutnučký, aj naša je taká pochudšia teda normálna, ale oproti niektorým valibučíkom tu 😉 , ja som si to až minule uvedomila, keď sme boli na plávaní a prepadla nám cez tú rybku a aj na rukách to vidno, no ale teraz sa rozpapala tak asi za chvíľu bude ako otesánek
niekto sa ma tu minule pýtal na cumlíky TT, podľa mňa presne ako avent
no idem ju prebaliť, sa tu nedá dýchať

bubina1
6. okt 2010

@zojec mojej musim zakaždym vyberat vlasy z ruk... ma ich tiež vsade, na tvary, na hlave, na obleceni... ako si myslim otras... neviem ci sa dam ostrihat na krátko alebo co, ale zase zopnut vlasy niekedy je prakticke... ale zase ked sa v nich len tak prehrabe, tak vyberam chumáče...
@anjelicek26 nasa sukromie tiež nepotrebuje, kaka vždy počas jedenia na mne...
@ellysa vy ste na umelom mlieku, že už takto prikrmujes mrkvičkou a bananikom, alebo len tak skusas pri kojeni...

bealondyn
6. okt 2010

caute baby, aj mna vcera vecer seklo pod lopatkou, bolest jak slak. to asi z toho, ze som ju pol dna vlacila v nosici pri cestovani, plus tasky... ☹ inak let tentokrat super, vobec neplackala len ked som ju musela prebalit v tej mini kabinke, ona rada kaka v lietadle. 😀
inak dnes jej muz dal trolilinku jogurtu co jedol lebo ho tak sledovala, skoro som ho zabila, ale mala sa oblizovala este 10 minut. 🙂

anjelicek26
6. okt 2010

Babulky ja som malemu dala ochutnat z banana a on mi skoro ruku odhryzol 😲 Tak som mu trolinku popucila - a on zjedol polku!!! Chapete to?? Snad mu z toho nic nebude, ja som este planovala nejaky mesiac pockat...ale takto...normalne sa na to vrhal.... stihanem videjko a prihodim...

ellysa
6. okt 2010

@bubina1 my sme od 5tt len na UM tak preto, teraz začíname ale naozaj len potroške, dva tri malé lyžičky a hotovo, viac ešte nespapá a ja ju nebudem pučiť
@anjelicek26 no aj u nás bude asi ten banán favorit, ale ešte jej chutí taká hipp miešaná zeleninka zemiak, mrkva karfiol no a sem tam jej dám šťavičku namiesto čajíku riedenú s vodou a to má tiež rada

bubina1
6. okt 2010

@ellysa a ako to robiš...najprv jej das 2-3 malé lyžičky niečoho a potom UM mlieko... alebo jej dávaš 2-3lyžičky medzi dvoma umeláčmi? už vidim aký chaos budem mat z prikrmov... 😀

ellysa
6. okt 2010

@bubina1 najskôr jej dám príkrm a potom ponúknem mliečko, väčšinou ho hned nechce až tak za hodinku, skôr zapije vodičkou alebo čajíkom

ellysa
6. okt 2010

ale dávam jej to v čase ked by už mala papať mliečko tak okolo obeda

ellysa
6. okt 2010

@anjelicek26 no teda ten mu poriadne chutil, to naša len tak olizla oproti maxovi 😉
si mu to len v ruke pučila?

anjelicek26
6. okt 2010

@ellysa - popucila som to vidlickou do misky a davala mu to rukou, neviem, ci by otvaral usta tak ako otvaral, keby mu to davam lyzickou...to by asi este nevedel, co je... ja som to chcela len vyskusat, ci by mu to chutilo, ked na mna tak kukal pri jedle... no a chutilo mu to ze az...

ellysa
6. okt 2010

@anjelicek26 isto sa mu preň nič nemôže stať, však nás dokrmovali od troch mesiacov všetkých, pchali cukor a krupicu do mlieka pomaly od narodenia a tu sme a žijeme 😀

bubina1
6. okt 2010

@ellysa no moja mala ma 3,5 mesiaca... ja som jej este cajik ani vodu nedavala... každe 3 hodiny splachne 180ml mlieka.. ty si davala este pomimo UM aj vodu aj mlieko? a kolko? tiež len tak po lyžičkách alebo si dala flasu a kolko vypila tolko vypila...
ja som mojej raz dala medzi dvoma jedlami vodu vo flaske..vypila asi 20ml..len potom sa mi zdalo, že mala misung v aludku...asi jej voda trocha zatažila žaludok alebo čo..bola dost nespokojna, umrncana..taka ako ked ju boli brusko... ale už by som jej asi mala zacat davat aspon vodicku alebo čajik..len neviem ako to mam praktizovat... u doktorky som to spomenula a povedala, že ked vypije 180ml tak tekutin musi mat dostatok...... tak neviem

fatimuska
6. okt 2010

ahojte tak už máme očkovanie za sebou🙂máme 6880g🙂

anjelicek26
6. okt 2010

No bananozrut nakojeny a v postielke odfukuje... co ja teraz s nim, ked mu to chuti? Prikrmovat este nechcem...momentalne sa mi zasa pekne rozbehlo MM, staci mu ze az... no uvidim... aspon viem, ze keby mam zasa menej mliecka, ze si kludne da aj nieco ineho 😎

@fatimuska - dufam, ze z ockovania nebudete mat nejaku reakciu. A aku dlzku ma Maximko?

ameanda
6. okt 2010

@anjelicek26
to je iny jedak 🙂
ja tiez len tak skusam "pospinit" cumlik roznym ovocim a maly sa zalizuje
ale na take kusky ako si dala ty, si zatial netrufam

anjelicek26
6. okt 2010

@bealondyn - vitaj doma 😵 😵 Super, ze ste to zvladli, teraz vyloz nohy hore a pekne si oddychni.. My letime prvy raz o dva tyzdne...snad to tiez zvladneme...

@ameanda - ja som tiez nechapala, som mu chcela dat len obliznut, ale on stale mlaskal, ze chce este 😅

riska
6. okt 2010

@anjelicek26, aký chutnučký maximko 😵 😵 😵

@ellysa, aku šťavičku davaš? nejakú zeleninovu?

miculienka
6. okt 2010

ahoj kočky, tak čítam, že skúšate príkrmy, ja som dnes uvarila mrkvičku, tak idem skúsiť čo to spraví

@zojec - mňa tiež tak dáko zhurta vlasy opúšťajú, asi si kúpim ten vitamín na vlasy čo sa to vtiera, v tých sklených ampulkách aspoň niečo, jesť nechcem nič kým dojčím, no na jar si nakopem lopúchový koreň, spravím odvar, ten je super na rast nových vlasov, len či nebudem dovtedy plešatá 😅

@ellysa - presne tak, keď mi tu svokra vypráva čím všetkým mm kŕmila, tak mi až vlasy - tie čo mám ešte na hlave - stávajú a tiež vyrástol , to len teraz je to také sledované a strážené, že čo kedy môžu malí papať a alergií je ešte viac ako kedysi
@anjelicek26 - možno bude dlhšie tlačiť do plienky , my už inak zas ťaháme nekakanie 6. deň a to sa už pchám slivkami aj kefírmi - ale nezaberá to ani na mňa - iný by sa už z tej kombinácie po 😀 , jednoducho musí si to postupne nazbierať , ako aj ty si písala o Saške

ameanda
6. okt 2010

@miculienka
daj si susene marhule
tie zarucene potlacia 🙂 ale priprav sa aj na vysledok 😀

ellysa
6. okt 2010

@bubina1 ja jej dávam prevarenú vodičku a čajíky od leta odkedy boli tie horúčavy, vtedy nám to aj doktor odporučil a odvtedy pije, papá UM-5x denne cez deň 150 ml a na noc 180 ml k tomu ešte kľudne vypije aj 200 ml vodičky alebo čajíku za deň-normálne z fľašky, no a teraz jej ešte 1x denné dávam príkrm
ja neviem ako je to u kojených,či môžu ešte aj vodu alebo čaj, keď máte predné mliečko a to je vraj na smäd
😕 , ževraj do polroka nepotrebujú, ale ak by chcela tak by som jej asi dala aj keď je kojená
@riska v bipe som kúpila tie od hipp od 4m, už vypila bio čaj a šťavu v jednom, šípky, brusnice, čučoriedky-tá jej veľmi chutila, teraz má otvorenú jabĺčko-fenykel, tá jej tiež berie a nejakú hruškovú ešte má, ale tú ešte nepila, myslím, že naša oliv zje aj vypije všetko

bubina1
6. okt 2010

@ellysa ja už tiež nekojim.....sm cisto na UM.. preto som sa pýtala... a kedy jej dávas vodu? medzi dvoma UM?

ellysa
6. okt 2010

@bubina1 no hocikedy medzi, má čajík vo fľaši, má jednu kde má stále urobený čerstvý a hocikedy jej ponúknem a ked chce ťahá ked nie nie