icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

monky1
25. okt 2010

@ellysa tesne predtym sme boli na navsteve - oslava 1. rocika mm krsniatka a bolo tam milion cudzich ludi a kazdy len jejkal a ochkal nad elou, ze aka je zlata, krasna a co ja viem co ... tak im dakujem za taku pochvalu 😠
myslela som, ze pojdeme na pohotovost, strasne plakala, vyse hodiny sa nedala utisit, bola cela fialovo-bordova v tvari, nepomahalo nic, ani prsnik, vobec sa nechcela prisat, ani na rukach, ani manzelova naruc ... prosto nic ... svokra podotkla, ze vychovala 3 deti, ale tak dieta plakat este nepocula
boli sme bezradni

majjka0806
25. okt 2010

sudocrem pouzivam aj ja a nezda sa ti ze trosku vysusuje

monky1
25. okt 2010

aj my sudocrem ... ale nie kazdy den - ma peknu ritulku a zatial ani zaparena nebola - klop klop

majjka0806
25. okt 2010

@monky1 ani my sme nemali este zaparenu ritku. ja ho pouzivam kazdy den a zda sa ni ze trosku vysusuje

monky1
25. okt 2010

@majjka0806 on je vlastne liecivy a vraj by sa nemal pouzivat denne, tak my na striedacku s Rybilkou ... ja ju niekedy aj 2 dni necham bez kremika, nech si pokozka oddychne - a fakt, este du dupka nebolela 🙂

kuriatko33
25. okt 2010

@majjka0806 ja weledu. najprv sme pouzivali jekorisovú mast, ale všetko bolo od nej ako som to nanasala 😉
ale weleda na zadok je super, kozmetiku uz radsej nepozivam,lebo si sme alergický 😠
som skusila niveu a ritka bola cervená 😒

ameanda
25. okt 2010

dobry postreh na spaci vak, ci babo bude v tom chciet spinkat
nas maly stale nieco robi s nozickami, kope a bicykluje a chyta si prsteky na nohach, len si este nedava do pusinky, lebo zatial nedociahne 🙂
no a vdaka tomu, spaci vak absolutne neznasa, je v nom nervozny, lebo sa nemoze tak volne hybat

ameanda
25. okt 2010

@monky1
pre takyto pripad som zacala davat malemu cervenu stuzku na rucicku
akonahle ho ludia prechvalili, vzrusovali sa nad nim... tak to bola potom katastrofa, akoby ho niekto uriekol
a tiez mu vylizem ocka 🙂 co uz som poverciva, ale zatial to vzdy zabralo 😀
a lepsie ako ho nechat plakat, ba az rucat bez priciny
s tym sudokremom som to nevedela a ja ho pouzivam denne 😒

hori
25. okt 2010

jaaaj, babenky, tak mam za sebou uz pat prebdenych noci, kedy sa mala strhava zo spanku s placom (netusim preco) kazdu hodinku a zaspi len na prsniku (nevypije ale nic). Dnes rano o 6:00 som sa odhodlala k zufalemu kroku, ako sa hovori, ze topiaci sa aj slamky chyta, ale nutne som sa potrebovala vyspat - supla som do malej pol flasky Nutrilonu (je nan zvyknuta z dokrmov, ale lyzickou). Neverila som, ze to pomoze, iba som dufala, ze ked ju uz neuspi plny zaludok, tak uz nic... a pomohlo. Tak teraz som normalne v rozpakoch. Asi zacnem prikrmy vecernou kasou...

chani
25. okt 2010

@bzucinka2 asi ho budem musietaj ja zastrcit,to je najjednoduchsi sposob ako mu zabranit sa pod to vopchat 🙂

chani
25. okt 2010

@majjka0806 ja pouzivam Weledu, lebo pri ostatnych mu scervenie ritka...kedysi sme aj rybilku alebo jekorisovu, ale teraz tieto nepomahaju...

chani
25. okt 2010

@monky1 u nas je to v noci obdobne, maly musi byt v spacom vaku, inak pasie ako divy,sa stale obracia a potom nie je riadne oddychnuty

sportpark
25. okt 2010

ahojte maminy ako sa máte? kto ste už zaali s príkrmami? ja davam na noc kašu taku redsiu a nic? neviem ci to mam začať robit hustejsie a lyzickou? poradte...

ellysa
25. okt 2010

baby kde kúpim tie nádobky na ľad? našla som nejaké v ikea ale je tam napísané že plniť len vodou, nemáte ich niekto budú dobre na tie príkrmy, normálne nedostatkový tovar 😒

hori
25. okt 2010

@sportpark a aku kasu robis? Ja idem dnes kupit, asi tu nutrilonovu alebo tu, co je tam napisane "prva kasa", neviem. Este len idem zacat. Ale som odhodlana lyzickou, aj ked by bola redsia. Kolko toho davas? A pred kupanim alebo po kupani? Ako ti potom kaka? Daj nejaku skusenost... 🙂

mishulienka
25. okt 2010

ahojte junovky. Som tu nova, mozem sa k vam pridat? Uz vas dost dlho citam, kedze studujem ako riesit rozne situacie s prvym babatkom. Ale na toto som zatial nic nenasla. Olinko sa posledne noci budi s placom, akoby sa niecoho zlakol alebo bal. NIe je to od hladu, pred spanim sa poriadne napraska (je trikrat v rozmedzi pol hodiny kym zaspi okolo 21:00). Zaspi na prsniku a po ulozeni do postielky do pol hodiny place. Utisime ho a o par minut sa situacia opakuje. Po troch, styroch opakovaniach zaspi bud na rukach alebo na prse, ale uz nepapa len par-krat potiahne a spi ako zabity. A potom spi az do piatej. Mate s tym niekto skusenosti?

hori
25. okt 2010

@mishulienka ahoj, vitaj medzi nami, eeej veru take skusenosti mam, len som este neprisla na riesenie... robim si nadeje, ze je to len nieco prechodne... 😉

sportpark
25. okt 2010

kupila som nutrilon obilno.ryzovu velmi jej chuti zaraba sa s vodou....je aj vanilkova prichut iba taky fukot potom....je tam napisane 4 od ukonceneho mesiaca.....ked budes lyzickou tak hustejsiu ja davam redsiu cez flasu ale dnes skusim yzicku lebo mala sa mi budi ze je hladna v noci...a spapa aj 280 ml..po kupani....uz caka lebo vie ze kasa.....kaka a dost velký smrad inak vcera no desne.........co ti poviem

monky1
25. okt 2010

@ameanda nitku na rucicke mame, nepomohla, mm ani svokra na take neveria, ja som to zazila na vlastnej kozi, tiez ma raz "kriesili", ale svokra aj mm uverili, lebo volala nejakej panej, ta urobila doma nejake coro moro a mala ako keby utali - kludna, pokojna, usmiala sa na mna a zaspala tuhym spankom az do 5h ... este mm skocil po nejaku vodicku, do kt. som jej namocila cumlik ... a uz aj svokra s mm uverili
aj som sa ju bala rozviazat z tej perinky, tak som ju nechala tak, haha ... ale lutovala som ju statocne - ja by som uz po hodine bola hore kebyze mam ruky okolo tela

monky1
25. okt 2010

@mishulienka ahoj, vitaj ...zial, ja ti neporadim, nemam taku skusenost

@ellysa v domacich potrebach by to snad mohli mat, ja som ale zamrazovala v obale na vajicka (aj od dezertu, hehe)- v tom, co kupujem vajicka v obchode - som to poriadne vymyla a aj velkostne mi to vyhovovalo - samozr. ze nie v tych kartonovych, ale umelohmotnych ...a ked to uz bolo zmrazene, vyklopila som si to do mikro tenoveho vrecka

monky1
25. okt 2010

@mishulienka mas chlapceka al. dievcatko?? 🙂

marcelka123
25. okt 2010

Caute babkyy 🙂

Citam vas spatne ste toho dost popisali 🙂 Aj ja som mala najprv problemy s velkym placom po roznych navstevach... stale sme zhadzovali uhliky ci tomu verim ci nie, zabralo to.. cervenu snurku som malej nedala.. vravela som ze ked niekto na nu bude zle vplyvat ona je natolko silna ze to vrati spat... Takze doteraz snurku nema.. ani problemy nie a ak sa z casu na cas vyskytne velky plac po nejakom vylete/ navstevach tak zhodime uhliky...
ale niekedy si myslim ze matky hned su nekludne ze je nieco s dietatom a ono to vyciti a potom riadi este viac...
A toto mam vyskusane riadne , lebo ked mam zly den a hadky a ja v sebe dusim a potlacam plac a potom histeriu a zlost a ked uz si myslim ze prasknem tak sa mala rozplace .. a toto sledujem od mala... vyciti ako sa rodicia maju a mozme sa usmievat kolko chceme..

marcelka123
25. okt 2010

@sportpark davas od zaciatku nutrilon s vanilkou? Neskusala si mrkvu a tak.. skor na slano a potom sladke?

monky1
25. okt 2010

jeeej, prave mi postarka priniesla balicek so senovkou greckou - som si objednala z netu za super cenu - neporovnatelnou s kamennym obchodom 😵 😵 😵 ... zase bude kopec mliecka 😵 😵 😵 😵 😵

sportpark
25. okt 2010

lekár mi to tak doporučil...dnes som davala mrkvu....hej moze sa ta príchut vanilky....

marcelka123
25. okt 2010

@mishulienka ahoj aj ja ta vitam 🙂 Tiez sa tu chodim inspirovat... a vela som sa tu naucila a dostala rady.. Len keby viac casu bolo, ale aj ked ho vela nemame aspon je nadherne vyuzity s nasimi deturencami 😎

marcelka123
25. okt 2010

@sportpark to je dobre a mrkvu ako papka? a ako dlho uz dokrmujes?

marcelka123
25. okt 2010

@sportpark a kaka ako pravidelne?

sportpark
25. okt 2010

dokrmujem um od zaciatku.....a kasu davam 2 týžden len po kupani..a mrkvu neviem tvari sa hocijako...tak neviem trochu spapala tak uvidím zajtra...

sportpark
25. okt 2010

hej kaka pekne mala a smrad poriadny.....