icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

stelika
18. okt 2010

@anjelicek26 no tak skusim pozrieť na tie hipka, a aj na iné prikrmi, či to nájdem aj tam a ak áno tak kvapku olivového oleja mu tam dám 🙂

stelika
18. okt 2010

@marcelka123 no tak to dufam aj ja, že nebudeme mať s papkaním žiadny problém 😉 sme velikansky hladoši som zvedavá koľko budeme vážiž 27.10 ideme do poradne po 6 týždňoch a rovno aj 2-hé očkovanie nás čaká tak potom dám vedieť koľko sme pribrali za tých 6 týždňov 😀

anjelicek26
18. okt 2010

Bre ranecko damy 🙂

anjelicek26
18. okt 2010

@bzucinka2 - maly je cisto kojeny, len v dni, kedy mam menej mliecka dostane prikrm... a jemu akosi moc chuti, furt pusinu otvara 😝

@kuriatko33 - jaj to som este nevidela, sranda... ale teda neviem, ci do toho pojdem... lebo Max ma uz teraz cez 7,5 kg a to sa mi zda take male ta koliska na babo... ked my zacneme fakt az v tych 6 mesiacoch poriadne prikrmovat, na to take sem-tam, co dostane teraz staci aj v hojdatku ci lehatku, ci dokonca autosedacke...

@jarus8 - podla mna to prejde same... nic by som mu na to nedavala. Lebo cokolvek na to natries, aj tak spapa, lebo si to bude oblizovat... a aby papal nejaku encianovu vodicku ci co sa to na to dava, to by sa mi u tak maleho baba moc nezdalo...

Inak Max je prechladnuty, noc bola "uzas", mame zelene sople a miernu teplotku, takze ho moji dvaja soplosi predsalen nakazili... to bude sranda byt jedina zdrava doma... a vo stvrtok letime k nasim na dovcu... to bude zaujiiiimaveee v lietadle s usoplenymi detmi, ich budu boliet dutiny jak slak ☹

mici111
18. okt 2010

baby ja som uz zufala..chcela by som konecne naucit malu zaspavat samu..lebo mi zaspi jedine na prse alebo este v kociku..uz hodinu a stvrt reve v postielke a ani za ten svet zaspat..ledva kuka, aj k nej chodim, pohladkam, popestujem ale nespi..ja viem, ze niektore ma budete odcudzovat, ze som nechala dieta tak dlho plakat, ale naucit ju to musim nejako..uz neviem co s nou..

weirdo
18. okt 2010

@mici111 - hmmm, to by som si aj ja priala 🙂. Ale pozorujem ju a zistujem, ze sa sama meni. Doteraz zaspavala na prsniku, teraz tak 2 zo 4 zaspavani sa sama odpoji a uspi sa po svojom (rozumej mykanim hlavy doprava a dolava a dookola aj 10 minut, aspon viem, z coho je ta plesina vzadu 😀 ). Ja to ani skusat teraz nejdem ju nechat zaspavat samu, ked dozrie cas, skusim metodu 3-5-7 a uvidime ... ona odmala nevedela sama zaspavat, tak som to neriesila, uzavrela som to s tym, ze niektore deti same zaspavat vedia a ine nie ... je to o ich nature ...

anjelicek26
18. okt 2010

@mici111 - ak nezaspi do desat minut, tak by som ju revat nenechala. Odsudzovat ta nebudem, naucit sa to RAZ musi, ale nemyslis, ze je to proste na nu skoro? Ze to este potrebuje, to prsko?

My sme Sasku takto "naucili" v pol roku zaspavat samu, tiez sme ju nechali vyplakat, teda drahy, ja som to srdce nemala, do par minut ale zaspala, odrazu to islo...

hodina mi prijde strasne dlho ☹

tintinka1
18. okt 2010

@mici111 skús jej zmeniť polohu . My keď moc reveme a nevie zaspať , tak ho dám nabok a hladkám mu chrbátik a púšťam mu také uspávanky , alebo ho hladkám po tváričke. Ja som tiež malého nikdy nenechávala spávať samého v postielke , vždy som pri ňom až kým nezaspí. A neboj nikdo ťa nebude odsudzovať , lebo verím , že je to vyčerpávajúce , keď ti zaspáva tak ako píšeš.
Babule aj Vám sa stáva , že ked Vám dieťa začne velmi plakať , tak Vám začne tiecť mlieko? Mne ked malý velmi plače , tak normálne cítim také mravčenie v prsiach a hned mám celý tampón mokrý. Ozaj aj si ich dávate do podprsenky ? Ja nestačím kupovať krabice.

marcelka123
18. okt 2010

@mici111 niektorym detickam pomaha, ked citia mamu pri sebe. ze spia v noci napr. s plienkou a cez den ju davaju babatku, alebo nocnu koselu skus dat... bude ta citit blizko, mozno zaberie. Neviem ci davas caj, ale ja davam a po napiti tepleho cajiku sa upokoji a zaspi sama, ale len cez den, vecer uz sama zaspat nejako nevie aj ked obcas sa sekne.. Ked ti tak dlho place tak to uz asi od unavy. deti ju citia ako diskomfort ale nevedia ze mozu zaspat.. Tomu sa furt cudujem.. kricia ze daco nie je v poriadku a pritom staci zaspat.. Alebo skus jej citat rozpravku, alebo rozpravat nejaky pribeh sposobom aby ta pocuvala az kym nezaspi, tak sice pri nej budes ale postupne si odvykne vyhradne zaspavat na prsku... treba skusat... alebo ked ju nechavas dlhsie samu, potom ju zober a predlzuj ten cas ked sa pyta na ruky.. a cumlik.. cumlik prijala? To je min. 1/2 uspechu... ked prijala moja cumel vedela uz aj sama zaspat.. teda bezomna...

weirdo
18. okt 2010

@tintinka1 - mne mliecko takto netecie, ale sem tam cez den sa spusti trosku, ale v poslednej dobe uz nie, akosi sa to upravilo. Tecie mi ked kojim, ale to asi kazdej. Ja pouzivam od Aventu tie musle, aby sa bradavky vetrali a neboli zmacknute, takze to si len vymienam podla potreby ...

marcelka123
18. okt 2010

@tintinka1 😀 😀 stava ked spusti ten ohromny plac 😀 😀 ale je to normalne.. priroda si to tak zariadila... je to jeden zo sposobov ako sa vytvara mlieko.. neuveritelne..ohromne a inteligentne!!! Dietatko si takto pomaha samo 😎

marcelka123
18. okt 2010

@mici111 som to skomolila...myslela som tym ze maminky spia v noci napr. s plienkou pri sebe a v potom ho davaju babatku, alebo nejaky kus odevu aby citilo mamu pri sebe 🙂

anjelicek26
18. okt 2010

@tintinka1 - aj mne vzdy tecie mlieko z druheho prsnika a par sekund po prisati sa prsia napnu, mravcenie, uplne sa naleju 😝 Chudak maly ma co robit, aby sa napridusil... vtedy sa nastvaty odtiahne a je cely oprskany od mlieka 😅 😅 😅 On kvoli tomu nereve, len urazene kuka, ja si stlacim bradavku, nech to prestane striekat a on sa potom uraci znova prisat a uz je to ok...

No a do podrpsenky si davam tampony, len ked idem von, predsalen tie lepsie su drahe jak slak... doma si dam plienku cez prsnik druhy a je dobre...

No a este raz k tomu zaspavaniu, Max zaspi do 3 minut sam v postielke, na prsniku zaspi malokedy... Ale vzdy som pri nom a to tak, ze ma bud pocuje, alebo vidi... tak je kludnucky a hned zaspinka... neplace vobec... da si palcek do pusiny a fakt, su to minutky, co je tuhy... nastastie...

anjelicek26
18. okt 2010

@marcelka123 - Max ma tiez plienku, s ktorou sa kojime v noci cez den potom v postielke, väcsinou si do nej zabori celu tvaricku a spi ako dudus 🙂 Jemu to tiez velmi pomaha 😵

mici111
18. okt 2010

@anjelicek26 tvojho Maxika ti zavidim..podla toho co tu citam, tak ti prespi vacsinu casu..to Sara je opak, jej staci za den dat tak 2x az 3x polhodina a to je vsetko..sama bezo mna nevydrzi v miestnosti, ani vycikat sa nemozem ist bez toho, aby neplakala..a to ma kopec hraciek, vselijake zabavky jej vymyslam..uz som z nej obcas dost vycerapana..bez ohladu na to, ze doma nic nestiham spravit..ano, zaspi na prsku, ale ked ju aj po 20 minutach co je na prse dam do postielky, tak sa zobudi a reve..a to ledva kuka..takze to musim nejako riesit..
cumlik nechce, skusala som, napina ju z toho..
aj teraz som to nevydrzala, dala jej prsko a do minuty spala..ale to nie je riesenie!! skusala som aj kolotoc pustit, pesnicky potichu pustit, hladkat ju, spievat jej...nic nezabera..
a zeby zaspala do 10 minut??? nerealne...

mici111
18. okt 2010

@marcelka123 aj to som skusala..plienku som mala den a noc v podprde a potom som jej ju dala, ale ani si ju nevsimla 😖

takyna
18. okt 2010

Ahojte babule 🙂
V tej očkovacej látke 6 kombinácii, je aj čierny kašel?, nejako som si to nezapametala. A vybavovali ste si už rodičovský príspevok čo mi k tomu treba?, díky 🙂

mici111
18. okt 2010

@takyna presne na tom som sa chcela spytat aj ja..mne konci materska teraz 08.11., od zamestnavatela mam taku ziadost o poskytnutie rodicovskej dovolenky, ale myslim ze treba ist najprv na socialku, tam nieco musia potvrdit a potom s tym na urad prace...aspon myslim..ale ked je tu niektora kocka, co to uz vybavovala, tak sa rada necham poucit 😀

anjelicek26
18. okt 2010

@mici111 - to mi je luto, ze sa takto trapite... Max nespi väcsinu casu, ale ano, mas pravdu, spi 4 hodiny cez obed, takze teraz co zaspal, tak sa az o druhej bude budit a vecer o siedmej uz spinuska... on je fakt pohodove babulko... vydrzi sa hrat aj dlho sam, kludne pol hodinu v ohradke ci izbicke uplne sam... ani pozriet sa na neho nemusim ist, len pocujem, ako si vyska a hra sa... ale takych deti je malo...

Podla toho, co o Sare pises, tak ona ta proste este potrebuje. Netlac na pilu, ona urcite dozrie. Vadi ti, ze na to prsinku zaspava? Chces v najblizsej dobe uz odstavit? Lebo ked nie, tak to akutny dovod riesit nemas. Len stresujes seba a aj malu. Myslim to fakt v dobrom. Ale na naucenie sa zaspavat sama ma fakt casu este dost... Mas totiz ultimativnu zbran - prso - ktorym ju zarucene uspis.

takyna
18. okt 2010

@mici111 🙂 telepatia , aj mne pomaly bude koncit

anjelicek26
18. okt 2010

June 2010 (Birth)
•Hepatitis B
July 2010 (1 to 2 months)
•Hepatitis B
August 2010 (2 months)
•DTaP
•Hib
•Polio (IPV)
•Pneumococcal (PCV)
•Rotavirus
October 2010 (4 months)
•DTaP
•Hib
•Polio (IPV)
•Pneumococcal (PCV)
•Rotavirus
December 2010 (6 months)
•DTaP
•Hib
•Pneumococcal (PCV)
•Rotavirus
December 2010 (6 to 18 months)
•Hepatitis B
•Polio (IPV)
June 2011 (12 to 15 months)
•Hib
•MMR
•Pneumococcal (PCV)
•Varicella
June 2011 (12 to 23 months)
•Hepatitis A
September 2011 (15 to 18 months)
•DTaP
June 2014 (4 to 6 years)
•Varicella
•DTaP
•Polio (IPV)
•MMR
June 2021 (11 to 12 years)
•Tdap (DTaP booster)
•Meningococcal (MCV4)
•HPV (girls)

anjelicek26
18. okt 2010

@takyna - 6 kombinacia (DtaP) je toto

Diphterie-Tetanus-Pertussis-polio-Haemophilusinfl. Typ B-Hepatitis B

takyna
18. okt 2010

@anjelicek26 díky ty si super 🙂

v spravach na Slovenku hlasili , ze je velmi rozsireny cierny kasel

zojec
18. okt 2010

@mici111 moja mala je taka ista... minule som bola s nou aj cikat.... 😠 v noci sa budi kazde dve hodiny od polnoci...aj teraz mi drieme na prsniku... skusila som to riesit. akurat sa jej uplne pokazil nocny spanok... ☹ proste su na nas strasne naviazane nase babulky 😉
inak mne mlieko netieklo z prsa ani raz.. neviem co su to tampony... ani ked reve mi netecie, iba ked spala viac ako 6-7hodin, zvykla som mat rano flaky na pyzame.. ale taky dlhy spanok tu uz dlho nebol.. a uz vobec mi mlieko nestrieka.. mala sa musi riadne natrapit aby si vytiahla.. niekedy mam pocit ze taha az z paty 😀

zojec
18. okt 2010

@anjelicek26 a suhlasim s tebou.. @mici111 este nase babatka nedozreli.... netrapme ich.. 😉

jarus8
18. okt 2010

Aj Brankovi sa pokazil spánok, tak som mu ušila kamaráta. Teraz sa s ním hrá, tak si ho hodí na oči a spí.
Ale toho dávam len cez deň, v noci zaspí na mne pri poslednom papaní.
Všimla som si, že keď ho dávam cez deň spať, tak si všetko ťahá na oči a deku som sa bála mu nechať na tvári, plienočka je predsa len tenšia.
teraz na mňa hodil riadne oči, že ich ruším, keď spolu zaspávajú. 😀

takyna
18. okt 2010

@jarus8 jéj ten je zlatý 🙂

už som to aj ja konečne na nete našla
Povinné očkovanie:

4. deň života: tuberkulóza

3.-4. mesiac: záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna, žltačka typu B, hemofilová infekcia, pneumokok

5.-6. mesiac: opakuje sa znova

11.-12. mesiac: opakuje sa znova

15. mesiac: osýpky, mums, rubeola

6. rok života: záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna

11. rok života: osýpky, mums, rubeola

13. rok života: záškrt, tetanus, detská obrna, čierny kašeľ

Po konzultácii s lekárom je možné očkovanie proti rotavírusom, kliešťovej encefalitíde, žltačke typu A, meningitíde, chrípke, ovčím kiahňam, rakovine krčka maternice, pneumokokom, prípadne kombinovanou vakcínou proti žltačke typu A a B.

anjelicek26
18. okt 2010

@zojec - ja som chodievala zo Saskou aj na zachod snad kym mala 2,5 roka... a prezili sme to... deticky nas proste potrebuju kazdu minutku a boja sa ostat same... ono je to vycerpavajuce, ale svojim sposobom aj krasne 😵 Ono to nepotrva vecnost, a raz nam za tymi drobatkami na nas pricucnutymi bude hodne smutno...

takyna
18. okt 2010

moja malá keď papá, tak si ťahá plienku na oči tiež a okrem toho si šúcha hlavu rúčkou a ťahá ucho, už jej normálne začalo odstávať 😝 🙂

takyna
18. okt 2010

@anjelicek26 kým su malé treba si užiť a vychutnávať ich prítomnosť 🙂 , od puberty už budú pre nich iba kamaráti 😝 mám to doma v reále 😉