Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@sportpark - ja by som pomixovala. Nech tam nie su ani take kusky... oni sa len ucia posuvat jazyckom dozadu a aj crievka travit, nech ti tie kusocky nevykaka, ale pekne stravi. A do mrkvicky urcite kvapku olivoveho oleja treba dat.
@chani - myslis v kociku? Maxovi sme uz aj popruhy museli nahor prestavit 😝 Na tu najmensiu velkost ho tam uz nenapasujem... aj v autosedacke uz ma popruhy hore, lebo ho to cele tlacilo...
jej tak sa tesim zajtra varim mrkvu a idem nato....potom dam vediet......
@anjelicek26 ee lehatko do vanicky, bolo pomaly drahsie ako vanicka, ale maly v nom lietal donedavna 🙂
popruhy v sedacke sme uz aj my posuvali, najskor sme vybrali len tu vnutornu vlozku a potom aj popruhy posuvali ale zatial len na druhu uroven z troch
@chani - taketo lehatko?
https://www.youtube.com/watch?v=DxUSg2tCDAQNam uz je skoro male, je teraz tak 1 cm pod okraj, aj ritusa a stehienka sa mu tam uz nenapchaju...budeme musiet nieco ineho vymysliet...
@bealondyn - Isabela je nadherna 😵 Inak ako jej hovorite doma? Izzy? Bella? Alebo Isabela normalne??
@anjelicek26 dakujeme 🙂 no vacsinou ju volame Isabella a skratkou skor Bella ale vsetci anglani jej hovoria Izzy. zatial mi to nevadi, ale nechcem aby bola zmatena z vlastneho mena, tak sa musime rozhodnut pre jednu skratku. 😅
@bealondyn - to sa aj nas pytali v skole, aby mala z toho nemala chaos, takze aj tam jej teraz hovoria SASHI 🙂 Ako domenka 🙂
ahojte.mame za sebou par lyziciek mrkvicky.chutila mu juj bola vsade.cakam na reakciu.ale nechcem davat pravidelne iba sem tam par lyziciek.spunt ma teraz novinku vecer ho dam pekne do postielky a rano ho vzdy najdem lezat na sirku postielky sa tam nejak odcestuje a rano s atam zapasuje.ale je mu to hrozne smiesne 🙂 fotene mobilom tak si nevsimajte 🙂
prajem dobré ránko
a Maximiliánko všetko najlepšie k meninám.....náš je Maxim- 29.5.na Vilmu
Dobré ránko kočky,
LILI isla prvykrat do skolky po mesiaci, no sama si chcela privolat kasel, ked to nevyslo, tak ze ju boli brusko.......samozrejme ze sa spytala predtym, ci to uz bude stale chodit do skolky 😎 HERECKA......
Takze som konecne s Dankom sama doma, o chvilku nas caka rehabilitacia.
Ja neviem co sa s Dankom stale, ale tak sa pohorsil v spani. Zaspal o 20,hod, no a poto 22:45 - 00:45 - 3:45 - 5:00 -6:00, no som super vyspata 😠 😠 😠 C myslite kočky, staci mu moje mliecko, ked takto casto vstava na napapanie? Ved ja som ako mrtvola.....cez den mu staci, papa kazde 3 hodiny, ale takto v noci?UZ som rozmyslala nad nejakou kasou ci cim,... len sme plno kojeni...
@fatimuska NO uz to aj manzel pochopil, ze taketo navstevy sa prijimat nebudu a povedal surodencom, ze nabuduce musia prist skorej... 🙂
@mojalili - fuha, tak deti vymyslaju ... co sa tyka noci, nasa Nelka sa pohorsila od ockovania, nie sice tak ako Danielko, ale predsa. Spava plytsie, mrvi sa a predtym prespala uz tyzden az do rana a to uz veru nie je ... ale zase urcite nevstava tolko ako Danielko, zatial. Tiez som myslela, ze malo mliecka, ale toho je dost, ona napriklad nikdy nepapa z oboch prsnikov, teda iba pred vecernym spanim, ale aj to tak, ze zacneme pred 19 hod a koncime po 20:00, kedze papa s prestavkami, lebo tak vela nezvladne. Proste sa prebudi a potom uz pyta papat, ked je hore, ze co bude ... u nas teda myslim, ze ockovanie ...
dobré ránko
maxíkom všetko naj k meninkám 🙂
@mojalili aj oliv sa pokazila ale ona je skôr nervózna so mňa, mám teraz také blbé obdobie riešim jeden spor a možno to bude fakt nejak vekom, keď to majú viacerí, fešáčisko beštelujem pre oliv ( a teraz ma roztrhajú 😀 )
ja som dnes nespala od druhej kvôli nervom a už sa to ťahá od piatku, takže viete ako vyzerám
ahojte, dievcata
ja ma hlavu v smutku 😒
my sa uz druhy den trapime so skolkou - Hanka place, uteka.....mam z dnesneho rana zly pocit - trochu sa vam postazujem
....som sa opytala ucitelky, o kt. je zajtra tanecna ... vraj zacinaju o 16h a koncia o 17h!!!!!! ja ju vyberam pred tretou hned po olovrante a ONA S TYM POCITA!!!!, tak som len podotkla, ze ci to tam ona dovtedy zvladne a p. uc. mi povie par slov, z ktorych vyslo, ze to ja som na vine, ze sa rano tak sprava, lebo ona vidi mna a moje obavy a potom to zneuziva, ze mam v tomto smere byt nekompromisna - ale ved ja aj som nekompromisna, ale neda sa si to nevsimat, ked mi uz od vecera pisti, ze nechce ist do skolky, cele rano to iste, nechce sa obliect, ucesat, a ja potrebujem vychystat dve deti ..... v skolke v satni cista psychiatria .... uz jaj na zadok dostala (ale to doma) a vie, ze mna nezlomi - to skor manzela a p. ucitelka mi povie toto ... no ma skoro porazilo - ona si asi mysli, ze ja doma hane na ramene vyplakavam ... jasne ze pred nou ani slovo o tom - skor ju vselijak motivujem - to by ste sa nasmiali, co vsetko som uz vymyslela - momentalne su v kurze zazracni skolkarski medvedici, kt. sa mi "kotia" vo vrecku cestou do skolky a az v skolke ich moze vidiet a zjest - celu cestu jej musim otvarat vajicko z kinderka, ci uz tam macko je, ale truhlik netusi, ze mam dve vajurka a maco je len v jednom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a este cosi zo vcerajska 😉
@mojalili teeeeeeda, takto spat 🙄
ja ked som mala krizu s mliekom, lakt. mi poradila kupit Nestle kasu ryzovu - ale NEMLIECNU a zamiesat ju vo vode - keby uz bolo najhorsie .....nastastie to nebolo nutne .... ty ked mlieko mas, mozno by som skusila rozrobit ju v MM - je od ukonceneho 4. mesiaca
jej, faaakt, Maxikovia oslavuju 😵 😵 😵 ... vsetko naj naj naj 🙂
@monky1 monky...možno malej hanke vela vysvetlujes a premotivovávaš ju... a to ti nepíšem v zlom... pani učitelka ako vonkajsi pozorovatel videla na tebe obavy a tie obavy naozaj može mala vycitit... po dlhsom case ak Hanuš ide do skolky tak je jej reakcia uplne normalna... motivacia macikmi je sice mila, ale podla nie dobra... hanuš nema chodit do skolky kvoli tomu, že dostane macikov, ale si musi uvedomit, že to je jej "povinnost" a takto to ma byt... hanka musi z teba vycitit, že do tej skolky musi a basta...nemože z teba citit že s tebou vie zamavat...a zo psychiatrie v skolkarskej satni si nič nerob... v najhorsom sa dohodni s pani učitelkou, že ju prinesieš do skolky a v satni nech si ju prevezme pani učitelka, ty daj malej pusinku, povedz kedy pre nu prides a nechaj prezliekanie na učitelku... nech to zvladne ona, ked si mysli, že si neoblomna... možno si hanka trochu v satni potrucuje, ale to je už na pedagogickej zručnosti učitelky ako to zvladne... skor možes hanku motivovat s tým, že ak bude pokojna v satni, tak sa spolu možete prezliect a nenechas ju na pani učitelku...
@bubina1 hm, toto som neskusala, neviem, ci by bola ochotna, ked ma v triede dalsie deti
ona tak reaguje stale, nie len ked ide po dlhsom case, kamen urazu je popoludn. spanok - viem, ze keby som ju vyberala na obed, vsetko je ok - to iste bolo pred rokom, potom uz chodila rada (ale to sme museli zo zdrav. dovodov)... ale ked si idu lahnut, zaspi medzi prvymi, takze pokial v tom case neplace, neriesim to a bude tam aj spavat
... mas pravdu, v satni nech si potrucuje, len horsie to je vecer doma, obcas v noci ked zo spanku krici, ze tam nechce ist a cele rano vratane cestou do skolky
...ale uz som volala manzelovi - zajtra ide s nou on, len na ukor haninho spanku
@monky1 krásne tvoríte, no to s tou škôlkou, blbé ale neviem ti poradiť, každopádne viem, že by som to tiež ťažko prežívala, minule bol nejaký dokument a ukázali ako dieťa plače za oknom škôlky a pozerá sa na rodičov ako odchádzajú, no mne skoro srdce puklo a to si neviem predstaviť, čo budem dorábať pri malej 😕
@monky1, a vieš, prečo tam nechce chodiť? či sa bojí, že ju nevyzdvihneš alebo tam je iný problém (nema rada učiteľku, alebo jej niekto robí zle....) 😲
a krááásne veci ste porobili 🙂
@sofinka2009, my máme rovnaké hniezdo ako ty 🙂 naša stále do neho škriabe, tuká do macíka, zdvíha ho...nič nerobím, len ho stále uvazujem
@monky1 krasne ste vytvorili 😀 mamina je sikovna 😉
@bealondyn aj ja som si vsimla, ze nemaju tu sedacku, vcera som ju chcela ukazat kamoske... ale nasla som tam taku podobnu http://www.mothercare.com/Obaby-Megan-Wooden-Hi... ale to uz celkom nie je ono 😉 mne tiez skor ta sedacka ako v novembri nepride, kamoska pocka kym sa jej nazbiera v UK viac veci potom posle na SK, ale uz ju ma doma.. ved na nej nebude aj tak skor ako na vianoce sediet...
@bubina1 ja som inak tiez velmi zvedava ako budem tieto veci zvladat.. som makka strasne na malu.. :(
...dakujem, dievcata .. a celkom ma to aj bavilo .. aj som rozmyslala, ze by som sa dohodla s ucitelkami, ze mozem raz do mesiaca ma t s detickami kruzok sikovnych ruk, ale asi to nie je dobry napad, ked mala tak vystraja .... mozno o rok, ked si uz zvykne 🙂
@riska popoludnajsi spanok je problem ... ona doma nespava uz od roka a pol, zial, skusali sme to vsemozne a nepodarilo sa nam to ani po troch hodinach a dat ju spat potom o 15h aby vstala o 18 nie je riesenie, kedy by isla spat vecer - v noci??? zvladala to na pocudovanie v pohode, a ani mrzuta nebola, len to, ze nespala .. zato vecer sme ju ukladali vzdy o 19h, co ine deti viem ze chodia spat aj o 21h
no tym, ze nespi doma, nechce spat ani tam - ale to len recami, lebo ako som pisala, ona zaspi medzi prvymi vraj
...a uz sa dohodla aj s ucitelkami, ze nemusi spat, len lezat a oddychovat - a jasne ze zaspi, ale aj tak - problem - ona nechce a hotovo - ale musi - a hotovo
a mne vlastne o nic neslo, len aby mi ucitelka povedala, nebojte sa, ona to zvladne - tie tri slova by mi stacili ... a ona to vzala z opacneho konca, i ked viem, ze to myslela dobre, ale je tazke to nevnimat, ked vam doma dieta vkuse melie to iste
...ale uz to neriesim - zajtra ides tatkom, na ktoreho je teraz naviazana viac ako na mna
@anjelicek26 my mame taketo
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/5864...
aky bol Max drobulinky, zlatunky🙂
@sofinka2009 tak s tymto mi bojujeme uz zhruba mesiac, len ked je v spacom vaku tak ho najdem tak ako ho tam dam 🙂
@chani zatial mi to nevadi len sa zacne rozculovat lebo sa nevie dopravit naspet 🙂

@sportpark ako pise anjelicek, staci par lyziciek a ja ju vzdy potom aj kojim.