icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

monky1
25. okt 2010

takze este raz

@hori neskusala si odsavat si mlieko a davat jej vecer tvoje odsate na cez flasku? ja to tak obcas robim - cez den 2x odsajem a vecer jej dam po vytahani oboch prsiek vypit aj to odsate - dnes zial cez flasku, lebo som skusala inf. hadicku a vobec jej to neslo , napinalo ju, lebo je hruba ... potom uz ani cievku nechcela, bola nervozna, tak potiahla cez flasu .... odgrgla si apo vlozeni do postielky do 5 minut zaspala

@ellysa nemame my spolocnu svokru? ako keby si o tej mojej pisala .... aj ona bola taky expert a chodila hladkat a Hanku a stuchat do nej, ked spala 😠 😠 😠 ... aj s tymi rukami to tak bolo ... teraz je to ine, ked Ela spi, venuje sa Hanke

@kuriatko33 ja mam pre Elinku taky farebny bubienok, kt. ked zapnes, kruti sa, hra melodie, svieti, blika, a ked po nom zhora buchas - udieras nozkami, tak kazde buchnutie je jeden ton pesnicky - uz som jej to ukazala, aby nebol pod jedlou plac a pacilo sa jej to
inak tiez si myslim, ze je zbytocne ktovieco drobcekom kupovat, aj tak to este nebudu az tak vnimat, ale musim kvoli Hanke ... neviem, ako by som vysvetlila, ze Ela tam nema nic 😕 ... a este mam taku drobnost z Kiku - je to taky uspavacik macko - dlhe telo, dlhe nozky - taky akurat do ruky

monky1
25. okt 2010

@zojec to by bol krasny darcek aj pre draheho, hehe 😀

zojec
25. okt 2010

@monky1 😀 😀 😀 super napad.. a darceky mam vybavene... len dufam ze nepojdeme sviatkovat k svokrovcom... asi by boli v soku 😀

bealondyn
25. okt 2010

@monky1
@zojec 😀 😀 dobry napad, aj moj drahy by sa potesil takemu darceku!

monky1
25. okt 2010

@zojec tak to mas aj svokra z krku, hehhehehhehehe 😀 😀 😀 😀 😀 😀

monky1
25. okt 2010

inak baby, co sa darcekov pre dievcata tyka, tak uz mam nakupene - este nausnice by som chcela obom nove, kedze maju obe stare, ale to este zvazim, ci teraz, al. na narodeniny, lebo chcem fotaaaaak .... a aj bude, uz je vydupany a skor ako na vianoce ..... len este sme za kuchynu neplatili ..... ci vobec na chleba ostane 😀

bzucinka2
26. okt 2010

ahojte, tak vy uz vianoce preberate, ja mam uz pre maleho objednanu hracku na sportovy kocik a na stolik, ked bude papat taku vrtulku co sa toci a hra 🙂 este vnimat nebude, ale nieco mu tam dat musim, aj on je predsa medzi nami 😉

sportpark
26. okt 2010

ori no daj vedieť ako si dopadla cez noc.....

zojec
26. okt 2010

@bzucinka2 krasne su tie hracky 🙂 no nieco jej tam urcite dam 🙂 ten kamarat na kocik je krasny 😉

bzucinka2
26. okt 2010

@zojec dakujem, vsak ponuraj, urcite ti nieco padne do oka 🙂

bealondyn
26. okt 2010

ach baby, som tu moju malu zase prechvalila, v noci bola hore od 1 do 4! ☹ vzdy zaspala na prsku alebo rukach a len co som ju dala do postielky, v sekunde bola hore a mrnkala. potom sme sa s nou s muzom od 3 hrali, rehotala sa a nakoniec zalomila u nas v posteli a spala do 7.30.
teraz ideme na navstevu svokrovcom na cely den, takze to nemozem ani dospat. ☹

jenie123
26. okt 2010

Ahojte baby, tak tu riesite Vianoce.. Ja som uz zacala nakupovat, kazdy rok si to necham na poslednu chvilku, tak tento rok ich nakupujem s predstihom.. 🙂

My chceme dat malej stolicku, samozrejme ze chcem, aby v nej uz na stredrovecernu veceru sedela.. 🙂 Urcite nebude mat z vianoc taku radost ako o rok.. tak jej pobalim aj vecicky co jej nakupujem a vyfotim ju pod stromcekom s velkym mnozstvom balickov, nech ma radost az bude velka a bude pozerat fotky, ze kolko darcekov dostala od Jeziska... 🙂

zoja78
26. okt 2010

@ellysa my sme sa nad ránom tiež budili, no pohojdala som a bol pokoj, nie vždy to ale platí, naučili sme sa kakať o šiestej ráno každý deň a močno už prichádajú nejaké krče alebo niečo také a už je nespokojná

tan článok o spaní bol v Mama a ja február 2005, kamoška mi požičala časopisy čo kúpila, keď boli oni drobní a tam som to našla, skús pozrieť na nete či tam nemajú archív starých čísel, je tam toho viac a celkom to má logiku (sú tam aj drastické metódy s tým plačom ale to vynechaj) 🙂

monky1
26. okt 2010

toto je ten bubon http://direct.tesco.com/product/images/?R=100-2642 - v skutocnosti ovela krajsi

bubina1
26. okt 2010

moja dostala teraz na meniny kluče od fišeru... nadsene do nich bucha aj ked su od 6+... na vianoce jej chcem kupit toho psa od fišeru, alebo niečo podobne a velké lego kocky. samozrejme to čo este bude potrebovat je autosedačka nová a stolička na krmenie...

hori
26. okt 2010

@monky1 zial, neodsajem, pol hodinu mi trva, nez odsavackou to prso len roztaham a potom odsajem nejakych 20 - 30 ml, bradavky uplne zdevastovane po odsavacke, takze nad tym som uz palicu zlomila... 😉 aj tak mam mlieka len tak-tak... kazde druhe kojenie sa mala jeduje, ze jej malo tecie... 😒

hori
26. okt 2010

no a nocka po kasicke v pohode, taky lepsi priemer, zobudila sa len o 3:00 a 6:30, takze som sa konecne trochu vyspala... jasne, ze to nemusi byt tou kasickou, skor by som povedala, ze uz je za nami spln mesiaca... 😉
brusko nastastie nebolelo, ale viem, ze po ryzovej kasi sa kus tazsie kaka, to bude dnes-zajtra iny pribeh zas. 🙂

monky1
26. okt 2010

@hori a naskusala si tu senovku grecku? mne sa po nej pekne zvysila tvorba mlieka a taktiez po tabletach Costi
spociatku som ani ja nevedela odsat vela - to bolo odsavackou, odkedy mam elektricku, ako tak to ide

bubina1
26. okt 2010

@hori a preco davas hned kašičku..neskusala si len UM na noc? ja som bola na to podobne...tri týždne som bojovala o mlieko ako sa len dalo... ale neslo to... teraz mam malu na UM a je uplne v pohode...prespi mi dokonca celu noc...kašičku jej este nedávam..tu až ked dosiahne 5 mesiacov sa chystam dat

bzucinka2
26. okt 2010

@monky1 a co robi ten buboN ? pekny je 🙂
@bubina1 ten pes je suprovy mame ho doma, my mame vela hraciek po starsom, autosedacku aj stolicku uz mame v pivnici tiez 🙂 lego je tiez vdacna hracka, ale este s a s tym tito nasi mali hrat nebudu, to az tak na prve narodeniny 🙂

bubina1
26. okt 2010

@bzucinka2 no minimalne na trieskanie kockami bude to maxi lego dobre......

babulina
26. okt 2010

ahojte babule, detvaky pospali tak mam chvilku casu, boli sme dneska s tomaskom na kramaroch mame asi atopicky ekzem ☹ ale az ma skoro slak trafil ked som videla tu hordu ludi s detickami, a sestricka akokeby sa nechumelilo o pol deviatej vyliezla rozdala karticky, som mala cislo 9 super, esteze som tam pred osmou uz stepovala s malym, ale do deviatej vlastne nikoho ani nezavolali dnu, furt riesili odbery tak som sa nastvala vytelefonovala som par detskych koziarov a sme objednani inde na zajtra, tak uvidime ale kramare nikdy viac ak nebude treba 😠

zajtra idem vybavit rodicovsky, takze mam ist k justicaku? lebo uz som bola nachystana ze na strkovec pojdem, esteze pisete

co sa tyka vianocnych darcekov - po ninke mam odlozeny hrniec od FP, latkove auticko dostane a knizku, od nasich auticko na vozenie co sa da prerobit aj na pultik a na choditko - take co sam tlaci nie v com sedi a svokrovci ti su zahada sama klasika

inak co sa tyka pusinkovania, tak aj ja som zasadne proti, nenecham si oslintat svoje dieta predsa 😀

ellysa
26. okt 2010

ahojte my noc už lepšie ale ešte nie v starých koľajách, zaspala o 20.30, asi by aj skôr ale mali sme návštevu, potom sa zobudila o 1.00 napapala, potom o 6.45, to sme ju dali do postele k nám a ešte zaspala do 8.15
tie hračky sú krásne, aj ja chcem niečo malé pre ňu, ale neviem vybrať, svokra jej ževraj kúpila bábu-takú tú ako sme mávali aj my, naši jej kúpia buď toho psa alebo knižku riekaniek od fischera a ja neviem, len dávajte tipy, niečo vyberiem 😉

ceresna
26. okt 2010

Ahoj maminky,
veľmi nemám čas vás čítať, všimla som si, že riešite Vianoce. Starší syn mal cez prvé vianoce 4 mesiace a najviac sa mu páčili svetielka na stromčeku 😕 Samozrejme nejaká drobnosť bude 🙂 Ale v podstate by som mu rada kúpila kurz plávania od januára.
No a čo máme nové:
veeeeľa sa smejeme 😀,
všetko, čo príde pod ruku dávame do pusy,
objavili sme si nožičky,
začali sme sa pretáčať z chrbátika na bruško,
no a v noci sa často budíme 😵.
A prikladáme ešte pár fotiek: (Adamko sa už nevie dočkať prvých príkrmov - samozrejme nebudú to hneď špagety 😉

hori
26. okt 2010

@bubina1 umele mlieko som skusala, ale nic moc, lebo lyzickou ho vela nezje... preto davam hned kasicku, lebo nechcem ucit na flasku... este som to s kojenim celkom nezabalila. 🙂

hori
26. okt 2010

@monky1 tu senovku som neskusala... uz to asi necham tak... budem kojit, kolko budem moct, vsak co nevidiet su tu prikrmy...

hori
26. okt 2010

@bubina1 a potom si nemala problem s prsnikmi, ked ti mala uz netahala?

bzucinka2
26. okt 2010

@bubina1 😀 😀 😀
@ceresna krasny drobcek a do tych spagiet ako pozera, tekvicka absolvenstka super 🙂

monky1
26. okt 2010

@bzucinka2 robi vselico - volis medzi dvomi tlacidlami - cely ten vrch mozes krutit - cim rychl. krutis, tym rychl. prehra melodiu (tlacidlo 1) - vrch pritom blika a svieti ako farebna hudba na diske 😀 ... mozes prepnut 2 hlasitosti, ale aj ta tichsia je dost hlasna 😀 a ked po vrchu buchas ruckou al. kopes nozkami - bubnujes na bubienok, jedno buchnutie je akoby jeden ton z pesnicky ... celkom ma to zaujalo a verim, ze Hanka jej na to bude cela natesena buchat 😀 😀 😀
.... a este som kupila aj toto, ale to pre Hanku http://www.biga.sk/didakticke-rozvojove-hracky/...
...ALE ANI NIE ZA POLOVICNU CENU!!!!!!!!! podla mna uuuuuuzasna hracka, len skoda ze v cestine

a pre Elinku si robim zalusk na projektor do postielky, prehrava melodie, uspavanky, zvuky prirody, hra 5, 10 al. 15 minut, volim 3 stupne hlasitosti a vkladam tam tri karty na projekciu s tromi roznymi obrazkami ... len sa bojim, ze je to na mensiu vzdialenost, ze to bude na strope dost rozmazane - neostre 😕 ... ale da sa to natocit aj na stenu, co je v nasom pripade nie velmi realne