Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@bealondyn - ja som posledne bola sama, nechala ho lezat v kociku a tak mu to pichla do oboch noziciek... ked to mal pichnute, som ho vzala na ruky a utisila... aspon nemal pocit, ze ho takto bodla u mna na rukach... to ja fakt nechcem 😖
Nam dosiel dalsi termin, ale mame ho vraj ignorovat, ze najskor o mesiac... a nie tri... tak uvidim...
Ahojte zienky, teda pozeram, ze tu sa vo velkom debatuje, nestiham vas ani docitat.
Ja som strasne rada, ze my sme si konecne nasli nejaky ten rezim s Eliskou. V noci sa mi teraz sice budi castejsie, ale spinka pri mne a kojime sa po leziacky, takze sa to da. Pocas kojenia obidve zaspime. Rano sa zacne budit uz pred 6.00, ale este sa mi ju podari uspat prskom do nejakej 7.00. Potom uz kopka a rozhadzuje rucickami, ale mne sa niekedy da pri tom spat. A vstavame az ked sa zobudi Estherka, co je tak okolo 7.30. Potom ju prebalim, prezleciem a este chvilu sa aj s Estherkou hrame na posteli. A potom mi zase zaspi a vtedy mam cas urobit Estherke ranajky a prezliect ju z pyzamka. No a ked sa Eliska zobudi, zas ju nakrmim, pohrame sa, alebo sa diva ako sa hrame s Estherkou a da si dalsiu polhodinku spanku. A takto pekne fungujeme az do vecera. 🙂 Krmenie, aktivita, kratky spanok a tak dookola. No a vecer sa najprv napame, potom v ramci aktivity okupeme a ulozim ju do mojej postele a tam niekedy zaspinka aj sama, kym okupem a prezleciem Estherku. Toto by mi pred par tyzdnami znelo ako scifi a este stale nemozem uverit, ako nam to funguje. A to len preto, ze ked som bola v najvacsom zufalstve, tak ma aj s mojimi dievcatami pozvala kamaratka na par dni k nej, aby sme trosku zrelaxovali a az tam som mala moznost v klude obsledovat Elisku a prist na to, co jej vyhovuje. A prisli sme od tial s takymto rezimom. 🙂
Inak @bealondyn a @zojec , dakujem vam krasne za typ na cumlik. Aspon myslim, ze ste to boli vy, kto poradil ten MAM cumlik. U nas tiez zabral a moj zivot je od vtedy ovela lahsi. 😀
ahojky mamule 😀
@jarus8 na kutiky mam uzasne skusenosti so ZINKOVOU PASTOU - pozor, nie mast, ale pasta, kupujem v lekarni - ako diata som mala casto kutiky a toto vzdy zahojilo - a len tak lahko sa to nezlize 😉
@zojec, @weirdo - Ela v sobotu prespala aj vrtanie do panelu - normalne som nechapala 😀 .... lebo vrtali hned v izbe vedla
@mojalili hm, podla toho, aky je den - v lepsom pripade si na posteli potaha mliecko z prska, zaspi, necham ju, kym nie je uplne tuha a prelozim do postielky .... alebo ked sa napapa, prelozim ju do postilky, prikryjem, do ruky dam moje - jej tricko, ktore si ovoniava, taha na tvar, natiahnem zabku a odchadzam z izby .... ked je unavena, vacsinou do 5 minut zaspi, no obcas place, tak si lahnem k nej na postel a uspavame sa spolu ... aked ani to nezaberie, idem pozerat Panelak a to ju zarucene uspi 😀
@takyna my mame nad postielkou zavesenu zabku - z DM drogerie - hra krasnu jemnu melodiu a kolotoc mame na lustri (na lampione) a tiez rozhadzuje ruky nohy este ked ho len natacam 😀
@ellysa obcas sa aj Ela v noci zobidi a tvari sa, ze je vyspata - vtedy zapnem Koščovej uspavanky v mobile (i ked nie som zastanca mobilov v spalni, ale tak vtedy idem pon) a je kludna ako Anglican - zboznuje tie pesnicky 😵 😵 😵 ... a vacsinou potom sama zaspi
@anjelicek26 uuuuuuuuuuzasny je na tej fotke .. svet gombicka 😵
@zojec idem provokovat - Ela spi 3 aj 4 a pol hodky denne 😀 😀 😀 ... aj dnes - rano som niesla bezvladnu Hanku k doktorke, dosla teta, uspala Elu, od dokt. sme utekali do skolky odfotit sa, dosli sme domov a malicka spala a spala ... zobudila sa po 3 a pol hodinach, lebo dosiel majster a buchal v kuchyni 🙂
@hori my sme na tom rovnako - zvykne sa budit rano o 5h , prip. o 6h a potom uz nespi - sojka je proste vyspata ...a kedze do spalne pricupita aj druha sojka, pekny den sa moze zacat...ach jo .... ale sak to nie navzdy, to ma drzi pri zivote 😒
@weirdo posun casu .... nestras!!!!!! 😲
@anjelicek26 - Tiez z toho nemam dobry pocit, ze Elisku drzim na rukach, kym ju pichaju, tiez by som ju radsej az potom utisila, zda sa mi to rozyumne, ako to robis. Ale neda sa, nemam ju tam kam polozit. A aj tak to tam ide ako na beziacom pase, len si s nou sadnem a ani sa nenazdam uz ma obe injekcie vstopene. 😒
@anjelicek26 no a ak je v kociku, drzis mu pri tom nozicky? no nejako to zvladnem, potom az v 1 roku, nastastie.
@kivec ano aj ja som spominala MAM cumlik, super, ze vam to zabralo. Isabella ho uz nechce! zvladla to len parkrat a potom sa tvarila, ze ju napina, potvorka jedna. aj mne by to dost ulahcilo zivot. 😖 ale uz ju to ani nejdem ucit, ved ma skoro 5 mesiacov a vsade odporucaju oducat od cumla medzi 6-12m.
ahojte kočky,
nejako nestiham ani upratovat nieto este citat a prispievat 😝
ale mam novinku-Šimi sa dnes 2x pretocil z bruska na chrbatik-ale musel byt pritom nahy-bez tej velkej plienky 😅
no som zvedava ci to zvladne aj zajtra
ahojte, aj som vas chcela precitat,ale straaasne vla pisete neni sanca... 😅
@mojalili citala som ze t voj danielko vymysla so spanim...a nebude to tym menom? 😀
mali sme s dankom to iste, pato je uplne iny, sice uspavam nosenim na rukach ale do 20.00 spi...dandys sa nam staral o vecerny program velmi dlho....a este stale ma dost problem sa ukludnit a zaspat....vzdy lezi minimalne hodinu v posteli kym zaspi...a to uz pokladam za uspech a hlavne uz asi 2 mesiace chodi vecer sam do postele, co je dalsi velky uspech....asi su ti dankovia velmi vnimany a maju problem sa upokojit ked idu spat.... drzim palce a vela sil...a radu ti enviem dat, skusali sme vsetko mozne aj som ho v kociari vozila, pustala som mu uspavanky, spievala....a nic...proste taky nepokojny typ....hadam to tvojho danielka skor prejde, alebo ty prides na nejaku dobru fintu...
@kivec @bealondyn - nie, normalne tam lezkal, sestricka chytila jednu nozicku, druhu nozicku a pichla mu to... vraj je to tak najlepsie, mamina ma byt na utesovanie... ved je to zrada, ked ho drzim na rukach a jemu nieco take robia... nieco logiky na tom aj je... v nemecku sme u doky vzdy davali Sasku sestricke s doky, ta ju pichla a az potom ku mne na ruky...
Babulky velika otazka - privitanie do zivota? Kto to organizuje? Kde? Ako sa tam da dostat?
My planujeme krstiny, ale ako kukam letenky do UK, vsetko je to take drahe, nechcem nasich a sestry zatazovat dva krat po sebe, svadbu a aj krstiny...draheho rodicia maju hodne rokov, zdravotne na tom nie su dobre, nechcem ich sem tahat teraz v zime... ale ideme teraz na Slovensko... podla mna by bolo fajn ZATIAL ist na privitanie do zivota.
Tak mi poradte, ze ako to vymysliet, aby sme to tuto nedelu spravili 😝 Hocikde, hocikedy, v BA okoli... +/-60km... prosim prosim... neviete o niecom? Ako to funguje?? Dost mi na tom zalezi...
@anjelicek26
vy mate teraz svadbu?
@anjelicek26
privitanie do zivota sa robi tusim na mestskom urade
@etuska - zaciatkom decembra az... ale uz teraz mi z toho lepi... povodne sme planovali v oktobri...ale nic nestihame, tak sme to posunuli... svadba bude v nemecku, krstiny mali byt v UK... ale takto za sebou sa mi to zda moc... aj financne... vsak letenky plus hotel vychadzaju 350€ na osobu na ten vikend a to je dost... neviem, ci to od nasich mozem chciet... a hlavne segry, jedna studuje, druha si hlada robotu... ach jo, mozno si robim zbytocne starosti... mne bude stacit, ked mi dojdu na svadbu... tie krstiny nejako vymyslime... to privitanie do zivota by bolo aspon take fajn, ked budeme spolu na Slovensku... a Maxa pokrstime co ja viem, buduce leto...
@anjelicek26
a nemozete sklbit svadbu+krstiny-ked uz budete vsetci pokope a nahodeni 😅
@etuska - nebude to moc? Myslim pre deti...lebo... my nechceme svadbu v kostole... len na urade... nic velkeho, ja fakt nie som na toto, keby sa nemusim, ani sa nevydavam 😝 No ale s dvoma detmi a po skoro 7 rokoch by sa patrilo asi 😅 😅 😅 Uz teraz mam nocne mory zo siat... idem buduci tyzden skusat, tak si uz teraz drzim palec, ci nieco najdem...
To by znamenalo jeden den krstit a druhy svadbit... lebo ak chceme ako-tak normalnu svadbu, spravit nejake fotky, nejake jedlo... zloziteee pomoc... potrebujem weding plannera 😝
@anjelicek26
hmm-no ak to pre teba nie je dolezite-tak by som vyskusala asito "prijatie do zivota"
@anjelicek26
my budeme mat krstiny zaciatkom decembra teraz ked prideme na SVK 🙂
@etuska - je to pre mna dolezite, ale neviem si to dost dobre predstavit, ako to zorganizovat ☹ Proste aj buduca krstna mi to odriekla, ze proste nemoze dat s manzelom a dcerkou za vikend tolko peniazkov... a my asi lietame za nimi vsetkymi zadarmo ci co 🙄
Do Nemecka by prisli z autom, s tym problem nemaju... uz u nas par krat boli... a draheho rodicia by nemuseli nikam... len sa nam to na prt organizuje z anglicka, ked si nemozme ist nic pozriet, nic vybrat... a uz nam aj ten termin dost hori... ja fakt neviem...
Krstiny by som mala fakt najradsej v DE, v tom istom kostole, ako sme krstili Sasenku, malinky, uzasny, uz sa tam nic nerobi, len krsti na poziadanie, privatne, len nasa rodina, tak si to predstavujem... nie tu v obrovskom kostole s 10 dalsimi detmi...
@anjelicek26
tak to skuste vybavit takto ked uz budete v Nemecku-resp.mozete to nechat na dalsi rok tak ako si spominala
@etuska - aspon to uvitanie by kvoli nasim bolo fajn... kym je taky malicky... no musim sa nejako dopracovat k niekomu, kto to uvitanie robi, kde sa da zavolat, ci sa mozeme pridat... ja som tusim este v mojom starom byte v Petrzalke prihlasena na pobyt... a maly ma uz slovensky rodny list... asi tam by sme mali ist, nie? Robi sa to kazdy tyzden? Ci raz do mesiaca?
Inak babule, Max ma prve boty, teda ma viacera, z nextu take "na oko a teplu nohu", ale kupila som mu prve na prve krocky, takuto zlavu nevyuzit by bol hriech... Neni nad naturino, aj Saska v nich zacinala chodit 😎
@anjelicek26 topanocky su nadherne 🙂akde je tam cena ?
k tomu privitaniu, co ja viem, tak deticky sa pozyvaju... nemyslim, ze sa to robi tak casto, mozno raz do mesiaca... skus poprosit mamku, alebo sestra nech sa spyta na mestkom urade... u nas na dedine to byva raz do roka... alebo tak ako sa nazbieraju deti.. ale v meste to je urcite ine a hlavne v BA..my sme mali krstiny, len my a farar..sice v evanjelickom kostole. tam nie je problem s nicim 😉
@mojalili no mam pocit, že Maximko je teraz náročnejší ako pred mesiacom....ale viem, že keď už tak v jednom rytme máva nohami a rukami, že je už predráždený, alebo tak unavený, že nevie zaspať, spíme tak 2hod-3 za deň, čo sa mi zdá málo, najmä keď to má rozkúskované, teraz má novú módu, plakať v kočíku
dobré ránko, čo dávate proti bolesti zúbkov?
@fatimuska mne odporucili Dentinox gel.. aj tu si ho uz baby chvalili.. ale nase zuby bol plany poplach.. nevysli este..
inak moja mala nechce ani cumlik MaM, ked je najhorsie vezme taky klasicky tiez z DM, ale znacku neviem.. gumeny.. taky makky.. vcera som asi jej dobre zaspavanie zariekla, lebo zaspaaa az o 11 tej.. som uz nevedela co s nou. zaspaa a o 5 minut bola hore.. a stale tak dookola.. potom sa vyplakala a vytuhla...

@anjelicek26 - veru tak, budeme posuvat ... ale opacne, neskor do postielky, ci? 😲