Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@monky1 - my sme tiez skusali vak, moc sa jej nepacilo, kupili sme Manducu a skusali tam, musi byt v dobrej nalade a je tam rada, ale sme asi len 4x skusali, raz tam zaspala a aj mrncala ... tak uvidime, musime ju tam skusat, ale posledne dni sa nepodarilo, je dost na prsniku a ked nie, spinka alebo ideme von ... tak hadam si zvykne ...
@zojec - heeeepppyyyyyyyyy brrrrrrzdej! 😉
@weirdo už dávate do manduci? ja ju mám tiež doma, ale neviem, či nie je ešte moc malá na to. mám aj šatku, ale ja si to vôbec neviem uviazať,potrebovala by som niekoho kto by mi to ukázal, aj videa som pozerala, ale môj úväz vypadá vždy inak
@bealondyn my máme tiež tichý reflux, treba nosiť vo vyvýšenej polohe aspoň 10 minút po papaní, aj tak spinkať ak by to bolo moc zlé, že by sa pri papaní moc krútila a nechcela papať existuje také zahusťovadlo, ktoré by si dala pred kojením aby jej sadlo do žalúdka a potom by jej nevyhadzovalo a nepálila by ju kyselinka
@weirdo presne, take stipkanie ... ked to pocitim a som hore bez, panikarim a beham po byte ako diva al. drzim didi a kricim na mm, nech rychlo donesie prsne vlozky, lebo ja hned polievam ... ziadne kvapkanie ... a Hana ma z toho ohromnu srandu, vykrikuje - uz to strieka tatkoooo 😀 😀 😀
@bealondyn tiez som cital, ze treba s babom po kojeni narabat opatrne - len ked nie vzdy sa to da, ked sa napne a ja ju chcem dvihnut hore aby grgla ... tak ju obcas aj poobracam, hehe ... a tiez nedvihat nozicky po kojeni pri prebalovani - tak to si dost dobre neviem predstavit, ked sa jej kakulky leju po ritke
@ellysa - to sme len skusali, ale tak nemyslim, ze by sa to uz nedalo ... robilo to pred nami x ludi, tak mozme aj my 🙂. Ale nenosime ju v tom este vonku, este ju na tom len ucime ... po byte par minut ... a dolezite je mat kolienka vyssie ako zadocek 🙂
@monky1 - Hanka je zlata 😀 😀 😀 . Ja som ale len vcera prisla na to, ze to stipkanie je predzvest tecenia ... inac si stojim pri linke, nakladam obed a do ryze nieco kvapka a uuups, mliecko, utekaaam pre plienku s rukami pod cicikmi ... ked je doma mm, len sa rehli 😀
@monky1 tak ja si to teda ani neviem predstavit ze by mi tak tieklo..som fakt dnes rano ostala v uzase, ked som sa zobudila v mokrej mlacke 😉
@ellysa mm nie je doma, ale kukla vygooglila som nieco ja: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/co-proti-urieknutiu/ aj tu sa o tom vela pise, nemam velmi cas to kukat... ale viem, ze mm vcera zapaloval zapalky nad vodou, a nieco somral.. a potom jej robil kriziky na celo.. potom ju zobral a isiel s nou do kuchyne, co tam s nou robil neviem, a ani mi nepovedal.. tak skus precitat v diskusii.. ale co som zbezne precitala.. tak ten cistec vraj pomaha.. a este pretreti oci ocikanou plienkou.. toz u nas by to bol problem, lebo v kazden plienke je aj hovienko 😉
@ellysa dobre navody na uväzy su tu http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/uvazy_-...
a videa tu http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/dalsie_...
@monky1 ta tvoja starsia slecna je vtipnaaa 😀 😀
joooj a ja jej stale dviham nozky pri prebalovani, to sa da aj bez toho?? 😕 aj jej s nimi cvicim nech sa vyprdka. 😕
@ellysa zatial ju pri kojeni nekruti, dnes sa sice trosku jedovala, uvidim ako to bude pokracovat.
@susie80 drzim palceky nech sa to coskoro vylieci a zlepsi, ja som tiez veelmi sklamana z dojcenia, myslela som, ze to bude ovela ovela lahsie. su sice aj dobre dni, ale vacsinou je to boj a stres. 😒 presne ako spominala monky, pri druhom babatku budem viac stresovat z dojcenia ako z porodu! 😕
@bealondyn vraj aj prebalovat by sa malo tak, ze je na vyvysenej podlozke, len to si fakt neviem predstavit, ked ma celu dupku okakanu a mam jej ju poriadne poutierat
a aj ja ju vykrucam - cvicime na prdiky - ja som mala lienka, pokrcim kolienka 😉 .. a vtedy je az bordova v tvari a suprove zvuky vydava ... ale snazim sa nie po jedeni
o odgrgavani kuk sem http://dojcenie.wordpress.com/2010/06/25/potreb...
Aj Vam je toto doverne zname ??? 😀
...Bábätko, ktoré málo spinká, je dlhodobo preťažené, vyzerá ako hladné. Dožaduje sa prsníka, dojčí sa často, väčšinou len krátko pocuckáva. Vyžaduje si nesmiernu pozornosť, nevydrží sa samé hrať, chce byť stále na rukách, pôsobí ako moderné hyperaktívne dieťatko. Cmúľa si palčeky, je nervózne, zúrivo sa na prsník prisaje na pár sekúnd, vzápätí sa ho s veľkým plačom pustí. Alebo naopak, prisaje sa na prsník, cucne si len trošku, často si vôbec mliečko sacími pohybmi ani nespustí. Zaspáva. Mamička ho z prsníka stiahne, ono sa rozplače nanovo …. a takto sa to opakuje celý deň. Prsníky má ako handričky, cíti sa úplne vysatá fyzicky i psychicky. Mamička sa nemá kedy najseť, napiť, umyť, sú 4 hodiny poobede, ona je stále v nočnej košeli, doma všetko hore nohami. Prechádzka vonku? Utópia, nemá chuť stretnúť sa mladú vysmiatu susedu , ktorá ide na pieskovisko s poslušným synčekom ….
@monky1 dakujeeem za link, uz len ten prvy odstavec je o mne, teda co som vystrajala s malinkou za posledne 3 dni, sa ju vzdy snazim dat odgrgnut aj ked uz skoro spinka a potom sa preberie a placka a mrnci, tak spat na prso a stale dokola...no a predtym bolo vsetko uz skoro ideal, tak skusim po starom!
@bealondyn babatka nemusia grgnut, grgaju hl. vtedy, ked su zle prisate, ked sa ohltaju vzduchu a vtedy pomaha aj to, ked sa predne mlieko trochu odstrieka, aby babatku netieklo silnym prudom ... ale ja sa bojim, ze potom nebude pit to predne od smadu a bude dehydrovana ..... a tak mame stale s tym problem, lebo mne ked zacne tiect, tak netecie ale rovno strieka a mala ked uz nevladze hltat, tak uhne hlavickou a vtedy strieka doslova hlava nehlava 😀 ... uz aj v ociach ho mala, hehe
@ellysa jaj, ja som vypichla len cast textu .. pockaj, hodim cely, precitaj, co potrebujes 😉
Ahojte baby.
aj vam sa drobci strhavaju zo spanku??
sportpark ja som bola aj som sklamana s toho mojho mliecka ale som povedala aj manzelovi ze sa nezblaznim a ked to nejde tak to nejde.a mam dojem ze sa mi uz uplne straca. tak to uz neriesim .. masm kopec kamosiek co kojili len 2 tazdne ako ja a deti maju velke a zdrave a aj jednu kamosku co mala vela mlieka ale bolo jej nanic kedze jej dcera s neho stale vracala tak presla na nutrilon a vracanie zahadne zmizlo.
dnes som Majkovi nedala vobec rurku a nekakal ☹ inak vzdy po nej sa vykakal ale som chcela skusit ci sa vykaka aj bez nej a avidim ze nie.pevne verim ze az bude mat plne brusko tak potlaci a sam sa vykaka nechcem aby si zvykol len na rurku..aj ked doobeda dost tlacil ale nic okrem prdkania nebolo.ale neni zapeceni tak aj preto som dnes rurku nedala nech sa sam uci tlacit a kakat.
monky ja mam ten vak tiez doma ale Majka som tam dala len raz ked velmi plakal a neutusil sa tam tak som ho vybrala a ukolisala na rukach,ale chcem ho tam skusit dat ked bue pokojny ako sa bude tvarit..potom ti napisem. lebo mi asi uz odpandnu ruky ked ho boli brusko upokoji ho len kolisanie na rukach.
potrebujem od Vas radu- uz som pisla ze Majko ma zabku, potierali sme fialovou vodickou co mi dala doktorka ale uplne sa jej zbavit sa nepodarilo- len co som dva dni nepotrela zabka je spet..spominali ste akysi prasok do vody ci tabletku ako sa to vola???
inak moja malinka uz spinka skoro 5 hodin a ja som varila a bola na nete a kukam telku asi po 2 mesiacoch..hmm tusim som sa mala radsej vyspat! 😀
bea to som citala len mi je divne ze ked sme dali rurku co mal bolesti bruska tak vzdy sa po nej zachvilku vykakal.mozno aj tym ze som, podrazdila konecik lebo len zatlacil a bolo to.dnes som chcela skusit rurku nedat ze aky bude aj s tym bruskom aj s kakanim. len sme cvicili a masirovali ked mal bolesti.pevne verim ze zajtra bude kakat a sam.
Majko zacal v noci spavat aj 6 hod ked ho okupem a dam papat .cez den vadrzi ale len do 4 hod od posledneho papkania.tak som velmi rada ze aspon v noci tak dobre spinka lebo cez den sa casto stane ze si nevie ulozit na spanok.
ahojte kočky,
tak ja som si vcera citala tento clanok:
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
a veelmi sa na nas hodil,tak sme hned zacali napravat chyby.Maleho uz nedavam po kojeni odgrcnut na plece ako predtym.Papkame vo vyvysnej polohe-bud ja sedim a maleho hlavicka je podlozena,alebo kojim poleziacky a Šimi ma tiez vyvysenu hlavicku.Poobede zaspal po kojeni a nechala som ho tak,len zanho dala vankus,aby lezkal na lavom boku a negrckal 😵
@monky1
ja pred kazdym kojenim odsavam-aspon 20-40ml-ale premyslam,ze to budem robit tak ako pise Annag-ze 2x za sebou dam ten isty prsnik a z druheho len trosku odsajem.
Inac-aj mne obcas z prsnika strieka mliecko,takze ja som uz na prsne vlozky rezignovala-davam do podprdy take male frote uteraciky 😀
@bealondyn
my usme za cely mesiac ani poriadne nikam neboli-akurat v parku,na prechadzke a raz v Asde-ale maly stale spinkal.Neviem kedy sa odvazim vybrat s nim niekam -bojim sa toho,ze ked bude chceit papkat,tak budme vsetci ogrckani a budem musiet so sebou tahat kopec veci na prezlecenie 😝
@monky1
na znizenie laktacie je dobry salviovy,alebo matovy caj 😉
Katka512 - Ahoj, jeeeej sranda 🙂 moj sa narodil 11;28 h 🙂 ako si rodila? cisarsky ci normal?
A mne sa tiez strhava zo spanku, to preto ze si neovladaju este svalstvo preto ich davaju do periniek a aj ja som zo zaciatku balila do takej tenkej decky, teraz uz ani nie ,mame tu pekne teplo ,tak preto.
@monky1 tak s tým odgrgávacím člankom si ma uplne ukludnila.... ja som ju už nedavala dlho odgrgavat, len moja mama furt vymýšla ako by mala mohla odgrgnut...a vždy mi do telefonu povie, aby som ju nechala odgrgnut....ja sa skor zvyknem tešit ak jej pri kutiku vyjde mlieko... 🙂)))
@katka512 aj moja sa strhava zo spanku a niekedy až tak, že jačí... ona sa vždy zlakne šibrinkujucich ručičiek alebo nožičiek.... 🙂 preto su hlavne perinky.... 🙂 moja spi este stale v perinke...bez nej nezaspi...len reve... alebo ju musim zabalit do plienky ako kuklu, ale tu si vie odkopat a potom sa zase laka sama seba 😀
@etuska jaaaaj, etuska, ja nechcem znizit laktaciu .... to vobec nie 😲 ... miestami mam pocit, ze ked sa prisaje po chvilke zase na to iste prsko, ze tam toho vela nie je, lebo akosi nechce tahat ... takze ja si pekne mliecko udrziavam benediktom - ale len 1 x denne (nie 3) a cajikom pre dojciace maminky - rano Leros, vecer Hipp .. a aspon raz denne pohar vybublinkovanej Viney
@etuska a ked si davala Simiho odgrcnut na plece, grcol vzdy? a ak ano, hned aj zvracal??? lebo Ela si len raz - 2x z plnych pluc grcne a nezvracia - to sa stalo asi len 2x
a neprehadzujem ju cez plece, len si opriem jej hlavku o plece
a ked ju polozim skor ako treba, zacne ckat a mliecko jej vyteka z pusy von, ale skusala som ju aj nedvihnut a bolo to este horsie - lezala nepokojna, a grcla si aj po hodine, ked som ju dvihla, ale dovtedy sa trapila 😒
...inak som rada, ze si si v tom nasla nejake tie pozitiva a plati to na vas 😉

@monky1 tak to aj ja sa uz snazim dat ju odgrgnut pocas kojenia, predtym malokedy grgala a bolo vsetko ok, ale teraz uz musime...a stikutku ma vzdy ked ju polozim hned po napapani, ak samozrejme nespi. niekedy aj 4x za den, chudatko moje. ☹ a tiez ju viac nosim vo zvislej polohe a paci sa jej spavat na boku a 2x uz spala aj na brusku cez den, ale to som bola v izbe. 🙂 asi jej aj ja podlozim ten madrac. a nasa sa tiez nosi v babyvaku a celkom sa jej tam paci. 🙂