Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@tintinka1 parada jej ake bohovske aj ja idem s malym 🙂
babenky mozu ist deticky aj do klasickeho bazena na plavarni nebude im ta voda studena??? 😒 😒 😒
@etuska daj nejake foto lebo nemam ja tu v poslednej dobe prehlad nech porovname venujem sa stale malinkemu je strasne zlaty vyprava smeje sa nahlas piska ked sa bojji tak ho skumam aby mi nic neuslo 😵 😵 😵
@tintinka1
no bude s nim asi MM-chcem sa dohodnut s riaditelkou len na 10hod/tyzdenne na zaciatok
@riska
no ved ani ja si to neviem predstavit ako budem zvladat 2deti,domacnost a este aj pracu ked uz teraz nestiham-ale mam aspon odtucnovacku(z 80kg co som mala pred porodom ostalo uz len 63kg 😝 😀 -ale to bude urcite aj tym ze dojcim
@bealondyn
no veru-ja to mam v zmluve ze sa musim vratit po 9mes. materskej(a kedze som na MD nastupovala mesiac pred porodom-ta musim ist ked bude mat Simi 8mesiacov 😒
@etuska jaj aky zlaty ano podobaju sa tymi vlaskami a tym celom by som ja povedala a aky su licaty tak peknych synou mame co povies este ich dobre vychovat 😉
@nonika1979
Samko ma este modre ocka,-lebo nasmu Šimimu stmavli-uz ma take sivo-zeleno-hnede 😅
@etuska MAlý je krásny, chlapisko 🙂 Moj DAnko tiez ma sivo-zeleno-hnede oci, tak som zvedava, ak budu 🙂
AHojte kočky, tak sa trapime pomaly....Dankovi presli v piatok teploty z ockovania, ochorel MUZ - to je horsie ako ked je chore male dieta. NAvyse som nasrata, lebo si za to moze sam....cely tyzden mu je zle a on isiel vo stvrtok hrat futbal, ze sa aspon vypoti...chlapska logika 😒
Tak som na vsetko sama, navyse sme mali vcera navstevu, tak od rana do vecera fachcim, o polnoci som si musela dat PAralen, co ma boleli ruky, ze som sa sla zblaznit... ☹
Dnes rano sa citi horsie a navyse mi opet LILI zacala riadne kychat a smrkat.....a to som ju chcela na cely den zobrat prec odtialto...
Pre zasmiatie vyroky mojej LILI, ako si predstavuje svoju buducnost.:
1. Mami, keď budem veľká, budem pľuť na ľudí.
2. Keď budem veľká, predám svoju izbičku a budem cestovať tam, kde sú cudzie zvieratá.
NO a teraz, čo je lepšia perspektíva do budúcnosti? 🙂
@deniskateniska pozerala som si fotky, Romanko aky velky chlap 😀 a uz mate dva zuuubyy??? 😀
@etuska ale kdeze nas samus uz ma hnede oci ako ja s mojim len este sa to neda dobre vyfotit lebo ako na neho blesk zasvieti on sa otoci alebo ma cervene oci s blesku 😀
@mici111 no hej riadny chlapisko je z neho... 2 zubky 😀 no hryzie poriadne 😀 😀 a neviem ci mu nejdu dalsie, lebo uz 2 den je protivny ako nik. som povedala, ze ho predam 😀
ahojte maminky ja vas v poslednej dobe zanedbavam ale nemam cas absolutne na net 😒
mozno ste sa o tom uz bavili ale nemam cas kuknut vsetko co ste popisali ☹
tie co u dokrmujete prikrmami co nekojte chcem vas poprosit o radu- ked som kupila napr brokolicu aj karfiol a naraz to nespapame mozem to dat zamrazit do mraziaka aj na zimu? tak ze si narobim ruzicky surove a zamrazim?? ak viete poradte mi. a este nestraca to tie hodnoty ked to je uz zamrazene? mne sa skor pozdava kupit a sama si zmrazit ako kupovat uz mrazenu zeleninku, alebo davate drobcom aj tie mrazene zeleninky? lebo cez zimu kupit napr karfiol je u nas takmer nemozne..
dakujem za rady 🙂
Ahojte, my sme dnes mali zaujímavú noc. Branko sa už cca 2 mesiace v noci nebudí, ale dnes v noci spustil strašný krik, mm ho utišoval na rukách a ja potom na prsku. Myslíte, že to môžu byť bubáci??? 😨
Toto bol úplne iný plač a hlavne prišiel odrazu. 😲
@jarus8 mne sa to tiez niekedy v noci stane pri malom a ja to pripisujem zlemu snicku aj ked sem tam spi v kociku tak sa to stane.lebo je to razantny plac ako ked sa cohosi zlakne ci boji.
inak mne maly vydrzi tak cca 8-9 hod napapany v noci a ked sa zobudi tak max 2x pyta len trosku cajku alebo len cumlik.
tuto noc som nakrmila o 19.00 kasickou a potom az 3.30 ale vecsinou papa vecer okolo 20.30 a potom az okolo 5.00aj neskor.
baby tak to taký spánok začínam závidieť, naša už buvával tiež tak do 4.00, ale posledný týždeň hrúza, dnes zaspala o 20.00, potom o 00.30 papať, pol hodinu nie a nie zaspať, potomb bola zasa hore o 4.00-znova pol hodinu prehadzovanie, potom o 6.00 a spala ešte do 7.30, ja neviem, či je hladná, či čo ☹
ahojte, tak ako vikendujete, nasa oslava vcera dopadla uplne super, malinkeho nic nerusilo, zobudil sa len na papanie a spinkal dalej, tak nam to ajdobre padlo, torta mala uspecha hlavne je, ze kazdemu chutila 🙂
@etuska jej aky je krasny a tie ocka uzasne 🙂
@mojalili super vyroky 😀 😀 😀
@deniskateniska fiha, tak ste riadnu zabaci, my este nastastie nic, ved maju este cas 🙂
@evina0 ja som v pohode mrazila a zo zaciatku som uvarila polievku nakrajala masko a dala hotovu zamrazit do nadobky na lad take kocky, a potom som len vytahovala kolko som potrebovala 🙂 a teraz v lete som si zase namrazila do sackov na lad mixovane jahody, marhule, maliny a v zime budem vytahovat 🙂 a davala som potom aj mrazenu kupovanu zeleninu, ked som uz nemala svoju 🙂
a krasne plavate, my zaciname od konca novebra, tak som zvedava, ci sa bude malemu pacit tak ako starsiemu 😉
Ahojte babule 🙂
tak mi dnes mame 4 mesiaciky, a starsia 19 rokov 🙂 .
@ellysa aj my sme zacali nejako zle spavat ☹ , cez den skoro vobec, a v noci sa mi zacala budit na kojenie kazdych 3 hodiny, co predtym vydrzala aj 6 hodin 😝 , naucila sa kricat, tak ju to zacalo bavit, a krici o dusu spasenu, aj vcera mala spat o hodinku sa zobudila a gagotala, kricala, rehotala sa ako by bolo ráno 🙂
bilancia dnesnej noci - zaspal o 20:30 - horko-tazko, a budil sa o 23:15, 2:15, 4:15 -ale tu som mu papat nedala, len som si ho vzala ku sebe a strcila mu dudlik pocapkala po ritke, otocila na bok a hladkala chrbatik kym po polhodke nezaspal a potiahol do 6, napapal sa, polhodinu jancil a potom potiahol do 8:40...ale pri kazdom zobudeni robil ako divoch a bol minimalne polhodku a viac hore, metal sa, vzdychal ako keby okopaval zahradu...po postielke pochoduje ako saleny, rukou si chyti odspodu to hniezdo co mu ma chranit hlavicku v postielke a podopcha si pod to hlavu a mece sa tam a mrnci ako divy, potom pcha ruky popod hniezdo cez spruslicky napostieke, no clovek aby sa bal zaspat, ze aby si nieco nevykonal....musim vymysliet nieco ako to tam upevnit aby si nevedel pod to aspon tu sisku malu strcit
@sofinka2009 my sme na tom podobne s tým odmietaním. Poťahá 2 minúty potom sa otrhne a plače , ked mu ponúknem tak sa ešte viac rozlostí. Ja už neviem čo robiť. v noci papá relatívne v pohode. Posledné dni sa rapídne zhoršil, stále mrnčí , všetko ho baví tak 10 minút . Keby aspoň v tom kočíku chcel byť. ☹
@tintinka1 nas vobec nepotiahne ani raz dnes rano sa najedol a potom uz nic musim odsavat a to mi rapdne znizuje mlieko odsala som kedva 100 aj to straasne dlho vcera 200 😠 aspon 180 musi mat nachystane musim zajtra dokupit caj hipp ten m pomaha len mi uz dosiel
@sofinka2009 ja by som mu dala tiež odsaté z flaše , ale tú už absolútne odmieta. už som vyskúšala všetky cumlíky , ale žiaden nechce. Keď bol malinký , tak vypil mlieko z akejkoľvej flaše. Ale zas hladom hádam netrpí , ked má skoro 8kg.
ahojte baby. ja uz neviem co mam robit moj malicky stale place, je nervozny, no hroza....taky este nebol. Najhedeny prebaleny, vyspinkany...a stale plac 😢
juj baby vidím že sme na tom podobne, ale na druhej strane je to možno aj pozitívne, asi je to nejaké ich blbé obdobie a hádam to prejde, naša teraz p kúpaní ale strašný rev, to som ešte nezažila ☹
@tintinka1
@sofinka2009
tiez sa potacam s podobnym problemom
na noc a v noci sa maly napapa poriadne, akoby mu to stacilo na cely den
ale cez den, pocnuc ranom sa trapime... dam mu prsnik, cucne raz-dvakrat a odvrati sa, ak mu ho prikladam zacne revat, skusam o hodku, to iste...
potom vacsinou skusam neskor, ked vidim, ze si ide rucicku aj prsty zjest, ale napapa sa tak maximalne 2-3 minutky
boli sme pre istotu aj u doki, ta nenasla nic, za posledne 3 tyzdne pribral 0,5kg a ma 8,5kg takze sa snazim to nejak nedramatizovat
a obcas mu odstriekam do flasky, s tou sa pohra a niekedy ju aj vypije, aj ked povacsine malicko, tak 50ml
a comu sa najviac cudujem je, ze kaka do kazdej plienky, len co si trochu cucne (tak 5-7x denne), ale co sa tyka mocu, zda sa mi, ze je ho malo
zacinam premyslat nad cajikmi nakolko som mu ich doteraz vobec nedavala
@ameanda no budeme to musieť s tými našimi dietkami nejako vydržať. Ja som vždy tvrdila , že s kojením nemám absolútne žiadny problém a vidíš. A jedina poloha pri ktorej ho nakojím je poležiačky na boku, prikryté nohy paplónikom , lebo on sa metá na všetky strany , všetko ho zaujíma . Nedajbože , ked niekto vojde do izby už sa otáča.Ja si píšem od začiatku taký denníček , kde si zaznamenávam kedy jedol a vycháda mi to na 7 x denne. Čajík som aj ja skúšala ale bez úspechu , kedže flašu nechce. Len ju žmolí z jednej strany na druhú. Hádam , ked začneme s príkrmami tak sa to zlepší. inak dnes som už dala 2 lyžičky mrkvičky.

@riska hej je to super, ja som tak nasla cez konika 5 sloveniek co byvaju celkom blizko pri mne tu v londyne a tak sme tu taka super skupinka a stretavame sa minimalne 2x do tyzdna. 🙂 najstarsi chlapcek bude mat teraz vo stvrtok 1 rok (ideme na party jupiii 😀 ) a moja Isabella je najmladsia.