icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ameanda
7. okt 2010

@anjelicek26
@bealondyn
dakujem kocky
ja som to asi tiez vcera s ovocim prehnala, dnes abstinujem a uvidim, co to spravi
ak nepomoze, doktor to isti

ellysa
7. okt 2010

@kuriatko33 anjelicek písala, že hej že treba kvapnúť, ale ja som zatiaľ vždy zabudla

anjelicek26
7. okt 2010

@kuriatko33 - do mrkvy kvoli vitaminu A, ten je rozpustny len v tukoch 😵

fatimuska
7. okt 2010

@ellysa ooo

fatimuska
7. okt 2010

@ellysa tak dredy sa robia aj nám, už som ich asi pár odcvikla...nerozčesateľné

julinka2787
7. okt 2010

@ellysa no krásna bambulka tá vaša olivka! to už jej dávaš aj keksík do papania??

mici111
7. okt 2010

@riska drzim palce, nech nemate teplotku a co najmenej slziciek ☹

kuriatko33
7. okt 2010

a v akej polohe davate detom tie prve príkrmi, ja maleho vobec nedavam do sedu, mam ho nechat lezat, ci dat tak aby hlavicka bola vyssie?
a aj do tých kupovaných príkrmov treba olivový olej?

ellysa
7. okt 2010

@julinka2787 to bola taká výživka od 4m že jabĺčko, banán, keks, ja jej ešte samostatne keks nedávam, ale inak je dobrá, už som jej ju dojedla 😝
@kuriatko33 ja ju dávam do kresielka asi v takej polohe je ako v autosedačke

julinka2787
7. okt 2010

@ellysa ahááá. ja som tiež myslela, či jej mrvíš do toho keksík. jasné že ešte nie len samotný keks. som nevedela, že sú také keksíkaté výživky... 😅

ellysa
7. okt 2010

@julinka2787 no sú a sú veľmi dobreeeeeeeeeeee, mňam, asi si aj mamina kúpi ako mlsotinku, je to hipp, ešte som jej kúpila takú, že skorá mrkvička, zemiak a losos no som zvedavá a včera som dala zeleninku čo nespapala do mäska a bolo to výborné, ono je to na prvý pohľad také nechutné, že je to neochutené. začala som kupovať tie výživy, lebo mi lekár hovoril, že na začiatok sú lepšie a aj na zimu a po tej katastrofe v maďarsku už neviem, či si kúpim zeleninu tu od dunaja, do kelu nechcem stresovať ale fakt sa bojím 😒

julinka2787
7. okt 2010

@ellysa no to hej tá katastrofa. som zo žiaru nad hronom, tak sme hneď sondovali ako je to tu u nás. 😕 ale tu je to ok. aj tak som si zeleninku nekupovala, ale doniesli mi takú domácku, tak som si ju pozavárala ako výživky. teda zatiaľ len mrkvu.

anjelicek26
7. okt 2010

Babulky ja vam idem vyhrabat tabulku, ako na prikrmy - tie keksikove vyzivy teda nie - aj ked je to tam pisane, ono je to kedy sa to moze najskorej, odporucatelne to kvoli lepku nie je... a ryba rovnako, hlavne morska, silny alergen, treba az po roku.

Oni vyrobcovia chcu predat aj nemozne, ved jasne, deti nejedia vyzivky vecne, cim skor predaju, tym lepsie. Ja som tu bola na "prieskume", co tu maju vo vyzivach, tak amen-tma, v 4 mesiacoch cestovina, paradajka, keks, plnotucne mlieko, vsetko primiesane do vyzivy, no skoro sa mi rozum zastavil...

marcelka123
7. okt 2010

@majuto dakujem 🙂
@ellysa furt sa musim pozerat kolko ma Oliv rokov, lebo mam pocit, ze je aspon 2x taka stara... 😀 😀

marcelka123
7. okt 2010

@ellysa vsetko je od hipp?

marcelka123
7. okt 2010

@anjelicek26 ja som tiez sondovala, ale pred casom ako s prikrmom.
Odporucaju zacat najprv zeleninove jedla, potom pridat masko.. vsetko rozmixovat.. do mrkvy olej urcite, par kvapiek.. Potom pridat ovocie. Odporucaju zacat zeleninou a maskom, lebo na sladke si deticky rychlo zvyknu a nechcu zeleninu..
A co sa tyka keksikov a lepku, tak v damskom magazine, som pred vyse mesiacom az dvoch vystihla ako pediatricka davala cenne info vsetkym matkam...

Vravela dojcene - dokrmovane deti po 4 ukoncenom mesiaci urcite dat muku, mucny vyrobok a kojenym po ukoncenom 6 tiez. Ide o to, ze deti kym dostavaju materske mlieko, mozu dostat muku, male mnozstvo, treba cim skor. Lebo materske mlieko ich chrani.. Pre istotu som si to aj zapisala, lebo viem ze to bolo zakazane . ta pediatricka vravela ze v tom bol chaos a kazdy pediater vravel nieco ine, ale ze uz s urcitostou vedia ze deti muku mozu, az priam musia cim skor, kym su dojcene.. Mozno sa da v archive najst ta cast, netusim, ale mna presvedcila, lebo sa venovala aj tomu problemu, ze najprv vraveli NIE, potom sa pediatri nezhodli ale nakoniec uz mali jasno a takto to chcela aj medializovat...

marcelka123
7. okt 2010

@ellysa nebude oliv indigova?? 😵

marcelka123
7. okt 2010

No tak tu je stranka ohladom lepku a citam a docitavam sa stale nove veci... ohladom dojcenia 😖 😖 😖

http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=dojcenie...

Vzdy sa to meni... moja mama mi vravela, z sa nedavno bavila so svojou koleginou v praci, ze ked oni mali male deti, tak vtedy bolo zdrave a prospesne davat vyvar z polievky a jej kolegina uz 7 tyzdnove dieta dokrmovala vyvarom... Myslim, ze kazda doba ma svoje najnovsie studie... Aj tak je na matke ako sa rozhodne..
Na jednej strane ma sokovalo, ze dojcit len do 4 mesiaca, na druhej strane ked sa pozriem na moje telo ako reaguje , mozno nieco na tom je, ale viac sa mi pozdava do 6 mesiaca... S tym som spriaznena do kedy mi pamat siaha, ...

ellysa
7. okt 2010

@marcelka123 a čo znamená indigová?
no aj ja som tú reláciu videla ona vtedy hovorila, že vyslovnene biely rožok šupňúť treba
ja neviem, až tak tie príkrmy neriešim, kupujem len tie od 4m ale nie všetky, iba také, čo sa mne zdajú dobré.však ak bude prosperovať, nemám čo riešiť
no vzpadá staršie hlavne kvoli vláskom, ale nejak správaním neviem porovnať

marcelka123
7. okt 2010

no som to docitala a dojcit do 6. mesiaca plne.. 🙂 🙂 🙂 🙂 a lepok cim skor

anjelicek26
7. okt 2010

@marcelka123 - ja som si len citala o vzniku celiaklie a o tom, ako vznikne tzv. "neprospievajuce" dieta. Pri skorom zavadzani lepku moze dojst k atrofii klkov v crievkach, tieto este nie su dovyvinute, aby lepok spracovali a tento sa na nich usadza a tie sa nemaju sancu poriadne dovyvinut. Toto sposobi, ze dieta dozivotne bojuje s tym, ze mu dobre netravi, teda s tym, ze nevie poriadne absorbovat ziviny, ktore zjedlo... nehovorim, ze je to nutne celiaklia, ale ak moje dieta bude chuducke, bleducke, a uz to neskor nemozem ovplyvnit... my pockame... ved je kopa dalsich prikrmov, co jest moze... ved len do zaciatku 7. mesiaca...

No a s tym kojenim do 4. alebo do 6. mesiaca... do 4. mesiaca urcite nezacinat s prikrmami. Potom je mozne s prikrmami zacat - ak mame pocit, ze dietatu uz len mliecko nestaci. Ak nadalej prospieva, pribera, staci zacat v 6 mesiacoch. Takze odkedy budu mat nase zabiatka 4 mesiace, mozeme kedykolvek zacat. Ale fakt postupne, pomaly, jednu novu potravinu aj tyzden-dva, a nic ineho, nemiesat, nekombinovat, inak clovek ani nezisti, na co dieta zle zareagovalo.

riska
7. okt 2010

babulky, vdaka, tak nas nakoniec neočkovali....dnes je presne 6 tt od očkovania a sestička, že to je skoro, že mam radšej prisť o týžden...akože v poho, ja s tým nemám problém, len neviem, prečo mi minule hovorila, že si to mam poznačiť do kalendara a prist o 6tt... 😲 tak zasa o tt budem stresovať, ach jaj 😔

@marcelka123, mas pravdu, my to preživame ovela intenzivnejšie ako naše detičky 😉

marcelka123
7. okt 2010

@ellysa 🙂 🙂 vcera v reflexe o nich hovorili.. Ako ze su to mudre deti, inteligentne, " zachrania nasu planetu, ci civilizaciu". Ja mam o tom aj knihu. Su to velmi uvedomele deti, ktore su si vedome samych seba uz velmi skoro / mne taka pride Oliv 🙂 / Velmi skoro zacnu pouzivat aj slovo Ja a nie Olivka chce, ale ja chcem... Maju velmi vyvinuty zmysel pre spravodlivost, konaju v jej mene a preto sa casto zdaju byt konfliktne, ci s poruchou spravania, ale to nie je pravda... tieto deti uz zmyslaju inak ako vacsina ludi, nie v pojmoch ale cisto v obrazoch... Castokrat si pamataju ako male deti veci z casu "pred narodenim" a potom ich vacsinou aj zabudnu... Maju svoj jasny ciel na planete, pomoct Zemi, zmenit ju, pomoct prirode, idu jasne za svojim cielom... 🙂 A indigove preto, ze vo svojej aure maju prevazne indigovu farbu.. Co je na tom pravdy neviem.. ale uz sa vraj rodia aj krystalove deti, o nich neviem nic..
Ale kazde dieta je niecim vynimocne.. Ked chces pozri si reflex zo vcera 🙂

No mala vstala...takze idem sa jej poriadne nadychat 🙂

riska
7. okt 2010

@ellysa, jeeeej, ako oliv chutne papká...vidno, že jej chutí 🙂

@anjelicek26, vdaka za linky, budem večer študovať 🙂 nechapem, ako naše mohli mohli vychovavať deti bez internetu 😀 😀

anjelicek26
7. okt 2010

@riska - no mohli, doky vtedy hovorili maminkam, co kedy zacat... dnes si na to pediatricka cas nenajde 😖 Riesi len akutny problem, ale aby nieco vysvetlovala... Maximalne sa spyta, ci prikrmujete, ak povies ano/nie, tak ide sa dalej, alebo to okomentuje, ci papa vela, ci malo... pribera/nepribera... viacej ju nezaujima... aspon taky som mala z nej pocit...

ellysa
7. okt 2010

@marcelka123 fíha no pozriem 🙂 ale tak to sa asi prejaví až neskôr aká bude, momentálne ale dosť hyperaktívna a tvrdohlavá 🙂

ameanda
7. okt 2010

kocky a ako casto jedia vase detvaciky?
moj sa mi zda, ze pomaly zacina bojkotovat
jedava tak 5x denne, niekedy 6, viac urcite nie
zatial pribera, ale ajtak sa mi to zda malo v porovnani s tym, na co som bola zvyknuta

anjelicek26
7. okt 2010

@ameanda - tak kazde 2-3 hodiny cez den a v noci od 19:30 - 06:00 spi v kuse... takze tak 5-6x papa... stacit mu to urcite staci, pribera 200g/tyzden...

ameanda
7. okt 2010

@anjelicek26
to som rada, ze nie sme v tom "zriedkavejsom" papani sami
Matusko tiez spava v noci 19:00 - 4:00, do tej 6:00 ho musim este nejak naucit 🙂