icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bealondyn
19. okt 2010

@mici111 to je normalna teplota u babatiek a navyse ak si merala v zadocku, tak treba 5 dielikov odratat. neboj, daj sirupcek, az ked vystupi nad 38. co sa dufam nestane! ☹ moja mala pri zaspavani straaaasne plakala, to sa jej uz dlho nestalo, sproste ockovania, ze?

anjelicek26
19. okt 2010

@kuriatko33 - ak je to reakcia na nieco, tak to moze byt nielen na prasok, ale aj na nejake farbivo v latke ci tkaninu... poznam chalana, co je alergicky na bavlnu 😨

Ale to by mal vzdy vsade, hlavne v zahyboch, pokial to ma lokalne - hrudnik, brusko, chrbatik, tak to musi byt zo stravy... teraz je uz len otazne, ze co jes tak pravidelne, ze je z toho vyhadzany... mne sa tak vyhadzuje z jahod, citrusov... teda ked si ju dam ja... to ma potnicky na hrudnicku...

Mne alergologicka odporucila (je to mojej maminy kamoska, tak som sa jej na to pytala), ze si treba robit dennicek stravovania napr. dva tyzdne a zapisat si, co si jedla a kedy. Dolezity je cas asi 6-12 hodin pred vysypanim dietata... za taky cas to prejde do mliecka... skus to.

Inak potnicky fakt nemavame, len ked sa pozabudnem... on sa totiz vyhadze aj z grepoveho sirupu 😝 Takze to fakt nesmiem... maval este tie supinky vo vlaskoch, ale uz dva tyzdne su to, co zmizli...

ameanda
19. okt 2010

@kuriatko33
my sme mali, vlastne este trolinku vysyp mame
zistila som, ze je to od plienok, ten pasik, ktory sa zalepuje
a zatial malemu davam pod ten pasik kus latky alebo plienku, aby sa to opat nesirilo
lepsie riesenie som zatial nenasla

zojec
19. okt 2010

@kuriatko33 je to gel na pranie, maju ho v DMku... http://www.biosen.sk/index.php?currency=SKK&mai..... je cela rada tychto vyrobkov od prania, cistenia az po sprchace.. 😉 okrem toho ze nedrazdi aj strasne krasne vonia 😉

kuriatko33
19. okt 2010

@anjelicek26 ani mi nehovor, malemu strastne pozeram na oblecenie, kupujem mu next, esprit, ralf loren, ani tesco, ani HM. kupujem iba co sa mi zda kvalitna bavlna, chuda moje malé 😠 😠 ale zatial nam nic nepovedala na poradnach pediatricka, no uvidim zajtra, napisem ako sme dopadli

anjelicek26
19. okt 2010

@puhinka - to mas teda doma chlapinu 😅

@babulina - Max ma z H&M na 2-4 mesiace a ten je mu akurat a z gapu na 3-6 mesiacov je mu jeden maly a dva velke... hehe...

@kuriatko33 - s prachu urcite nemoze byt vyhadzany, z toho by kychal ci mal sople...

Ono deticky niektore mavaju ekzemy, najhorsi je atopicky exem, moja neterka mala toto...

http://de.wikipedia.org/wiki/Atopisches_Ekzem

Ako prislo, tak odislo... od osem mesiacov do dvoch rokov...vyrazticky, neskutocne svrbenie koze, az sa jej to lupalo, skriabala sa do krvi... a nedalo sa s tym fakt nic robit, len obväzovat a kremovat do nemoty...

chani
19. okt 2010

@kuriatko33 my pouzivame len Sebamed mydlo a krem na kupanie, a vsetky zahyby potieram po kupani 60 perc liehom...a pouzivame tekuty prasok Batole, avivaz nepouzivam. a na ritku weledu lebo ked pouzijem cokolvek ine tak sa mu vysype ritka. potnicky sme tiez mavali len v lete, a trosku sa mu vysypaval dekoltik aj potom ale ked sme Lovelu vymenili za Batole tak je vsetko ok

kuriatko33
19. okt 2010

@anjelicek26 inak ja nekojim ☹ takze strava to nebude ☹

zojec
19. okt 2010

@kuriatko33 najkvalitnejsia bavlna je biobavlna moze byt aj z tesca😉 ale nemyslim, ze to je z oblecenia, lebo ako pise anjelicek to by asi mal na celom tele.. 😉 odsleduj si tu stravu a navstiv dokinu... 😉

puhinka
19. okt 2010

@anjelicek26 ,tak to hej,ale má byť po kom 🙂 a čo vy?

chani
19. okt 2010

@babulina mne lekarka kazala potierat vsetky zahyby liehom, aj niekolkokrat denne ak treba, nastastie netreba staci len 1x po kupani, a vlete som trosku viac, aj dekoltik ked mal potnicky a pokozku ma krasnu
neviem ci to je tym, ale aj to co mal tak na to to pomohlo

anjelicek26
19. okt 2010

@kuriatko33 - ak to ma len na hrudnicku, brusku a chrbatiku, je to skor zo stravy. Daj vediet, ako ste dopadli u doky... na alergo vas aj tak neposle, to az po troch rokoch... dovtedy vraj treba vydrzat, lebo alergie sa menia, deti dozrievaju... na co ti zareaguje dnes, o pol roka uz vobec nemusi...

Skus ten dennik.... mozno na nieco prijdes... moze to byt aj kravske mlieko, co pijes ty... ci nejake ovocie...proste hocico...

anjelicek26
19. okt 2010

@puhinka - my sme krpec, teda dlzka 62 cm a kustik... ale 7,66 kg hihi 😉 My sme proste obezitka 😀

zojec
19. okt 2010

@anjelicek26 ani nestras s tym atopickym ekzemom.. ked som jej nasla na nozkach prvy suchy fliacik dost som sa zlakla.. ☹ uvidim co na to povie doktorka...

anjelicek26
19. okt 2010

@kuriatko33 - a mate hypoalergenne mliecko? Za pokus by to stalo...

puhinka
19. okt 2010

@anjelicek26 ,ale to vôbec nevadí,všetko vybehá 🙂 počkaj,keď začne loziť a behať 🙂 vy ste od nás o tri týždne starší...jéééj 🙂

riska
19. okt 2010

@puhinka, další velký chlap v téme 🙂

babulina
19. okt 2010

@anjelicek26 - atopicky ekzem je moj postrach, mala ninka to mala 6mesiacov bolo to hrozne obdobie, do krvi popraskana koza plac , des des, sme mali stastie ze mi kamoska odporucila jednu koznu lekarku a homeopatku v jednom a vdaka nej sme to zvladli

anjelicek26
19. okt 2010

@puhinka - vy nas vsetci obehnete, maly nema byt po kom taka obezitka.. ja som malinka a drahy tiez nie je nejaka vyska 😀 Saska ma v skoro 4,5 roku 96 cm.... co je o dobrych 15 cm menej, ako jej rovesnici... aj on zacne zaostavat... ale teraz sa tesim, ze tak dobre prospieva... mala zacala menej priberat a rast, ked sa zacala menej kojit 🙄 Dovtedy tiez priberala ukazkovo...

puhinka
19. okt 2010

@riska ,áno?ja ani neviem...ja som sa tak niak stratila,vôbec som nemala čas,ale koľko krát ani náladu...všetko okolo malého,som bola rada,že som sa dostala na FB...ale tak treba aj tu občas pozrieť 🙂

babulina
19. okt 2010

@chani - asi to vyskusam s tym liehom, dost som sa toho obavala aby to nemal potom moc suche, lebo tomik ma sam o sebe dost suchu pokozku ale nelepsi sa mu to sice ani nezhorsuje ale neni to na pohlad pekne

anjelicek26
19. okt 2010

@babulina - svagrina ju prestala kojit v 8 mesiacoch a do tyzdna ten exem, najprv si mysleli, ze reakcia na kravske mlieko, teda na umele, ale ze vraj nieeee, alergia sa nepotvrdila, ale ja si aj tak myslim, ze to bolo tym... objavilo sa to tyzden po tom, co sa mala odstavila a zacala pit UM... trochu dost podozrive na "nahodu"

kuriatko33
19. okt 2010

@anjelicek26 veru mame chodim mu kupovat do rakuska uz 4 mesiace aptamil1HA

babulina
19. okt 2010

@anjelicek26 - ninke sa to vyhodilo pod ochranou materskeho mlieka a paradoxne mesiac po dokojeni to ustalo, inak ja nejako moc neverim na zazracne ucinky mm, nasa dcera teda vobec nezapada do tejto teorie

anjelicek26
19. okt 2010

@babulina - takze mozno fakt nahoda... ono to tak strasne vyzera ten exem, mala to malinka cele krvave, zaviazane, lebo si to v noci v postielke skriabala, ked ju nemali pod dohladom... ach jaj... zle sa na to pozeralo.

@kuriatko33 - a cajik nejaky nepije???

bakatuska
19. okt 2010

@babulina presne ako baby pisu skus ten lieh viem ze mojmu synovcovi to tak robili a mal to v poriadku potom

monky1
19. okt 2010

totalne mi blbne net - uz vyse hodiny cakam, ze mi nabehne konik, FB a vsetko ostatne ... nevidim foto, smajlov....no des

@bealondyn, vdaka, ze na mna myslis, ale neboli sme na ockovani, az zajtra - ak by nahodou mala nejaku rakciu, horucku ... som s dievcatami sama, tak nechcem riskovat
...hanka uz nehoruckuje, uz je zase ako sidlo, ale stale chora
...a dnes som chcela strelit sampus -Ela sa po 14 dnoch vykakala 🙂 ... uz som ani neverila

chani
19. okt 2010

@babulina petko ma nastastie uplne normalnu pokozku, takze sa mu to nesusi....chvilocku to ma zacervenane, ale to hned prejde a aspon sa nevysypa nikde...ale bohvie ako zareaguje tomi ked ma taku suchu pokozku

kuriatko33
19. okt 2010

@anjelicek26 cajik mu striedam, ale dnes napr. pil iba vodicku, neviem aj nad tým som rozmýslala ale kupujem mu hipp, alete, milupa, vsetky su bio no neviem ci mozu byt zle 😒

zojec
19. okt 2010

@monky1 🙂 panecku to musela byt riadna supa 😀