Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte, ja som tiez z junoviek, ale dlho som tu nebola, ale citam vas ... @jarus8 aj nam Lenka posledny tyzden spava presne ako tvoj Branko. Pekne zaspi a po pol hodine taky krik .. a niekedy uz naozaj nezaberie nic, len ju zobrat k nam pred telku. Niekedy potom zaspi aj o 23:00 :( A tiez som sa vytesovala, ze ako nam pekne zaspava bez problemov.
idem sa pochvalit, co som kupila Hanke....a snad sa casom poparadi aj Elinka http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9570763&tab=0
@monky1 monky hodí ma to na základnú stránku mmb. 😅
no tak tatianka po včerajšej horúčke, čo som písala, sa zobudila krásna vysmiata a bez teplotky. aj sa pekne napapkala.😉 tak asi to budú zúbky. ale večer zase nepapkala skoro nič. len nejakých 30ml. ale spala na tom množstve mliečka do rána!!! 😕 papala až o pol desiatej ráno, čo sa ozvala že hlady udreli.
@julinka2787 faaakt ☹ ... to preto, lebo uz ich predavajuca stiahla z netu ... neva, ked pridu, odfotim a ukazem ich ... ale boli to saty ako z filmu Rebelove 😉
ahojte, chcem sa vás opýtať, ako stíhate variť nedeľný obed a pritom sa starať o dieťa. My sme sa dnes s mm pochytili, lebo máme len dvojplatničku, takže všetko postupne varím a malý celý čas mrmčal vo fišerke a mm nemohol pracovať, lebo ho to ruší. Nakoniec som z toho vyšla ja, že som neschopná aj variť aj o dieťa sa starať, pritom si vymyslel taký obed že až.
Jeho veta: tak potom ako to robia iné baby na koňovi??? ma úplne dostala, tak my teraz prezraďte ako to stíhate. 😖
@majuto
u lekarky sme boli a ona nam predpisala ten fenistil
ak nezaberie, pojdeme opat
podla toho obrazku to ma ine, je to taky vysyp a obcas sa to zhlukuje a zacervena, tie zhluky sa len nakratko objavia a zmiznu, aj ked neviem na zaklade coho
uz som vsetko oprala v prasku pre citlivu pokozku, teraz idem vymenit plienky a este zacnem dietovat
som zvedava, ci to nejak pomoze
@jarus8
my obedujeme o pol druhej 😀 kludne to povedz drahemu 🙂
u nas je na prvom mieste maly, potom sa najeme my (ak je co), ale ide o to, keby mi maly mrncal, tak mi je jedno ci mam navarene a kedy budem varit, venovala by som sa jemu, ved dospely si nieco zjest dokaze aj sam
dnes som napr. draheho "vyhodila" von s malym na prechadzku, ze zatial budem varit, ale nejak som sa zabavila inymi aktivitami
nastastie mi to drahy nevycital, potom som sa venovala malemu a az potom som zacala varit
pri vareni sa aj prestriedame, niekedy ja, niekedy on, aj ked samozrejme, ze castejsie varim ja
@jarus8 no u nas su kazdy vikend svokrovci, takze vari svokra....nastastie....inak by sa mm musel uspokojit s niecim lahkym a rychlym, ale zas on aj ked robi z domu napr tak mi vie maleho zobrat kym ja potrebujem nieco urobit a je nervozny, ale pokial nie je nervozny tak je so mnou v lehatku v kuchyni.
@jarus8 no bud sa vyberieme na obed k svokrovcom..alebo navarim v piatok a v sobotu viac... alebo v sobotu večer na nedelu... alebo varim v nedelu, ale potom nech sa stara manžel... a vobec... kde je napisane, že by nemohli varit manželia... a niekedy ked navarim viac aj cez týžden, tak dam do mrazaku a ked je blbec nedela, tak len roztopim... aj dnes sme mali mrazenu polievku...
@jarus8 u nas je to obdobne od ockovania v noci, ide ma z toho svihnut, vzdycha zo sna, meta sa ako divy, kazdu chvilu sa budi, ked je v postielke, ked zaspi pri kojeni pri mne a ja ho po 15 min prekladam do postielky, tak sa mi tam hned preberie...sa odkopaval v noci spod prikrivky a kazdu chvilu bol hore, tak som ho musela dat do spacieho vaku a az potom prespal 4 hodiny v kuse a potom o 8 rano ako sa zobudil tak sa napapal do 9 bol hore a potom sme spolu este do 10 potiahli, tak uvidime ako dlho potrvaju tieto nocne sceny...
@jarus8 my tiez chodime casto k nasim na obed.. 🙂 ale ja varim pomerne rychlo.. nie nejake vyvaracky, a ked je mm doma tak mi pomaha, tak ako dnes... 😉 ale to nie je pravidlo, lebo cele leto bolo treba robit okolo domu.. kosit , strihat a tak.. a ja este varim vzdy dvojake.. pre mna bezmasite, a pre muza nejake masko.. 😉 dnes mu paradoxne chutil moj obed viac 😀
ono to nie je o nejakých výčitkách a hlavne väčšinou varí on, len zabúda na to, že keď varí on, tak ja sa starám o malého, ale keď varím ja, tak sa tiež starám o malého ale nejako neviem zariadiť, aby bol ticho a spinkal, alebo len tak pozeral, proste on leží vo fisherke, vykrikuje, vadí sa s hračkami a tak a to mm prekáža v sústredení sa na prácu. keď varí on, tak sa s malým hrám ja a tým pádom tak nekričí.
A dens ako na potvoru ešte nespal a stále vykrikuje a volá niekoho.
A ztoho pramenila veta: ako to robia baby na koňovi... 🙄
@zojec - Dakujem ti za povzbudenie. 😉 Aj ja dufam, ze na poradni zistim, ze je vsetko ok. Inak vcera som si klikla na ten link, co sem uz davnejsie poslala monky a veeela veci mi teraz dava vacsi zmysel. A zrejme naozaj Eliska nie je hladna, chce len byt pri mamicke, nosit sa a upokojovat sa na prsku. Len skoda, ze jej to nemozem vsetko 100% dat, kedze mam fakt bolesti, ked chodim, nie to este ked ju nosim a este aj starsiu dcerku, ktorej sa tiez potrebujem plne venovat. Ale robim, co je v mojich silach. Inak ako som si vas sem obcas citala, mame velmi podobne babatka spravanim. 😉
nasa Barborka ma dnes 4 mesiaciky.. skoro som na to aj zabudla.. vsetky dni su ako jeden
@monky1 fungicidin je bez lekarskeho predpisu? mne sa podarilo vdaka jednej dobre dusi 😉 zohnat framykoin a ten som davala a davam, ale ono ked to neprelepim, tak to ma hned dole...teraz sme jej dali framykoin prasok a uz tam nic nema ☹ no ak je bez recepta ten fungicidin, tak by som ho kupila, vsetko urobim preto, aby to bolo ok.
@jarus8 my sa tiez starame cez vikend o malu spolocne. Ked jeden nieco robi, tak druhy sa automaticky stara o malinku a naopak. Aj manzel pracuje cez vikendy a musi sa poriadne sustredit na pracu, ale ked nieco robim a mala mrnka, tak ide k nej alebo aj ked jem, tak automaticky vstava a ide. A tiez obvykle varime spolocne, teda striedame sa alebo navari on 😉
@zojec vsetko najlepsie Barborke k 4mesacninam 😵
@zojec aj mi to tam predaju??? myslim na novorodeneckom ... lebo v nasich zdravotn. potrebach to nemaju ... este skusim v meste
@jarus8 no co ti poviem, to je chlap 🙄 ... u nas bola dnes pohodka - kym ja som dnes varila, mm spal, lebo bol blahozelat kolegovi na svadbe, dosiel po polnoci 😠 a rano ho zobudila Hanka, my s Elou sme potiahli do 8h a potom isiel lahnut on ... takze ja som varila, starala sa o dve deti, Elinka nastastie zaspala - ked som videla, ako ju berie este v lehatku, prelozila som ju do spalne k mm a spali obaja - vstali rovno na obed 😀 ... ale zato som musela odbiehat k Hanke, tancovat s nou, obcas sa zahrat - to je tiez fuska medzi varenim
ale vacsinou nevyspava v nedelu a pomaha - bud s malickou, ak je mrzuta a ked je nahodou pokojna, pomaha s obedom - cisti zemiaky, preplachuje ryzu, cisti zeleninu a podobne zalezitosti ... a medzitym sa venuje Hanke
...ak ma pracu, robi to zvycajne vecer
dnes hned za obedom umyl riad a pustil sa do struhania jablk na kolac - asi mal vycitky, ze spal 😀 😀 😀
...a este som zabudla - idylka skoncila - pochytili sme sa - samozr. pre totalnu somarinu, ved kvoli comu sa ludia hadaju, ale bol muuuudry az strach 😀
@leveretka myslim, ze na predpis ☹ ... len stale rozmyslam, ci sme davali fungicidin, ci fucidin, hm....ak by si chcela fakt vediet, mozem to zistit - zavolam doktorke
a dnes som piekla kolacik v novej rure v "novej kuchyni" 😵
@jarus8 - ja varievam len jednoduché a rýchle jedlá a ak niečo väčšie tak je obed niekedy až večer 😀
@chani - to ako u nás, presne ako u nás, presne, noci sú odvtedy strašné, včera sme boli od druhej hore do šiestej alebo ako, viem len , že sme sa s mm vystriedali a ja som potom dáko zalomila a dal ju ku mne keď bola hladná , horor, dúfam, že to prejde, lebo inak budeme zombíci 😝
@zojec - všetko naj naj, my máme zajtra 😉
@monky1 - ty budeš zas excelovať vyváraním a vypekaním fajnotiek , hm 😵
@miculienka 😀 😀 😀 len si musim zvyknut na novu ruru a vychytat muchy, hehe

@jarus8 aj my mame niekedy take dni - unavena je a v postielke ani za svet ... musim ju vziat k sebe do obyvacky, natocim ju na telku a do 10 minut spi ..... nastastie, teraz zaspava pekne sama v postielke
@zoja78 ahoj 😉
@leveretka neskusala si ten fungicidin? nam neskutocne zabral - ale len natriet - 2x denne a neprelepovat
@kivec caaaau, uz som sa minule zamyslala, ze si tu dlho nebola - podobne ako etuska, cmuky, ell