icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bubina1
5. júl 2010

@fatimuska asi vyskusam aj ja tu novu techniku...len ten druhý prsnik moc nestvrdne....? a odkial viete kolko mate toho predneho mlieka a kedy už ide na zadne...ak to vobec je možne vediet....
moja včera dnes viac grcka...take stvarohovatele... a potom zase chce jest... ale stolicu ma asi v poriadku...

bubina1
5. júl 2010

...Zojec...všetko najlepsie k narodeninám.... 😀 😀 😀

fatimuska
5. júl 2010

@bubina1 no spočiatku stvrdol, ale potom sa to z 12 hodín upravilo, potom mi samovolne vyteká, no a kedy už je zadné a predné neviem, ale keď ho dávam tretí krát z toho istého, tak už tam sakra musí byť aj zadné...a najmä keď tak dobre spinkal a nespúčal sa, je písané, že ak mám pocit, že prsník je už prázdy, lenže pri mojich E-F, ten pocit nemám vôbec, tak skúšam a zatiaľ to ide

monky1
5. júl 2010

@bubina1 vraj toho predneho nie je vela - okolo 20 ml, ale ci je to pravda, to netusim 😒

@zojec , narodky,????? 😲 😲 😲 😲 tak aj ja sa pridavam - šetko šetučko naj 😉
a kusok hudby k tomu

https://www.youtube.com/watch?v=yolLqx6k1OM
zojec
5. júl 2010

ahojte dievcata... tak my sme vcera mali otrasny den.. asi jeden z najhorsich ☹ ale uz aspon viem v com bol pes zakopany.. aj ked nie som poverciva, ale malej prislo na tej opekacke z oci ☹ ked za 24hodin spala dokopy asi tri, a ja ani tie nie, padala som aj s mm dole nosom, tak ma napadlo, ze asi bude zarieknuta.. tak mm pogooglil nejake odklinadla a ono to fakt zabralo.. o polnoci mala zaspala a spi a spi... budi sa len na papanie 🙂 vcera neplakala len ked bola prisata na prsku.. ale to sa 20hodin v kuse neda.. tak ma roztahala..ze som sa rano zobudila skoro utopena v mlieku 😀
@anjelicek26 pekna izbicka.. a to tam nechavas maleho spat sameho?? ja by som to nevedela... nasa mala spava s nami v posteli 🙂 postielku mame asi len na okrasu.. je to pre mna pohodlnejsie ju dojcit po leziacky, lebo ona sa krmi velmi dlho.. a potom ju uz nechcem buntosit do postielky...
@evina0 k tomu HA mlieku, ako pisala anjelicek, jasne ze nikde nie je zarucene ze maly nebude mat alergiu, to nemas zarucene ani ked dojcis... nemyslim, ze je to hned reklamny tah.. to HA sa trosku viac zlozenim podoba materskemu mlieku, aj ked ho nikdy uplne nenahradi, a este k tomu je tam kravska mliecna bielkovina...
presne viem inak o com hovoris, o tej nemocnici.. ja som tiez po sekcii a tiez sme domov prisli s bebou, chce to vela sebazaprenia, a prerevanych dni.. (ja som revala viac ako mala) ale da sa to.. mne mlieko nabehlo poriadne az na 14-15 den... v nemocnici si to zjednodusuju, nechce sa im pocuvat placuce babatko, tak ho napchaju a zabetonuju mu zaludok, potom spi... a maju pokoj.. ja som malicku dostala az na treti den na rooming a rovno aj s flasou.. uz v nemocnci som sa velmi trapila, ale ked sme prisli domov, hned som volala laktacnu a ta mi velmi pomohla.. prikrmovala som cez cievku, nie je to narocne a mliecko sa ti roztaha.. mala chcela byt privesena na koze stale.. a aj bola.. bradavky netrpeli, laktacna ma naucila ako spravne prikladat.. ono sa to da rozbehnut, ale je to fakt psychicky dost narocne to zvladnut.. ale teraz s odstupom casu mozem povedat, ze som na seba velmi hrda 😉

@weirdo no ja chodim v podprde a ked teciem tak aj s vlozkami, ale to sa mi nestava tak casto.. 🙂 naholo sa neodvazim, prsia mi dost narastli z Beciek na Decka... co ked mi ostanu visiet nafurt?? 😒

zojec
5. júl 2010

@bubina1 dakujem.. 🙂 si ma prezradila 😀

bubina1
5. júl 2010

@fatimuska no mne mlieko samovolne ani netečie... zo začiatku sa mi zdalo, že nemam ani vela mlieka...až po čase ked mala vyzera ako skrečok...tak somsi povedala, že asi na váhe z niečoho musi priberat..... Tiež mam E-F teraz... predtým D.... tak v tých sudkoch sa to mlieko asi schova alebo čo 😀 😀 😀

monky1
5. júl 2010

vy sa mate, ze vam mlieko samovolne netecie

tak to ja som ine kafe .... ked beham naholo, v stotine sekundy pocitim spendliky v bradavkach a jaj boze ... beham po byte pridrzajuc si prsia a hladam vnajblizsie vlozky al. plienku, lebo mozem komplet umyvat podlahu - mravce by sa isto utopili 😀 😀 😀 ...a to sa mi stava parkrat za den

fatimuska
5. júl 2010

@zojec gratulujem, k tomu urieknutiu, veľmi účinná je bylinka čistec, uvarit, priliať do vodičky v ktorej sa kúpe, poriadne v tom vykúpať, človek by neveril, ale je to účinné, čistec je ľudový názov

bubina1
5. júl 2010

@zojec no bol to moj zámer...nech si poriadne užijes narodky aj na MK aj na FB.... 😀 😀 😀 😀 😀

... a prezrad nam zaklinadla...možno sa aj nam zídu.... včera kukala svokra na malu asi 2 hodky.... 😀 😀 😀
po kojeni ju chcela aj popestovat, tak to som ju musela odmietnut, lebo uspavanie po kojeni už je rituálny a vtedy ide spat... možno sa aj nahnevala... a este sme ju s mm stopli v posuvani kočíka hore dole, ked v nom ležala a zaspavala a hojdala ho... nechcem aby sa jej to zapacilo...teraz ju vytlačím len na terasu a spi... nakoniec by som musela este pri nej travit pol hodku a posuvat aby spala...tak to ee....

fatimuska
5. júl 2010

včera som malého okúpala vo vedierku, dosť podobné tomu originál, tak to bola sranda, len hlavička mu trčala, spokojný preveľmi, bolo to zlaté, začínam uvažovať o niečom na tom určenom

bubina1
5. júl 2010

@fatimuska a kde taký čistec zoženieme...keby sme potrebovali?

fatimuska
5. júl 2010

@bubina1 fu, prísna si to mamina, tak mi robíme všetko len aby sa Maximkovi páčilo najmä v kočíku ale to sa prechádzame, takže hojdanie, posúvanie, atď🙂

fatimuska
5. júl 2010

@bubina1 aj v lekárni nasušený možno, odborný názov je asi palina, kvitne to takými malými ružovými kvietkami mám pocit, je to vzácna rastlinka, mne ho doniesla suseda, tak jej poviem, nech nasuší viac🙂

bubina1
5. júl 2010

@fatimuska ako...jasne, ked sa vyberieme na prechadzku večer tak musíme posuvat kočím hlavne dopredu.... ale nestojim a neposuvam ho dopredu a dozadu.... a pri prechadzke je aj určite hojdanie lebo však su cesty rozbite, tak sem tam aj hlavička drcne 😀 😀 😀 😀 ale ked stojim tak s tým kocikom netrasiem... je super ked mi na terase skoro ráno zaspi na 2-3 hodiny a nemusim sa s nou prechadzat....

fatimuska
5. júl 2010

@bubina1 ak si z Ba tak na centralnom trhovisku ho predávajú aj babky bylinkárky, alebo na www.porada.sk tam je o tom viac napr. ľudia to bežne používajú napr. keď dostanú tzv. z očí, och jo

fatimuska
5. júl 2010

@bubina1 tak to Ti verím, ale že vraj je dobré, že sa dieťa trmáca keď sa s ním prechádza, že ho to masíruje a neviem čo ešte🙂

fatimuska
5. júl 2010

sa mi to vraví, kamošky mi malého zobrali von, už sú s ním 3 hodiny.....prsia sa mi už nadúvajú🙂 idem niečo papať..papa

bubina1
5. júl 2010

nie som z Ba, ale dik aj za druhý nazov... palina mi už niečo hovori... asi sa aj ja v nej vykupem, niekedy sa mi zda, že aj ja som urieknutá... 🙂

fatimuska
5. júl 2010

@bubina1 inak v googli čistec, tak asi sa už zaužíval aj tento názov

bubina1
5. júl 2010

@fatimuska s masirkovanim nemam problém...to mi dovoli.... aj počas kojenia jej zvyknem chrbatík, aj nožičky.... dokonca mi dovoli masaž aj ked len tak leží a nespi.... ale tak ráno o 7.00 by sa mi nechcelo prechadzat vonku...radsej dam zatial ranajky...naložím myčku...tvarim sa s Caro kávou, že kavičkujem.... mam taku ranajsiu pohodičku....

zojec
5. júl 2010

@bubina1 no zaklinadla nastudoval mm, viem ze palil nejake zapalky do vody a hovoril, nieco v style zle odid.. ale uz nepamatam.. inak ten cistec mi dnes suseda nukala.. a dalsia ucinna vec je uviazat na rucku alebo nozku cervenu stuzku..

bubina1
5. júl 2010

ano o stužke som počula...ale zatial som jej neuvazovala...ale že to len do krstu zabera..neviem... tak sa musis u mm poinformovat...a predat také dobre rady aj nam.... 😀

adamala
5. júl 2010

bubina1 - no tak moj place vo vode len,na suchu uz ako tak vydrzi ale len v uteraku .. je to fakt frustrujuci zazitok to kupanie , no dufam ze to prejde ,alebo najdem nejaku inu techniku na zvladnutie tohto hrozneho procesu.

Fatimuska - hadzem aj plienky 😀 nic nepomaha 🙂 a ked mu dam napapat tak presne ako Monky1 pise,ze mu nestaci aj tak place . Tak este vyskusam tak ako ty Fatimuska ze ho okupkam rano vtedy je taky najkludnejsi . Na nervy to je s tymito deturencami.

dakujem za spravy, pomohlo 🙂

Fatima ty mas inak arabske meno, ja mam muza araba takze viem od neho 🙂 jemu sa velmi paci .

ellysa
5. júl 2010

@zojec a nevieš sa spýtať mm kde to našiel, ja mám tiež taký pocit, že malú niekto uriekol, už dva dni nespí a predtým bola v pohode a akurát pred dvoma dňami sa mm kvôli nej pohádal s kamoškou, lebo jej malá má pneumokoka tak sme odriekli návštevu a ona sa stršne urazila sa bojím či jej niečo neprivolala

anjelicek26
5. júl 2010

@zojec - malinky spi v kosi na spanie vedla nasej postele, do postielky pojde az ked sa nezmesti do kosa...

bealondyn
5. júl 2010

jaj zienky, aj nasa malinka je uz druhy den placliva a zaspavanie trva hodiny a hodiny na prsku, teraz konecne odkvecla muzovi v naruci, ja uz som bola hotova a vycucana. ☹
mozno aj nam ju niekto vcera v tom hnusnom metre uriekol, ale skor mam pocit, ze aj my mame ten tichy reflux, dokelu! 😢 je mozne, ze by sa to prejavilo az po mesiaci?? vlastne to zacalo v sobotu ked sa tak strasne pogrckala a odvtedy ju v spanku kruti, vydava vselijake zvuky (ako od bolesti) a prehlta mliecko co jej vybehne aj hodku po kojeni a robi bublinky (anjelicek tusim spominala). idem skusit nieco vygooglit..
@monky1 ty si tusim spominala, ze Ela ma asi tiez ten tichy reflux, aj nieco proti tomu robis, aby si jej pomohla?? 😕

monky1
5. júl 2010

@bealondyn vlastne nic, len sa snazim aby si po a niekedy aj medzi jedenim odgrcla a nedavam ju hned lahnut, ale nosime sa na rukach
a bezne sa stane, ze aj po niekolkych minutach, ked ju polozim, grcne sa jej, zacne jej tiect z pusky a cka a cka a cka
..a snad to, ze spinka na podlozenom madraci - 30 stunov, ale smyka sa dole, hl. ked je v perinke a trosku jej ju povolim - bezne je zakvacena o snurku 😀

monky1
5. júl 2010

mne dnes manzel priniesol domov babyvak red castle (pozical od kolegyne) a sme tu maturovali ako studenti, lebo malej sa v tom voooobec nepacilo 😒 ... ani sme ju tam nevedeli poriadne ulozit

weirdo
5. júl 2010

@monky1 - aj Ty to take, akoby zastipkanie a tecieee? Mne kvapka, ale dakujem pekne ... ale dobre, ze nestrieka 😅